praktores.com
 
 

Φορολογία στα φρουτάκια από το πρώτο κιόλας ευρώ

Ιαν 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακούστε, ή μάλλον καλύτερα διαβάστε τι έμαθα και καθίστε κάτω όσοι είσαστε όρθιοι, ή κρατηθείτε καλά στις καρέκλες σας, όσοι

αυτή την ώρα είσαστε καθιστοί!!! Υπάρχει η σκέψη και μάλιστα σοβαρή, να ισχύσει φορολογία στα φρουτάκια από το πρώτο κιόλας ευρώ!!! Να ισχύσει δηλαδή τώρα, μετά από τρία περίπου χρόνια, εκείνη η "σοφή" απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, η οποία φυσικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ! Τώρα το τι σημαίνει φορολογία από το πρώτο κιόλας ευρώ, το γνωρίζετε όλοι και Παίκτες και Πράκτορες.

 Φορολογία από το πρώτο κιόλας ευρώ, εκτός όλων των άλλων, σημαίνει και... τέλος στην ανακύκλωση! Σημαίνει με λίγα λόγια για να το γράψω έτσι απλά, αφαίμαξη των Παικτών και κλείσιμο των Πρακτορείων! Έτσι ωμά! Δεν θα πρόκειται για λάθος, θα πρόκειται για έγκλημα και κατά των Παικτών και κατά των Πρακτόρων και γενικά σε βάρος όλων των τυχερών παιχνιδιών της χώρας μας, καθώς μόνο κάποιος τρελός θα δεχθεί να παίζει τυχερά παιχνίδια στη χώρα μας με την φορολογία από το πρώτο κιόλας ευρώ και με την ανακύκλωση των κερδών να πηγαίνει... περίπατο!

Κι όπως βλέπετε, δεν περιορίζω τη ζημιά στα φρουτάκια, στα οποία έμαθα πως σκέφτονται να επιβάλλουν αυτή τη φορολογία, αλλά σε όλα τα τυχερά παιχνίδια, καθώς κανείς δεν μας εγγυάται, πως με την φόρα που έχουν πάρει, θα περιορίσουν αυτή τη φορολόγηση στα λεγόμενα φρουτάκια και δεν θα την επεκτείνουν και μάλιστα πολύ σύντομα και στα υπόλοιπα παιχνίδια που παίζονται ήδη στα Πρακτορεία.

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές... Αλήθεια ποια Πανεπιστήμια έχουν βγάλει αυτοί που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους; Γιατί κι ένα μαθητή του Δημοτικού κι όχι του Γυμνασίου, να ρωτήσεις για αυτά τα μέτρα που παίρνονται, θα σου απαντήσει αμέσως πως θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που έχουν ως στόχο να πετύχουν. Για την ακρίβεια των πληροφοριών μου δεν δέχομαι αμφισβήτηση. Έχει πέσει στο τραπέζι των... υπευθύνων της... κατάντιας μας, η πρόταση για φορολόγηση από το πρώτο κιόλας ευρώ στα φρουτάκια. Και μετά βλέπουμε... Τίποτα δεν εγγυάται πως αυτή η φορολόγηση δεν θα επεκταθεί και στα άλλα παιχνίδια.


Αλλά και στα φρουτάκια να περιοριστεί, θα κάνει τεράστια ζημιά σε ένα προϊόν ήδη... χρυσοπληρωμένο, αλλά και που στηρίζεται σε τεράστιο βαθμό στη λεγόμενη ανακύκλωση των κερδών. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε έρχεται η καταστροφή και για τους Παίκτες και για τους Πράκτορες και για όσους τολμήσουν να επενδύσουν σε αυτά παιχνίδια.


Φυσικά, αυτός ή αυτοί που έχουν τέτοιες βλέψεις, να φορολογήσουν τα φρουτάκια από το πρώτο ευρώ κι από εκεί και πέρα... βλέπουνε και για τα υπόλοιπα παιχνίδια, να αλλάζουν πλευρό! Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει.


Για τον απλούστατο λόγο πως δεν θα το επιτρέψουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι Παίκτες και οι Πράκτορες. Αν δεν θυμούνται τι έγινε το καλοκαίρι του 2009, τότε πού ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος κι αναγκάστηκε ο τότε Υπουργός Οικονομικών να πάρει πίσω τη σχετική απόφασή του, θα δουν το... 2012, που οι αντιδράσεις θα είναι και μεγαλύτερες και πιο έντονες. Δεν θα τους αφήσουμε να κάψουν τα παιχνίδια! Και μάλιστα παιχνίδια που ακόμη δεν έχουν αρχίσει να παίζονται! Παίκτες και Πράκτορες έχουμε δώσει τον ιδρώτα μας και το αίμα μας για τα παιχνίδια και δεν θα αφήσουμε κανένα άμαθο και άσχετο με το αντικείμενο, να παίζει με αυτά! Ξηγηθήκαμε; Μην τολμήσετε!!

 

Στην τελική ευθεία γα σοβαρά θέματα!

Πάμε τώρα και στις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, ορισμένες από τις οποίες σας τις έγραψα και την περασμένη Παρασκευή. Όσον αφορά το θέμα της κλιμακωτής προμήθειας και των καρτών. Αυτές τις μέρες η νομική υπηρεσία της ΠΟΕΠΠΠ ασχολείται με το θέμα και με τη σύνταξη του κειμένου που θα στείλει στην ΟΠΑΠ, μαζί με τις παρατηρήσεις της, τις προσθήκες και τις διασφαλίσεις που χρειάζονται, έτσι ώστε αυτά τα δύο σοβαρά θέματα να περάσουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Πρακτόρων κι εκεί να αποφασιστεί η οριστική τύχη τους. Το νέο κείμενο της  ΠΟΕΠΠΠ θα είναι έτοιμο μέσα σε αυτές τις ημέρες, θα σταλεί στην ΟΠΑΠ κι αν συμφωνήσει η ΟΠΑΠ στις αλλαγές που προτείνονται, τότε θα οριστεί και η ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΕΦΑΠΑΞ: Το θέμα του εφάπαξ έχει μπει ήδη στην τελική του ευθεία κι είναι πλέον θέμα χρόνου να αρχίσει η επαναλειτουργία του. Αυτό το σοβαρό πρόβλημα βαίνει προς οριστική επίλυσή του.

ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ: Στο θέμα με τα φρουτάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΟΕΠΠΠ πραγματοποιεί μελέτη σε Ελλάδα, αλλά και σε Ευρώπη για να διαπιστώσει αν αυτά τα παιχνίδια θα είναι βιώσιμα στη χώρα μας, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και με τους όρους που παραχωρούνται αυτά τα παιχνίδια στους Πράκτορες. Αν αυτή η μελέτη αποδείξει με στοιχεία πως το παιχνίδι έχει μέλλον και κυρίως είναι βιώσιμο στη χώρα μας, τότε οι Πράκτορες θα προχωρήσουν σε αυτή την επένδυση. Αν όχι, τότε απλά δεν θα τα πάρουν! "Δεν θα επενδύσουμε σε ένα παιχνίδι όπως είναι τα φρουτάκια, δεν θα βάλουμε τα ωραία μας χρήματα που δεν μας περισσεύουν αυτήν την εποχή και να μπούμε και... μέσα! Δεν θα μας κολλήσουν τη ρετσινιά των... φρουτέμπορων, να επενδύσουμε χρήματα και να βγούμε και χαμένοι! Αν οι σοβαρές μελέτες που κάνουμε σε Ελλάδα κι εξωτερικό, αποδείξουν πως αυτά τα παιχνίδια είναι βιώσιμα, θα προχωρήσουμε, αν όχι, αιρά... δεν χα θέλουμε! Ξεκάθαρα πράγματα" μου έλεγε χθες το απόγευμα Πράκτορας που έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Αυτές είναι οι κυριότερες εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν τους Πράκτορες, τουλάχιστον απ' όσες πληροφορίες κατάφερα εγώ να συλλέξω.


Έτοιμο το ΡΑΔΙΟ - ΤΥΧΗ

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο των Πρακτόρων, το οποίο πολύ σύντομα, μέσα στις επόμενες μέρες, θα κάνει και την επίσημη έναρξή του, καλύπτοντας μάλιστα με ζωντανές εκπομπές τις περισσότερες ώρες της μέρας, αλλά και της... νύχτας (για τις νύχτες είμαστε σίγουροι, για τις μέρες θα το δούμε στην πράξη!!!)!

Το ΡΑΔΙΟ - ΤΥΧΗ είναι μία συνέχεια του ΡΑΔΙΟ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, αλλά τώρα ακόμη περισσότεροι Πράκτορες έχουν δηλώσει συμμετοχή στις ζωντανές εκπομπές του. Σε εκπομπές που φιλοδοξούν όχι μόνο να ψυχαγωγούν, αλλά και να αποτελέσουν ακόμη ένα εργαλείο για όλους τους Πράκτορες. Εργαλείο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το πλήρες πρόγραμμα του σταθμού θα είμαι σε θέση να το δημοσιεύσω την ερχόμενη Παρασκευή. Καλή... τύχη στη νέα αυτή προσπάθεια των Πρακτόρων, η οποία είμαι σίγουρος πως θα στεφθεί κι αυτή με επιτυχία. Μετά τις ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πρακτόρων που με πολύ μεράκι και προσπάθεια ενημερώνουν τους Πράκτορες για όσα συμβαίνουν στο χώρο, έρχεται τώρα και το ραδιόφωνο, ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΥΧΗ, να προσθέσει ακόμη ένα λιθαράκι στον τομέα της ενημέρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες την Παρασκευή! Κι όπως λέει και το σήμα του σταθμού, η τύχη είναι... στραβή, αλλά δεν είναι κουφή!!!

Διαβάστε το άρθρο «ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!» στην πηγή: ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 19:54 Διαβάστηκε 1223 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΦορολογία στα φρουτάκια από το πρώτο κιόλας ευρώ Top of Page