praktores.com
 
 

Το αναμενόμενο τέλος Στεργιώτη από την Επιτροπή Παιγνίων

Ιουν 17
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΔΟΞΑ ΕΛΗΞΑΝ, ΛΟΙΠΟΝ, τα έργα και οι ημέρες του Αντώνη Στεργιώτη στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Ο ΠΡΩΗΝ, ΠΛΕΟΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που ρυθμίζει μια αγορά 5,6 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή νομίμως πόνταραν οι  Έλληνες το 2015 (και άλλα τόσα παράνομα), δεν είναι πια ο άνθρωπος της  κυβέρνησης στη μάχη κατά της «καζινοποίησης της χώρας», όπως ο ίδιος διατεινόταν.

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ (πληροφορίες φέρουν τον οικονομολόγο Ευ. Καραγρηγορίου, ήδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕΠ, ως νέο πρόεδρο της Αρχής) είχε προ μηνών αποφασιστεί, παρότι ο απερχόμενος πρόεδρος υποστήριζε ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Μάλιστα, οι «κακές γλώσσες» και οι σημειολόγοι έλεγαν πως αρκούσε να δει κανείς το ύφος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κατά την παράδοση της Έκθεσης Πεπραγμένων 2015, για να καταλάβει τη συνέχεια...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΝΤΩΣ, είναι πως ο Στεργιώτης είχε «χρεωθεί» σε πρόσωπα της κυβέρνησης που πλέον έχουν πέσει σε δυσμένεια, ενώ το sui generis ύφος και η στάση του, όπως υποστηρίζουν πολλοί, δεν διευκόλυνε την παραμονή του στο τιμόνι της Αρχής. Τη σταγόνα ξεχείλισαν ορισμένες  προστριβές εντός της ΕΕΕΠ με τον σύλλογο εργαζομένων, οι οποίες και μέτρησαν για την απομάκρυνσή του.

ΑΥΤΟ, ΠΑΝΤΩΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤOV κ. Στεργιώτη ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του από την ΕΕΕΠ είναι η... ταχύτητα με την οποία μπλόκαρε την επένδυση του ΟΠΑΠ στα VLTs, στερώντας, έτσι, από τα δημόσια ταμεία ετήσια έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ το λιγότερο, όσο δηλαδή το ποσό που κόπηκε από το ΕΚΑΣ...

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ προηγούμενο η ταχύτητα με την οποία αποφασίστηκε η αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας των VLTs από τον Αντ. Στεργιώτη, απόφαση που οδήγησε τον ΟΠΑΠ στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου, διεκδικώντας 1 δισ. ευρώ.

Ο ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ διορίζεται πρόεδρος της ΕΕΕΠ στις 28/5/2015 και η δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ γίνεται την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή 29/5/2015. Την Τετάρτη 3/6/2015, δηλαδή δύο μέρες αφότου ανέλαβε (αφού μεταξύ 29/5, ημέρα Παρασκευή, και 1/5, ημέρα Δευτέρα, μεσολάβησε Σαββατοκύριακο, άρα η πρώτη του μέρα στην ΕΕΕΠ ήταν η 3/6/2015), ο Αντώνης Στεργιώτης εισηγήθηκε προς τη νέα σύνθεση της ΕΕΕΠ τροποποίηση, συμπλήρωση και κωδικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των VLTs.

ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ η Επιτροπή δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 5/6/2015, με τις αλλαγές να καθιστούν, όπως υποστηρίζει ο ΟΠΑΠ, αδύνατη και από οικονομικής και από τεχνικής απόψεως την έναρξη λειτουργίας των VLTs στα τέλη Ιουνίου 2015, ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί η λειτουργία τους.

ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, στην κυβέρνηση, που δεν εκτίμησαν τέτοια αποτελεσματικότητα...

Διαβάστε το άρθρο "Το αναμενόμενο τέλος Στεργιώτη από την Επιτροπή Παιγνίων" στην πηγή "ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"

Κατηγορία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΚΥΒΕΡΝΗΣΗΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤο αναμενόμενο τέλος Στεργιώτη από την Επιτροπή Παιγνίων Top of Page