praktores.com
 
 

Κανένας πράκτορας δεν θα υπογράψει νέες συμβάσεις

Δεκ 20
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κανένας πράκτορας δεν θα υπογράψει νέες συμβάσεις ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Με απόλυτη ομοφωνία στο θέμα του νέου κανονισμού και τις ατομικές συμβάσεις και μεγάλη πλειοψηφία στο θέμα των Vlts, εγκρίθηκε από τους αντιπροσώπους που πήραν μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ το ψήφισμα της Συνέλευσης, που έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΕΠΠΠ 12-13/12/16 Τη Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 διεξήχθησαν οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ. Το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας των VLTS στα πρακτορεία, καθώς και αυτό του νέου κανονισμού πρακτόρων ήταν τα κυρίαρχα στη διήμερη συζήτηση.

*Το σώμα των αντιπροσώπων ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ Κ. Τοπτσίδη για τις επαφές που είχε πρόσφατα καθώς και για τις εξελίξεις στα σοβαρά θέματα του κλάδου.

*Επίσης έγινε ενημέρωση από όλα τα μέλη της επιτροπής της ΠΟΕΠΠΠ, που συζητά με την ΟΠΑΠ Α.Ε., για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τα στελέχη της εταιρείας. Από την ενημέρωση των συναδέλφων της επιτροπής, προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες σε θέματα εμπορικής πολιτικής, συμβάσεων και προμηθειών, γι' αυτό καθίσταται αναγκαία η συνέχιση του διαλόγου σε κρίσιμα ζητήματα, στα οποία πρέπει να βρεθεί λύση.

*Από τη Νομική Υπηρεσία της ΠΟΕΠΠΠ έγινε ενημέρωση για τον νέο Κανονισμό της ΕΕΕΠ. Έγινε ανάλυση όλων των ρυθμίσεων που είναι αρνητικές για τους πράκτορες και ιεραρχήθηκε η σπουδαιότητα τους. Σημειωτέο, ότι επί μέρους ρυθμίσεις του κανονισμού δεν θα έπρεπε να έχουν τεθεί από την ΕΕΕΠ διότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της εκ του νόμου.

*Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία παρουσίασε τα επενδυτικά πλάνα της, καθώς και το πλαίσιο σχέσεων που θέλει να υπάρχει μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και Πρακτόρων, πλαίσιο, που βρίσκει αντιθέτους τους πράκτορες τουλάχιστον στα σπουδαιότερα σημεία.

* Κατατέθηκαν προτάσεις από αντιπροσώπους, οι οποίες ελήφθησαν υπ' όψιν από το σώμα, ενώ άλλες θα δοθούν στο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ για επεξεργασία. Από τα παραπάνω στοιχεία διαμορφώθηκε το ψήφισμα της Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ της 1213/12/16 που αφορά τα δυο κυρίαρχα ζητήματα των πρακτόρων αυτήν την εποχή, τον Κανονισμό πρακτόρων και τα VLTS.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Α.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-ΣΥΜ ΒΑΣΕΙΣ. α) Να γίνει παρέμβαση στην ΕΕΕΠ με συνάντηση και υπόμνημα για την αλλαγή δυσμενών διατάξεων στον Κανονισμό πρακτόρων με προκαθορισμένη ημερομηνία, για τις αλλαγές, β) Οι αλλαγές που θα γίνουν, να συζητηθούν στο Δ.Σ. και να ζητηθεί η γνώμη των σωματείων, γ) Αν οι αλλαγές στον κανονισμό δεν κριθούν ικανοποιητικές από τα όργανα του κλάδου, εξουσιοδοτείται η ΠΟΕΠΠΠ να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την κατάργηση των δυσμενών ρυθμίσεων του κανονισμού, δ) ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, εάν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα από την ΠΟΕΠΠΠ με ανακοίνωση. Να γίνει προσπάθεια η εναρμόνιση της σύμβασης με τον κανονισμό, όπου αυτό απαιτείται, και να υλοποιηθεί με την προσθήκη παραρτήματος σε υφιστάμενες συμβάσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παραπάνω Α ψηφίστηκε ομόφωνα. B.VLT’S. 1.) Να καθοριστούν οι ελάχιστες αποστάσεις των Games Halls από τα πρακτορεία τύπου Α' και ΣΤ και να καταργηθεί η πρόβλεψη για Συστέγαση (παρέμβαση στην ΕΕΕΠ).

2.α) ΟΧΙ αποκλεισμοί πρακτορείων από την εγκατάσταση vlt’s εφόσον πληρούνται οι όροι που θέτει ο νομοθέτης. β) Η οικονομική επιβάρυνση των πρακτόρων για την εγκατάσταση των vlt’s στα πρακτορεία ΣΤ’ να συνίσταται μόνο σε ότι έχει να κάνει με υποδομές και αναβαθμίσεις γραμμών εντός των πρακτορείων, γ) Η προμήθεια των VLTS στα πρακτορεία ΣΤ να μην είναι μικρότερη αυτής των G.H. (Αρμοδιότητα ΟΠΑΠ Α.Ε).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Το παραπάνω Β ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Για την επίτευξη των αναφερομένων στο ψήφισμα, εφόσον χρειαστεί, θα αξιοποιηθούν τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα που θα αποφασίσουν τα όργανα του κλάδου.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΓΑΛΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε το άρθρο "Κανένας πράκτορας δεν θα υπογράψει νέες συμβάσεις" στην πηγή "1-2-Χ"

Κατηγορία ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΣωματείαΣΩΜΑΤΕΙΑΚανένας πράκτορας δεν θα υπογράψει νέες συμβάσεις Top of Page