praktores.com
 
 

Τα Σωματεία Πρακτόρων ΟΠΑΠ ενεργοποιούνται, διαμαρτύρονται, αντιδρούν.. Έρχονται εξελίξεις..

Ιουν 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΑΧΑΙΑΣλΖΑΚΥΝΘΟΥΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ
17/6/2016
Προς: Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
Κοιν: ΟΠΑΠ

Συνάδελφοι,
Μετά τα όσα προηγήθηκαν με την έκτακτη φορολόγηση 5 λεπτά ανά στήλη που θα σήμαινε ουσιαστικά στο κλείσιμο του 40-50% του δικτύου, την μεταφορά της στο μεικτό κέρδος της Εταιρείας που γεννά νέα προβλήματα, την άρνηση του Υπ. Οικονομικών να μας αναγνωρίσει ένα ποσοστό ως απώλειες ( κάτι που έχετε καταδείξει με μελέτες που δεν δέχονται αμφισβήτηση ).
Σ' έναν κλάδο που δεν υποκρύπτει λεπτό από τα εισοδήματα του, η υπερφορολόγηση, οι αναμενόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και η παρατεταμένη οικονομική κρίση θα σημάνει ουσιαστικά το κλείσιμο του μισού και πλέον δικτύου και μάλιστα καταχρεωμένο.
Δεν φτάνουν όλα αυτά... έρχεται με επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ να επιβεβαιώσει το κάλεσμα για συζήτηση από την Εταιρεία τόσο για μείωση της προμήθειας όσο και ο νέος κανονισμός που κατά την άποφη μας στοχεύει την σύμβαση μας με την ΟΠΑΠ.
Φήμες που διαχέονται στο δίκτυο ως τετελεσμένα γεγονότα ειδικά για τον κανονισμό από τους « πωλητές» και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο δίκτυο.
Οι πράκτορες που ανέδειξαν την ΟΠΑΠ και την έφτασαν στο τεράστιο μέγεθος που είναι σήμερα είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Όχι δεν θα δεχτούν αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ θα συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το δίκτυο χρειάζεται αυτή την ώρα στήριξη για να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι καιροί και η Εταιρεία πρέπει να ανταποκριθεί.
Οι συζητήσεις που θα γίνουν πρέπει να έχουν τέτοια κατάληξη ώστε να υπάρχει κέρδος και για τις δυο πλευρές. Τα μέλη μας ΔΕΝ αντέχουν άλλο βάρος! Διαχρονικά έχουν δείξει την δύναμή τους και θα το ξανακάνουν όποτε αυτό χρειαστεί.
Διαλύστε τις φήμες, κάντε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με την Εταιρεία βρείτε και βάλτε στόχους για το κοινό καλό.

 

 

Ανακοίνωση 
Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Πιερίας
ΠΡΟΣ. ΠΟΕ.Π.Π.Π
ΚΟΙΝ: ΟΠΑΠ 

Συνάδελφοι, τις τελευταίες μέρες μας γνωστοποιήσατε την πρόθεση της ΟΠΑΠ να συζητήσει με την ΠΟΕΠΠΠ για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμήθειας μας . Παράλληλα, ενημερωθήκαμε ότι ο κ.Στεργιώτης αποχωρεί από την προεδρία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και ψήφισης του νέου Κανονισμού που θα διέπει τη λειτουργία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και το κοθεστώς των πρακτόρων ΟΠΑΠ.Δια της παρούσης σας γνωστοποιούμε για πολλοστή φορά ότι εάν υπάρξει και η παραμικρή ένδειξη μεθόδευσης για το ξήλωμα των κεκτημένων μας που με τόσο αγώνα κατοχυρώσαμε και προασπίσαμε , είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας Τα τελευταία χρόνια οι πράκτορες ΟΠΑΠ έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο όλων των Κυβερνήσεων. Εχουμε υποστεί πολλαπλές μειώσεις του εισοδήματός μας,υπέρμετρη αύξηση της φορολόγησής μας την ίδια στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να ανταγωνιζόμαστε με ακραία άδικους όρους ημιπαράνομες διαδικτυακές εταιρίες στοιχήματος που λειτουργούν ανεξέλεγκτα σε καθεστώς απόλυτης ασυδοσιας.Σε περίπτωση που ανοίξουν εκ νέου ζητήματα που για εμάς συναστούν κόκκινες γραμμές, όπως η περαιτέρω μείωση της ήδη χαμηλής μας προμήθειας και νέος επαχθής Κανονισμός που στην ουσία θα αποτελούν και το τελικό χτύπημα κατά του κλάδου είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε νομικά προσφεύγοντας στα αρμόδια Δικαστήρια καθώς και να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Από την αρχή της κρίσης ο κλάδος των πρακτόρων ΟΠΑΠ, ο μοναδικός εγγυητής της νομιμότητας των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα σήμερα, υφίσταται μια ανελέητη επίθεση στα εισοδήματά του, στη βιωσιμότητα και στις αντοχές του. Οποιαδήποτε νέα απόπειρα παραβίασης των κόκκινων γραμμών που έχουμε θέσει θα λάβει δυναμικές απαντήσεις.

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση για την εξέρευση λύσεων που θα βοηθήσουν στη πρόοδο τόσο της Εταιρείας όσο και του Δικτύου. Αλλωστε στο παρελθόν αποδείξαμε ότι μαζί (Εταιρεία και Δίκτυο) μπορούμε να καταφέρουμε ΠΟΛΛΑ!!!!!!


Για το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν. Πιερίας
Η πρόεδρος Μαρία Μητσιμπόνα
Η γενική γραμματέας  Ελένη Σεϊτανίδου 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Α.Π. 451           ΤΡΙΚΑΛΑ 22/06/2016
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π . το τελευταίο διάστημα μεταξύ των μελών των Σωματείων μας επικρατεί ανησυχία σχετικά με διάφορα που όιαχέονται. μετά το κάλεσμα της εταιρίας προ την ομοσπονδία για συζήτηση στην αλλαγή του τρόπου μείωση υπολογισμού της προμήθεια σε όλα τα παιχνίδια , και την επικείμενη δημοσίευση του κανονισμού πρακτορείων απο την Ε.Ε.Ε.Π Καθημερινά το προεδρείο του σωματείου μας δέχεται τις έντονες διαμαρτυρίες από τα μέλη του σωματείου μας , διαμαρτυρίες που έχουν να κάνουν με την συνολική λειτουργία του οργανισμού πάνω στα παιχνίδια και γενικότερα στις μεταξύ τους σχέσεις.
Οπως είναι γνωστό ο κλάδος μας βιώνει και αυτός , όπως όλοι οι επαγγελματική κλάδοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας . πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στα όρια της βιωσιμότητας η και ακόμη πιο κάτω, αδυνατώντας να ανταπεξελθουν στις δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις των πρακτορείων τους. Ηδη καλούμαστε από το τρέχον έτος να επωμιστούμε μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση σαν κλάδος . με την διαφαινόμενη απώλεια του τεκμαρτού υπολογισμού εξόδων λόγου επισφαλείων , την αυξημένη προκαταβολή του ψορου από 50% σε 75% και απο του χρόνου σε 100% και την ολοένα πτωτική πορεία των τζίρων, και μια ενδεχόμενη μείωση της προμήθειας στα παιχνίδια θα επιφέρει αυτόματα το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ενός μεγάλου αριθμού πρακτορείων.
Σας εφιστούμε την προσοχή ότι δεν θα δεχτούμε καμία μονομερή ενεργεία που Θα βλάπτει τα συμβματικά δικαιώματά μας , σας καλούμε να καθίσετε στο τραπέζι του διαλόγου με την εταιρία και να δώσετε λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζονται χρόνια για το καλό και των δύο πλευρών.
Άλλωστε το έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν , εκτός αν οι αγαπητοί συνεργάτες ξεχνούν γρήγορα, όταν εταιρεία και πράκτορες γίνονται ένα μπορούν να καταφέρουν πολλά. Έχοντας την απόλυτη εμπιστοσυνη προς την ομοσπονδία ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα προασπίζουν τα συμέροντα του κλάδου μας . Σας διαβεβαιωνουμε ότι τα μέλη του σωματείου μας είναι έτοιμα στο οποιοδήποτε κάλεσμα της ομοσπονδίας για ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ Κ
                          Ο Γ.Γ - ΜΕΛΛΙΟΣ Δ

              

 

 

 

Κατηγορία ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 12:17 Διαβάστηκε 2719 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΣωματείαΣΩΜΑΤΕΙΑΤα Σωματεία Πρακτόρων ΟΠΑΠ ενεργοποιούνται, διαμαρτύρονται, αντιδρούν.. Έρχονται εξελίξεις.. Top of Page