praktores.com
 
 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ ΚΡΗΤΗΣ Κρήτη 20-6-16 ΠΡΟΣ ΠΟΕΠΠΠ

Ιουν 23
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ ΚΡΗΤΗΣ Κρήτη 20-6-16 ΠΡΟΣ ΠΟΕΠΠΠ

Συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει έντονη ανησυχία στους πράκτορες, που έχει να κάνει πρώτα με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, μαζί κι εμάς, εξαιτίαςτων αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών από την επόμενη χρονιά με παράλληλη μείωση του τζίρου και φυσικά λόγω και των προβλημάτων που έχουμε ως πράκτορες ΟΠΑΠ. Και η ανησυχία στον κλάδο μεγαλώνει με πληροφορίες, που μας έρχονται, για πρόθεση του ΟΠΑΠ να βάλει χέρι στην προμήθειά μας, με πληροφορίες για τον Κανονισμό Λειτουργίας Πρακτόρων και διάφορά άλλα ζητήματα που μας αφορούν.
Στο δελτίοΤύπου της ΠΟΕΠΠΠ τπς 13-6-16 γράψατε, συνάδελφοι τπς Ομοσπονδίας, «για την πρόθεση του ΟΠΑΠ να συζητήσει με την ΠΟΕΠΠΠ  για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τπς προμήθειάς μας».  Υποθέτουμε ότι σας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζουμε φυσικά τις προθέσεις του ΟΠΑΠ και τι θα προτείνει για αλλαγές στπν προμήθεια, ή τι σκοπεύετε, συνάδελφοι τπς Ομοσπονδίας, να συζητήσετε μαζί του, αλλά ό,τι σχέδια και προθέσεις υπάρχουν για συζητήσεις να τα ξεχάσετε, κι εσείς  και ο ΟΠΑΠ!

Οποιαδήποτε αλλαγή  στον τρόπο υπολογισμού τπς προμήθειας σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ σημαίνει ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ. Συζητούσατε το θέμα της αλλαγής μόνο για το Πάμε Στοίχημα με τπν εφαρμογή κλιμακωτής προμήθειας, μήπως και αλλάξει  κάτι στον κατήφορο του στοιχήματος και δούμε καλύτερο προϊόν. Είχαμε και έχουμε επιφυλάξεις γι'αυτό, θα  καθίσουμε τώρα να κουβεντιάσουμε για αλλαγές στπν προμήθεια σε όλα τα παιχνίδια; Καλό θα ήταν, συνάδελφοι του Δ.Σ., να το σκεφθείτε καλά πριν ξεκινήσετε τέτοιες συζητήσεις.  Είμαστε βέβαιοι ότι σε μια τέτοια συζήτηση ή διαπραγμάτευση έχουμε μόνο να δώσουμε, όχι να πάρουμε. Γι'αυτό και ο ΟΠΑΠ καίγεται να αρχίσει συζητήσεις. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να το καταλάβετε.  Δηλαδή, τι θέλει να κάνει ο ΟΠΑΠ, να βγάλει τη χασούρα από τπν επιπλέον φορολογία, που επιβλήθηκε στα κέρδη του, από τη δική μας πλάτη; ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ! Ας κάνει μια οικονομική μελέτη π ΠΟΕΠΠΠ, να δούμε  πόσο επιπλέον θα επιβαρυνθεί ένας πράκτορας με τα νέα μέτρα τπν επόμενη χρονιά. Να θυμίσουμε  μερικά;

α) Αύξηση φορολογίας.
β) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

 γ) Προκαταβολή φόρου 100%

 δ) Αυξήσεις και εισφορές σε άλλους τομείς

ε) Εχουμε κατάργηση  του αφορολογήτου για τους επαγγελματίες κ.α. θέματα, που πρέπει να τα κυνηγήσει π ΠΟΕΠΠΠ σε μια συνολική διεκδίκηση με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Ολες αυτές τις επιβαρύνσεις ποιος θα τις καλύψει, ο ΟΠΑΠ; Φυσικά και όχι, οι πράκτορες θα πληρώσουν. Μας ζητούν να μειώσουμε την προμήθειά μας για να ελαττώσουμε, εμείς οι πράκτορες, τη δική τους απώλεια κερδών. Και η δική μας απώλεια;  Ενα μεγάλο νέο οικονομικό βάρος, που θα προκύψει από την κατάργηση του τεκμαρτού φέτος, ζητήσαμε να το καλύψει ο ΟΠΑΠ; Αν τους χαμήλωνε τη φορολογία το κράτος, θα μας πρότειναν αύξηση προμήθειας; Οι μέτοχοι της εταιρίας ίσως να βγάλουν λιγότερα κέρδη, θα βγάλουν όμως! Εμείς  οι πράκτορες, όμως, δεν πάμε για λιγότερα κέρδη, πάμε για κλείσιμο.
Ακόμα και αυτοί που  τώρα είναι βιώσιμοι. Γιατί  με τέτοια μέτρα κανείς δεν θα αντέξει. Πόσο μάλλον, ύστερα από αυτά που  έρχονται, να μειωθεί και η προμήθειά μας. Εκτός κι αν μας νομίζουν για αφελείς. Ας αφήσει λοιπόν τις σκέψεις  ο ΟΠΑΠ κι εσείς, συνάδελφοι της ΠΟΕΠΠΠ, τις συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ. Η προμήθειά  μας είναι συμφωνημένη με τη σύμβαση του 2009 και δεν θέλουμε να αλλάξει.  Ειδικά τώρα, που τα πάντα είναι ρευστά και το μέλλον μοιάζει δύσκολο. Τα παιχνίδια με τη φωτιά δεν  είναι  της παρούσης.
Και το ζήτημα της  προμήθειας καίει, καίει πολύ τους πράκτορες.
θέλουμε όμως να θίξουμε κι ένα άλλο θέμα που αναφέραμε στην αρχή. Αυτό του κανονισμού πρακτόρων. Ενός κανονισμού,  που εδώ κι ένα χρόνο είχε ετοιμάσει η ΕΕΕΠ με παρατηρήσεις από την ΠΟΕΠΠΠ και τον ΟΠΑΠ και, από ό,τι γνωρίζαμε, ήταν σχεδόν έτοιμος. Ομως φαίνεται ότι τελικά δεν άρεσε σε κάποιους και έτσι  έμεινε στα συρτάρια!  Για να έρθει μια άλλη πρόταση κανονισμού πριν από λίγο καιρό, κομμένη και ραμμένη στα "θέλω" της εταιρίας. Και ξανά από την αρχή συζητήσεις και προτάσεις, ενώ  οι φήμες φουντώνουν, ότι αυτό που ετοιμάζουν θα είναι κοντά στα "θέλω". Τώρα φεύγει και ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, ο οποίος, είναι γνωστό, ότι ήταν ανεπιθύμητος από κάποιους. Και θα πανηγυρίζουν  αυτοί οι κάποιοι! Για να δούμε λοιπόν τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος που θα αναλάβει, θα έχουμε αλλαγές στην πλεύση της Επιτροπής ή όχι.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΧΙ. Ο,τι και να είναι πάντως, συνάδελφοι της ΠΟΕΠΠΠ, πρέπει να κινηθείτε, πάρτε πρωτοβουλίες.  Δώστε τους να καταλάβουν πως δεν θα μείνουμε χωρίς αντίδραση, αν επιχειρήσουν να μας αγνοήσουν στο θέμα του κανονισμού και περάσουν αυτά που ακούγονται ότι θέλουν να περάσουν για να λυθούν τα χέρια του ΟΠΑΠ σε κάποια θέματα. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ.
Το βαθμό της αντίδρασής μα  τον γνωρίζουν καλά όλοι.  Αν θέλουν να μας βάλουν απέναντι όπως παλιά, εδώ είμαστε, έτοιμοι για όλα. Ας  πάρουν το μήνυμα ΕΕΕΠ, υπ. Οικ., ΟΠΑΠ. Ευχόμαστε να μη χρειαστεί και να περάσουν όλοι ήσυχο καλοκαίρι.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Για τα Σωματεία Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ο πρόεδρος Ε. ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ο πρόεδρος Δ. ΠΙΤΟΥΛΑΚΗΣ Ο πρόεδρος Γ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ο πρόεδρος ΑΝ. ΜΑΛΛΙΑΡΟΖΗ

Κατηγορία ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΣωματείαΣΩΜΑΤΕΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ ΚΡΗΤΗΣ Κρήτη 20-6-16 ΠΡΟΣ ΠΟΕΠΠΠ Top of Page