praktores.com
 
 

ΟΙ πράκτορες λένε ΝΑΙ στην πρόοδο αλλά με την συμμετοχής τους στις αποφάσεις και με σεβασμό στα δικαιώματα τους από την ΟΠΑΠ

Απρ 01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δελτίο Τύπου Γ.Σ. 28.3.2016  

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 28.3.16 πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Θ. η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Τις εργασίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μέλη του Σωματείου μας, όπως επίσης και πολλοί καλεσμένοι.

Ο κ. Ιωάννης Μανδρίνος Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ. απεύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως θα βρίσκεται αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας να βρεθεί ωφέλιμη λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει και αφορά στον κλάδο μας.

Παρόντες ήταν επίσης οι Πρόεδροι των Σωματείων Κορίνθου κ. Παναγιώτης Ντόμαλης, Φθιώτιδας κ. Νίκολαος Πασαπόρτης, Έβρου κ. Βλάσσης Σικλαφίδης, Δράμας κ. Νικήτας Γιαννόπουλος, Καβάλας κ. Θεολόγης Κουρτίδης, Λάρισας κ. Νίκολαος Τσολάκςη, καθώς και αντιπροσωπείες των Σωματείων Ιωαννίνων και Πέλλας.

Παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ κ. Παντούλης και κα Μητσιμπόνα χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γ.Σ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο.

Παρουσιάστηκαν καταρχάς ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της Διοίκησης, οι οποίοι και υπερψηφίστηκαν ομόφωνα και στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα που αφορούν στον κλάδο μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της προμήθειάς μας, στο Σχέδιο Νέου Κανονισμού Λειτουργίας Πρακτορείων, που φημολογείται πως θα έρθει, καθώς και στον Οδηγό Προαπαιτούμενων για τα πρακτορεία (red book). Συνοψίζουμε παρακάτω απόψεις και θέσεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη μας, που έλαβαν το λόγο για να τοποθετηθούν.

Τέθηκε αναπόφευκτα το θέμα της ελλιπούς ενημέρωσής μας. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό δέκα ημέρες πριν από την Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ να μη γνωρίζουμε τίποτα επίσημα σχετικά με τις εργασίες της «επιτροπής παιχνιδιών», η οποία θα παρουσιάσει την πρόταση της ΟΠΑΠ σχετικά με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της προμήθειάς μας στο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ». Για τη λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης θα έπρεπε να έχει προηγηθεί επαρκέστατη ενημέρωση, ώστε και οι αντιπρόσωποι που θα κληθούν να ψηφίσουν να γνωρίζουν το θέμα ενδελεχώς και ακόμα καλλίτερα να έχει δοθεί σχετική εξουσιοδότηση σε αυτούς από τα μέλη των Γ.Σ. των Σωματείων.

Επιπλέον τονίστηκε ότι εφόσον πλέον συνεργαζόμαστε με μια εξ ολοκλήρου ιδιωτική εταιρία που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, δεν είναι δυνατό ο κλάδος μας να μένει αγκυλωμένος σε παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές παραταξιακών ψηφοδελτίων ή γεωγραφικών θέσεων. Μόνη προοπτική εξεύρεσης ωφέλιμης πρότασης με βέλτιστο αποτέλεσμα για το μέλλον των πρακτόρων είναι μέσα από ένα διαρκή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων. Προτάσεις τεκμηριωμένες με σοβαρά επιχειρήματα πρέπει να γίνονται σεβαστές και να εξετάζονται και όχι να απορρίπτονται με εξωεπαγγελματικά ή προσωπικά κριτήρια.

Είναι υψίστης σημασίας οι αποφάσεις που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των πρακτορείων μας να μη παίρνονται μόνον από ελαχίστους καθώς οι πιέσεις είναι τεράστιες. Για το λόγο αυτό πρέπει για τη λήψη των αποφάσεων να επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση  παντί τρόπω.

Περαιτέρω τονίστηκε ότι είναι ανάγκη να αντισταθούμε σε ό,τι αντισυμβατικό μας επιβάλλεται από την Εταιρία και αφορά στα προαπαιτούμενα. Ουσιώδες είναι να ενημερωθούμε επιτέλους για το επιχειρηματικό πλάνο της ΟΠΑΠ και ποια θα είναι η  θέση των πρακτορείων μας σε αυτό τόσο στο παρόν  όσο και στο μέλλον, καθώς και να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή όλων των πρακτορείων στα σχέδια της ΟΠΑΠ.

Στα παραπάνω θέματα τοποθετήθηκαν επίσης με σοβαρό και υπεύθυνο λόγο οι κκ Ντόμαλης και Πασαπόρτης.

Συμπερασματικά καταλήξαμε στη θέση, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τα μέλη μας και από τους περισσότερους λοιπούς παρευρισκομένους, ότι α) καμία απόφαση δεν θα πρέπει να ληφθεί από τους αντιπροσώπους, εάν δεν προηγηθεί έγκριση της όποιας πρότασης από τις Γ.Σ. των Σωματείων, β) η πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει συνολικά όλα τα ζητήματα και να μη συζητείται το κάθε ζήτημα αποσπασμένο από τη συνάφειά του και γ) η ατομική σύμβαση που έχουμε υπογράψει πρέπει να αποτελεί τον οδηγό μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί.

Όσον αφορά στο θέμα της έκτακτης εισφοράς του ενός (1) ευρώ /εκκαθαριστικό προς την ΠΟΕΠΠΠ, τέθηκαν από το σώμα ερωτήματα όπως π.χ. ως προς τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων αυτών, στα οποία δεν ήταν δυνατό να δοθούν απαντήσεις. Εντέλει το σώμα αποφάσισε ομόφωνα και εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της Ένωσής μας, να αποφασίσει αν η έκτακτη αυτή εισφορά θα πρέπει να συνεχιστεί και για το έτος 2016.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Γ.Σ. της 28 Μαρτίου 2016 της «Ε.Π.Ο.Θ.Χ.»:

 Εν όψει της Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ της 11-12 Απριλίου 2016 και των αλλαγών που φημολογούνται εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΑΕ τόσο στα παιχνίδια όσο και στην προμήθεια καθώς και τις προτάσεις προς την ΕΕΕΠ για το τελικό Σχέδιο του Κανονισμού Πρακτόρων, η παρούσα Γ.Σ. αποφασίζει ότι:

·              Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθεί σε ισχύ η Ατομική Σύμβαση.

·              Η τελική πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα θέματα που διέπουν τις σχέσεις πρακτόρων ΟΠΑΠ.

·              Με βάση τη μέχρι τώρα πληροφόρηση δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να ψηφίσουμε υπέρ της αλλαγής προμήθειας στο «Πάμε Στοίχημα».

·              Οποιαδήποτε απόφαση της Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις Γ.Σ. των πρωτοβάθμιων Σωματείων και κατόπιν από νέα Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. 

Οι Σύνεδροι

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                              Ευστράτιος Κοτάνης

Πρόεδρος                                                                   Γραμματέας

 

Διαβάστε το άρθρο "Δελτίο Τύπου Γ.Σ. 28.3.2016" από τον Δημήτρη Γραμματικόπουλο στην πηγή "www.epothx.org"

Κατηγορία ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΣωματείαΣΩΜΑΤΕΙΑΟΙ πράκτορες λένε ΝΑΙ στην πρόοδο αλλά με την συμμετοχής τους στις αποφάσεις και με σεβασμό στα δικαιώματα τους από την ΟΠΑΠ Top of Page