praktores.com
 
 

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ για τον φόρο και το εφάπαξ

Δεκ 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τον υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΕΠΠΠ κ. Μανώλη Περάκη, λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Την Τέταρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, συνήλθε στα γραφεία της ΠΟΕΠΠΠ, σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και συζήτησε τα θέματα της ημερησίας διάταξης. Τα θέματα στα οποία αφιερώθηκε ο περισσότερος χρόνος, στη συνεδρίαση ήταν: ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια και το εφάπαξ.

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια. Έγινε αναφορά και αποτίμηση της απεργίας της 1/12/2015, όπως και της πορείας στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ημέρα. Γενική εκτίμηση στις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. ήταν, ότι το πλήθος και ο παλμός της πορείας ήταν εντυπωσιακός.

Ήταν μια κινητοποίηση απόλυτα επιτυχημένη από το σύνολο των πρακτόρων πανελλαδικά. Ήταν μια επιβεβαίωση της δύναμης του κλάδου και της θέλησης να αγωνιστούμε για ακύρωση του άδικου και καταστροφικού μέτρου της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τις επαφές του προεδρείου με τον πολιτικό κόσμο για το θέμα του φόρου, καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, για το ίδιο θέμα. Μια απ' αυτές, είναι η ανάθεση από την ΠΟΕΠΠΠ, σε γνωστή διεθνούς κύρους Ελεγκτική Εταιρεία, τη σύνταξη μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις από την επιβολή του φόρου, στα πρακτορεία, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έχει ως προς τα έσοδα του κράτους.

Η μελέτη θα αποσταλεί στο υπ. Οικονομικών όταν ολοκληρωθεί και ελπίζουμε -για να μην πούμε ότι είμαστε σίγουροι- ότι θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας, ότι ο φόρος θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους τζίρους μας, θα στρέψει το παικτικό κοινό στους παράνομους, ενώ τα συνολικά έσοδα του δημόσιου θα είναι λιγότερα. Η συζήτηση στο ίδιο θέμα, συνεχίστηκε, για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν εάν, δεν αποσυρθεί η διάταξη ή τουλάχιστον να πάρει αναβολή εφαρμογής. Κινήσεις που έχουν να κάνουν με συνδικαλιστικές, νομικές κι άλλες ενέργειες. Επίσης ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη -και έγινε- την επόμενη ημέρα 17/12/2015 στο υπ. Οικονομικών για την έναρξη ουσιαστικού διάλογου με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου.

Το επόμενο σημαντικό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. είναι το εφάπαξ. Ένα θέμα που ταλανίζει τον κλάδο αρκετά χρόνια, με το σημερινό Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ εδώ κι έναν χρόνο σχεδόν να προσπαθεί να βρει τρόπους για τη βιωσιμότητά του. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας ζήτησε, και έλαβε, την έγκριση από το Δ.Σ., να έρθει σε επαφή με έγκυρο αναλογιστή, για να μπορέσει να έχει τη γνώμη, και τις επιστημονικές του γνώσεις, μέσα από μια μελέτη που θα μας παρουσιάσει, για το τι μπορούμε, και πώς, να κάνουμε ώστε το εφάπαξ να έχει συνέχεια. Η πρώτη επαφή έγινε την επομένη ημέρα της σύγκλισης του ΔΣ. Άμεσα θα δοθούν στοιχεία από την Ομοσπονδία, και φυσικά θα υπάρξει συνέχεια, εφόσον φανεί ότι υπάρχει προοπτική να προχωρήσουμε. Όταν θα υπάρξουν εξελίξεις, θα ενημερωθεί το Δ.Σ. και κατόπιν τα σωματεία.

Οποιαδήποτε πρώτη απόφαση παρθεί από το Δ.Σ. θα τύχει της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης. Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, του εφάπαξ, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επαφή, με τον ΟΠΑΠ για να βρεθεί η λύση που θα συμφέρει και τις δυο πλευρές χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα. Και γι' αυτήν την παράμετρο στο θέμα εφάπαξ, θα ενημερωθούν οι πράκτορες μόλις υπάρξουν αποτελέσματα ώστε να εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα των πρακτόρων.

Σημαντική επίσης ήταν η απόφαση του Δ.Σ., μετά από πρόταση μέλους του Δ.Σ., και συζήτηση για την ενεργοποίηση, πρακτόρων καταξιωμένων στο κλάδο μας ή γνώστες αντικειμένων -εκτός Δ.Σ.- με τη στελέχωση θεματικών ομάδων εργασίας, για την καλύτερη παρακολούθηση, προώθηση και εξειδίκευση των θεμάτων του κλάδου. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω των πολλών προβλημάτων, διαφορετικού χαρακτήρα και εκκρεμοτήτων που έχουμε τα τελευταία χρόνια, που απαιτούν αρκετό χρόνο και κάποια απ' αυτά, ειδικές γνώσεις.

Β. Την Πέμπτη 17/12/2015 έγινε η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ στελεχών του υπουργού Οικονομικών, στελεχών του αν. υπουργού Οικονομικών και της ΠΟΕΠΠΠ μαζί με τον οικονομικό μας σύμβουλο.

Αναπτύξαμε στα στελέχη των δυο υπουργικών γραφείων τις θέσεις μας για τις επιπτώσεις από την επιβολή του φόρου στα τυχερά παιχνίδια, δώσαμε πληροφορίες και στοιχεία για όλες τις πτυχές του θέματος και εξηγήσαμε λεπτομέρειες που πιθανόν αυτοί που εισηγήθηκαν το μέτρο κι αυτοί που το αποφάσισαν, δεν γνώριζαν. Τους αναφέραμε ότι σύντομα θα τους παρουσιάσουμε τη μελέτη που θα μας παραδοθεί από την Ελεγκτική Εταιρεία, στην οποία αναθέσαμε τη σύνταξή της, με πλήρη τεκμηρίωση για τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τα δημόσια έσοδα.

Επίσης προτείναμε ως ισοδύναμο για ακόμα μια φορά την άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας, με αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών έναντι τιμήματος και τη φορολόγηση τους σύμφωνα με τους νόμους του κράτους όπως γίνεται και με την ΟΠΑΠ. Πράξη που θα φέρει πολλαπλάσια έσοδα από αυτά που προσδοκά το υπ. Οικονομικών για να καλύψει το ισοδύναμο. Πήραμε την υπόσχεση ότι σύντομα θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΠΠΠ έφυγε από το υπουργικό γραφείο με συγκρατημένη αισιοδοξία και την αίσθηση για καλύτερες προοπτικές στο θέμα.

Πέρα. όμως, απ' αυτές τις εξελίξεις δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για οτιδήποτε συμβεί και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του αδίκου αυτού μέτρου για τους πράκτορες. Νομίζουμε ότι η απεργία και η συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας δείχνει τη δυναμική του κλάδου και την αποφασιστικότητά του.

Η ΠΟΕΠΠΠ και όλος ο κλάδος θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσουν τα σχέδια κάποιων για αφανισμό του κλάδου».

Διαβάστε το άρθρο "Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ για τον φόρο και το εφάπαξ" στην πηγή "1-2-Χ"

Κατηγορία ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΣωματείαΣΩΜΑΤΕΙΑΟι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ για τον φόρο και το εφάπαξ Top of Page