praktores.com
 
 

Ανοίγει vεουs ορίζοντες η αναβαθμισμένη συνεργασία του συνεταιρισμού πρακτόρων με την Εθνική Τράπεζα

Αυγ 30
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν πριν την επίσημη έναρξη της πρόσφατα αναβαθμισμένης πολυετούς συνεργασίας του Συνεταιρισμού Πρακτόρων ΟΠΑΠ με την Εθνική Τράπεζα, με αντικείμενο τη Σύμπραξη στην παροχή υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών πάσης φύσης στα πρακτορεία των μελών του ΣΕΠΠΠ πανελλαδικά.
Όλες οι συναλλαγές πληρωμής θα εκτελούνται στη νέα, ιδιόκτητη, πλατφόρμα του ΣΕΠΠΠ σε απευθείας διασύνδεση με τα συστήματα της ΕΤΕ και ως εκ τούτου με απόλυτη ασφάλεια για τους καταναλωτές.
Ήδη τα δοκιμαστικά με την Εθνική Τράπεζα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και μετά την απαραίτητη πιλοτική περίοδο λειτουργίας στην οποία συμμετείχαν 100 πρακτορεία σε διάφορες περιοχές, θα ακολουθήσει η μετάβαση σύσσωμου του Δικτύου στη νέα εφαρμογή, που χρονικά τοποθετείται εντός του πρώτου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου.
Για την ένταξη στη δραστηριότητα αρκεί η εγγραφή στον Συνεταιρισμό, η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τον ΣΕΠΠΠ, η δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα και η εγκατάσταση του νέου λογισμικού στο τερματικό του Μέλους, μέσω του οποίου θα μπορεί να παρέχει με on line χρέωση του ειδικού λογαριασμού του όλες τις συναλλαγές που προσφέρονται από τον ΣΕΠΠΠ. Το κεφάλαιο κίνησης μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα και δύναται να είναι είτε μετρητά, χωρίς περιορισμό ως προς το ελάχιστο ύψος, είτε μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα με τη μορφή ορίου υπερανάληψης έως 9.000 , ειδικού προϊόντος για τα Μέλη του ΣΕΠΠΠ. Στη συνέχεια τα Μέλη απλά μεριμνούν για την τροφοδότηση αυτού του λογαριασμού ανάλογα με τις ανάγκες του πρακτορείου τους.
Μία άλλη παράμετρος των υπηρεσιών του ΣΕΠΠΠ, εξαιρετικά σημαντική λόγω του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των Πρακτόρων ΟΠΑΠ, είναι η απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης ταμειακής μηχανής και δήλωσης έναρξης - μεταβολής στην εφορία, καθώς η δραστηριότητα είσπραξης λογαριασμών τρίτων ασκείται από τον Συνεταιρισμό και είναι απαλλαγμένη από ΦΠΑ. Τα νόμιμα παραστατικά προς τους πελάτες εκδίδονται από τον ίδιο τον ΣΕΠΠΠ με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών στην έδρα του, τα οποία εκτυπώνονται από το Μέλος. Επίσης, για την αμοιβή - προμήθεια που λαμβάνει κάθε Μέλος ανάλογα με τις συναλλαγές του, εκδίδεται μηνιαία εκκαθάριση από τον ΣΕΠΠΠ ο οποίος και καταβάλλει τον αναλογούντα παρακρατούμενο φόρο κάθε μήνα. Οι υπηρεσίες του Μέλους προς τον Συνεταιρισμό του, αναφορικά με την εν γένει εξόφληση λογαριασμών τρίτων είναι απαλλασσόμενες του ΦΠΑ.
Μέσω αυτής της διαδικασίας και με χρήση της πλατφόρμας του Συνεταιρισμού, τα ειδικά εξουσιοδοτημένα Μέλη μπορούν να εισπράττουν αμέσως μεγάλη ποικιλία λογαριασμών εταιριών και οργανισμών, είτε εμπρόθεσμους, είτε ληγμένους, ολικά ή έναντι, δόσεων και διακανονισμών συμπεριλαμβανομένων. Ενδεικτικά αναφέρονται η ΔΕΗ, η COSMOTE (σταθερή & κινητή), η VODAFONE (σταθερή & κινητή), η WIND, η ΕΥΔΑΠ, οι τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας), η ΕΥΑΘ, η CYTA και η FORTHNET, όπως επίσης πληθώρα τοπικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης. Η υπηρεσία θα εμπλουτίζεται διαρκώς και θα φθάσει σταδιακά να καλύπτει το σύνολο των πληρωμών όλων των τρίτων φορέων που εξυπηρετεί η Εθνική Τράπεζα.
Η προμήθεια για τον καταναλωτή διαμορφώνεται στα 0,80 λεπτά ανά συναλλαγή, ενιαία για όλους τους παρόχους και διατηρείται από τις ανταγωνιστικότερες της αγοράς. Ενώ η προμήθεια για το Μέλος διαμορφώνεται στα 0,50 λεπτά ανά συναλλαγή, παραμένοντας η υψηλότερη για τέτοιου είδους υπηρεσίες στα δίκτυα λιανικής.
Μέχρι το τέλος του έτους τα Μέλη του ΣΕΠΠΠ θα μπορούν να δέχονται όλες τις ανωτέρω πληρωμές όχι μόνο με μετρητά αλλά και με χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών με κατάλληλη εμπορική και τεχνική παραμετροποίηση του συστήματος του ΣΕΠΠΠ, συμφωνία που ήδη έχει δρομολογηθεί με την ΕΤΕ.
Οι εξελίξεις αυτές, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια από τη δραστηριοποίησή μας στον χώρο, συνεπάγομαι ότι η Εθνική Τράπεζα εκφράζει αφενός έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην τεχνική υποδομή, την οργανωτική δομή και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του ΣΕΠΠΠ και αφετέρου ότι θεωρεί το Δίκτυό μας ικανό να φέρει σε πέρας ένα τόσο μεγάλο έργο.
Όλοι μας, Διοίκηση και Στελέχη του Συνεταιρισμού, θεωρούμε ότι η συμφωνία μας με την ΕΤΕ συνιστά μία μεγάλη επιτυχία, καθώς μετά την αναγνώριση από την ΟΠΑΠ της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΣΕΠΠΠ ως μοναδικής επιτρεπόμενης παράλληλης υπηρεσίας στα πρακτορεία, μέσω της από το 2009 Σύμβασης Πράκτορα και ΟΠΑΠ, η δράση μας προς όφελος του Δικτύου ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να συμπράξει στρατηγικά με τον ΣΕΠΠΠ στον τομέα των ολοένα αυξανόμενων ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Καταρχάς έρχεται ως επιβράβευση του επαγγελματισμού των Μελών μας, αλλά και ως αποτέλεσμα της συνεχούς κινητοποίησης του ΣΕΠΠΠ, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη των Μελών του και τη βελτίωση των όρων διεξαγωγής των υπηρεσιών του, καθώς και της διαρκούς ετοιμότητάς μας για αξιοποίηση των μεταβαλλόμενων συνθηκών.
Η παρούσα επιτυχία δεν μπορεί παρά να μας δικαιώνει απόλυτα για το εγχείρημα δημιουργίας του Συνεταιρισμού, που αναδεικνύεται ως ένα μοναδικό και απαραίτητο εργαλείο του επαγγελματία Πράκτορα.
Με το ίδιο πάθος και με συνέπεια λόγων και έργων προχωράμε μπροστά προς τους επόμενους στόχους μας.

Διαβάστε το άρθρο ''Ανοίγει  vεουs ορίζοντες η αναβαθμισμένη συνεργασία του συνεταιρισμού πρακτόρων με την Εθνική Τράπεζα''  Της Αναστασίας Τζαμπαζλή, προέδρου του ΔΣ του ΣΕΠΠΠ στην πηγή ''1-2-Χ''

Κατηγορία ΣΕΠΠΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 14:21 Διαβάστηκε 2839 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΣΕΠΠΠΣΕΠΠΠΑνοίγει vεουs ορίζοντες η αναβαθμισμένη συνεργασία του συνεταιρισμού πρακτόρων με την Εθνική Τράπεζα Top of Page