praktores.com
 
 

Γιατί η Κρήτη ψήφισε υπέρ της συγκρότησης νέου Δ.Σ. στην ΠΟΕΠΠΠ

Μαϊ 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τις εκλογές της ΠΟΕΠΠΠ της 24-4-2017 εκλέχτηκε νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Τα 15 μέλη του νέου Δ.Σ. που προέρχονται από έξι διαφορετικούς συνδυασμούς, συνήρθαν την Τρίτη 2-5-17 για να εκλέξουν προεδρείο. Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε με καθυστέρηση 5 ωρών, πράγμα που σημαίνει σοβαρή δυστοκία, διαφωνίες και πολύ παρασκήνιο μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ, πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, έπρεπε να γίνει κάποιος συνάδελφος από τον πρώτο συνδυασμό (Ε.Π.Α.Ρ.Χ.Ι.Α - Ε.Π.Ο.Θ.Χ - 6 έδρες). Όμως, τα μέλη του αρνήθηκαν το προεδρείο και πρόσφεραν τη στήριξή τους στους συνδυασμούς ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, για τις θέσεις του Πρόεδρου και Γραμματέα.

Τώρα γιατί ένας συνδυασμός που έρχεται πρώτος σε εκλογική δύναμη, δεν θέλει να διεκδικήσει το προεδρείο, είναι κάτι πέρα από τη συνδικαλιστική λογική και πρακτική. Αν ο λόγος πάντως είναι ότι στους έξι εκλεγμένους συναδέλφους οι δύο έχουν χάσει την ιδιότητα του πράκτορα, άρα υπάρχει καταστατικό πρόβλημα, τότε έχει λογική.

Θα μπορούσαν βέβαια να παραιτηθούν οι δυο, να αναλάβουν δυο αναπληρωματικοί ώστε να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Πώς ζητάς, όμως, από κάποιον να τον στηρίξεις για πρόεδρο ή γραμματέα και να δεχθεί, γνωρίζοντας το καταστατικό πρόβλημα στο συνδυασμό σου -και κατ’ επέκταση πρόβλημα στη λειτουργία ολόκληρου του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Για άλλοθι; Ή για να τον εκθέσεις; Φυσικά οι εκπρόσωποι της ΚΡΗΤΗΣ και της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ αρνήθηκαν.

Αφού δεν έγινε αυτό, ο συνδυασμός ΕΠΑΡΧΙΑ-ΕΠΟΘΧ, πρότεινε να παραιτηθούν οι ίδιοι έξι αλλά ζήτησαν να παραιτηθούν και τα δυο μέλη, οι εκπρόσωποι της ΚΡΗΤΗΣ και της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ για να μην υπάρχει απαρτία στο νέο Δ.Σ., άρα νέες εκλογές. Αν ήθελαν να πάμε ξανά σε εκλογές, γιατί δεν προσέβαλαν τις εκλογές της 24-4-17, όπως τους προτάθηκε, ώστε να καταστούν άκυρες και να πάμε σε νέες; Προφανώς γιατί δεν ήθελαν να έχουν τη συνολική ευθύνη για νέες περιπέτειες του κλάδου.

Ε και τι έγινε που θα πάμε ξανά σε εκλογές; Ε και τι έγινε που θα μείνει ακέφαλη η ΠΟΕΠΠΠ, θα πουν κάποιοι.

Νομίζω ότι κάθε λογικά σκεπτόμενος πράκτορας, παρακάμπτοντας πιθανές πικρίες και αρνητικά συναισθήματα, γνωρίζοντας ότι η Ομοσπονδία πρέπει να τρέξει το φορολογικό - ασφαλιστικό καθώς και θέματα με συναδέλφους που δεν υπέγραψαν ή υπέγραψαν αλλά έχασαν την δουλειά τους, δεν νομίζω να το πει.

Δεν θα σταθώ στα παλιά, θα πω, όμως, τούτο: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΕΠΠΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, χωρίς να κρίνω τη νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, αφού αυτή θα κριθεί από τις πράξεις στο μέλλον.

Έξαλλου ως ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ αυτή είναι η απαίτησή μας από την εκπρόσωπό μας στο νέο Δ.Σ., να παίρνει αποφάσεις ευθύνης, να είναι δίκαιη στην ψήφο της, για το καλό του συνόλου, χωρίς σκοπιμότητες και παζάρια.

Με βάση τα παραπάνω, η εκπρόσωπος ΚΡΗΤΗΣ ψήφισε να υπάρξει συγκρότηση νέου Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ και όχι να μπει ο κλάδος σε περιπέτειες.

Ήταν ψήφος ευθύνης (όπως φυσικά και του συναδέλφου εκπροσώπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ), και έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του συνδυασμού ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ, που εκφράστηκε την ημέρα της ψηφοφορίας. Υπήρξαν φωνές (και μέσα στο ψηφοδέλτιο ΚΡΗΤΗΣ) που είχαν αντίθετη άποψη, όμως αυτό το θεωρώ λογικό και υγιές.

Μπορεί η απόφαση αυτή να μην άρεσε σε πολλούς, αλλά είχαν δικούς τους λόγους, αρκετοί έριξαν χολή, άλλοι έκαναν προσβλητικά σχόλια και κάποιοι απ’ αυτούς είναι «ήρωες» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στις συνελεύσεις πίνουν αμίλητο νερό.

Ας είναι, να έχουν υπ’ όψιν τους όμως, ότι αυτή ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας του συνδυασμού ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ γιατί αυτό θεωρήσαμε σωστό, παιχνίδια δεν παίζουμε με κανένα και για κανένα και κηδεμονία δεν δεχόμαστε από κανένα. Αυτό θα φανεί και στη συνέχεια».

Διαβάστε το άρθρο "Γιατί η Κρήτη ψήφισε υπέρ της συγκρότησης νέου Δ.Σ. στην ΠΟΕΠΠΠ" του Μανώλη Περάκη Αντιπροσώπου Νομού Λασιθίου στην ΠΟΕΠΠΠ στην πηγή "1-2-Χ"

Κατηγορία ΠΟΕΠΠΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΠΟΕΠΠΠΠΟΕΠΠΠΓιατί η Κρήτη ψήφισε υπέρ της συγκρότησης νέου Δ.Σ. στην ΠΟΕΠΠΠ Top of Page