praktores.com
 
 
Τι είπαν στην Βουλή για την θέση των πρακτόρων απέναντι στο νομοσχέδιο οι Πουλημάς και Τοπσίδης !

Παρακολουθήστε ολόκληρες τις ομιλιες των εκπροσώπων της ΠΟΕΠΠΠ - ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ) για την επίσημη θέση τους στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις για την Αγορά Παιγνίων”, στο πεδίο του στοιχηματισμού και ειδικότερα στη προσπάθεια  εξορθολογισμού της αγοράς των μηχανημάτων τύπου VLT, και πως τοποθετήθηκαν στην Διαρκή Επιτροπή των Οικονομικών της βουλής. 

«Πλέον δεν υπάρχει ΠΟΕΠΠΠ, υπάρχει παράρτημα της μαμάς εταιρείας»

«Ως μέλος του νέου ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ θέλω να γράψω και να τοποθετηθώ για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο μας.

Δυστυχώς από αφεντικά καταλήξαμε υπάλληλοι και φυσικά όχι μόνο επειδή έτσι ήθελε η εταιρεία, αλλά με μεγάλη παρότρυνση της ομοσπονδίας μας. Δεν έχω τίποτα με την εταιρεία και δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ άσχημα για εκείνη. Όχι επειδή φοβάμαι, αλλά... για τον απλό λόγο ότι θέλει να κερδίζει και την απασχολεί μόνο το συμφέρον της.

Εμείς όλοι πουλήσαμε την ΟΠΑΠ Α.Ε. για πολύ λίγα εκατομμύρια ευρώ και ας ήταν η πιο κερδοφόρα εταιρεία της Ελλάδας. Θα μπορούσαμε να ήμασταν 4.500 πράκτορες ενωμένοι πριν τις 24/3/2017 και ίσως τώρα να συνεχίζαμε, έχοντας ακόμα το πάνω Χέρι.

Δυστυχώς, όμως, αφήσαμε τις ελπίδες μας στην ομοσπονδία που όλοι καταλάβαμε σε ποιο στρατόπεδο ανήκε. Λες και δεν μπορούσαμε εμείς να διαβάσουμε ή να καταλάβουμε τι έλεγε αυτό το νέο “χαρτί” που θα συνοδεύει πολλούς από εμάς για τα επόμενα χρόνια.

Είμαι ένας από αυτούς που ανέλαβα τις ευθύνες μου και θα το κάνω μέχρι τέλους. Το πρακτορείο μου έκλεισε για δήθεν σοβαρή καταγγελία. Δεν ζήτησα από κανέναν τίποτα. Όμως δεν μπορώ να ακούω γι’ αυτούς που πήραν την απόφαση του “όχι" ότι είναι: αντάρτες, αναρχικοί κλπ.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς οι “μπροστάρηδες" που λέτε, μπήκαμε μπροστά για να σώσουμε την καταστροφή που βλέπαμε να έρχεται ακόμα και με προσωπικό κόστος. Δυστυχώς δεν θέλατε. Ξαναβγήκε πάλι νέα ομοσπονδία, ίδια με αυτή που σας άδειασε και σας πέταξε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ΠΟΕΠΠΠ, υπάρχει παράρτημα της μαμάς εταιρείας.

Θα μπορούσαμε πολλά συνάδελφοι, αλλά ίσως δεν έφτασε η απλή λογική μας ή απλά ψάχναμε καθοδήγηση για να ρίξουμε ευθύνες. Εγώ, όπως είχα πει, θα πάω μέχρι τέλους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Να είστε όλοι καλά και κουράγιο σε αυτούς που δουλεύουν με το νέο καθεστώς. Υπομονή σε αυτούς που διάλεξαν σε 12 μήνες να είναι εκτός. Μεγάλη δύναμη σε αυτούς, μαζί κι εγώ, που μας έκλεισαν αιφνιδίως χωρίς λόγο γιατί απλά υποστηρίξαμε τον κλάδο και τις αποφάσεις των μελών μας».

  Διαβάστε το άρθρο "«Πλέον δεν υπάρχει ΠΟΕΠΠΠ, υπάρχει παράρτημα της μαμάς εταιρείας» του Γιώργου Γερολυμάτου μέλους του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ στην πηγή "1-2-Χ"

Τι ζητά η ΠΟΕΠΠΠ από τον ΟΠΑΠ

Την επαναφορά του τεκμαρτού εξακολουθούν να ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών,  οι πράκτορες, οι οποίοι γνωστοποιούν αναλυτικά τις θέσεις τους στην ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία καταλήγουν ότι θα συνεχίσουν τις διαδικασίες για την δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση

«Συνάδελφοι,

Το πάγιο αίτημά μας προς το Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά του τεκμαρτού, αλλά και η έναρξη ενός νέου κύκλου διαλόγου και συνεργασίας με την διοίκηση του ΟΠΑΠ με σκοπό την ομαλή  μετάβαση των πρακτορείων στην «νέα εποχή» που ανοίγει με την υλοποίηση του προσφάτου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, ήταν τα δύο ζητήματα υψίστης προτεραιότητας  για το νέο Προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ.

Διάλογος  ΠΟΕΠΠΠ – ΟΠΑΠ για την «επόμενη ημέρα»

Η από κοινού διάθεση για συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά το δίκτυο των πρακτορείων μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης, βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα το Προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ με διοικητικά στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πως θα διαμορφωθούν τα επόμενα βήματα των δυο πλευρών με βάση τα νέα δεδομένα.

Μετά από την ενημέρωση που λάβαμε από την εταιρία για το πώς σχεδιάζει να αξιοποιήσει την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προς όφελος των πρακτορείων, η ΠΟΕΠΠΠ κατέστησε σαφές ότι με τις παρεμβάσεις της θα συνεχίσει να είναι αρωγός των εξελίξεων, στεκόμενη πάντα στο πλευρό των συναδέλφων και υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία τοποθέτησης των VLTs στα πρακτορεία  και αφού ξεπεράστηκαν τα πρώτα εμπόδια, το πλάνο εγκατάστασης τους έχει μπει σε ένα πολύ καλό ρυθμό.

Όσον αφορά το δεύτερο μεγάλο project αυτό των SSBTs, ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση τους σε πιλοτικά πρακτορεία  και αναμένεται σύντομα  να μπουν σε λειτουργία ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν να λειτουργούν σε όλο το δίκτυο.

Σημαντική ήταν η αναφορά  στο χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης του παλαιού εξοπλισμού με αντίστοιχα νέα γενιάς. Σε όλο αυτό το έργο, η συμμετοχή των πρακτόρων στη διαμόρφωση των λειτουργιών και της χρήσης του εξοπλισμού κρίθηκε και από τις δυο πλευρές απαραίτητη, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  και να αποφευχθούν λάθη τα οποία θα δυσχεραίνουν την ομαλή μετάβαση και λειτουργία των πρακτορείων μας.

Συμφωνήθηκε επίσης οι δύο πλευρές να συμμετέχουν σε διαρκή και συστηματικό διάλογο για την επίλυση όλων των ζητημάτων που απασχολούν το δίκτυο καθώς και να γίνονται όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων εξέλιξης του επαγγέλματός μας. Τέλος αποφασίστηκαν κοινές παρεμβάσεις σε κράτος καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, με σκοπό το κοινό όφελος  των δυο πλευρών.

Επαφές ΠΟΕΠΠΠ με Υπ. Οικονομικών  για το «τεκμαρτό»

Την προηγούμενη  εβδομάδα έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕΠΠΠ με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά την οποία αναγνωρίστηκε η ιδιαιτερότητα που συνεπάγεται το επάγγελμα του πράκτορα, δεδομένου ότι τα έσοδά του βεβαιώνονται από τον ΟΠΑΠ και ως εκ τούτου εκμηδενίζεται η πιθανότητα φοροδιαφυγής.

Οι δυο πλευρές βρισκόμαστε σε συνεχή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πρακτόρων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών λόγω της αξιολόγησης αλλά και της συνολικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Υπήρξε ανανέωση του ραντεβού μας με τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου για αυτή την εβδομάδα, με την ελπίδα ότι θα κατορθώσουμε στο τέλος να επιτύχουμε μια δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση.

Για όλες τις εξελίξεις θα σας κρατάμε ενήμερους με νεότερες ανακοινώσεις.»

Διαβάστε το άρθρο "Τι ζητά η ΠΟΕΠΠΠ από τον ΟΠΑΠ" στην πηγή "www.casinonews.gr"

Γιατί η Κρήτη ψήφισε υπέρ της συγκρότησης νέου Δ.Σ. στην ΠΟΕΠΠΠ

Από τις εκλογές της ΠΟΕΠΠΠ της 24-4-2017 εκλέχτηκε νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Τα 15 μέλη του νέου Δ.Σ. που προέρχονται από έξι διαφορετικούς συνδυασμούς, συνήρθαν την Τρίτη 2-5-17 για να εκλέξουν προεδρείο. Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε με καθυστέρηση 5 ωρών, πράγμα που σημαίνει σοβαρή δυστοκία, διαφωνίες και πολύ παρασκήνιο μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ, πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, έπρεπε να γίνει κάποιος συνάδελφος από τον πρώτο συνδυασμό (Ε.Π.Α.Ρ.Χ.Ι.Α - Ε.Π.Ο.Θ.Χ - 6 έδρες). Όμως, τα μέλη του αρνήθηκαν το προεδρείο και πρόσφεραν τη στήριξή τους στους συνδυασμούς ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, για τις θέσεις του Πρόεδρου και Γραμματέα.

Τώρα γιατί ένας συνδυασμός που έρχεται πρώτος σε εκλογική δύναμη, δεν θέλει να διεκδικήσει το προεδρείο, είναι κάτι πέρα από τη συνδικαλιστική λογική και πρακτική. Αν ο λόγος πάντως είναι ότι στους έξι εκλεγμένους συναδέλφους οι δύο έχουν χάσει την ιδιότητα του πράκτορα, άρα υπάρχει καταστατικό πρόβλημα, τότε έχει λογική.

Θα μπορούσαν βέβαια να παραιτηθούν οι δυο, να αναλάβουν δυο αναπληρωματικοί ώστε να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. Πώς ζητάς, όμως, από κάποιον να τον στηρίξεις για πρόεδρο ή γραμματέα και να δεχθεί, γνωρίζοντας το καταστατικό πρόβλημα στο συνδυασμό σου -και κατ’ επέκταση πρόβλημα στη λειτουργία ολόκληρου του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ. Για άλλοθι; Ή για να τον εκθέσεις; Φυσικά οι εκπρόσωποι της ΚΡΗΤΗΣ και της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ αρνήθηκαν.

Αφού δεν έγινε αυτό, ο συνδυασμός ΕΠΑΡΧΙΑ-ΕΠΟΘΧ, πρότεινε να παραιτηθούν οι ίδιοι έξι αλλά ζήτησαν να παραιτηθούν και τα δυο μέλη, οι εκπρόσωποι της ΚΡΗΤΗΣ και της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ για να μην υπάρχει απαρτία στο νέο Δ.Σ., άρα νέες εκλογές. Αν ήθελαν να πάμε ξανά σε εκλογές, γιατί δεν προσέβαλαν τις εκλογές της 24-4-17, όπως τους προτάθηκε, ώστε να καταστούν άκυρες και να πάμε σε νέες; Προφανώς γιατί δεν ήθελαν να έχουν τη συνολική ευθύνη για νέες περιπέτειες του κλάδου.

Ε και τι έγινε που θα πάμε ξανά σε εκλογές; Ε και τι έγινε που θα μείνει ακέφαλη η ΠΟΕΠΠΠ, θα πουν κάποιοι.

Νομίζω ότι κάθε λογικά σκεπτόμενος πράκτορας, παρακάμπτοντας πιθανές πικρίες και αρνητικά συναισθήματα, γνωρίζοντας ότι η Ομοσπονδία πρέπει να τρέξει το φορολογικό - ασφαλιστικό καθώς και θέματα με συναδέλφους που δεν υπέγραψαν ή υπέγραψαν αλλά έχασαν την δουλειά τους, δεν νομίζω να το πει.

Δεν θα σταθώ στα παλιά, θα πω, όμως, τούτο: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΕΠΠΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, χωρίς να κρίνω τη νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, αφού αυτή θα κριθεί από τις πράξεις στο μέλλον.

Έξαλλου ως ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ αυτή είναι η απαίτησή μας από την εκπρόσωπό μας στο νέο Δ.Σ., να παίρνει αποφάσεις ευθύνης, να είναι δίκαιη στην ψήφο της, για το καλό του συνόλου, χωρίς σκοπιμότητες και παζάρια.

Με βάση τα παραπάνω, η εκπρόσωπος ΚΡΗΤΗΣ ψήφισε να υπάρξει συγκρότηση νέου Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ και όχι να μπει ο κλάδος σε περιπέτειες.

Ήταν ψήφος ευθύνης (όπως φυσικά και του συναδέλφου εκπροσώπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ), και έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του συνδυασμού ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ, που εκφράστηκε την ημέρα της ψηφοφορίας. Υπήρξαν φωνές (και μέσα στο ψηφοδέλτιο ΚΡΗΤΗΣ) που είχαν αντίθετη άποψη, όμως αυτό το θεωρώ λογικό και υγιές.

Μπορεί η απόφαση αυτή να μην άρεσε σε πολλούς, αλλά είχαν δικούς τους λόγους, αρκετοί έριξαν χολή, άλλοι έκαναν προσβλητικά σχόλια και κάποιοι απ’ αυτούς είναι «ήρωες» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στις συνελεύσεις πίνουν αμίλητο νερό.

Ας είναι, να έχουν υπ’ όψιν τους όμως, ότι αυτή ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας του συνδυασμού ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΡΗΤΗΣ γιατί αυτό θεωρήσαμε σωστό, παιχνίδια δεν παίζουμε με κανένα και για κανένα και κηδεμονία δεν δεχόμαστε από κανένα. Αυτό θα φανεί και στη συνέχεια».

Διαβάστε το άρθρο "Γιατί η Κρήτη ψήφισε υπέρ της συγκρότησης νέου Δ.Σ. στην ΠΟΕΠΠΠ" του Μανώλη Περάκη Αντιπροσώπου Νομού Λασιθίου στην ΠΟΕΠΠΠ στην πηγή "1-2-Χ"

Μ. Περάκης " Δεν πάει άλλο, νοιώθουμε υπάλληλοι στα ίδια τα πρακτορεία μας" video

Στην εκπομπή του Λατώ 103,3 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια μίλησε ο υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων της 15μελους επιτροπής της ομοσπονδίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ της χώρας Μανόλη Περάκης.

Ο ίδιος τόνησε πως η διοίκηση του οργανισμού δεν δείχνει να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ζητά από τους πρατηριούχους επί της ουσίας να γίνουν πούλια σε μια σκακιέρα που δεν τους ανήκει.

Το δελτίο τύπου της ομοσπονδίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ συνήλθε  την Τετάρτη 1/3/2017 με μοναδικό θέμα συζήτησης  την Εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης  αναφορικά με τις  προτεινόμενες συμβάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η Επιτροπή Διαχείρισης  υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης   πρότεινε στο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τις ενέργειες της ΟΠΑΠ ΑΕ και ειδικότερα τις μαζικές καταγγελίες των υφιστάμενων συμβάσεων των πρακτόρων. Το Δ.Σ αποδεχόμενο την εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης  ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :

 Την άσκηση κάθε δικαστικού και εξώδικου μέσου για την προστασία των πρακτόρων έναντι των παράνομων και καταχρηστικών ενεργειών της ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και την ενημέρωση  κάθε αρμόδιου Δημόσιου Φορέα και Δημόσιας  Αρχής.

 ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 9  Πέμπτη & 10  Παρασκευή ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις  οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με νέα ανακοίνωση .

  Ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «Δεν πάει άλλο, νοιώθουμε υπάλληλοι στα ίδια τα πρακτορεία μας, video» στη πηγή http://fonien.gr  

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης εξηγεί τους λόγους που δεν θα υπογράψουν την νέα Σύμβαση με την ΟΠΑΠ.

Κοινή πορεία ειναι το ζητούμενο των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ αλλα με αμοιβαίο σεβασμό στην αξία του δικτυου των περιουσιών αλλα και των δυνατοτήτων των πρακτόρων .
Με μεθόδους όμως μονομερής καταγγελίας  και συνεργασίες τυπου "Η το παίρνεις ή φεύγεις " κοινή πορεία δεν υπάρχει.

Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α  Π Ρ Α Κ Τ Ο Ρ Ε Ι Α : ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π 6 Μαρτίου  2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ2017-03-06T15:32:14+00:00Ανακοινώσεις

AΠ-20170306-000143                                                                      Αθήνα, 6 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Ο ΟΠΑΠ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ   –  Ο ΟΠΑΠ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ!!!

Μας εκβιάζει να υπογράψουμε τις νέες συμβάσεις. Μας απειλεί ότι δεν θα είμαστε πράκτορες μετά τις 24/3/2017 αν δεν υποκύψουμε στις αποφάσεις του. Η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση σε όλο το μεγαλείο της!!!

 • Αναληθές πέρα για πέρα ότι συζητούμε έξι μήνες το νέο πλαίσιο συνεργασίας.
 • Καμία σχέση με την πραγματικότητα ότι η ΠΟΕΠΠΠ συμφώνησε σε κάποιο κείμενο σύμβασης.
 • Ούτε φυσικά ότι συμφωνήσαμε στις προμήθειες.

Τους προκαλούμε, αν έχουν στοιχεία για οποιεσδήποτε συμφωνίες με την ΠΟΕΠΠΠ, σε σύμβαση και προμήθειες να τα δημοσιεύσουν εδώ και τώρα !!!!

 • Επίσης μεγάλη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ από τους επιθεωρητές της ΟΠΑΠ για καλές (;) συμβάσεις, συμφέρουσες προμήθειες και πλεονεκτήματα σε όποιους υπογράψουν τη σύμβαση-καταδίκη αμέσως.

Δεν επιτρέπετε σε καμία εταιρεία του μεγέθους αυτού να καταφεύγει σε τόσες αναλήθειες .

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ και δεν έχουν καμία τύχη στη χώρα μας.

Έκαναν μεγάλο λάθος αυτοί που πίστεψαν ότι ο κλάδος θα λυγίσει με αυτές τις μεθόδους.

 • Οι πράκτορες ΔΕΝ φοβούνται γιατί είναι αποφασισμένοι και ενωμένοι απ΄άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.
 • ΔΕΝ φοβούνται γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
 • ΔΕΝ φοβούνται γατί ξέρουν πως αν υπογράψουν ο αργός θάνατος των πρακτορείων που επιβάλλει η ΟΠΑΠ είναι σίγουρος.
 • Το ότι ΔΕΝ φοβούνται το έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν όπου και όταν χρειάστηκε.
 • ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ, κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει νέες. Αν είναι να το κάνουμε, καλύτερα να παραδώσουμε από τώρα τα κλειδιά των μαγαζιών μας στον ΟΠΑΠ!!!! Αλλά αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!
 • ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ έχουμε. Αν δεχτούμε τις προτάσεις της ΟΠΑΠ, αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους πράκτορες αφού το φορολογικό και το ασφαλιστικό έχουν φέρει σε απόγνωση τον κλάδο.

Η αποδοχή, από τους πράκτορες, των νέων συμβάσεων-προμήθειας, και μάλιστα με εξώδικες καταγγελίες (λες και απευθύνονται σε κατάδικους)ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ? ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ?Σε αυτούς που φέρνουν όλο το χρήμα στα ταμεία του ΟΠΑΠ δουλεύοντας 16 με 18 ώρες το 24ωρο ?ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ?

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙαφήστε την παραπληροφόρηση των διευθυντών και επιθεωρητών στα ατομικά ραντεβού με πράκτορες σε όλη την Ελλάδα γιατί δεν πείθουν κανέναν.

Ο ΟΠΑΠ παραπλανεί τους πράκτορες και την κοινή γνώμη για 100 εκ. ευρώ σε νέες επενδύσεις. Είναι τα χρήματα που θα πάρει σε 3-4 χρόνια από την μείωση προμήθειας των πρακτόρων, αν υποκύψουμε και υπογράψουμε τις νέες συμβάσεις με τους επαχθείς όρους.

Συνάδελφοι ,

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων 20&21 Φεβρουαρίου 2017 ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

 1. Κανείς πράκτορας να μην υπογράψει τις νέες συμβάσεις.
 2. Να κατέβουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις αν η ΟΠΑΠ καταγγείλει τις συμβάσεις του 2009.

Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ υλοποιώντας την απόφαση, ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε προειδοποιητικό διήμερο κλείσιμο των πρακτορείων μας, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

Μια απόφαση που πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

           Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α   Π Ρ Α Κ Τ Ο Ρ Ε Ι Α

ΠΕΜΠΤΗ 9 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μαρτίου 2017

Συνάδελφοι,

 • ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
 • ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ
 • ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ
 • ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9 & 10 ΜΑΡΤΙΟΥ    
 • Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
 • ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                                         Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λυριστής                                Κυριάκος Τοπτσίδης

Σας ενημερώνουμε ότι οι αφίσες, που θα βρίσκονται στα προποέντυπα της Τρίτης 7/3/2017 σχετικά με την διήμερη απεργία 9 & 10 Μαρτίου, να αναρτηθούν στις βιτρίνες των πρακτορείων μας για καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση του κοινού.

Επιστολή διάψευσης και εντονότατης διαμαρτίας στέλνει η ΠΟΕΠΠΠ

Επιστολή διάψευσης και εντονότατης διαμαρτίας στέλνει η ΠΟΕΠΠΠ στην ΟΠΑΠ και την απειλεί με αγωγές αν δεν προσκομίσει στοιχεία για την υποτιθέμενη συμφωνία που αφορά στη μείωση της προμήθειας.

Προειδοποιούν με  νόημα οι πράκτορες την ΟΠΑΠ με μαζικές ένδικες και εξώδικες αντιδράσεις αν δεν αλλάξει την άκαμπτη στάση της :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΠΑΠ

Προς ΟΠΑΠ Α.Ε.

Υπόψη: 1. Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Damian Cope

Επικεφαλής Μονάδας    Πωλήσεων, κ. J. Karas        Δ/ντή Πωλήσεων Δικτύου, κ. Β. Γιαννακάκη

Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη αλλά και λύπη διαπιστώσαμε ότι συνεχίζετε, με σταθερό και συστηματικό πλέον τρόπο, να τηρείτε μια στάση αποδόμησης των μεταξύ μας σχέσεων. Καταλαβαίνουμε ότι βρίσκεστε σε αμηχανία αντιλαμβανόμενοι ότι είστε εκτεθιμένοι λόγω της καταχρηστικής στάσης που επιδείξατε στο θέμα των συμβατικών μας σχέσεων. Φτάσατε στο σημείο να χρησιμοποιείτε τεχνάσματα περί δήθεν χορήγησης σύμφωνης γνώμης της ΠΟΕΠΠΠ για την αλλαγή των προμηθειών, προκειμένου να κάμψετε την ενότητα του δικτύου μας. Αναφερόμαστε στο κείμενο που αναρτήσατε όλως προσφάτως στο opapnet με τίτλο «Σημαντικές Διευκρινίσεις για τη νέα Σύμβαση Πρακτόρευσης και τον Κανονισμό Πρακτόρων», όπου με παρελκυστικό τρόπο προσπαθείτε να πείσετε τους συναδέλφους μας ότι δεν ενεργείτε μονομερώς και ότι για το κείμενο των νέων συμβάσεων και τις νέες προμήθειες έχει χορηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ. Το ισχυρίζεστε δε αυτό εντελώς κακόπιστα, δεδομένου ότι σάς έχει γνωστοποιηθεί προ πολλού και επίσημα η απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ της 20ης & 21ης Φεβρουαρίου, με την οποία απορρίφθηκε στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των νέων προμηθειών που αναφέρονται στο σχετικό Παράρτημα, το κείμενο των νέων συμβάσεων, στο οποίο είχαν ενσωματωθεί περιορισμένης μόνο εμβέλειας αλλαγές εκ των πολλών και ουσιωδών αλλαγών που σας είχαν προτείνει όλως εσπευσμένως εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠΠ.

Αισθανόμαστε ότι πλέον τελείτε σε πανικό, διότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα αποτελέσματα της εμφανώς συγκρουσιακής και καταχρηστικής στάσης που επιλέξατε να τηρήσετε έναντι του δικτύου μας με την από μέρους σας καταγγελία των συμβάσεων 4.800 πρακτόρων, ενέργεια η οποία μαρτυρεί περίτρανα την πρόθεσή σας να επιβάλετε μονομερώς τη βούλησή σας στις συμβατικές σας σχέσεις με τους πράκτορες.

Επισημαίνουμε ότι η διάδοση ανακριβειών που μάς θίγουν προσωπικά και σκοπό έχουν να πλήξουν την ενότητα του δικτύου μας, δεν ευνοούν στην εξομάλυνση των μεταξύ μας σχέσεων, οι οποίες αναπόφευκτα διερράγησαν μετά την από μέρους σας καταγγελία 4.800 συμβάσεων πρακτόρευσης και την ταυτόχρονη εκβιαστική εξώθηση των πρακτόρων στην υπογραφή των νέων συμβάσεων, που αποτελούν έργο αποκλειστικά δικής σας πρωτοβουλίας.

Είμαστε αναγκασμένοι να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μία φορά τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η υποτυπώδης συζήτησή σας με εκπροσώπους μας επί των έτοιμων νέων συμβατικών κειμένων, τους όρους των οποίων είχατε εδώ και καιρό διαμορφώσει μονομερώς χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και διαπραγμάτευση επ’ αυτών, παρά τους περί του αντιθέτου ανακριβείς ισχυρισμούς σας περί εξάμηνης διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης. Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζετε, αλλά κακόπιστα αρνείστε, είναι ότι από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου του 2017, απλώς μας αναλύατε τα επιχειρηματικά σας σχέδια χωρίς να έχει υπάρξει καμία ουσιαστική από μέρους σας ενημέρωση και άρα συζήτηση αναφορικά με την επιδιωκόμενη από την εταιρεία σας εκτεταμένη συρρίκνωση των δικαιωμάτων και ταυτόχρονη αύξηση των υποχρεώσεων των πρακτόρων. Μόλις στα μέσα Ιανουαρίου και όλως αιφνιδίως εκδηλώσατε τις συγκεκριμένες και σαφείς προθέσεις σας για εκτεταμένη αλλαγή του συμβατικού πλαισίου συνεργασίας με το δίκτυό μας. Ειδικότερα, μόλις στις 17 Ιανουαρίου 2017 θέσατε για πρώτη φορά υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, και μόνο μετά από επίμονα αιτήματά μας, τα μονομερώς καταρτισθέντα από την εταιρεία σας νέα συμβατικά κείμενα.

Στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που μας θέσατε όλως αιφνιδιαστικά για τόσο σημαντικά θέματα για τον κλάδο μας καταφέραμε να τηρήσουμε τις καταστατικές μας διαδικασίες, τις οποίες αναγκαστήκατε κι εσείς να σεβαστείτε, γι’ αυτό και δεν προβήκατε σε καμία μονομερή ενέργεια πριν τη γνωστοποίηση της απορριπτικής απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης επί των προτεινόμενων από μέρους σας νέων συμβάσεων. Παράλληλα, συζητήσαμε μαζί σας καλόπιστα καταβάλλοντας κοπιώδεις προσπάθειες να σάς πείσουμε ακόμη και για τα αυτονόητα από νομική άποψη σε επίπεδο συμβατικών κειμένων, όπως για παράδειγμα η απαλοιφή απολύτως καταχρηστικών και άρα παράνομων όρων, οι οποίοι περιλαμβάνονταν στα μονομερώς από την εταιρεία σας συνταχθέντα συμβατικά κείμενα που μάς αποστείλατε στις 17 Ιανουαρίου, για να υποβάλουμε τις παρατηρήσεις μας. Τους καταχρηστικούς αυτούς όρους δεν καταφέραμε να σάς πείσουμε να τους απαλείψετε στο σύνολό τους, ωστόσο μαρτυρούν ξεκάθαρα τις προθέσεις σας ως καταφανώς ισχυρότερου συμβαλλόμενου μέρους για καταχρηστική εκμετάλλευση της σχέσης οικονομικής εξάρτησης που μάς συνδέει ως κλάδο με την εταιρεία σας.

Παρακαλούμε να μην συνεχίσετε να παραπλανείτε τον κλάδο μας ότι δήθεν η ΠΟΕΠΠΠ χορήγησε τη σύμφωνη γνώμη της ως προς τα προτεινόμενα από μέρους σας νέα συμβατικά κείμενα και νέες προμήθειες, ακριβώς διότι αυτή ουδέποτε χορηγήθηκε ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο ούτε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ. Αντίθετα, καταρχάς το Διοικητικό Συμβούλιο ρητά επιφυλλασσόταν διαρκώς υπέρ της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, όπως απερίφραστα προκύπτει και από τη σχετική απόφασή του κατά τη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2017, οπότε και αποφασίστηκε η υποβολή της προτεινόμενης από την ΟΠΑΠ σύμβασης προς έγκριση από την έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία είχε ήδη προ ημερών συγκληθεί για το σκοπό αυτό από το Διοικητικό Συμβούλιο. Περαιτέρω, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και πολλάκις σάς έχουμε επισημάνει, η ΠΟΕΠΠΠ διά της αρμόδιας Γενικής της Συνέλευσης η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως στις 20 & 21 Φεβρουαρίου, απέρριψε τα προτεινόμενα από την εταιρεία σας νέα συμβατικά κείμενα, συμπεριλαμβανομένων των νέων προμηθειών.

Είναι γεγονός ότι μάς προτείνατε, υπό την απειλή ότι θα προχωρήσετε σε μονομερείς ενέργειες, να υπογράψουμε μνημόνιο και να δεσμεύσουμε τους συναδέλφους μας χωρίς καν να έχει ενημερωθεί πλήρως το σώμα των αντιπροσώπων της Γενικής μας Συνέλευσης και μάλιστα για τα τόσο σημαντικά θέματα που άπτονται των συμβατικών σχέσεων με την ΟΠΑΠ και χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση και πραγματική επί ίσοις όροις διαπραγμάτευση στην κατάρτιση των όρων των συμβατικών κειμένων.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ούτε μνημόνιο υπογράψαμε με την εταιρεία σας ούτε καμία άλλη συμφωνία, παρότι πολύ θα το επιθυμούσατε, γι’ αυτό τώρα λειτουργείτε σπασμωδικά και αμήχανα, ακριβώς διότι, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε, για τα θέματα της σύμβασης και των προμηθειών δεν είμαστε νομιμοποιημένοι να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς προηγούμενη απόφαση της αρμόδιας Γενικής μας Συνέλευσης. Εξάλλου, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναμείνατε την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, ελπίζοντας σε θετική της απόφαση, μήπως και αποφύγετε τις καταχρηστικές καταγγελίες των συμβάσεων του συνόλου των πρακτόρων. Πρόκειται, ωστόσο, για επιθετικές νομικές ενέργειες τις οποίες είχατε προσχεδιάσει, ακριβώς γιατί δεν πιστεύατε ούτε ότι είχε χορηγηθεί ούτε ότι θα χορηγείτο η σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ και τις οποίες δυστυχώς υλοποιήσατε, με όλες τις νομικές συνέπειες που αυτή η πρακτική επισύρει. Στην άκαμπτη αυτή στάση σας δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, δικαστικό και εξώδικο. Και αυτό θα πράξουμε, ως οφείλουμε.

Επί τη βάσει των ανωτέρω, σάς προσκαλούμε να αναρτήσετε στο opapnet το έγγραφο της υποτιθέμενης συμφωνίας που ισχυρίζεστε ότι υπάρχει μεταξύ της ΠΟΕΠΠΠ και της ΟΠΑΠ για το προτεινόμενο από την εταιρεία σας νέο κείμενο σύμβασης-προμηθειών. Επειδή, όμως, τέτοιο έγγραφο με τις υπογραφές μας δεν θα βρείτε, σάς καλούμε σε ένδειξη της δέουσας σοβαρότητας που επιβάλλεται απο τις περιστάσεις, επιφυλλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, να απέχετε από οποιαδήποτε παρόμοια δήλωση ή ισχυρισμό στο μέλλον.

Παρακαλούμε για λόγους δεοντολογικούς αλλά και λόγους που ανάγονται στην καλή πίστη να αναρτήσετε την επιστολή μας αυτή στο opapnet.

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λυριστής                                               Κυριάκος Τοπτσίδης

 

 

MHNYMA ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΠΠΠ : ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!

MHNYMA ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΠΠΠ

Συνάδελφοι,

Σας καλώ όλους σύσσωμα να δώσουμε  ένα βροντερό και καθολικό παρόν στην απεργία των 2 ημερών Πέμπτη και Παρασκευή  9 & 10 Μαρτίου λέγοντας ένα τεράστιο ΟΧΙ στην απαράδεκτη και κατάπτυστη καταγγελία 4500 συμβάσεων με δικαστικό κλητήρα σε πράκτορες ( λες και απευθύνονταν  σε ποινικά διωκόμενους  εγκληματίες), που  δώσανε και την ψυχή τους μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον που περνάει η χώρα μας για να φτάσει η ΟΠΑΠ εκεί που είναι σήμερα.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και απορριπτέες εξ ολοκλήρου, απαρχής. Και μάλιστα μη σεβόμενοι τον ιδρώτα και την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο καθένας μας ξεχωριστά.

Όταν όμως μας ζητήθηκε η συμβολή μας, αγόγγυστα οι πράκτορες (οι λεγόμενοι συνεργάτες) έβαλαν πολλές φορές  μπροστά τα στήθη τους για να σώσουν την εταιρεία (ΟΠΑΠ) από καταστροφικούς φόρους που ήθελαν να της επιβάλουν. Τώρα δεν μας θέλουν πια και μας πετούν στον δρόμο. Έτσι νομίζουν όμως. Θα διαψευθούν παταγωδώς και πλανώνται  πλάνην οικτρά εάν πιστεύουν ότι θα το πετύχουν.

Συνάδελφοι,

Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, να δώσουμε την απάντηση που πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι,  για να καταλάβουν μερικοί τη δύναμη και την απάντηση ψυχής του κλάδου μας.  Όποιος προσπάθησε να μας αδικήσει και να μας υποτιμήσει απέτυχε παταγωδώς. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να δώσουμε τον δίκαιο και τίμιο αγώνα μας για δικαίωση όπως πάντα και να πούμε ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στην καταπίεση και στον εκβιασμό.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ

Κυριάκος Τοπτσίδης

Ισχυρότατο το "ΔΕΝ υπογράφω" από τους πράκτορες στην ΟΠΑΠ !!!

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2017      AΠ-20170301-000131  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ συνήλθε την Τετάρτη 1/3/2017 με μοναδικό θέμα συζήτησης  την Εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης  αναφορικά με τις  προτεινόμενες συμβάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η Επιτροπή Διαχείρισης  υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης   πρότεινε στο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τις ενέργειες της ΟΠΑΠ ΑΕ και ειδικότερα τις μαζικές καταγγελίες  των υφιστάμενων συμβάσεων των πρακτόρων. Το Δ.Σ αποδεχόμενο την εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης ομόφωνα  αποφάσισε τα εξής :

Την άσκηση κάθε  δικαστικού και εξώδικου μέσου για την προστασία των πρακτόρων έναντι των παράνομων και καταχρηστικών ενεργειών της ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και την ενημέρωση  κάθε αρμόδιου Δημόσιου Φορέα και Δημόσιας  Αρχής.

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 9  Πέμπτη & 10  Παρασκευή ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις  οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με νέα ανακοίνωση .

ΠΟΕΠΠΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Πόλεμο αρχίζουν οι πράκτορες της ΟΠΑΠ  με την εταιρία για την υποχρεωτική και μονομερής υποχρέωση υπογραφής νέας ατομικής σύμβασης που προσπαθεί να επιβάλει η ΟΠΑΠ.

 Σε συνεδρίαση την τετάρτη του Δ.Σ της ομοσπονδίας τους με την επιτροπή διαχείρισης που ορίστηκε από την πρόσφατη Γ.Σ αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ  την κήρυξη πολέμου σαν απάντηση στην επίθεση που δέχονται με τις μαζικές καταγγελίες των συμβάσεων τους από την ΟΠΑΠ

 Μάλιστα προειδοποιούν την εταιρία πως με τους χειρισμούς της και τις παράλογες απαιτήσεις της δυναμιτίζει το ποιο μεγάλο και επιτυχημένο δίκτυο στην χώρα , βάζει σε κίνδυνο την κερδοφορία της εταιρίας αλλά και του Ελλ. Δημοσίου από τους τεράστιους φόρους που αποδίδονται μέσω των παιχνιδιών , ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την πτώση του μονοπωλιακού δικαιώματος που με πολύ κόπο έχει κρατηθεί μέχρι σήμερα .

  Εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις που θα έχουν τεράστιο κόστος τόσο για την εταιρεία αλλά κυρίως  για το κράτος αφού η ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ  απεργίας των πρακτορείων κοστίζει και στερεί  1.500.000 € ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ !!!!! στο ΚΡΑΤΟΣ .

Τέλος οι πράκτορες προειδοποιούν πως αν η εταιρεία δεν αλλάξει τακτική θα αναγκαστούν να διεκδικήσουν τα αποζημιωτικά δικαιώματα τους τα οποία προκύπτουν από τις υφιστάμενες συμβάσεις αλλά και τα δικαιώματα τους

Παρακάτω ακολουθεί το χθεσινό δελτίο τύπου της ομοσπονδίας με την Επιτροπή διαχείρισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2017

AΠ-20170301-000131

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ συνήλθε την Τετάρτη 1/3/2017 με μοναδικό θέμα συζήτησης  την Εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης  αναφορικά με τις  προτεινόμενες συμβάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η Επιτροπή Διαχείρισης υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης   πρότεινε στο Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τις ενέργειες της ΟΠΑΠ ΑΕ και ειδικότερα τις μαζικές καταγγελίες των υφιστάμενων συμβάσεων των πρακτόρων. Το Δ.Σ αποδεχόμενο την εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :

Την άσκηση κάθε δικαστικού και εξώδικου μέσου  για την προστασία των πρακτόρων έναντι των παράνομων και καταχρηστικών ενεργειών της ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και την ενημέρωση  κάθε αρμόδιου Δημόσιου Φορέα και Δημόσιας  Αρχής.

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 9  Πέμπτη & 10  Παρασκευή ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις  οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με νέα ανακοίνωση .

Ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Μανώλης Περάκης

Διαβάστε το άρθρο "ΠΟΕΠΠΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017" στην πηγή "www.poeppp.org"

Οι επόμενες κινήσεις των πρακτόρων, απο την Επιτροπή Διαχείρησης πρακτόρων ΟΠΑΠ

Επιτροπή Διαχείρηση πρακτόρων ΟΠΑΠ εισηγείται προς το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ

Εισηγηση της Επιτροπής Διαχείρησης προς το Δ.Σ.  

Αξιότιμοι κύριοι,

Τα μέλη της Επιτροπής που συστάθηκε βάσει του από 21.02.17 Ψηφίσματος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επιτροπής:

1  Κ. Τοπτσίδης

2  Μ. Μητσιμπόνα

3  Ε. Σιδέρης

4  Π. Ντόμαλης

5  Γ. Σάμιος

6  Δ. Πιτουλάκης

7  Α. Απιδόπουλος

8  Ν. Πασαπόρτης

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

  Τη δέσμευσή μας όπως αυτή προκύπτει από το παραπάνω αναγραφόμενο Ψήφισμα

  Την ανάρτηση στην πύλη πρακτόρων της νέας σύμβασης από την ΟΠΑΠ ΑΕ την επομένη της Γενικής μας Συνέλευσης

  Την καταληκτική ημερομηνία της 24ης  Μαρτίου 2017 για την υπογραφή της νέας σύμβασης

  Την αποστολή από την ΟΠΑΠ ΑΕ σε συναδέρφους πράκτορες Εξώδικης Καταγγελίας των υφιστάμενών τους συμβάσεωνκαθώς και την εν γένει κρισιμότητα και το επείγον της κατάστασης

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ

1.   Την άμεση αποστολή Εξώδικου Διαμαρτυρίας- Πρόσκλησης προς την ΟΠΑΠ ΑΕ με κοινοποίηση προς την ΕΕΕΠ, κείμενο της οποίας σας έχει αποσταλεί στο email σας.

2 .  Την αποστολή προς την ΟΠΑΠ με κοινοποίησή του προς την ΕΕΕΠ ενδεικτικού «Παραρτήματος», του οποίου η προσάρτηση στην υφιστάμενη σύμβασή μας, επιλύει στα πλαίσια της νομιμότητας το θέμα της εναρμόνισης των υφιστάμενων συμβάσεών μας με το νέο «Κανονισμό Πρακτόρων της ΟΠΑΠ ΑΕ»

3  .Την αποστολή Εξώδικου Διαμαρτυρίας-Πρόσκλησης προς την ΕΕΕΠ με κοινοποίηση προς την ΟΠΑΠ ΑΕ, κείμενο της οποίας θα σας αποσταλεί το ταχύτερο δυνατό.

4  . Tην έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου με προτεινόμενες ημερομηνίες την 6α και 7η Μαρτίου 2017, ημέρες Δευτερα και Τρίτη αντίστοιχα και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές  κινητοποιήσεις κάθε Παρασκευή, έως τις 28.04.2017, οπότε και θα έχει εκλεγεί το νέο Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ (σας επισυνάπτουμε σχεδιο προτεινόμενης αφισας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις).

        5. Την παύση καθε διαδικασίας εργασιών υποδομης για την υποδοχή και εγκατάσταση των   Vlt’s στα πρακτορεία μας

        6.Την ενημέρωση καθε αρμόδιου φορέα  και αρχής που μπορεί να συνδράμει στον δίκαιο αγώνα μας.

        7. Την υποβολή καταγγελίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού γιατις καταχρηστικές ενέργειες της ΟΠΑΠ ΑΕ έναντι των πρακτόρων και των καταναλωτών.

και 

Σας καλούμε στα πλαίσια της  υλοποίησης του δεσμευτικού για όλους μας Ψηφίσματος, να λάβετε απόφαση επι όλων των ανωτέρω σημείων κατα την προγραμματισμενη συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου της 1/3/2017 και ώρα 13:00. 

Η προσπάθεια της ΟΠΑΠ να μας τρομοκρατήσει μπορεί και πρέπει να λάβει τέλος.

Τα μέλη της Επιτροπής

Κανείς δεν υπογράφει το «Μνημόνιο» τής ΟΠΑΠ

Από τον πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ και πρώην Πράκτορα της ΟΠΑΠ, κ. Κίμωνα Κλωνάρη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία απευθύνεται προς τους Πράκτορες της εταιρίας:

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Οι μάσκες έπεσαν. Η ΟΠΑΠ παραδόθηκε σε συμφέροντα που ολοφάνερα δεν ήρθαν για να επενδύσουν παρά μονάχα να λεηλατήσουν την κερδοφορία της πριν τη διαλύσουν. Καθόλου δεν αποκλείεται να στρώνουν τον δρόμο τής επιστροφή τους σαν ανταγωνιστές! Οι κερδοσκοπικές ορέξεις τους αποδυναμώνουν καθημερινά τα επιχειρήματα τού ελληνικού Μονοπωλίου και οι σχεδιασμένες επιθέσεις τους ενάντια στη βιωσιμότητα τού δικτύου των πρακτορείων δυναμιτίζουν τα θεμέλια τής εταιρίας. Καμιά αισιοδοξία δεν γεννά η διοίκησή τους. Μέχρι τώρα μόνο αύξησαν κάθετα τις προσωπικές τους αποζημιώσεις περικόπτοντας δραματικά τις απολαβές όσων συνεργάζονται μαζί τους. Απόλυσαν προσωπικό, έκλεισαν Διευθύνσεις που εξυπηρετούσαν αιτήματα πρακτόρων, κατάστρεψαν τα Λαχεία με την εξευτελιστική προμήθεια που εκβιαστικά επέβαλαν και σήμερα απροκάλυπτα στρέφουν τα βέλη τους κατ’ ευθείαν εναντίον μας. Αγνοούν ότι στη συνείδηση τής κοινωνίας «ΟΠΑΠ ίσον τα πρακτορεία». Τα δικά μας οικογενειακά ξενύχτια, οι συνεχείς επενδύσεις και οι δημόσιες σχέσεις είναι που ώθησαν την ΟΠΑΠ να γίνει ο πιο κερδοφόρος ελληνικός Οργανισμός.

Προγραμματίζουν βήμα-βήμα την οικονομική εξαθλίωσή μας με μείωση προμηθειών, απαίτηση αλλεπάλληλων επενδύσεων σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας υποδομές και ταυτόχρονη κάθετη αύξηση τού λειτουργικού κόστους. Θα σχεδιάζει η ΟΠΑΠ κάθε φορά πώς θέλει να αλλάζουν τα καταστήματά μας, θα παραδίνουμε τα κλειδιά στα συνεργεία της και θα μάς χρεώνουν τον λογαριασμό στο εκκαθαριστικό, δίχως δικαίωμα λόγου αν το κόστος είναι παράλογο ή δυσβάσταχτο. Εκείνοι τις εντολές, εμείς την επιβάρυνση! Μάς αποκαλούν δήθεν «συνεργάτες», όμως ξεκάθαρα μάς αντιμετωπίζουν σαν υποτελείς.

-  Θα διαθέτουν όλα τα πρακτορεία το σύνολο των παιχνιδιών; Όχι!

-  Θα δεσμεύει την ΟΠΑΠ ότι δεν μπορεί να βγάλει παιχνίδια εκτός πρακτορείων; Όχι!

-  Θα υπογράφει η ΟΠΑΠ διαφορετικές συμβάσεις, δίνοντας μεγαλύτερες προμήθειες σε όσους διαθέτουν παιχνίδια εκτός πρακτορείων; Ναι!  Αρχή γίνεται με τα φρουτάκια τύπου Β, που συμφώνησαν τελική προμήθεια 20% υψηλότερη τής δικής μας.

-  Θα μειώσουν την προμήθειά μας αναλογικά τής φορολόγησης που επέβαλε η Πολιτεία στην ΟΠΑΠ; Ναι! Απαιτούν να υπολογίζεται σε βάρος μας το 35% που πληρώνουν.

-  Θα μείνουν σταθερές οι ψαλιδισμένες προμήθειες; Όχι! Από το 2021 ιδιωτικές εταιρίες «Εκτιμητών» θα αποφασίζουν πόσο συμφέρει στην ΟΠΑΠ να τις μειώνει συνεχώς.

-  Δεσμεύει πλέον την ΟΠΑΠ ότι δεν θα δίνει νέες άδειες αν τα υφιστάμενα πρακτορεία υπερβαίνουν τη σχέση 1 προς 3.500 κατοίκους; Όχι!

-  Θα λειτουργήσει η ΟΠΑΠ και δικά της πρακτορεία με υπαλλήλους; Ναι!

-  Θα μπορεί η ΟΠΑΠ να δίνει εντολή υποχρεωτικής μεταφοράς χωρίς αποζημίωση σε όποιο πρακτορείο εποφθαλμιά το πόστο του; Ναι!

-  Θα υποχρεώνονται οι πράκτορες να κάνουν εγγραφή των πελατών τους στον ιντερνετικό ΟΠΑΠ; Ναι!

-  Θα είναι στα πρακτορεία και στο ίντερνετ ίδιες οι στοιχηματικές επιλογές και οι αποδόσεις; Όχι! 

-  Αποκτά η ΟΠΑΠ δικαίωμα να αφαιρεί μετά λίγο καιρό τα 2-3 VLTs τού πρακτορείου, δίχως να το απαλλάσσει από τις υπόλοιπες των 24 δόσεων για τα 7.000 € που επιβαρύνθηκε για την εγκατάστασή τους; Ναι!

-  Εξακολουθεί το δικαίωμα τού Πράκτορα να πωλεί ελεύθερα την επιχείρησή του; Όχι!

-  Θα κλείνει το Πρακτορείο αν δεν έχει δυνατότητα προσαρμογής στις απαιτήσεις θυγατρικών ή απλά συνεργαζόμενων με την ΟΠΑΠ εταιριών; Ναι!

-  Βαραίνει τον Πράκτορα το κόστος τηλεπικοινωνιακής υποδομής για να εγκαταστήσει η ΟΠΑΠ τερματικά όπου θα παίζουν κατ’ ευθείαν οι παίκτες δίχως δελτίο; Ναι!

-  Δεσμεύεται η ΟΠΑΠ ότι μόλις εκπαιδεύσουμε τούς παίκτες δεν θα τα μοιράσει σε ΚΤΕΛ, ΜΕΤΡΟ και Σούπερ-μάρκετ; Το υπόσχονται προφορικά αλλά δεν υπογράφουν γραπτή δέσμευση! Εμπιστευόμαστε τον λόγο τους; Όχι!

-  Έχει πολύ ακριβότερο τιμολόγιο αυτή η νέα τηλεπικοινωνιακή γραμμή; Ναι!

-  Μετά την αντικατάσταση τής σημερινής γραμμής, δεσμεύεται η ΟΠΑΠ να συμμετέχει κατά 30% στο νέο κόστος ΟΤΕ, όπως σήμερα; Όχι!

-  Αποκτά δικαίωμα η ΟΠΑΠ να απαιτεί φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα από τον Πράκτορα; Ναι! Τι τη θέλει; Για να απειλεί;

-  Θα έχει δικαίωμα η οικογένεια να βοηθά στο πρακτορείο; Όχι! Απαιτεί κατάθεση πιστοποιητικών κι έγκριση ΟΠΑΠ.

-  Θα δίνει η ΟΠΑΠ εντολή αλλαγής επίπλων, εξοπλισμού καθώς και διαρρύθμισης τού καταστήματος, που θα πληρώνουμε εμείς με δόσεις μέσω τού εκκαθαριστικού; Ναι!

-  Θα μπορεί να επιβάλει ελάχιστους εισπρακτικούς στόχους σε κάθε πρακτορείο; Ναι! (Τούς πρώτους μήνες λέει ότι θα γίνεται πιλοτικά. Μετά τι; Θα κλείνει τούς αδύνατους;)

Τέτοια επίθεση στα δικαιώματά μας στοχεύει η ΟΠΑΠ! Και προσφέρει ως αντάλλαγμα 2 ή 3 φρουτάκια μόνο στα μεγαλύτερα σε τετραγωνικά πρακτορεία. Πόσο θα αποδίδουν τα VLTs; Το μαρτυρά η ίδια η ΟΠΑΠ: τα 5 ως 7 χιλ ευρώ τής επένδυσης θα τα αποσβέσουμε σε 2 ή 3 χρόνια. Δηλαδή μ.ο. 2,20 ευρώ κάθε VLTτην ημέρα! Ακόμη κι αν οι ικανότητές μας τριπλασιάσουν τον τζίρο και φτάσει η προμήθεια στα 7€, από αυτά θα πληρώνουμε την επιπλέον εφορία κι ασφάλιση, τα παράβολα, τα ετήσια τέλη χρήσης VLT, (υποχρεωτικά και τέλη καπνίσματος), το ηλεκτρικό και τη θέρμανση ως τα μεσάνυχτα κλπ κλπ. Τι θα μένει;

Αυτή την υποδούλωση θέλουν να επιβάλλουν εκβιαστικά οι επιθεωρητές ΟΠΑΠ. Να τούς φοβόμαστε; Όχι! Αυτοί είναι που τρέμουν. Η ΟΠΑΠ απειλεί με απόλυση όποιον δεν μαζέψει τουλάχιστον 60% των υπογραφών τού τομέα του. Εμάς μάς προστατεύουν το  Σύνταγμα και οι Νόμοι. Κανείς μας δεν θα πάθει τίποτε αν δεν υπογράψει. Ο Νόμος που επικυρώνει τη σημερινή Σύμβαση είναι πάντα ισχυρός, ισχυρότερος από διάφορους «Κανονισμούς» ρυθμιστικών αρχών. Ήδη προσφύγαμε στο Συμβούλιο τής Επικρατείας. Άρχισαν τα εξώδικα κατά τής ΟΠΑΠ. Το ξέρουν οι νομικοί τής ΟΠΑΠ ότι δεν έχουν καμιά τύχη στα δικαστήρια. Μοναδική ελπίδα τους να παγιδεύσουν το δυνατόν περισσότερους ξεκομμένους, ανημέρωτους πράκτορες γιατί όσοι βιαστούν να υπογράψουν, δενέχουνμετάδικαίωμαεπιστροφήςστηΣύμβασήμαςκαιτιςσημερινές προμήθειες.

Η ΟΠΑΠ θα διαδίδει φανταστικά νούμερα υπογραφών. Αγνοήστε την προπαγάνδα της. Η ΠΟΕΠΠΠ απόρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το Μνημόνιο-ΟΠΑΠ. Διαβάστε το Ψήφισμα τής Γενικής Συνέλευσης. Ένα-ένα τα Σωματεία ανακοινώνουν περήφανα:

«Στον δικό μας νομό δεν υπογράφει ΚΑΝΕΝΑΣ»

Από πρακτορείο σε πρακτορείο κι από κεντρικό σε κεντρικό θα κερδηθεί κι αυτός ο αγώνας. Να ενημερωθούν όλοι οι Συνάδελφοι. Ένα απλό παράρτημα στη Σύμβασή μας είναι αρκετό για την εναρμόνισής της. Ωστόσο η ΟΠΑΠ προκαλώντας σύγχυση θέλει να ακυρώσει όλη τη Σύμβαση, ώστε να διαγράψει τα κατακτημένα δικαιώματά μας και να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις που τη δεσμεύουν απέναντί μας.Φρούδες θα αποδειχτούν οι προσδοκίες της.

Οι Πράκτορες ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Ανατροπές στη Γενική τους Συνέλευση-Δεν θέλουν να εγκρίνουν το νέο κανονισμό του ΟΠΑΠ

Με ανατροπή στην εκλογή προεδρείου, αφού καταψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας για το προεδρείο, στην σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων Σωματείων και Ενώσεων της ΠΟΕΠΠΠ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα Δευτέρα και Τρίτη, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL, με θέμα: Την έγκριση της προτεινόμενη σύμβασης από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Βασικό χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας ήταν η «ψυχρολουσία» του προέδρου και του γραμματέα του ΔΣ, η πρόταση των οποίων για ορισμό προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης καταψηφίστηκε από τους αγανακτισμένους αντιπροσώπους των Ενώσεων – Μελών της ΠΟΕΠΠΠ, οι οποίοι εξέλεγξαν διαφορετικό πρόεδρο.

Το αποτέλεσμα της Δευτέρας  φαίνεται να αποτελεί προμήνυμα για το τι θα εξακολουθήσει στην αυριανή ψηφοφορία για την έγκριση της σύμβασης με την ΟΠΑΠ Α.Ε, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι αυτή την ώρα πληροφορίες του casinonews, είναι μάλλον απίθανο να υπερψηφιστεί.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ΟΠΑΠ Α.Ε θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο», αφού οι πράκτορες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις απέναντι στο επιχειρούμενο «αφανισμό» τους και προκειμένου να υπερασπιστούν την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, όπως ισχυρίζονται πολλοί εξ αυτών.

Διαβάστε το άρθρο "Πράκτορες ΟΠΑΠ: Ανατροπές στη Γενική τους Συνέλευση-Δεν θέλουν να εγκρίνουν το νέο κανονισμό του ΟΠΑΠ" στην πηγή "www.casinonews.gr"

Γενική Συνέλευση ΠΟΕΠΠΠ: «Στραπάτσο» διοίκησης Τοπτσίδη στο Τιτάνια

Νέο «στραπάτσο» για την ΟΠΑΠ Α.Ε και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Πρακτόρων και στη δεύτερη ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ. Οι πράκτορες αντέδρασαν με μαζικότητα στα σχέδια της ΟΠΑΠ για τη νέα Σύμβαση και με ψήφους 98 ΚΑΤΑ έναντι 51 ΥΠΕΡ, καταψήφισαν την πρόταση του ΔΣ για αποδοχή της νέας σύμβασης με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Να θυμίσουμε ότι τα «μηνύματα» για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη είχαν σταλεί από την Δευτέρα στη Διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, η οποία μάταια έτρεχε την Τρίτη από το πρωί, να μαζέψει αντιπροσώπους των Ενώσεων και Σωματείων – μελών της, αφού χθες υπήρξε ανατροπή στην εκλογή προεδρείου, με καταψήφιση της πρότασης της πλειοψηφίας για το προεδρείο.

Από νωρίς στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, τα «πηγαδάκια» έδιναν και έπαιρναν. Η έγκριση της προτεινόμενη σύμβασης από την ΟΠΑΠ ΑΕ, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης και όλα έδειχναν ότι η πλειοψηφία των πρακτόρων δεν ήταν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την πρόταση του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου τους. Βασικό χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας ήταν η «ψυχρολουσία» του προέδρου και του γραμματέα του ΔΣ, η πρόταση των οποίων για ορισμό προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης καταψηφίστηκε από τους αγανακτισμένους αντιπροσώπους των Ενώσεων – Μελών της ΠΟΕΠΠΠ, οι οποίοι εξέλεγξαν διαφορετικό πρόεδρο.

Η Δεύτερη ημέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το «Βατερλό» της Διοίκησης Τοπτσίδη, ο οποίος όχι μόνο δεν κατάφερε να «περάσει» από την ΓΣ την προτεινόμενη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, αλλά ηττήθηκε με πανηγυρικό τρόπο σε ένα προνομιακό για εκείνον γήπεδο.

Τώρα η ΟΠΑΠ Α.Ε θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο», αφού οι πράκτορες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις απέναντι στο επιχειρούμενο «αφανισμό» τους και προκειμένου να υπερασπιστούν την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι πράκτορες αναμένεται να «σβήσουν» μηχανές, με τον ΟΠΑΠ και τους Τσέχους να αντιμετωπίζουν μάλλον αμήχανα τις εξελίξεις.

Τα Σωματεία (και όχι μόνο αυτά) που προσέφυγαν στο ΣΤΕ ενάντια στον κανονισμό λειτουργίας πρακτορείων απορρίπτουν την νέα προτεινομενη σύμβαση,  εξηγώντας στο casinonews ότι η ΟΠΑΠ δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πράκτορες σε υπογραφή των νέων ατομικών Συμβάσεών.

Το casinonews βρέθηκε και τη δεύτερη ημέρα στο Τιτάνια και συνομίλησε με αρκετούς πράκτορες. Όπως οι ίδιοι μας είπαν «με τον Κανονισμό αυτό η Ε.Ε.Ε.Π. δε ρύθμισε, αλλά απορρύθμισε τελείως τις σχέσεις ΟΠΑΠ και Πρακτόρων, παρέχοντας στην ΟΠΑΠ εξουσία μονομερούς υπαγόρευσης των όρων της σύμβασης πρακτόρευσης κι ουσιαστικά υποβαθμίζοντας τους δεύτερους σε υπαλλήλους της ΟΠΑΠ Α.Ε.»

Συνεχίζοντας τις καταγγελίες τους μας είπαν ότι «η νέα σύμβαση-Μνημόνιο που προωθεί η ΟΠΑΠ, συνδέεται απόλυτα με τον Κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π. καθώς εάν δεν ακυρωθεί αυτός, η ΟΠΑΠ θα έχει την ευχέρεια οποτεδήποτε κρίνει ότι τη συμφέρει, να επανέρχεται με νέους και κάθε φορά επαχθέστερους όρους, που θα μπορεί να επιβάλλει μονομερώς.

Αιτία, αφορμή κι εξουσία στην ΟΠΑΠ να επιχειρεί την επιβολή αυτών των συμβάσεων δίνει ο Κανονισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δήθεν υποχρεωτικός.

Όμως δεν είναι υποχρεωτικός κανείς Κανονισμός, όταν κρίνεται παράνομος κι αντισυνταγματικός». Το casinonews παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις αυτής της αντιπαράθεσης Πρακτόρων VS ΟΠΑΠ, ενημερώνοντάς σας για κάθε νέα εξέλιξη σε αυτή την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα «Τιτανομαχία».

Διαβάστε το άρθρο "Γενική Συνέλευση ΠΟΕΠΠΠ: «Στραπάτσο» διοίκησης Τοπτσίδη στο Τιτάνια" στην πηγή "www.casinonews.gr"

Οι Πράκτορες δεν υπογράφουν τις νέες προτεινόμενες συμβάσεις από την ΟΠΑΠ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΕΠΠΠ 20&21/2/2017

Την Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 διεξήχθησαν  οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ με μοναδικό θέμα το προτεινόμενο από την ΟΠΑΠ Α.Ε. σχέδιο σύμβασης.

Το σώμα των αντιπροσώπων ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ.κ. Τοπτσίδη και Λυριστή, για τις επαφές και παρεμβάσεις στην ΟΠΑΠ που έλαβαν χώρα για τα θέματα της προτεινόμενης σύμβασης και αφού το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά, το σώμα αποφάσισε με πλειοψηφία  98 έναντι 51 τα εξής:

Την απόρριψη του προτεινόμενου από την ΟΠΑΠ σχεδίου σύμβασης στο σύνολό του και την αποδοχή μόνο απλής εναρμόνισης της υφιστάμενης σύμβασης με τον Κανονισμό Πρακτόρων ΟΠΑΠ στα πλαίσια της νομιμότητας.

Τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης σε μια προσπάθεια καλόπιστης επίλυσης των διαφορών με την ΟΠΑΠ. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι κ.κ. Κ. Τοπτσίδης, Μ. Μητσιμπόνα, Ε. Σίδερης, Π. Ντόμαλης, Σ. Σωτηρόπουλος, Δ. Πιτουλάκης, Α. Απιδόπουλος και Ν. Πασαπόρτης. Η επιτροπή θα διαχειριστεί από κοινού με το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ τα ζητήματα που άπτονται της συμβατικής σχέσης των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων των σωματείων και νέου Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ.

Τη σύνταξη επιστολής της ΠΟΕΠΠΠ προς την ΟΠΑΠ με την οποία αφενός θα ενημερώνεται η τελευταία σχετικά με τη μη αποδοχή από την Γ.Σ του προτεινόμενου σχεδίου σύμβασης στο σύνολό του και αφετέρου θα δηλώνεται ότι η ΠΟΕΠΠΠ δεν δύναται να προχωρήσει σε καμία διαπραγμάτευση ή/και απόφαση σχετικά με τις συμβατικές σχέσεις των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ μέχρι την εκλογή νέων αντιπροσώπων των σωματείων και νέου Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ οι οποίοι και θα αναλάβουν μετά την εκλογή τους την διαχείριση της παραπάνω συμβατικής σχέσης πρακτόρων – ΟΠΑΠ.  Στο πλαίσιο αυτό θα ζητείται από την ΟΠΑΠ να μην προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια σε σχέση με την σύμβαση μέχρι την διενέργεια των ανωτέρω εκλογών.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ θα διεξαχθούν στις 24/4/2017.

Τη σύνταξη και αποστολή σε κάθε πράκτορα χωριστά, μέλος ή μη, επιστολής με την οποία αφενός θα ενημερώνονται οι συνάδελφοι για τις βασικές δυσμενείς αλλαγές που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο από την ΟΠΑΠ σχέδιο σύμβασης, καθώς και για τους κινδύνους σε περίπτωση υπογραφής ή μη υπογραφής και αφετέρου θα τους γνωστοποιείται η απόφαση της Γ.Σ περί μη αποδοχής του προτεινόμενου από την ΟΠΑΠ σχεδίου σύμβασης καθώς και η πρόταση για απλή εναρμόνιση της υφιστάμενης σύμβασης με τον κανονισμό. Επίσης θα ζητείται από τους πράκτορες να μην υπογράψουν κανένα κείμενο σύμβασης που τυχόν αποσταλεί από την ΟΠΑΠ.

Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων δημόσιων φορέων και αρχών (Υπουργείο Οικονομικών, ΕΕΕΠ κ.α.) για το θέμα της επιχειρούμενης μονομερούς αλλαγής της υφιστάμενης σύμβασης από την ΟΠΑΠ.

Σε περίπτωση που η ΟΠΑΠ αρνηθεί να περιμένει μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων των σωματείων και νέου Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ και προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ να προβεί στην άσκηση κάθε εξώδικου και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων των πρακτόρων, καθώς και στην οργάνωση κινητοποιήσεων/απεργίας όλων των πρακτόρων, δηλώνοντας παράλληλα στην ΟΠΑΠ ότι αν δεν υπάρξει κοινώς αποδεκτή λύση στα θέματα της συμβατικής σχέσης πρακτόρων-ΟΠΑΠ, δεν θα ξεκινήσει καμία διαδικασία υποδομής για την υποδοχή των VLT’s στα πρακτορεία.

Το προεδρείο της Γ.Σ

  Πρόεδρος                                          Γραμματέας                Αντιπρόεδρος

Π. Ντόμαλης                                       Β. Σικλαφίδης              Χ. Γαληνάς

Τι λένε οι πράκτορες των υπολοίπων Ενώσεων που προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις αλλαγές που θέλει η ΟΠΑΠ !!!

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ  Α.Ε.  ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΠ: 31/13.2.17    ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ «ΕΠΟΘΧ» 10.02.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ   
Αγαπητοί Συνάδερφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10.02.2017 η έκτακτη Γ.Σ. της «Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ ν. Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής» με θέματα την εκτενή ενημέρωση σχετικά με την Αίτηση Ακύρωσης που συνυπέβαλε το Σωματείο μας στο ΣτΕ κατά του νέου «Κανονισμού Πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ» και τη «νέα σύμβαση» που ο ΟΠΑΠ προτίθεται να προσπαθήσει να επιβάλλει στους πράκτορες, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα άλλα και αλλαγή (μείωση) στον τρόπο υπολογισμού της προμήθειάς μας.

Τις εργασίες της Γ.Σ. παρακολούθησε πλήθος συναδέρφων, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι πράκτορες, γεγονός που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμά μας.

Αρχικά οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη το Σωματείο μας για την προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών μας συμφερόντων, ιδιαιτέρως δε για την κατάθεση της Αίτησης Ακύρωσης στο ΣτΕ κατά του νέου Κανονισμού. Τονίστηκε δε πως οι ενέργειες του Σωματείου μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο εφαρμογή των αποφάσεων της από 12/13.12.16 Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Έπειτα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας με τη συμβολή και του δικηγόρου κ.  Φίλιππου Ζιάννη, ο οποίος ανέλυσε τις νομικές λεπτομέρειες της προτεινόμενης «νέας σύμβασης», τις αλλαγές και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει στις σχέσεις μας με την Εταιρία και στη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, κατέστησαν σαφές πως δεν υπάρχει λόγος να δεχτούμε τίποτα άλλο παρά μόνο Παραρτήματα στην υφιστάμενη σύμβασή μας, η οποία είναι το αποτέλεσμα αγώνων και κόπων δεκαετιών.

Τέλος, αναπτύχθηκε λεπτομερώς η πρόταση της Εταιρίας για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμήθειάς μας και καταδείχτηκε με σαφήνεια και παραδείγματα πώς η αλλαγή αυτή είναι εντέλει κεκαλυμμένη μείωση της προμήθειας.

Ενημερώσαμε τους συναδέρφους πως με τις θέσεις μας συμφωνεί μεγάλος αριθμός άλλων Σωματείων, γεγονός που είναι εμφανές και από τον αριθμό των Σωματείων που συμμετείχαν στην Αίτηση Ακύρωσης όπως και των Σωματείων που συντάχθηκαν μαζί μας με σχετικές ανακοινώσεις τους κατόπιν αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεών τους.

Τονίσαμε ότι καμία διαφωνία δεν υπάρχει με τα επιχειρησιακά πλάνα της Εταιρίας στο βαθμό που αυτά αφορούν την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και κατ’ επέκταση των πρακτορείων μας, αρκεί αυτά να απευθύνονται στο σύνολο του δικτύου χωρίς αποκλεισμούς και να γίνονται με όρους που σέβονται την ανθρώπινη και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, όπως επίσης και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.

Συνάδερφοι,

δεν χρειάζεται πανικός αλλά θέληση και εμπιστοσύνη στα Σωματεία που αγωνίζονται και αποτελούν τον θεματοφύλακα των επαγγελματικών μας συμφερόντων.

Το μόνο που ζητούμε από εσάς είναι να μην προβείτε σε καμία περίπτωση υπό το βάρος της όποιας τυχόν πίεσης δεχτείτε, από όπου και αν προέλθει αυτή, σε βεβιασμένες κινήσεις. Μπορείτε να απευθύνεστε στο Σωματείο για την επίλυση αποριών ή αναγκαίων διευκρινίσεων. Κανένας δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να υπογράψετε την επαγγελματική σας καταδίκη.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώνουμε όπως πάντα άμεσα για όλες τις εξελίξεις.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα επαγγελματικά συμφέροντα των πρακτόρων και να αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή                                  Δημήτριος Γραμματικόπουλος

Πρόεδρος                                                       Γραμματέας

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε το Ψήφισμα το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τα παριστάμενα μέλη της Γ.Σ.

Ψήφισμα Έκτακτης Γ.Σ. «ΕΠΟΘΧ»| 10/2/2017

Πειθαρχώντας στις αποφάσεις τής Γ.Σ. των αντιπροσώπων όλων των Σωματείων τής Ελλάδας και με απόλυτο σεβασμό στα ψηφίσματα τού ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου, οι πράκτορες ΟΠΑΠ των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, μαζί με 14 άλλους νομούς αλλά και τη συνδικαλιστική συμπαράσταση πολλών περισσότερων, προσφύγαμε στο ΣτΕ καταθέτοντας Αίτηση Ακύρωσης τού «Κανονισμού Πρακτόρων ΟΠΑΠ», που εξέδωσε η ΕΕΕΠ εξυπηρετούντος απολύτως τα σχέδια της ΟΠΑΠ και τον οποίο η Εταιρία εκμεταλλεύεται για να επιβάλλει καταχρηστικά  μονομερώς  «Πολιτικές» που δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Σε καμιά από αυτές δεν πρόκειται να υποκύψουν οι χιλιάδες οικογένειες των πρακτόρων. Εδώ και δεκαετίες θεμελιώνουμε την ανάπτυξη τής ΟΠΑΠ κι όμως η νέα διοίκηση του ιδιώτη ΟΠΑΠ μάς «επιβραβεύει» σήμερα με στυγνό εκβιασμό, να πληρώσουμε εμείς τα φορολογικά τους βάρη, ώστε να μην υποστούν οι μέτοχοι οικονομικές απώλειες. 

Σύμφωνα με ξεκάθαρη απόφαση τής Γ.Σ. τής ΠΟΕΠΠΠ την 12 - 13/12/2017, στην προσφυγή όφειλε να οδηγηθεί το Δ.Σ. τής Ομοσπονδίας. Ωστόσο για λόγους που θα κριθούν στον Διοικητικό Απολογισμό τους, αποδέχτηκαν κατά πλειοψηφία πως τούς ικανοποίησε τόσο το «φτιασίδωμα» τού αμφιβόλου νομιμότητας νέου Κανονισμού με επουσιώδεις μικροαλλαγές, ώστε  παράβηκαν το ψήφισμα κι όχι μόνο αρνήθηκαν να προσφύγουν αλλά, δυστυχώς, συνεργούν μέχρι σήμερα στην ακύρωση τής Σύμβασής μας και την αντικατάστασή της με ένα «μνημόνιο» που έγραψε η ΟΠΑΠ για να διαλύσει επ’ ωφελεία της τον κλάδο μας. Προφασίζονται δε ότι αυτό επιβάλλει ο Κανονισμός τής ΕΕΕΠ. Έγκριτοι νομικοί θεωρούν κάθε τέτοια ερμηνεία, ως προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση αντικατάστασης τής Σύμβασης, που τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε να την κατοχυρώσουμε. Θέλει δεν θέλει η ΟΠΑΠ, θα παραμείνει για πάντα η συμβατική υποχρέωση ότι είμαστε «το μοναδικό φυσικό δίκτυό της», η ΟΠΑΠ «θα αντιμετωπίζει τούς πράκτορες ισότιμα» δίχως δικαίωμα υπογραφής διαφορετικών συμβάσεων με άλλα δίκτυα, δεν επιτρέπεται να γεμίσει την Ελλάδα με χιλιάδες νέα πρακτορεία ούτε μπορεί να κλείσει  πρακτορεία χαμηλότερου τζίρου, κάθε αλλαγή προμηθειών «απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των πρακτόρων» και πληθώρα άλλων σημαντικών ζητημάτων όπως οι αποστάσεις μεταξύ καταστημάτων, η συναίνεσή μας στην αύξηση τού ωραρίου κι άλλα σημαντικά που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά μας.

Αρκεί η απλή προσθήκη Παραρτήματος στη Σύμβασή μας, που θα την προσαρμόζει με μικρές αλλαγές, όπως πρόβλεψη «υπεύθυνου πρακτορείου», απόσταση των νέων πρακτορείων 100 μέτρα από σχολεία, λειτουργία πρακτορείων «τύπου ΣΤ» και μερικά ακόμη. Παράβαση των αποφάσεων Γ.Σ. δεν πρέπει, ούτε μπορεί να ξανασυμβεί.

Επομένως αρνούμαστε κατηγορηματικά να επιτρέψουμε στην επόμενη Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ να επιβληθεί ένα αόριστο ψήφισμα, που εκ των υστέρων θα επιδέχεται ποικίλες ερμηνείες.

Η Γενική Συνέλευση τής Ένωσης Πρακτόρων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής αποφασίζει ομόφωνα τα παρακάτω:

·         Εγκρίνει τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου και το εξουσιοδοτεί να συνεχίσει να συντονίζει τους αγώνες για τη διεκδίκηση και διασφάλιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των πρακτόρων.

·         Δεσμεύει τούς Αντιπροσώπους τού Σωματείου ως μοναδική αποδεκτή συναίνεση τού κλάδου,

1.    να καταθέσουν στη Γ.Σ. τής ΠΟΕΠΠΠ Παράρτημα στην υφιστάμενη Σύμβαση προς άμεση προέγκριση από την ΕΕΕΠ. Αν αρνηθεί η ΕΕΕΠ, θα υποχρεωθεί δικαστικά. Η υποχρεωτική κατά τον νόμο έγκριση τής ΕΕΕΠ, φυσικά δεσμεύει και την ΟΠΑΠ. Το παράρτημα αυτό να κοινοποιηθεί και στα υπόλοιπα Σωματεία προκειμένου να τούς δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, να το μελετήσουν. Καμιά διαπραγμάτευση νέων Συμβάσεων δεν μπορεί να μάς επιβάλλει η ΟΠΑΠ.

2.    Να αρνηθούν οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της προμήθειας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πρακτόρων.

Είμαστε πανέτοιμοι για επιπλέον αγώνες και για δυναμικές κινητοποιήσεις, που πάντα μάς δικαιώνουν.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΟΘΧ»

 

Τι λέει η ΠΟΕΠΠΠ για τις αλλαγές που θέλει η ΟΠΑΠ στα πρακτορεία !!!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ    ΠΟΕΠΠΠ

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ και συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στην συνεδρίαση ήταν, η συζήτηση επί της προτεινομένης σύμβασης από την ΟΠΑΠ Α.Ε, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση για αλλαγή του τρόπου προμήθειας των παιχνιδιών . Επίσης ήταν, και η απόφαση για τον καθορισμό ημερομηνίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Αντιπρόσωπων η οποία θα αποφασίσει αν αποδεχτεί τις προτάσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε για την σύμβαση και την προμήθεια.

Ημερομηνία διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε το διήμερο Δευτέρα 20 κ’ Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Για το θέμα της προτεινόμενης σύμβασης, έγινε μια εξ’ αρχής επεξεργασία άρθρο –άρθρο, πάνω στο κείμενο που ήδη είχε διαμορφωθεί,μέχρι εκείνη την στιγμή-απόγευμα Τρίτης-από της αλλεπάλληλες επαφές ΠΟΕΠΠΠ-ΟΠΑΠ και των νομικών υπηρεσιών των δύο πλευρών. Το κείμενο παρά τις θετικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό, που πρότεινε η ΟΠΑΠ Α.Ε δεν ικανοποιούσε το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΠΠ καθώς υπήρχαν ακόμα θέματα στα οποία τα μέλη διατύπωσαν έντονη αντίρρηση.

Στη διάρκεια της 10ωρης συζήτησης πάνω στο κείμενο της σύμβασης, εντοπίστηκαν σημεία που θεωρήθηκαν ότι χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε. ενώ βρέθηκαν και άλλα τα οποία θεωρήθηκαν ότι δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στους πράκτορες. Αποφασίστηκε από το Δ.Σ. σαν μια τελευταία προσπάθεια, από την πλευρά της ΠΟΕΠΠΠ, να γίνει επαφή με την ΟΠΑΠ Α.Ε ώστε να διατυπωθούν γραπτώς οι αντιρρήσεις μας στα σοβαρότερα ζητήματα διαφωνίας της σύμβασης ζητώντας άμεση απάντηση. Με την απάντηση της ΟΠΑΠ Α.Ε και τις όποιες αλλαγές γίνουν θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε το οποίο θα αποσταλεί, και θα τεθεί, υπόψη των σωματείων και των αντιπρόσωπων, μερικές ήμερες πριν από την Γενική Συνέλευση της 20-21/2/17, ώστε να υπάρχει χρόνος μελέτης.

Ευελπιστούμε αυτό- να γίνει την Δευτέρα 13-2-2017, γι΄ αυτό τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων και οι αντιπρόσωποι στην Γ.Σ. να φροντίσουν να ενημερωθούν, και να ενημερώσουν το σύνολο των πρακτόρων έγκαιρα και σε βάθος, για το περιεχόμενο της τελικής προτεινόμενη σύμβασης από την ΟΠΑΠ.

Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της επόμενης Δευτέρας –Τρίτης πρέπει να διεξαχθεί στη βάση, της σωστής ενημέρωσης σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν,της ελεύθερης έκφρασης και θέλησης των αντιπρόσωπων ώστε τα αποτελέσματα να είναι τα καλύτερα δυνατά για το σύνολο του κλάδου.Ο Υπεύθυνος Τύπου και  Δημοσίων Σχέσεων

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Σελίδα 1 από 7
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΠΟΕΠΠΠ Top of Page