praktores.com
 
 

ΥΠΟΙΚ : Καλή θέληση αλλά ... και αδιέξοδο

Ιαν 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η δεύτερη μέρα της απεργίας διαρκείας των Πρακτόρων ΟΠΑΠ κρίνεται ακόμα πιο επιτυχημένη από την πρώτη, της Δευτέρας

7 Ιανουαρίου.

 Σήμερα άνοιξαν λιγότερα πρακτορεία, κλείνοντας ακόμα και κάποια από αυτά που παραδοσιακά δεν ακολουθούν στις απεργίες.

Ομοψυχία επικρατεί στις τάξεις των Πρακτόρων ΟΠΑΠ που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους, αλλά οι συζητήσει του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ με το υπουργείο Οικονομικών έχουν μπλοκάρει για τα καλά .Κατανοεί το πρόβλημα ο κ Στουρνάρας, αλλά για την αναστολή του μέτρου της φορολόγησης των κερδών από το πρώτο ευρώ απαιτείται έγκριση από την Κοινότητα! Η Ελλάδα, με τις αλχημείες που χρησιμοποίησε στη νομοθέτηση των τυχερών παιχνιδιών, έβαλε μόνη της το κεφάλι στην., καρμανιόλα.

Γράφαμε στις 27/7/2012: «Το ΟΠΑΠ κεντρικό μοντέλο του νόμου 4002/2011 κατάφερε εν πολλοίς να στοχοποιήσει την ΟΠΑΠ Α.Ε. σε κοινοτικά όργανα και τροϊκανους, καθώς την έχει κατατάξει στην κορυφή του μενού των αποκρατικοποιήσεων».
Ήρθε η εξίσωση των φόρων σε έδαφος και διαδίκτυο να επιβεβαιώσει τους φόβους μας.

Πίσω στον χρόνο...

Διαπιστώναμε 5 Μαΐου 2012: «Χάσαμε μια πολύτιμη τριετία στην οποία οι κρατικοί αφέντες μας έπαιζαν τις... κουμπάρες γύρω από τη ρύθμιση της Ελληνικής Αγοράς Τυχερών Παιγνίων' και είχαν σαν αποτέλεσμά τους οι πολλαπλές τρύπες στο... νερό».
Είχαμε «μπλέξει» εδώ και χρόνια.

Γράφαμε στις 12 Απριλίου 2012: «Ένα μονοπωλιακό μοντέλο με πτωτική πορεία τζίρων (άσχετα με την οικονομική κρίση) θεωρείται από μόνο του σε σωστή κατεύθυνση για το υπερασπιστικό μοντέλο που ακολουθείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις στις συχνές κοινοτικές αντιδράσεις». Αυτό που βλέπουμε να υλοποιείται σήμερα είναι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Καμπανάκια»

21/2/2012: Οι πολιτικοί μας με τον 4002/2011 κατάφεραν και έκαναν δύο τρύπες: Μία στο... νερό. όσον αφορά τη ρύθμιση της αγοράς, αλλά και μία (τεράστια) στα τείχη του παιχνιδιού στο έδαφος.

9/1/2012: Κομβικό λάθος του νόμου 4002/2011 ότι στο θέμα τυχερά παιχνίδια δημιουργεί διαχωρισμό παιχνιδιού στο έδαφος και στο διαδίκτυο.
Ένας ισχυρός νόμος που φιλοδοξεί να είναι αδιάβλητος σε θέματα ανταγωνισμού πρέπει και να απαλλαχτεί από πρακτικής ενίσχυσης συμφερόντων μέσα από «παραθυράκια»...
Και για τη φορολογία των κερδών γράφαμε: Μέγα λάθος το (αδιευκρίνιστο) 10% του φόρου που αφορά τα κέρδη του παίκτη που ποντάρει στο διαδίκτυο. Είναι διαχωρισμός σε σχέση με τη φορολογία των παιχνιδιών στο έδαφος, κάτι που αποτελεί εξαίρεση και δεν μπορεί να σταθεί.

Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, φτάσαμε στο αδιέξοδο των... διαδικασιών που επέλεξαν οι κυβερνώντες.

Τα επαναλαμβανόμενα λάθη που έχουν γίνει από τις ελληνικές κυβερνήσεις στο θέμα των τυχερών παιχνιδιών μάς οδήγησαν στο σημερινό απόλυτο αδιέξοδο.

Το αίτημα των Πρακτόρων ΟΠΑΠ για τη φορολογία των κερδών με 10% πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα στα υπάρχοντα εμπόδια. Ίσως μόνη λύση προς κατεύθυνση με ισχυρές βάσεις είναι να ζητήσουν τη συνολική αλλαγή του 4002/2011.

Διαβάστε το άρθρο «Καλή θέληση αλλά και αδιέξοδο» στην πηγή: LIVE SPORT του Γιώργου Ριζεάκου

Κατηγορία ΥΠΟΙΚ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 14:12 Διαβάστηκε 3034 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΚΥΒΕΡΝΗΣΗΥΠΟΙΚΥΠΟΙΚΥΠΟΙΚ : Καλή θέληση αλλά ... και αδιέξοδο Top of Page