praktores.com
 
 

Επιτέλους VLTs στα πρακτορεία

Νοε 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια αντιδικιών και τρεις κανονισμοί για να έρθει επιτέλους η στιγμή να αναπτυχθεί το νέο παιχνίδι των VLTs στα πρακτορεία μας. Ο νέος κανονισμός για τα VLTs, που εκδόθηκε από την ΕΕΕΠ, έδωσε το πράσινο φως και τώρα πράκτορες και ΟΠΑΠ πρέπει να επιδοθούμε σ’ έναν αγώνα δρόμου για να τοποθετήσουμε όσα περισσότερα μηχανήματα μπορούμε, σε όσα περισσότερα από τα πρακτορεία μας είναι εφικτό.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Όταν εκδόθηκε ο νόμος 4002/2011, οι πράκτορες είδαμε τα VLTs ως ευκαιρία για ένα νέο παιχνίδι στα μαγαζιά μας, που θα ενδυνάμωνε το πελατολόγιό μας και ενδεχομένως θα τόνωνε τα έσοδά μας. Δυστυχώς, οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν και σύντομα ανακαλύψαμε ότι τα σχέδια του ΟΠΑΠ δεν περιελάμβαναν το δίκτυο των υφιστάμενων πρακτορείων μας αλλά ένα νέο ανταγωνιστικό δίκτυο προς το δικό μας. Οι αναδράσεις μας στο διαφαινόμενο σχέδιο απαξίωσης του δικτύου μας ήταν έντονες και συνεπικουρούμενοι από την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΕΕΠ, το σχέδιο της ανάπτυξης των VLTs χωρίς τα πρακτορεία μας ναυάγησε. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, τον Ιούνιο του 2015, ο ΟΠΑΠ ανέστειλε την έναρξη των VLTs.

Ακολουθεί μια περίοδος έντονων διαβουλεύσεων και παρεμβάσεων προς τον ΟΠΑΠ, την κυβέρνηση, αλλά και στον αρμόδιο ρυθμιστή της ΕΕΕΠ. Τελικά φτάνουμε στον Νοέμβριο του 2016 όπου η ΕΕΕΠ, με ένα νέο κανονισμό και λαμβάνοντας υπόψη της και την αλλαγή στάσης της ΟΠΑΠ ΑΕ, ουσιαστικά άρει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί με τους προηγούμενους και δίνει το πράσινο φως να γίνει η ανάπτυξη στα πρακτορεία μας, όπως προέβλεπε και ο νόμος.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ, σε πρόσφατες συναντήσεις, έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεση της να τοποθετήσει έως τρία (3) VLTs σε όλα τα πρακτορεία που έχουν τις προδιαγραφές, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί αρκετός χρόνος και στα υπόλοιπα να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κανονισμού και του νόμου έτσι ώστε να καταφέρουν κι αυτά να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ απαιτητικό σχέδιο ανάπτυξης που έχει χωροταξικούς, τεχνολογικούς και άλλους περιορισμούς που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα συμμετοχής σε κάποια από τα πρακτορεία μας. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει η συγκεκριμένη ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πρόθεση και η διάθεση είναι να απορροφήσουμε τον μέγιστο αριθμό μηχανημάτων στον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό πρακτορείων και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο να αναζωογονήσουμε το παικτικό ενδιαφέρον στα πρακτορεία μας, αλλά και να αποδείξουμε ότι οι πράκτορες είμαστε οι θεματοφύλακες του υπεύθυνου παιχνιδιού και μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα το πολύ αμφιλεγόμενο θέμα των VLTs που, κυρίως στα πρακτορεία μας, μπορεί να έχει την απαιτούμενη κοινωνική αποδοχή. Υπάρχουν πολλά επί μέρους ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τα VLTs αλλά και για πολλά αλλά θέματα που σχεδιάζονται από κοινού με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Όλοι εμείς που έχουμε αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό καθήκον της σωστής εκπροσώπησης των συναδέλφων που μας εμπιστεύτηκαν, έχουμε πλήρη επίγνωση της καταστάσεως, καθώς προσπαθούμε να υπερασπιστούμε κάθε δικαίωμα του πράκτορα, αλλά και να οδηγήσουμε τα πρακτορεία μας στην επομένη μέρα, σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικά περιβάλλον με συνθήκες αθέμιτου και παράνομου ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να προσφέρουμε έσοδα στις οικογένειες μας, στην εταιρεία και στην πολιτεία, διατηρώντας τον καταξιωμένο χαρακτήρα του δικτύου μας στην ελληνική κοινωνία.

Μένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, με όπλο την δυναμική του δικτύου μας, αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεση των διοικούντων της ΟΠΑΠ ΑΕ να επενδύσουν στην εμπειρία και στη καταξιωμένη επαγγελματική συνείδηση των πρακτόρων. Είναι πλέον διάχυτη η αισιοδοξία μας ότι έχουμε αφήσει πίσω τις άσχημες μέρες και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον των τυχερών παιγνίων ανήκει στα πρακτορεία μας.

Διαβάστε το άρθρο "Επιτέλους VLTs στα πρακτορεία" του Γιώργου Πουλημά, προέδρου της ΕΠΑΠ στην πηγή "1-2-Χ"

Κατηγορία Vlts
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑVltsVltsΕπιτέλους VLTs στα πρακτορεία Top of Page