praktores.com
 
 
Κρήτη: Πήγε στο πρακτορείο & δε γνώριζε ότι κέρδισε 380.000€ στο λαϊκό

Η «Θεά Τύχη» χαμογέλασε σε έναν άνθρωπο που για χρόνια ήταν του μόχθου και του μεροκάματου, στην περιοχή της Μεσαράς.

Τις τελευταίες ώρες είναι κατά 380.000 ευρώ πιο πλούσιος και αυτό γιατί κέρδισε το πρώτο αριθμό στο λαϊκό λαχείο στην κλήρωση της περασμένης Τρίτης.

Ο ίδιος μη γνωρίζοντας ότι είχε κάνει την καλύτερη «παιξιά» πήγε ανυποψίαστος στο πρακτορείο της κ. Δανδουλάκη στις Μοίρες για να δει αν είχε κερδίσει κάτι το λαχείο που είχε πάρει προ ημερών.

Με το στόμα ανοιχτό μάθαινε από την ιδιοκτήτρια και ενώ η ίδια παράλληλα συνομιλούσε με τους υπευθύνους στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, ότι η 44η κλήρωση του λαϊκού του επεφύλασσε το καλύτερο δώρο για εκείνον και την οικογένεια του.

«Αρχικά σοκαρίστηκε ο άνθρωπος» ανέφερε, η κ. Δανδουλάκη στο neakriti.gr. «Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό που του συνέβη. Εγώ είμαι χαρούμενη γιατί τα χρήματα πήγαν σε άνθρωπο που σήμερα είναι συνταξιούχος, αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο μεροκάματο για να μεγαλώσει την οικογένεια του. Έχει παιδιά, εγγόνια και ξέρω ότι τα χρήματα πήγαν σε καλή μεριά».

Μετά λοιπόν που ξεπέρασε του αρχικό σοκ που υπέστη ο συγκεκριμένος άνδρας που δεν έχει καταγωγή Κρητική αλλά η γυναίκα του είναι Κρητικιά και μένουν χρόνια σε χωριό της Μεσσαράς, με τη βοήθεια της κ. Ελένης, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο ίδιος από εδώ και στο εξής.

Πάντως το πρακτορείο της κ. Δανδουλάκη δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται γουρλίδικο καθώς και στο παρελθόν έχουν πέσει μεγάλη κέρδη τα οποία και έχουν πάει σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Με την ευχή τα χρήματα να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για τον υπερτυχερό του λαϊκού, ας ευχηθούμε να υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι που αν και στη ζωή τους, πολλές φορές συναντούν εμπόδια , κακοτοπιές, τελικά αποδεικνύεται ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: "Κρήτη: Πήγε στο πρακτορείο & δε γνώριζε ότι κέρδισε 380.000€ στο λαϊκό" στην πηγη :http://rethemnosnews.gr

Τα λαχεία αύξησαν τζίρο και κέρδη για την ΟΠΑΠ

Στην ενίσχυση πωλήσεων, στον περιορισμό του κόστους και στην αύξηση του δείκτη ικανοποίησης των πελατών της εστιάζει η στρατηγική της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της. Παράλληλα, ο οργανισμός ανακοίνωσε τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος, ύψους 0,17 ευρώ, με ημερομηνία αποκοπής την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα στα 2,16 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση, ανήλθαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ το α' εξάμηνο. Οι πωλήσεις του β' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 10% και διαμορφώθηκαν στα 1,042 δισ. ευρώ, αυξημένες για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, ως απόρροια της ενίσχυσης των αριθμολαχείων και της πλήρους ενοποίησης της Ελληνικά Λαχεία. Τα καθαρά έσοδα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13,1% στα 697,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα προ φόρων β' τριμήνου ανήλθαν στα 340,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,1%. Τα EBHDA του οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 186,4 εκατ. ευρώ, έναντι 144,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το β' τρίμηνο τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 93,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 35,9%. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 109,9 εκατ. ευρώ, από 65,3 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο ανήλθαν σε 51,9 εκατ. ευρώ και η αύξηση των καθαρών κερδών ανήλθε σε 17,4%. Ο οργανισμός ανακοίνωσε ταμειακή θέση στα 217,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, «η απόδοση μας το β' τρίμηνο του 2015 καταδεικνύει εμφατικά ότι οι προσπάθειες μας απέδωσαν σε όλα τα μέτωπα, με αύξηση των εσόδων στο παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών, συνέχιση του περιορισμού στα κόστη και αύξηση στα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών. Οι ενέργειες μας επέτρεψαν στον ΟΠΑΠ να αντισταθμίσει και με το παραπάνω την περυσινή θετική επίπτωση από το Μουντιάλ και να ανακοινώσει περαιτέρω ανάπτυξη στις βασικές δραστηριότητες και ταυτόχρονη αύξηση της απτής και επαναλαμβανόμενης συμβολής στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου».

 

Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των VLT's, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους επενδυτές, συνεργάτες και υπαλλήλους της ότι παραμένει απολύτως προσηλωμένη στην επένδυσή της και θα εξακολουθήσει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs νια την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους διαχειριστές των καταστημάτων της.

Όσον αφορά νέες επενδυτικές κινήσεις, η εταιρεία πρόσφατα εξαγόρασε το υπόλοιπο ποσοστό 10% της Payzone Hellas Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 866.880 ευρώ, κατέχοντας πλέον το 100% της εταιρείας.

Στους στόχους της εταιρείας για το 2015 είναι η διατήρηση της θέσης στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών μέσω της συνεχούς βελτίωσης και εξέλιξης των παιχνιδιών, της ανάπτυξης των ευκαιριών αξιοποιώντας τις ληφθείσες άδειες και παραχωρήσεις, της συνεχούς βελτίωσης του δικτύου πωλήσεων, του κόστους και των λειτουργιών, της ενίσχυσης της εταιρικής εικόνας δίνοντας έμφαση στην έννοια του υπευθύνου παιχνιδιού, της διατήρησης της θέσης στην ευρωπαϊκή αγορά τυχερών παιχνιδιών, της συνεχόμενης δέσμευσης νια συνετή χρηματοοικονομική πολιτική, δίνοντας έμφαση στην αύξηση κεφαλαίου και τον περιορισμό μόχλευσης.

Διαβάστε το άρθρο "Τα λαχεία αύξησαν τζίρο και κέρδη για την ΟΠΑΠ" στην πηγή "1-2-Χ"
 

Πωλήσεις λαχείων και «Σκρατς» εκτόξευσαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ

Αύξηση εσόδων και μείωση κερδών παρουσιάζει στο β' τρίμηνο του 2014 ο ΟΠΑΠ. Τα ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 947,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 8,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν κατά 44,5% φτάνοντας τα 15,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 50% φτάνοντας τα 68,6 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση στα έσοδα προήλθε κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων στο παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» (+31,5%) και δευτερευόντως από τα έσοδα που απέφερε η νέα δραστηριότητα των λαχείων που ξεκίνησε από την 1η Απριλίου 2014. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναφέρει ότι στο β' τρίμηνο 2014 τα έσοδα από τα λαχεία ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις του λαχείου «Σκρατς» (Ξυστό) και τα υπόλοιπα από τα παραδοσιακά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό). Η εταιρεία, ωστόσο, άρχισε να ενοποιεί πλήρως τα αποτελέσματα της θυγατρικής της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. από 19 Ιουνίου 2014 και ως συνέπεια η επίδραση στα αποτελέσματα β' τριμήνου είναι χαμηλή. Συγκεκριμένα, τα έσοδα που ενοποιήθηκαν ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις του «Σκρατς» και τα υπόλοιπα, Εθνικό και Λαϊκό Λαχείο.
Πρακτικά η εταιρεία πέτυχε μέσα σε τρεις μήνες έσοδα 30 εκατ. ευρώ από πωλήσεις των παραδοσιακών λαχείων (Λαϊκό, Εθνικό) και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, έσοδα 90 εκατ. ευρώ από πωλήσεις του «Σκρατς».Υπενθυμίζεται ότι το νέο αυτό παίγνιο λανσαρίστηκε στις 7 Μαΐου 2014. Ως συνέπεια, σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις μόνον του λαχείου «Σκρατς» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Τον ενθουσιασμό του για την πορεία του παιγνίου, δεν έκρυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζιγκλέρ. «Το β' τρίμηνο 2014 σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας σημαντικών νέων δραστηριοτήτων, όπως τα ξυστά λαχεία, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιασμό από το κοινό», σχολίασε σχετικά. Η εταιρεία, πάντως, εκτίμησε ότι, «παρότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή, αναμένεται μια σχετική ομαλοποίηση των εσόδων του παιχνιδιού {σ.σ.: «Σκρατς») για το υπόλοιπο του έτους». Ο κ. Ζιγκλέρ, ωστόσο, απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την πορεία του διαδικτυακού «Πάμε Στοίχημα», το οποίο φαίνεται ότι δεν είχε την ίδια θετική υποδοχή με το «Σκρατς» από τους παίκτες, παρόλο που το επίγειο «Πάμε Στοίχημα» εκτοξεύθηκε, χάρη και στην αύξηση των αποδόσεων, στους παίκτες.

Έκτακτη φορολόγηση

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία του ομίλου ΟΠΑΠ, αυτή επλήγη κυρίως από την έκτακτη φορολόγηση που της επιβλήθηκε μετά από φορολογικό έλεγχο της χρήσης του 2010. Η φορολογία αυτή ανήλθε σε 29,6 εκατ. ευρώ και επιβάρυνε τα αποτελέσματα β' τριμήνου 2014 κατά 21,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, χωρίς τις έκτακτες χρεώσεις, η κερδοφορία τριμήνου θα είχε διαμορφωθεί σε 44,2 εκατ. ευρώ και ότι θα ήταν αυξημένη κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα β' τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζιγκλέρ, εμφανίσθηκε αισιόδοξος.

«Το β' τρίμηνο 2014, ο ΟΠΑΠ συνέχισε την εμφανή ανοδική του πορεία, που ξεκίνησε ήδη στα τέλη του 2013». Πρόσθεσε ακόμη ότι η αναδιάρθρωση της εταιρείας θα συνεχιστεί και ότι η εμφανής Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους «προέκυψε ως αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης σημαντικών συμβάσεων σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας. Θεωρούμε», κατέληξε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, «ότι η συνεχιζόμενη αύξηση της αποδοτικότητας θα επιφέρει επιπλέον οφέλη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων τόσο για το 2014 όσο και για τα επόμενα έτη».

του Βαγγέλη Μανδραβέλη

Διαβάστε το άρθρο "Πωλήσεις λαχείων και «Σκρατς» εκτόξευσαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ" στην πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα πάνω κάτω έρχονται για τους λαχειοπώλες

Τα πάνω κάτω θα έλθουν για τους λαχειοπώλες μέσα στους επόμενους μήνες καθώς θα αλλάξει σημαντικά η διαδικασία πληρωμής τους. 

Η Ελληνικά Λαχεία , η κοινοπραξία των ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games θα αναλάβει πλήρως από την 1η Οκτωβρίου την διεξαγωγή των κληρώσεων και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων (ημερομηνία παύσης λειτουργίας της) θα λειτουργεί κανονικά. 

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη οι διατάξεις για την εξόφληση λαχείων που χορηγούνται με πίστωση θα τροποποιηθούν εν όψει του κλεισίματος της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων. 

Συγκεκριμένα, η πληρωμή του οφειλόμενου ποσού κάθε πράκτορα και λαχειοπώλη, τη χρονική στιγμή που θα σταματήσει η διάθεση των Κρατικών Λαχείων από τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, θα γίνει σε 120 άτοκες δεκαπενθήμερες ισόποσες καταβολές, με επιβολή τόκων υπερημερίας σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης. Οι καταβολές θα γίνονται την 1η και 16η κάθε μήνα, με ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου 2014. 

Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ. Σε περίπτωση μη πληρωμής του αναλογούντος ποσού τεσσάρων τμηματικών καταβολών, ο πράκτορας ή ο λαχειοπώλης θα χάνει το δικαίωμα της τμηματικής εξόφλησης και η Υπηρεσία θα προχωρεί στην κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών για τη συνολική είσπραξη της οφειλής του. 

Εφόσον η οφειλή καλύπτεται ολικά ή μερικά από εμπράγματη ασφάλεια (υποθήκες), θα βεβαιώνεται για είσπραξη το χρεωστικό υπόλοιπο, που προκύπτει, στην αρμόδια εφορία.

Διαβάστε το άρθρο "Τα πάνω κάτω έρχονται για τους λαχειοπώλες" στην πηγή www.news.gr

Το ΣΚΡΑΤΣ είναι μια εντελώς καινούργια διασκεδαστική εμπειρία

Ο Petr Matejovsky, Chief Marketing Officer της Ελληνικά Λαχεία A.E. / Εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, μιλάει στο adbusiness για το δυναμικό λανσάρισμα του ΣΚΡΑΤΣ αλλά και για τη γενικότερη στρατηγική marketing του ΟΠΑΠ. 

ΕΡ : Ένα νέο στιγμιαίο τυχερό παιχνίδι, το ΣΚΡΑΤΣ, έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει από την «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» , θυγατρική της ΟΠΑΠ. Θα μπορούσατε να μας δώσετε μερικά στοιχεία σχετικά με τη νέα εταιρεία και τη φύση του καινούριου παιχνιδιού?
ΑΠ : Η «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας προώθησης και διαχείρισης όλων των κρατικών λαχείων , όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο κτλ αλλά και το στιγμιαίο τυχερό παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ,  για 12 χρόνια, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης. Η «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων παιχνιδιών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών , των ΟΠΑΠ ΑΕ, Scientific Games International και Intralot ΑΕ. Το ΣΚΡΑΤΣ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των τριών αυτών κορυφαίων εταιρειών του χώρου και δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους παίκτες αυτό ακριβώς που ζητούσαν: ένα νέο, διασκεδαστικό και εύκολο παιχνίδι, με πολλούς νικητές, καθώς ο ένας στους τέσσερις παίκτες κερδίζει. Παράλληλα, το ΣΚΡΑΤΣ ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα τεχνολογίας, αξιοπιστίας, και πρακτικών υπευθύνου παιχνιδιού της ΟΠΑΠ.Η «Ελληνικά Λαχεία» έχει επενδύσει στην ηγετική θέση και την εξειδίκευση των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία: στην ασφάλεια και τα συστήματα εκτύπωσης της SGI, στην επεξεργασία δεδομένων της Intralot και στην εγγύηση που υπογράφει το brand ΟΠΑΠ σε ό,τι αφορά τις πρακτικές υπευθύνου παιχνιδιού που εφαρμόζει απαρέγκλιτα στο ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.Αυτά τα στοιχεία μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε μια νέα εμπειρία διασκέδασης και άμεσης νίκης στους παίκτες.

ΕΡ : Τι σας ώθησε στην απόφαση κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού σαν το ΣΚΡΑΤΣ στην ελληνική αγορά; Ποιο θα λέγατε ότι είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά του και γιατί θεωρείτε πως θα πετύχει στην Ελλάδα;
ΑΠ : Το ΣΚΡΑΤΣ λανσάρει στην ελληνική αγορά τη δεύτερη πιο πετυχημένη κατηγορία τυχερών παιχνιδιών διεθνώς και η «Ελληνικά Λαχεία» έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξή του, καθώς αναμένεται να αποτελέσει το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας και του δικτύου των συνεργατών μας.Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν που έλειπε από την ελληνική αγορά. Το ΣΚΡΑΤΣ δεν είναι απλώς ένα νέο προϊόν. Είναι μια νέα εμπειρία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών: έλεγχος στο πότε θα παίζει κανείς και στο πότε κερδίζει, μεγάλο εύρος κερδών ανάλογα με την αξία της έκδοσης του ΣΚΡΑΤΣ, ποικιλία θεματικών και μηχανισμών, πολλές πιθανότητες νίκης και, φυσικά, εύκολη πρόσβαση στο προϊόν. Το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος είναι η στιγμιαία νίκη και αυτό ακριβώς είναι το κύριο μήνυμά μας: «Τύχη στη στιγμή».
Το ΣΚΡΑΤΣ, που έχει ήδη γίνει το νέο αγαπημένο παιχνίδι εκατομμυρίων καταναλωτών, είναι διαθέσιμο από την 1η Μαΐου στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ, ενώ διατίθεται επίσης από λαχειοπώλες και περίπτερα, καθώς και σε άλλα σημεία πώλησης, όπως τα μίνι μάρκετ. Είναι διαθέσιμο σε 4 διαφορετικές εκδόσεις: 1, 2, 3 και 5 ευρώ, με τα μέγιστα ποσά που μπορεί να κερδίσει κανείς ανέρχονται αντίστοιχα σε 10.000, 100.000, 200.000 και 500.000 ευρώ.

ΕΡ : Εκτός του προφανούς κέρδους για τους νικητές, πως αλλιώς θα επωφεληθεί η ελληνική οικονομία από το ΣΚΡΑΤΣ; Ποιοι κλάδοι ενδέχεται να έχουν έσοδα από το νέο παιχνίδι;
ΑΠ : Το νέο αυτό προϊόν αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της «Ελληνικά Λαχεία» και του δικτύου πωλήσεων της, ενώ το γεγονός ότι είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερα από 6.500 σημεία πώλησης ασφαλώς και λειτουργεί προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Ταυτόχρονα, η ΟΠΑΠ είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που συνεισφέρει σε πολύ ψηλό ποσοστό και με μεγάλα ποσά στα έσοδα του κράτους από τη φορολογία.Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, βάσει της νέας φορολογικής νομοθεσίας που ορίζει το 30% φόρο επί των παιγνίων (GGR), η ΟΠΑΠ μόνο για το 2013 κατέβαλε πάνω από 500 εκατ. σε φόρους. Συνεπώς, όσο πιο επιτυχημένο γίνει το νέο παιχνίδι, τόσο περισσότερο θα συνεισφέρει η εταιρεία στην ελληνική οικονομία.

ΕΡ : Η καμπάνια του ΣΚΡΑΤΣ ξεκίνησε στις 9 Μαΐου. Τι περιλαμβάνει το marketing plan; ποιος είναι ο προϋπολογισμός marketing και διαφημιστικής δαπάνης;
ΑΠ : Έχουμε σχεδιάσει μια πλήρη καμπάνια μάρκετινγκ που αξιοποιεί όλα τα παραδοσιακά μέσα.Παράλληλα, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πραγματικά διασκεδαστικό παιχνίδι, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε και κάποιες πιο πρωτότυπες και ανατρεπτικές ιδέες, όπως για παράδειγμα να μετατρέψουμε το εσωτερικό του μετρό σε παραλία! Και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια που αναρτήθηκαν στα social media, φαίνεται ότι ο κόσμος πραγματικά λάτρεψε αυτή την προσέγγιση.
Από τη στιγμή που λανσάρουμε ένα νέο brand και ένα νέο τρόπο παιχνιδιού, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή διείσδυση του σχετικού μηνύματος. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ήδη πρόκειται για μια επιτυχημένη καμπάνια.

ΕΡ : Η τηλεοπτική διαφήμιση εστιάζει στην αισιοδοξία, την ευτυχία και την αλλαγή της διάθεσης. Σε μια δύσκολη εποχή, όπως αυτή που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, πιστεύετε ότι το μάρκετινγκ οφείλει να προωθεί θετικότερα μηνύματα ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό;
ΑΠ : Θεωρώ πως το συγκεκριμένο προϊόν δεν θα μπορούσε παρά να αποδώσει αυτό ακριβώς το μήνυμα. Το ΣΚΡΑΤΣ από τη φύση του είναι ένα φρέσκο και οπτικά εντυπωσιακό παιχνίδι, ικανό να αλλάξει τη διάθεση όλων. Και η καμπάνια μας πρέπει να αντανακλά ακριβώς αυτό το γεγονός. Κάθε καμπάνια άλλωστε -ανεξαρτήτως τόπου ή χρόνου- οφείλει να εστιάζει στη φύση του προϊόντος, να σχετίζεται με τους καταναλωτές και το σημαντικότερο όλων, οφείλει να πραγματοποιεί ό,τι υπόσχεται. Αυτό ακριβώς κάνει και η καμπάνια του ΣΚΡΑΤΣ.

ΕΡ : Ποιες είναι οι ενδείξεις μέχρι στιγμής του ΣΚΡΑΤΣ; πως υποδέχθηκαν οι έμποροι και οι καταναλωτές το νέο παιχνίδι;
ΑΠ : Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα θετικά αποτελέσματα και την ενθουσιώδη υποδοχή του παιχνιδιού, τόσο από τους 6.500 διανομείς του όσο και από τους ίδιους τους παίκτες. Ένα ενδεικτικό στοιχείο της επιτυχίας του ΣΚΡΑΤΣ και της θετικής ανταπόκρισης των καταναλωτών είναι το γεγονός ότι στις πρώτες 20 ημέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού, έχουν ήδη πωληθεί περίπου 9.500.000 κουπόνια και έχουν αναδειχθεί περίπου 2.400.000 νικητές! Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

ΕΡ : Ποια η αξία εν γένει του brand της ΟΠΑΠ και πως θα προσπαθήσετε να το αποτυπώσετε αυτό μέσω του μάρκετινγκ και της διαφήμισης;
ΑΠ : Το όραμα και η στρατηγική μας είναι να καθιερωθεί η ΟΠΑΠ ως η πιο επιτυχημένη εταιρεία στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και η κορυφαία εταιρεία στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο και στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Μια εταιρεία που θα έχει προστιθέμενη αξία για τους μετόχους της, τους εργαζομένους της, τους εταίρους της, τους πελάτες της, αλλά και την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Μια εταιρεία που δεν θα λειτουργεί ως φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά ως ουσιαστικός εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, ο οποίος αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται στις πραγματικές της ανάγκες. Οι αρχές της ΟΠΑΠ και κατ' επέκταση της «Ελληνικά Λαχεία» βασίζονται στην ποιότητα, στην ακεραιότητα και στην καινοτομία. Οι καμπάνιες μάρκετινγκ που σχεδιάζουμε θα βασίζονται σε πληροφόρηση που δίνεται με ακρίβεια και αμεσότητα, θα περιλαμβάνουν μεμονωμένες, εξειδικευμένες, αλλά και πλήρεις προσεγγίσεις, πάντα όμως θα έχουν ως στόχο να είναι καινοτόμοι και ενδιαφέρουσες για τους καταναλωτές. Αυτό σημαίνει πως θα αξιοποιούμε όλους τους τύπους μέσων, στοχεύοντας στους πιο αποτελεσματικούς συνδυασμούς και στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Διαβ άστε το άρθρο "Το ΣΚΡΑΤΣ είναι μια εντελώς καινούργια διασκεδαστική εμπειρία" στην πηγή ADBUSINESS

Συμφώνησαν Ελληνικά Λαχεία ΑΕ - πράκτορες

Σε συμφωνία κατέληξαν η Ομοσπονδία των πρακτόρων και η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ (η κοινοπραξία των ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games) για το θέμα της σύμβασης λιανικής και των προμηθειών στο πλαίσιο της επανακυκλοφορίας των νέων Λαχείων και του Σκρατς.

Στελέχη της ΠΟΕΠΠΠ ανέφεραν στο Capital.gr πως έπειτα από συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα, υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ των επικεφαλής της Ομοσπονδίας και της Ελληνικά Λαχεία το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει το πλαίσιο βάσει το οποίου θα χαράσσεται από κοινού η εμπορική πολιτική για τα Λαχεία. Σε ότι αφορά σε ζητήματα μεταβολής των προμηθειών, προβλέπεται πως θα καθίσταται δυνατή στο πλαίσιο συγκεκριμένων διαδικασιών (διαβούλευση, κατάθεση ειδικών μελετών κλπ), ενώ η ΠΟΕΠΠΠ, όπως αναφέρουν στελέχη της, αποκτά και δικαίωμα νομικής παρέμβασης.

Ουσιαστικά, αναφέρουν στην αγορά, η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο για ανάλογες συνεργασίας και στα υπόλοιπα νέα παιχνίδια που σταδιακά θα εισάγει η ΟΠΑΠ Α.Ε. στην αγορά, ήτοι το διαδικτυακό στοίχημα και τα VLTs.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ αναφέρει πως “μετά από τις τελευταίες διαβουλεύσεις σε κλίμα κατανόησης και ειλικρινούς διάθεσης για συνεργασία και από τις δύο πλευρές, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της ΠΟΕΠΠΠ και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ ΑΕ η οποία διασφαλίζει την καλόπιστη και ουσιαστική διαβούλευση εφόσον τεθεί θέμα αλλαγής προμήθειας”. ομοσπονδία των πρακτόρων μετά την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας εποικοδομητικής και αξιόπιστης συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ για όλα τα θέματα που ακολουθούν.

του Νίκου Χρυσικόπουλου

Διαβάστε το άρθρο "Τα βρήκαν Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. - πράκτορες " στην πηγή www.capital.gr

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕΕΠ για Λαϊκό, Κρατικό και Εθνικό λαχείο

Διαβάστε τους Ειδικούς Κανονισμούς Διεξαγωγής και Ελέγχου των παιγνίων του Λαϊκού Λαχείου, του Εθνικού Λαχείου και των Κρατικών Λαχείων που ανακοίνωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στην επίσημη σελίδα της. 

Ελληνικά Λαχεία: 1 εκατομμύριο "Σκρατς" σε 6 ημέρες

Πάνω από 1 εκατ. Σκρατς, το νέο στιγμιαίο λαχείο της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, έχουν ήδη πουληθεί στις πρώτες 6 ημέρες κυκλοφορίας του, αναδεικνύοντας ήδη 260.000 νικητές.

Τις ενθαρρυντικές αυτές επιδόσεις για την επιτυχία του νέου παιχνιδιού, παρουσίασαν τα στελέχη της θυγατρικής του ΟΠΑΠ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες από 3.500 σημεία πώλησης, ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 6.000 συμπεριλαμβανομένων πρακτορείων του ΟΠΑΠ, mini market, περιπτέρων και μέσω λαχειοπωλών.

Ο κ. Petr Matejovsky CMO, της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Σκράτς θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο προϊόν υψηλών πωλήσεων

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Ελληνικά Λαχεία αναφέρει:

Με το μήνυμα «Τύχη στη στιγμή», η Ελληνικά Λαχεία, μια εταιρεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., πραγματοποίησε σήμερα, 7 Μαΐου 2014, την επίσημη παρουσίαση του νέου στιγμιαίου τυχερού παιχνιδιού ΣΚΡΑΤΣ, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο The Hub Events. Το ΣΚΡΑΤΣ είναι το προϊόν της συνεργασίας των κορυφαίων στον κλάδο τους εταίρων: της ΟΠΑΠ Α.Ε., της Scientific Games InternationaI και της Intralot, και δημιουργήθηκε για να απαντήσει στις σημερινές ανάγκες των παικτών. Πρόκειται για ένα νέο, απλό και διασκεδαστικό παιχνίδι με συχνά κέρδη, αφού 1 στους 4 κερδίζει. Ταυτόχρονα, το ΣΚΡΑΤΣ ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές απαιτήσεις τεχνολογικής υπεροχής και αξιοπιστίας, στο πλαίσιο του υπεύθυνου παιχνιδιού της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Τα δελτία ΣΚΡΑΤΣ της ΟΠΑΠ έχουν αρχίσει να διατίθενται ήδη από την 1η Μαΐου στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και έχουν ήδη γίνει το αγαπημένο παιχνίδι πολλών παικτών. Παράλληλα, το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται και από τους λαχειοπώλες και σε άλλα σημεία πώλησης, όπως μίνι μάρκετ. Ενδεικτικό της μεγάλης επιτυχίας του ΣΚΡΑΤΣ στο ξεκίνημά του, και της θετικής αποδοχής από τους καταναλωτές, είναι το γεγονός ότι τις πρώτες έξι μέρες της κυκλοφορίας του, χωρίς να έχει ακόμα πλήρως ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στο δίκτυο διανομής, έχουν αναδειχθεί 260.000 νικητές! Το ΣΚΡΑΤΣ κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις των 1€, 2€, 3€ και 5€, με κέρδη που φτάνουν μέχρι και 10.000€, 100.000€, 200.00€ και 500.000€, αντίστοιχα για κάθε έκδοση.

Ο κ. Petr Matejovsky, CMO, της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε το πρώτο μας παιχνίδι σύμφωνα με το πλάνο μας και που τα πρώτα μηνύματα από την πορεία του είναι ενθουσιώδη. Το ΣΚΡΑΤΣ ανήκει στην 2η πιο επιτυχημένη κατηγορία τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως και η Ελληνικά Λαχεία επενδύει σημαντικά στην υποστήριξή του, γιατί θα αποτελέσει έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς και όλων των συνεργατών μας στο δίκτυο διανομής. Η Ελληνικά Λαχεία αξιοποιεί την υπεροχή και εξειδίκευση των τριών εταίρων, της SGI στα συστήματα ασφάλειας και εκτύπωσης, της Ιntralot στη διαχείριση δεδομένων και της ΟΠΑΠ Α.Ε. ως μιας από τις ισχυρότερες εταιρείες στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας απόλυτα τις πρακτικές του υπεύθυνου παιχνιδιού. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την παροχή νέων εμπειριών διασκέδασης και άμεσου κέρδους για τους καταναλωτές».

Η κα. Αναστασία Πλοιάρχου, Σύμβουλος Marketing της ΟΠΑΠ Α.Ε., παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος, το πλάνο επικοινωνίας στα σημεία πώλησης, καθώς και τη διαφημιστική καμπάνια, με την πρώτη, αποκλειστική προβολή της τηλεοπτικής ταινίας που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 9 Μαΐου. Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του νέου παιχνιδιού, ‘σκρατσάροντας’ διάφορες κάρτες, ειδικά σχεδιασμένες για την εκδήλωση, για να νιώσουν πώς το νέο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή τους στη στιγμή κερδίζοντας συχνά, από κάτι μικρό ως κάτι μεγαλύτερο, όπως την απόλαυση μιας εξόδου για καφέ ή δείπνο με φίλους, ή μία ταξιδιωτική εξόρμηση σε έναν κοντινό ή μακρινό προορισμό. 

Διαβάστε το άρθρο "Ελληνικά Λαχεία: 1 εκατομμύριο "Σκρατς" σε 6 ημέρες" στην πηγή "CAPITAL.GR"

Πρεμιέρα σήμερα για το νέο «Ξυστό» λαχείο από τον ΟΠΑΠ

Ξεκινάει ανεπισήμως από σήμερα Παρασκευή η διάθεση των στιγμιαίων λαχείων (Ξυστό) από τα Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ. Επίσης από την περασμένη Δευτέρα, τα λαχεία που λαμβάνουν οι λαχειοπώλες, για πρώτη φορά έπειτα από πολλές δεκαετίες, δεν προέρχονται από τη διεύθυνση Κρατικών Λαχείων του υπουργείου Οικονομικών, αλλά από μια πλήρως ιδιωτική εταιρεία.

Η επίσημη έναρξη της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, δηλαδή αυτή της πώλησης των λαχείων, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαΐου.Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τις διάφορες εκδόσεις του στιγμιαίου λαχείου κυρίως σε πλανόδιους λαχειοπώλες. Επίσης τα ίδια λαχεία θα είναι διαθέσιμα από περίπτερα και ορισμένα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Το στιγμιαίο λαχείο κυκλοφορεί σε τέσσερις τύπους, ανάλογα με την τιμή πώλησής του, δηλαδή του ενός, των δύο, των τριών και των πέντε ευρώ. Ανάλογα με τον τύπο του λαχείου ο παίκτης θα επιδιώκει έπαθλα που θα φτάνουν έως και 10.000 ευρώ στο πιο φθηνό λαχείο του ενός ευρώ και έως 500.000 ευρώ στο πιο ακριβό των 5 ευρώ.

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ επιχειρούν να κρατήσουν τα λαχεία εκτός των καταστημάτων τους, πιέζοντας τη θυγατρική εταιρεία του οργανισμού για μεγαλύτερες παραχωρήσεις. Συγκεκριμένα, τα «Ελληνικά Λαχεία» προσφέρουν προμήθεια 8% επί των πωλήσεων για το πρώτο έτος και επαναδιαπραγμάτευση της προμήθειάς τους μετά την παρέλευση του πρώτου 12μήνου. Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ζητούν τα «Ελληνικά Λαχεία» είτε να εγγυηθούν την προμήθεια του 8% για τη 12ετία ισχύος της άδειας, είτε ο καθορισμός της νέας προμήθειας να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη τους. Με την αντίδραση αυτή, οι πράκτορες επιχειρούν να πιέσουν κυρίως τον ΟΠΑΠ όχι τόσο για το επίπεδο της προμήθειάς τους στα λαχεία, αλλά για εκείνο που θα συμφωνηθεί για τα υφιστάμενα παίγνια (ΚΙΝΟ, Πάμε Στοίχημα) και στα νέα παίγνια που τώρα προετοιμάζονται (online gaming, VLTs). Ουσιαστική επιδίωξη των πρακτόρων είναι η διάθεση των λαχείων από τα καταστήματά τους, η οποία είναι χαμηλότερης προτεραιότητας για τους ίδιους, να τοποθετηθεί στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης των προμηθειών στα άλλα παίγνια που είναι και πιο ζωτικά για τους ίδιους. Ο ΟΠΑΠ θεωρείται σίγουρο ότι, μετά και την επιβολή της φορολογίας του 30% επί των καθαρών εσόδων του (GGRtax), θα πιέσει για τη μείωση των προμηθειών όλων όσοι αμείβονται από τα παιχνίδια του, συμπεριλαμβανομένων και των πρακτόρων του.

Αυτό ήδη αποτελεί πραγματικότητα για τα Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., όπου η εταιρεία συμφώνησε στη μείωση των αμοιβών των Intralot και Scientific Games για τη συμβολή τους στην έκδοση των λαχείων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε λίγες ημέρες και στην αμοιβή που καταβάλλεται στην Intralot για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης στον ΟΠΑΠ. Το νέο συμβόλαιο που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να είναι τριετούς διάρκειας αντί πενταετούς που ήταν εκείνο που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ, και φυσικά να περιλάβει χαμηλότερες αμοιβές για την Intralot.
Πάντως, οι όποιες πρώτες αρρυθμίες στη διάθεση των λαχείων που θα προκαλέσει η αντίδραση των πρακτόρων, αναμένεται σύντομα να ξεπεραστούν, καθώς η διανομή των λαχείων στην αγορά θα γίνει σε μεγάλο ποσοστό από τους αποκαλούμενους «κονταράδες» με τα λαχεία.

του Βαγγέλη Μανδραβέλη

Διαβάστε το άρθρο "Πρεμιέρα σήμερα για το νέο «Ξυστό» λαχείο από τον ΟΠΑΠ" στην πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στιγμιαίο λαχείο ξεκινά άμεσα n ΟΠΑΠ

Την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του για το 2014 ξεκινά πλέον ο ΟΠΑΠ, καθώς εντός της εβδομάδας θα αρχίσει η διάθεση εκ νέου του στιγμιαίου λαχείου, ενώ πριν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, το οποίο ξεκινά σης 12 Ιουνίου, αναμένεται η λειτουργία τόσο της διαδικτυακής πλατφόρμας στοιχηματισμού όσο και η νέα μορφή του ζωντανού στοιχήματος (live betting) στα 4.500 πρακτορεία του οργανισμού.

«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. αλλάζει και ο στόχος της είναι να γίνει μία εταιρεία πρότυπο για την Ελλάδα» ήταν το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής παρουσίασης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Καμίλ Ζίγκλερ, ο οποίος ξεκίνησε τονίζοντας πως ο οργανισμός είναι η επιχείρηση με τη μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων στην ελληνική οικονομία, καθώς πέρυσι μόνο από τη φορολόγηση του 30% των μεικτών κερδών απέδωσε 345 εκατ.ευρώ. Επιπλέον, ο κ. Ζίγκλερ τόνισε αρκετές φορές ότι για την Emma Delta, η οποία ελέγχει το 33% της ΟΠΑΠ, η επένδυση στην εταιρεία έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η επαναδιάθεση του στιγμιαίου λαχείου (σ.σ. το γνωστό στο παρελθόν Ξυστό) είναι ουσιαστικά η πρώτη κίνηση της νέας διοίκησης σε εμπορικό επίπεδο. Η διάθεση θα γίνεται μέσα από τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ, αλλά και κανάλια διανομής όπως είναι τα περίπτερα και οι λαχειοπώλες. Το επόμενο βήμα είναι το διαδικτυακό στοίχημα (online betting), για το οποίο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι διαθέσιμο λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ο δικός μας στόχος μας είναι να έχουμε μία ανταγωνιστική πλατφόρμα», σημείωσε ο κ. Ζιγκλέρ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τον ανταγωνισμό και τις εταιρείες που έχουν άδεια για online στοίχημα στην Ελλάδα.

Παράλληλα με την είσοδο στο Διαδίκτυο, η ΟΠΑΠ θέλει να ενισχύσει και το δίκτυο των πρακτόρων, οι οποίοι δεν είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την είσοδο του οργανισμού στο online στοίχημα. Γι' αυτό και η ΟΠΑΠ προωθεί το In-Store Live Betting, το οποίο, όπως επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα προσφέρει ης ίδιες δυνατότητες στοιχηματισμού στους παίκτες που θα βρίσκονται στα πρακτορεία σε σχέση με εκείνες που θα υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στο θέμα των χορηγιών και του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τα στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. σημείωσαν πως αυτή την περίοδο επαναξετάζουν όλες τις συμβάσεις που υπάρχουν για αθλητικές χορηγίες, ενώ παρουσίασαν και τη νέα στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία δίνει έμφαση στους νέους. Τόνισαν δε ότι η νέα αυτή στρατηγική αφορά πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εστιάζει σε τρεις διακριτούς πυλώνες: υγεία, αθλητισμός και εργασία.

Πιο συγκεκριμένα, υπό τον πυλώνα της υγείας, η ΟΠΑΠ σχεδιάζει να αναλάβει την ανακαίνιση των δύο κυριότερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, το Αγία Σοφία και το Αγλαΐα Κυριακού. Στον πυλώνα του αθλητισμού η ΟΠΑΠ θα υποστηρίξει 250 Ακαδημίες Ποδοσφαίρου με αθλητικό εξοπλισμό, τεχνική κατάρτιση προπονητών και προσωπικού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς.Τέλος, υπό τον πυλώνα της εργασίας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. σκοπεύει να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν δεξιότητες, τεχνογνωσία ή εμπειρία για να πολεμήσουν την ανεργία και να χτίσουν το μέλλον τους.

Διαβάστε το άρθρο "Στιγμιαίο λαχείο ξεκινά άμεσα n ΟΠΑΠ" στην πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Το Ξυστό επιστρέφει την 1η Μαΐου, μετά από 11 χρόνια

Πονοκέφαλος για το ΥΠ.ΟΙΚ. οι ενστάσεις Κομισιόν για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Επανέρχεται μετά από 11 χρόνια στην ελληνική αγορά το στιγμιαίο λαχείο (Ξυστό). Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, επήλθε συμφωνία με την κοινοπραξία «Ελληνικά Λαχεία» (ΟΠΑΠ 67%, Scientific Games 16,5% και Intralot 16,5%) και το Ξυστό θα κυκλοφορήσει την 1η Μαΐου.

Επίσης, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα διατίθενται το Λαϊκό και το Εθνικό με την ευθύνη της κοινοπραξίας και όχι της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων. Στα δύο λαχεία, θα επέλθει ένα ελαφρύ lifting στο άμεσο μέλλον.

Το Ξυστό στην Ελλάδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993 ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο έληξε το 2003 και δεν ανανεώθηκε.

Η κοινοπραξία που έχει λάβει την άδεια 12ετούς παραχώρησης των κρατικών λαχείων στηρίζει πολλά στο Ξυστό αφού είναι παιχνίδι άμεσου κέρδους και προσελκύει μαζικά και γυναικείο κοινό, το οποίο στην Ελλάδα απέχει από τον τζόγο. Στις ΗΠΑ το 60% των εσόδων προέρχεται από το Ξυστό και το 40% από παιχνίδια των λοταριών.

Γενικότερα από την εκμετάλλευση των κρατικών λαχείων η κοινοπραξία αναμένει ετήσιο τζίρο της τάξεως του 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια. Παράλληλα σε αυτό το διάστημα τα έσοδα του κράτους από τη φορολόγηση των καθαρών εσόδων της κοινοπραξίας με 30% αλλά και από τον φόρο εισοδήματος θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.  


Παρέμβαση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού

Και ενώ τα λαχεία  έχουν βρει τον δρόμο τους, στο υπουργείο Οικονομικών διατηρούν ανοιχτή επαφή μέσω επιστολών με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν που συνεχίζει - μετά από καταγγελίες ανταγωνιστών - να ζητεί εξηγήσεις για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο.

Η νέα επιστολή από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Com) εστάλη στις 10 Φεβρουαρίου και την υπογράφει και πάλι η επικεφαλής της Διεύθυνσης κυρία Άννα Κολούτσι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2012 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού είχε εγκρίνει την επέκταση της μονοπωλιακής άδειας στον ΟΠΑΠ έως τα τέλη του 2030 για 13 τυχερά παιχνίδια και τη χορήγηση αποκλειστικής άδειας εκμετάλλευσης 35.000 τερματικών βιντεολότο (VLT) έως το 2022 αφού θεώρησε ότι δεν είναι κρατική ενίσχυση, καθώς ο οργανισμός κατέβαλε στην Ελληνική Δημοκρατία 935 εκατ. ευρώ συνολικό τίμημα (375 εκατ. για τα 13 παιχνίδια και 560 εκατ. ευρώ για τα VLTs).

Την ίδια περίοδο ο Οργανισμός χωρίς να έχει προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση ενημέρωσε το Χρηματιστήριο ότι «διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των παιγνίων του συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, τόσο στο επίγειο δίκτυο όσο και στο Διαδίκτυο έως το 2020. Επιπλέον, διατηρεί από το 2020 ως το 2030 το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των παιγνίων του στο επίγειο δίκτυο, ενώ το ίδιο ισχύει και στο Διαδίκτυο με την εξαίρεση του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

Για την πρωτοβουλία αυτή που στηρίζει η κυβέρνηση και ετοιμάζονται και σχετικές αλλαγές στον νόμο περί τυχερών παιγνίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να διευκρινίσει τον χρόνο που ο ΟΠΑΠ απέκτησε το μονοπώλιο στο Διαδίκτυο έως το 2020 και το ποσό που κατέβαλε.

Η σύμβαση του 2000

Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει περιθώριο έως τις 8 Απριλίου για να υποβάλει την οριστική απάντησή της αλλά στην ενδιάμεση απάντηση ισχυρίζεται πως το τίμημα το έχει πληρώσει ο ΟΠΑΠ στη σύμβαση του 2000 η οποία προβλέπει ότι ο Οργανισμός διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής των 13 παιχνιδιών «με κάθε πρόσφορο μέσο», έως το 2020, άρα και μέσω Διαδικτύου. Τότε ο ΟΠΑΠ είχε καταβάλει 317 εκατ. ευρώ.

Οι ανταγωνιστές όμως του ΟΠΑΠ και κατ' επέκταση η Κομισιόν διερωτώνται γιατί από τότε έως σήμερα ο Οργανισμός δεν αξιοποίησε αυτό το δικαίωμα αλλά και γιατί το κράτος είχε δώσει άδειες σε 24 εταιρείες να παρέχουν διαδικτυακά παιχνίδια στο τέλος του 2011.

Διευκρινίζεται πως η ΕΕ δεν έχει θέμα με το μονοπώλιο, καθώς κάθε κράτος της ΕΕ είναι υπεύθυνο για το πώς θα το αξιοποιήσει και πού θα το εκχωρήσει. Απλώς εξετάζει αν ο ΟΠΑΠ στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει πληρώσει τίμημα για το μονοπώλιο στον ηλεκτρονικό τζόγο ώστε η εξασφάλιση της αποκλειστικότητας να μη χαρακτηριστεί ως κρατική βοήθεια.

Διαβάστε το άρθρο "Έντεκα χρόνια μετά, το Ξυστό επιστρέφει την 1η Μαΐου" στην πηγή www.tovima.gr

Νέος Ειδικός Κανονισμός για το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο.

Ενόψει της επανακυκλοφορίας του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου, που στο παρελθόν έγινε γνωστό με την εμπορική ονομασία «Ξυστό», η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έθεσε σε ισχύ τον Ειδικό Κανονισμό για το Λαχείο αυτό.

Πολλή δουλειά για ΕΕΕΠ με Λαχεία και Ξυστό

Αρκετή δουλειά περιμένει την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) το επόμενο διάστημα, καθώς μετά το νέο ειδικό κανονισμό για το στιγμιαίο κρατικό λαχείο που ανακοίνωσε την Παρασκευή, εν όψει της επανακυκλοφορίας του Ξυστό, θα πρέπει να παρουσιάσει αντίστοιχους κανονισμούς και για τα υπόλοιπα λαχεία.

Στο μεταξύ οι επόμενοι μήνες και μέχρι το καλοκαίρι είναι το κρίσιμο διάστημα μέσα στο οποίο η ΕΕΕΠ θα πρέπει να ολοκληρώσει τα θέματα κανονισμού των παιγνιομηχανημάτων και ταυτόχρονα το θέμα που εκκρεμεί με τις άδειες για το online στοίχημα. Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι «τυχεροί τζίροι» στην ελληνική αγορά έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης και οι ελπίδες πλέον των βασικών παικτών της, δηλαδή του ΟΠΑΠ, στηρίζονται στις νέες δραστηριότητες που θα προσελκύσουν καινούργιους πελάτες.

της Μελίνας Καλαμπόκα

Διαβάστε το άρθρο "Πολλή δουλειά" στην πηγή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Προτεραιότητα το στιγμιαίο λαχείο

Η «επαναδιάθεση» του στιγμιαίου λαχείου, n οποία τοποθετείται εντός των επόμενων τριών μηνών, θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ να δείξει πώς θα πορευτεί ο οργανισμός μέσα στο 2014. Στα γραφεία του ΟΠΑΠ βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετά έργα, όπως, για παράδειγμα, η διαδικασία επιλογής του συνεργάτη για το διαδικτυακό στοίχημα, το οποίο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει πριν από την τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πάντως, έχει προκαλέσει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινείται η νέα διοίκηση. Για παράδειγμα, στον διαγωνισμό για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και την εταιρική επικοινωνία του ΟΠΑΠ, οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο μόλις μίας εβδομάδας για να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους.

Διαβάστε το άρθρο "Προτεραιότητα το στιγμιαίο λαχείο" στην πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Εξαρθρώθηκε  σπείρα που κατασκεύαζε  πλαστά λαχεία που κέρδιζαν 100 ευρώ

Απάτες με πλαστά λαχεία διέπραττε σε βάρος πρακτορείων του ΟΠΑΠ σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε στη Ρόδο. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 30χρονος, ο οποίος επιχείρησε να εξαργυρώσει πλαστό λαχείο σε πρακτορείο.  Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο συνεργών του, 30 και 32 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις κατηγορούμενοι κατασκεύαζαν πλαστά λαχεία, μέσω ειδικού λογισμικού και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών.  Στα δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το ποσό των 100 ευρώ και τα εξαργύρωναν σε διαφορετικά πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νησί, αποκομίζοντας από τις 10 ως τις 16 Ιανουαρίου το ποσό των 1.600 ευρώ.

Πηγή : ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρεις Αρχαγγελίτες εξαργύρωσαν «κέρδη» πλαστών κρατικών λαχείων!

 Στην εξάρθρωση τριμελούς σπείρας Αρχαγγελιτών, που εξαργύρωσαν από 18 τουλάχιστον πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νησί της Ρόδου παραχαραγμένα Κρατικά Λαχεία, που κέρδιζαν από 100 ευρώ το καθένα, προχώρησαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πρόκειται για δύο 30χρονους και έναν 32χρονο, οι οποίοι μπόρεσαν να αναπαράγουν δεκάδες Κρατικά Λαχεία που είχαν κερδίσει στα λήγοντα (τους 4 τελευταίους αριθμούς).

Οι δράστες είχαν αναπαράγει είτε τυπώνοντας τα λαχεία εξ΄υπαρχής είτε με φωτοτυπία ολόκληρες σειρές με τους ίδιους αριθμούς και άρχισαν προ 10ημέρου να επισκέπτονται πρακτορεία του ΟΠΑΠ αρχικά στα χωριά του νησιού και εν συνεχεία στην πόλη.
Μέχρι και χθες το απόγευμα είχε διαπιστωθεί ότι οι δράστες, εκ των οποίων συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ο ένας, είχαν εξαπατήσει ένα πρακτορείο στην Ιαλυσό, ένα στην Κρεμαστή, ένα στην Παστίδα, ένα στο Παραδείσι, ένα στη Θολό, ένα στη Σορωνή, ένα στις Φάνες, ένα στον Εμπωνα, ένα στο Γεννάδι και 8 στην πόλη της Ρόδου.
Για κακή του τύχη όμως ο ένας εκ των δραστών, που συνελήφθη, επεδίωξε να εξαργυρώσει το πλαστό λαχείο στο πρακτορείο του προέδρου των πρακτόρων κ. Τάσου Λυριστή, στην οδό Στέλιου Κωτιάδη, ο οποίος είχε ενημερωθεί από τους συναδέλφους του για την κομπίνα και είχε λάβει μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα αφού διαπιστώθηκε ότι διακινούνται πλαστά λαχεία ο κ. Λυριστής πήρε αντίγραφα από φωτογραφικό υλικό, που εξασφάλισε από κύκλωμα εσωτερικής μαγνητοσκόπησης πρακτορείων και το μοίρασε στο σύνολο των πρακτόρων του νησιού.
Οι δράστες είχαν σταματήσει να διακινούν τα πλαστά λαχεία από τη Δευτέρα και όλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για ημεδαπούς που ζουν εκτός Ρόδου και ήλθαν για λίγες μέρες στη Ρόδο.

Χθες ωστόσο το μεσημέρι ένας εξ αυτών εμφανίστηκε στο πρακτορείο του κ. Λυριστή περί ώραν 14.30 και απευθυνόμενος σε υπάλληλο του ζήτησε να εξαργυρώσει τα κέρδη του.
Ο υπάλληλος τηλεφώνησε στον κ. Λυριστή, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του, και του είπε ότι υπάρχει ένα λαχείο προς εξαργύρωση και πρέπει να μεταβεί στο κατάστημα για να του δώσει λεφτά γιατί δεν είχε.
Εμπρόκειτο για κωδικοποιημένο μήνυμα που είχαν προσυμφωνήσει και ο κ. Λυριστής αφού το έλαβε ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να μεταβεί ταχύτατα στο κατάστημά του.
Ο ίδιος έφτασε ενωρίτερα εκεί και με το που μπήκε κλείδωσε την εξωτερική πόρτα ενημερώνοντας τον «τυχερό» ότι έχει κληθεί η Ασφάλεια.

Εκείνος άρχισε τότε να χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές την πόρτα και όταν ο κ. Λυριστής διαπίστωσε ότι δεν έφερε μαζί του όπλο ή μαχαίρι, τον προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιούσε βία.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από 20 λεπτά της ώρας και τον προσήγαγαν.
Από εκεί και πέρα ξετυλίχθηκε το κουβάρι και μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ελάμβαναν καταθέσεις από τα θύματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε αναμένεται να υποβληθεί σήμερα στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

Για το ίδιο θέμα που αποκάλυψε χθες το απόγευμα η «δ», σήμερα το μεσημέρι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τριμελής σπείρα ημεδαπών που διέπραττε απάτες με πλαστά λαχεία σε βάρος πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 30χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο συνεργών του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), της πλαστογραφίας και της απάτης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο 30χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.
Άμεσα επιλήφθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνέλαβαν τον 30χρονο δράστη.
Παράλληλα ο 32χρονος κατηγορούμενος συναισθανόμενος την πίεση από την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και προσήχθη στην συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού κατασκεύαζαν και αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών. Στα εν λόγω πλαστά δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στο νησί της Ρόδου.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία το χρονικό διάστημα από 10 έως 16-01-

2014, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ. Επιπλέον στις 12-01-2014 διέπραξαν και μια απόπειρα εξαργύρωσης.

Κατασχέθηκαν:

• Δεκαέξι (16) πλαστά κρατικά λαχεία
• Μια (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
• Ένας (1) σαρωτής (scanner) εγγράφων
• Ένας (1) πολυμηχάνημα σάρωσης και έγχρωμης εκτύπωσης εγγράφων
• Διάφορες περιφερειακές συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τα πλαστά λαχεία καθώς και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Διαβάστε το άρθρο "Τρεις Αρχαγγελίτες εξαργύρωσαν «κέρδη» πλαστών κρατικών λαχείων!" στην πηγή http://www.dimokratiki.gr/

 

Το «μπρα-ντε-φερ» Μελισσανίδη - Κόκκαλη

Από «σαράντα κύματα» περνάει η αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κρατικών λαχείων. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη του 2011, ολοκληρώθηκε πέρυσι στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά ακόμη οι νέοι «παίκτες» δεν έχουν αναλάβει τα ηνία. Προφανώς, οι εξελίξεις στην... «εσωτερική αναμέτρηση» Μελισσανίδη - Κόκκαλη θα είναι εκείνες που θα διαμορφώσουν το νέο τοπίο.
Με πιθανότερο deadline τον προσεχή Απρίλιο, οπότε είναι και η καταληκτική προθεσμία για την ιδιωτικοποίηση των λαχείων.

Το πάνω χέρι στο επιχειρηματικό σχήμα που κέρδισε το διαγωνισμό για τα λαχεία το έχει ο ΟΠΑΠ, ο έλεγχος του οποίου έχει περάσει πλέον στο «γκρουπ» της Emma Delta. Ο ΟΠΑΠ κατέχει το 67% στην «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» ενώ από 16,5% έχουν η Ιντραλότ και η αμερικανική Scientific Games. Ωστόσο, οι συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών που έχουν υπογράψει οι δύο μέτοχοι μειοψηφίας έχουν χαρακτηριστεί λεοντείες από την Emma Delta, η οποία και επιζητεί να τις αναμορφώσει. Το αποτέλεσμα της... ενδοεταιρικής κόντρας είναι ακόμη ανοικτό, αλλά όπως όλα δείχνουν, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο προσεχές διάστημα.

Το τίμημα για την πώληση των λαχείων ήταν 190 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα έχει εγγυημένες καταβολές 580 εκατ. ευρώ στα προσεχή 12 χρόνια, από τη συμμετοχή στα μικτά κέρδη.Το αρχικό business plan του ΟΠΑΠ, προέβλεπε ότι τα λαχεία μαζί με το ξυστό θα είχαν μικτά έσοδα 45 εκατ. ευρώ το... 2013 και 192 εκατ. ευρώ το 2014. Σε 10ετή ορίζοντα το project των λαχείων θα έχει εκτιμώμενα έσοδα 2,7 δισ. ευρώ, συνολικά.

Διαβάστε το άρθρο "Το «μπρα-ντε-φερ» Μελισσανίδη - Κόκκαλη" στην πηγή DEAL NEWS

Ο αργός «θάνατος» ενός λαχείου...

Βουτιά 55% έχουν κάνει οι πωλήσεις του πρωτοχρονιάτικου στα 4 τελευταία χρόνια της κρίσης.

Ακόμη και το «δικαίωμα στο όνειρο» που προσφέρει το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο λαχείο, έχει «χτυπηθεί» από την εξοντωτική κρίση. Στα τέσσερα τελευταία «πέτρινα χρόνια», οι πωλήσεις του ειδικού αυτού λαχείου, έχουν κάνει θεαματική «βουτιά» καθώς έχουν υποχωρήσει κατά 55%.
Η δραστική μείωση που έχει επέλθει στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, σε συνδυασμό με τη «γηρασμένη» εικόνα που έχει πλέον το συγκεκριμένο λαχείο, αλλά και την έξαρση του ανταγωνισμού στο πεδίο των τυχερών παιχνιδιών, είναι οι τρεις βασικές αιτίες της μεγάλης κάμψης.Αρχής γενομένης από το 2009, όταν και ξεκίνησε να αποκαλύπτεται η δημοσιονομική τραγωδία της χώρας, το πρωτοχρονιάτικο λαχείο, είχε πωλήσεις 52,5 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε η πτωτική πορεία ήταν και συνεχής και έντονη, με αποτέλεσμα πέρυσι να πουληθούν λαχεία, αξίας 23,6 εκατ. ευρώ περίπου. Διατέθηκαν συνολικά 47,18 σειρές των 100.000 «λαχνών» η κάθε μία. Δηλαδή 4.718.000 «μαγικά χαρτάκια» στην τιμή των 5 ευρώ το κάθε ένα.
Εφέτος έχουν τυπωθεί 50 σειρές (5.000.000 κομμάτια) και το φιλόδοξο στοίχημα είναι να πιαστούν τα περσινά νούμερα των πωλήσεων. Έτσι κι αλλιώς, αυτό θα εξακριβωθεί την τελευταία μέρα του χρόνου, οπότε και θα γίνει η κλήρωση. Με τη «χρυσή πεντάδα» να μοιράζει συνολικά 6 εκατ. ευρώ κέρδη.

ΜΙΣΟ ΤΟ «ΜΠΟΝΟΥΣ» Η κάμψη των πωλήσεων πάντως έχει επιφέρει και τη διαδοχική μείωση του μεγάλου «μπόνους» το οποίο πέρσι ήταν στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 η «χρυσή πεντάδα» κέρδιζε... 15 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά την τιμή διάθεσης του πρωτοχρονιάτικου λαχείου, όταν ήρθε το ευρώ (το 2002) αναπροσαρμόστηκε στα 5 ευρώ, από τα 2,93 (ή 1.000 δραχμές) που ήταν η αμέσως προηγούμενη τιμή διάθεσης.
Πρόκειται για μια αύξηση τιμής κατά... 170,6%, η οποία αν μη τι άλλο δείχνει τη νοοτροπία που κυριάρχησε με την αλλαγή των τιμολογήσεων από δραχμές σε ευρώ. Πάντως, από το 2008 το ειδικό, κρατικό λαχείο αύξησε και πάλι την τιμή του η οποία πήγε στα 8 ευρώ. Από πέρσι όμως, μειώθηκε στα 5 ευρώ.
Το πρωτοχρονιάτικο λαχείο κυκλοφορεί εδώ και 47 χρόνια, ενώ τα κέρδη του δεν πάνε στα κρατικά ταμεία, αλλά χορηγούνται σε κοινωφελείς σκοπούς. Κάτι το οποίο θα συνεχίσει να γίνεται και μετά οπό την εξαγορά των κρατικών λαχείων από το επιχειρηματικό «γκρουπ» με επικεφαλής του ΟΠΑΠ. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα καλύπτονται για τα λειτουργικά έξοδα του πρωτοχρονιάτικου, ενώ το Δημόσιο θα παίρνει όσα περισσεύουν.

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ Πέρυσι, το κονδύλιο των κερδών ήταν 6,5 εκατ. ευρώ, αλλά το υπουργείο Οικονομικών θα εισπράξει «εξτρά» κι άλλα 750.000 ευρώ. Και τούτο, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμφανίστηκε στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ένας από τους μεγάλους τυχερούς... Ως τούτου, τα παραγραφέντα κέρδη θα περιέλθουν κι αυτά στα χέρια του Δημοσίου. Από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα, τονίζεται ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί να μην εισπραχθούν τόσο μεγάλα κέρδη, από κάποιον υπερτυχερό.
Όλες οι «σειρές» των λαχείων τυπώνονται στο... Νομισματοκοπείο και η Τράπεζα της Ελλάδος για την εφετινή δουλειά, θα πάρει περίπου 32 εκατ. ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.
Από το σύνολο των πωλήσεων, στους τυχερούς θα διατεθεί περίπου το 55%, ενώ, όπως είναι γνωστό, για κέρδη πάνω από 1.000 ευρώ θα παρακρατείται φόρος 15%.Ο φορολογικός συντελεστής είναι 10% για κέρδη από 100 έως 1.000 ευρώ.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ Η διάθεση των λαχείων, γίνεται με δυσκολία καθώς τόσο οι πράκτορες, όσο και οι χονδρέμποροι αδυνατούν (λόγω κόστους) να εξασφαλίσουν εγγυητικές των τραπεζών.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλοι τους προμηθεύονται τμηματικά τις ποσότητες των λαχείων, θέλοντας να μειώσουν το ρίσκο. Και τούτο, γιατί τα λαχεία που παίρνουν δε μπορούν να τα επιστρέψουν, αν δεν κατορθώσουν να τα πουλήσουν οτο κοινό, φυσικά, η κλήρωση γίνεται με βάση τα «κομμάτια» και τις σειρές που έχουν διατεθεί από τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων. Οι πωλητές των λαχείων παίρνουν 12% προμήθεια επί των πωλήσεων. Από τη στιγμή που εφέτος θα πουληθούν πάνω από 40 «σειρές» (4 εκατ. λαχνοί) τότε οι προμήθειες αυτές θα προσαυξηθούν από 2% έως 2,80%.

Διαβάστε το άρθρο " Ο αργός «θάνατος» ενός λαχείου... " στην πηγή DEAL NEWS

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. Τι θα φέρει για τον Κόκκαλη η Γ.Σ.

Μπορεί για να μην τιναχτεί στον αέρα η αποκρατικοποίηση να μεσολάβησε ένα «time out», αλλά, όπως σας είχε ενημερώσει έγκαιρα η Deal, οι νέοι ιδιοκτήτες της Κηφισού δεν θα έκαναν πίσω ούτε βήμα για όσα θεωρούν ότι ζημιώνουν τον Οργανισμό.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι αρχίζει το σταδιακό «ξήλωμα» του προνομιακού καθεστώτος που απολάμβανε μέχρι τώρα η Intralot -και όχι μόνο- στον ΟΠΑΠ. Το «ρόδι» θα σπάσουν τα λαχεία, όπου στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 10 Δεκεμβρίου θα τεθούν επί τάπητος κατ' αρχήν τα περίφημα supply agreements της Intralot και της Scientific Games, αλλά και τα άρθρα του καταστατικού της Ελληνικά Λαχεία που καθιστούν «όμηρο» τους, ως μετόχων μειοψηφίας, τον ΟΠΑΠ, παρότι ελέγχει το 67% της κοινοπραξίας που ανέλαβε τη 12ετή εκμετάλλευση.

Η Emma Delta όλο το προηγούμενο διάστημα είχε στείλει σειρά εξώδικων για την υπόθεση τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ, όσο και στην προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ, ενώ, εκτιμώντας ότι οι επίμαχες συμβάσεις είναι ζημιογόνες για τον Οργανισμό, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, που οδήγησε στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι προμήθειες 3,3% επί του τζίρου των λαχείων που αξίωσαν και πήραν ο μεν Κόκκαλης για το πληροφοριακό σύστημα και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, οι δε Αμερικανοί για την έκδοση του Ξυστό, την ώρα που στη διεθνή αγορά τα αντίστοιχα ποσοστά είναι κάτω από το μισό.

Διαβάστε το άρθρο "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. Τι θα φέρει για τον Κόκκαλη η Γ.Σ." στην πηγή DEAL NEWS

Σελίδα 1 από 6
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΛαχεία Top of Page