praktores.com
 
 

Πωλήσεις λαχείων και «Σκρατς» εκτόξευσαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ

Αυγ 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αύξηση εσόδων και μείωση κερδών παρουσιάζει στο β' τρίμηνο του 2014 ο ΟΠΑΠ. Τα ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 947,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 8,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν κατά 44,5% φτάνοντας τα 15,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 50% φτάνοντας τα 68,6 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση στα έσοδα προήλθε κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων στο παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» (+31,5%) και δευτερευόντως από τα έσοδα που απέφερε η νέα δραστηριότητα των λαχείων που ξεκίνησε από την 1η Απριλίου 2014. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναφέρει ότι στο β' τρίμηνο 2014 τα έσοδα από τα λαχεία ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις του λαχείου «Σκρατς» (Ξυστό) και τα υπόλοιπα από τα παραδοσιακά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό). Η εταιρεία, ωστόσο, άρχισε να ενοποιεί πλήρως τα αποτελέσματα της θυγατρικής της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. από 19 Ιουνίου 2014 και ως συνέπεια η επίδραση στα αποτελέσματα β' τριμήνου είναι χαμηλή. Συγκεκριμένα, τα έσοδα που ενοποιήθηκαν ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις του «Σκρατς» και τα υπόλοιπα, Εθνικό και Λαϊκό Λαχείο.
Πρακτικά η εταιρεία πέτυχε μέσα σε τρεις μήνες έσοδα 30 εκατ. ευρώ από πωλήσεις των παραδοσιακών λαχείων (Λαϊκό, Εθνικό) και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, έσοδα 90 εκατ. ευρώ από πωλήσεις του «Σκρατς».Υπενθυμίζεται ότι το νέο αυτό παίγνιο λανσαρίστηκε στις 7 Μαΐου 2014. Ως συνέπεια, σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις μόνον του λαχείου «Σκρατς» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Τον ενθουσιασμό του για την πορεία του παιγνίου, δεν έκρυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζιγκλέρ. «Το β' τρίμηνο 2014 σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας σημαντικών νέων δραστηριοτήτων, όπως τα ξυστά λαχεία, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιασμό από το κοινό», σχολίασε σχετικά. Η εταιρεία, πάντως, εκτίμησε ότι, «παρότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή, αναμένεται μια σχετική ομαλοποίηση των εσόδων του παιχνιδιού {σ.σ.: «Σκρατς») για το υπόλοιπο του έτους». Ο κ. Ζιγκλέρ, ωστόσο, απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την πορεία του διαδικτυακού «Πάμε Στοίχημα», το οποίο φαίνεται ότι δεν είχε την ίδια θετική υποδοχή με το «Σκρατς» από τους παίκτες, παρόλο που το επίγειο «Πάμε Στοίχημα» εκτοξεύθηκε, χάρη και στην αύξηση των αποδόσεων, στους παίκτες.

Έκτακτη φορολόγηση

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία του ομίλου ΟΠΑΠ, αυτή επλήγη κυρίως από την έκτακτη φορολόγηση που της επιβλήθηκε μετά από φορολογικό έλεγχο της χρήσης του 2010. Η φορολογία αυτή ανήλθε σε 29,6 εκατ. ευρώ και επιβάρυνε τα αποτελέσματα β' τριμήνου 2014 κατά 21,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, χωρίς τις έκτακτες χρεώσεις, η κερδοφορία τριμήνου θα είχε διαμορφωθεί σε 44,2 εκατ. ευρώ και ότι θα ήταν αυξημένη κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα β' τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζιγκλέρ, εμφανίσθηκε αισιόδοξος.

«Το β' τρίμηνο 2014, ο ΟΠΑΠ συνέχισε την εμφανή ανοδική του πορεία, που ξεκίνησε ήδη στα τέλη του 2013». Πρόσθεσε ακόμη ότι η αναδιάρθρωση της εταιρείας θα συνεχιστεί και ότι η εμφανής Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους «προέκυψε ως αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης σημαντικών συμβάσεων σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας. Θεωρούμε», κατέληξε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, «ότι η συνεχιζόμενη αύξηση της αποδοτικότητας θα επιφέρει επιπλέον οφέλη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων τόσο για το 2014 όσο και για τα επόμενα έτη».

του Βαγγέλη Μανδραβέλη

Διαβάστε το άρθρο "Πωλήσεις λαχείων και «Σκρατς» εκτόξευσαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ" στην πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κατηγορία Λαχεία
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΛαχείαΛαχείαΠωλήσεις λαχείων και «Σκρατς» εκτόξευσαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ Top of Page