praktores.com
 
 

«Καραμπόλες» από την «ακέφαλη» ΕΕΕΠ

Μαϊ 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακέφαλη και πρακτικά ανενεργή παραμένει ήδη για διάστημα δύο μηνών η Επιτροπή Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την τοποθέτηση του κ. Αντώνη Στεριώτη στη θέση του Προέδρου. Η καθυστέρηση αυτή έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στην αγορά, αλλά και στην πορεία του κανονιστικού έργο της Αρχής,  ενώ υπάρχει περίπτωση να αποτελέσει αιτία για την ανατροπή των χρονοδιαγραμμάτων σειράς επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Στην ανεξάρτητη διοικητική Αρχή που είναι αρμόδια για τη ρύθμιση, εποπτεία και έλεγχο των παιγνίων που διεξάγονται στην ελληνική επικράτεια καθήκοντα προέδρου (μετά την παραίτηση του κ. Γιαννακόπουλου και μελών του δ.σ.) αναμένει να αναλάβει ο κ. Αντώνης Στεργιώτης, πρώην διαχειριστής του Club Hotel Casino Loutraki. Η ακρόαση του κ. Στεργιώτη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου. Μόλις όμως την περασμένη εβδομάδα τα πρακτικά επικυρώθηκαν από την Προεδρία της Βουλής. Απομένουν οι σχετικές υπογραφές και από το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου και επισήμως να αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κάτι που σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου αποτελεί απλώς θέμα (ολίγου) χρόνου.  

Ωστόσο η δίμηνη αυτή καθυστέρηση φαίνεται να προκαλεί «καραμπόλες» σε επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στον κλάδο. Ενδεικτική ήταν η αναφορά του κ. Ζίγκλερ, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην πορεία υλοποίησης του πλάνου δημιουργίας δικτύπυ καταστημάτων VLTS. Όπως σημείωσε, ο Οργανισμός σε επιχειρησιακή βάση είναι έτοιμος να θέσει σε λειτουργία το δίκτυο των gaming halls μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να λυθούν σε επίπεδο πιστοποιήσεων και εγκρίσεων, αρμοδιότητες που αφορούν στην ΕΕΕΠ.

Το μεγαλύτερο project εδώ και πολλά χρόνια για τον ΟΠΑΠ, η λειτουργία των VLTs στην ελληνική επικράτεια, βάσει του θεσμικού πλαισίου βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΕΕΠ, η οποία, ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή, θα πιστοποιεί όλα τα καταστήματα VLTs, τα παιγνιομηχανήματα που θα εγκατασταθούν σε κάθε χώρο, τα παιχνίδια που θα προσφέρονται, το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα που ελέγχει και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, καθώς και τον υπεύθυνο λειτουργίας και διαχείρισης των καταστημάτων.

Ακόμη και για τον διεθνή διαγωνισμό του ΟΠΑΠ που αφορά στην εκμετάλλευση από ιδιώτες 18.500 παιγνιομηχανημάτων και ο ομίλος χρονικά τοποθετήθηκε για τον προσεχή Ιούλιο, οι όροι του και η διαδικασία θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΕΕΠ. Για τα VLTs, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει, όπως έχει γράψει το Capital.gr, η Intralot, ο όμιλος Βαρδινογιάννη με τον όμιλο Quest, ο όμιλος Κοπελούζου με την Novomatic, η Centric, καθώς και επενδυτικά και επιχειρηματικά σχήματα που σχετίζονται με την διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών. Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό πως η υλοποίηση του πλάνου εντος χρονοδιαγράμματος εξαρτάται από τη λειτουργία της εποπτικής αρχής.

Αναφορικά, πάντως με την νέα ηγεσία της εποπτικής αρχής παιγνίων ο κ. Ζίγκλερ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη τόνισε ότι στον ΟΠΑΠ αναμένουν την ανάληψη καθηκόντων από τον κύριο Στεργιώτη «με τον οποίο πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία». Συμπλήρωσε, δε, πως «η ΟΠΑΠ έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις που με υπεύθυνο τρόπο θα ωφελήσουν την εθνική οικονομία και κοινωνία».

Διαβάστε το άρθρο "«Καραμπόλες» από την «ακέφαλη» ΕΕΕΠ" στην πηγή "capital.gr"

Κατηγορία Εταιρείες
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΕταιρείεςΕταιρείες«Καραμπόλες» από την «ακέφαλη» ΕΕΕΠ Top of Page