praktores.com
 
 

Σήμερα γκρεμίζουν - Αύριο πουλάνε…Αντιστεκόμαστε

Οκτ 01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση των Συλλόγων Εργαζομένων της ΟΠΑΠ. ΑΕ. Σήμερα ανακοινώθηκε η αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος της Ο.ΠΑΠ.Α.Ε.!!! Η πρώτη εταιρεία οε κερδοφορία στην Ελλάδα θα αγωνίζεται νια την επιβίωση της με άμεση επίπτωση τη μείωση της κερδοφορίας της τουλάχιστον κατά 50%!!! Ήρθε κι έδεσε πραγματικά η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την επιταχυνόμενη πώληση της Εταιρείας

Τα περιθώρια στενεύουν και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., στην υπηρεσία της κοινωνικής μας αποστολής προασπίζοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Εταιρείας και το μέγεθος της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία, ζητάμε από την κυβέρνηση να μετρήσει, στην ύστατη στιγμή, σωστά τα δεδομένα και να σταματήσει την πώληση.

Στην περίπτωση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., όπως και κάθε άλλου κερδοφόρου Ομίλου με συμμετοχή του Δημοσίου, η έννοια της αποκρατικοποίησης ως μεταρρύθμισης εκφυλίζεται. Πουλώντας την «αγελάδα» που σου δίνει πάντα γάλα, δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Αντίθετα, στερείς από τους Έλληνες σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους Η συνεισφορά της πώλησης στη μείωση του Δημοσίου Χρέους είναι μηδαμινή.

Επί σειρά ετών ο Όμιλος αιμοδοτεί τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκατ. ευρώ από

  • τη φορολογία εισοδήματος
  •  την έκτακτη εισφορά,
  •  τη φήμη πρακτόρων και
  • τη γενναιόδωρη προς το βασικό του μέτοχο μερισματική πολιτική,

ενώ περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ επιστρέφει ετησίως στην Ελληνική Κοινωνία με την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επιχορηγήσεων. Με τη σημερινή αναμόρφωση της φορολογίας εφόσον διατηρηθεί ο τζίρος της Εταιρείας τα παραπάνω 700 εκ. θα ξεπεράσουν το 1 δια ευρώ.

Ακόμη και στη δίνη της κρίσης ο Όμιλος όχι μόνο αντιστέκεται, συνεχίζοντας αταλάντευτος την πορεία του, αλλά αντέχει και στον αθέμιτο ανταγωνισμό από το παράνομο στοίχημα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της πολιτείας για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων. Το Ελληνικό δημόσιο εισέπραξε από την 0.ΠΛΠ. Α.Ε. 258 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Τα λειτουργικά κέρδη της Εταιρείας προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στα 344,6 εκατ. ευρώ, η κεφαλαιοποίηση της αντιστοιχεί στο 10% της κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τα ταμειακά της διαθέσιμα είναι 306 εκατ. ευρώ και με μόχλευση σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια σε πολύ θετική σχέση. Εταιρεία πραγματικά διεθνών προδιαγραφών.
Κανείς ιδιώτης δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στη βάση της αποστολής της 0.ΠΑΠ. Α.Ε. Ο Οργανισμός ως μέλος της World lottery Association (WLA) και της European Lotteries (EL), λειτουργεί ως θεματοφύλακας κανόνων, διαφυλάσσοντας μέσω του δικτύου του το κοινωνικό σύνολο από νοσηρά φαινόμενα. Μάλιστα, σε περιόδους οικονομικής ύφεσης η εξάρτηση από τον τζόγο είναι εντονότερη. ΓΓ αυτό το λόγο η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. αναπτύσσει ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για την καταπολέμηση του εθισμού, όπως το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ.

Η 0.Π.Α.Π, Α.Ε. αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό κεφάλαιο για όλους τους Έλληνες. Μια από τις αποστολές της είναι η αναδιοχέτευση μεγάλου μέρους των κερδών της σε δράσεις δημόσιου χαρακτήρα. Με την αδυναμία της πολιτείας πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, να ενισχύει νευραλγικούς τομείς της δημόσιας λειτουργίας ο Όμιλος Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. είναι ο πιο σημαντικός αρωγός στους τομείς της Υγείας της Παιδείας του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί η 0.ΠΑΠ. Α.Ε.;

Κοινωνική προοφορά: Την περίοδο 2010-2012 (περίοδος κρίσης) η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., εφαρμόζοντας πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα έχει αποδώσει:

• Στην Υγεία - Παιδεία πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
• Στον Πολιτισμό πάνω από 27 εκατ. ευρώ.
• Στον Αθλητισμό πάνω από 175 εκατ. ευρώ.
• Σε άλλες κοινωνικές - ανθρωπιστικές δραστηριότητες (άστεγοι, ορφανοτροφεία, σύλλογοι πολυτέκνων, σχολικές επιτροπές νεφροπαθείς περιβάλλον κλπ) πάνω από 5,5 εκατ.ευρώ.

Ποιος ιδιώτης αγοραστής θα εγγυηθεί να συνεχίσει την παραπάνω πολιτική στην Εταιρεία και μάλιστα με το νέο φορολογικό καθεστώς; Εμείς υποστηρίζουμε πως ο ιδιώτης αγοραστής δεν πρόκειται να συνεχίσει μια τέτοια πολιτική, ούτε πρόκειται να κάνει κάποια επιπλέον επένδυση στη χώρα μας

Επιπλέον, όπως όλοι οι τυχοδιώκτες μεγαλοεπιχειρηματίες πρώτο του μέλημα θα είναι με ποιο τρόπο θα αποδίδει λιγότερους φόρους στο Κράτος και στη συνέχεια, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το διαμορφούμενο ακόμα εργασιακό περιβάλλον και να μειώσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας προσφέροντας «νέες θέσεις ανεργίας»! Διερωτώμεθα, λοιπόν.

Αξίζει να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο Ο.Π.Α.Π.
Α.Ε., κλείνοντας μέσα του ένα τεράστιο κομμάτι κοινωνικής προσφοράς 53 ετών για τη χώρα μας. Τα σχόλια δικά σας...

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΠΑΠ

Διαβάστε το άρθρο «Ανακοίνωση των Συλλόγων Εργαζομένων της ΟΠΑΠ. ΑΕ» στην πηγή: 1-2-Χ ΜΠΟΥΚ

Κατηγορία ΣΥΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 14:07 Διαβάστηκε 2884 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΟΠΑΠΣΥΟΠΑΠΣΥΟΠΑΠΣήμερα γκρεμίζουν - Αύριο πουλάνε…Αντιστεκόμαστε Top of Page