praktores.com
 
 
Οι champions της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» μας καλούν να κατεβάσουμε την εφαρμογή

ΟΙ ΟΠΑΠ Champions συμμετέχουν δυναμικά στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» για να συμβάλουν στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

 

Οι νεαροί αθλητές έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα #OPAP CHAMPIONS στην εφαρμογή και, μέσω των social media, καλούν τους διαδικτυακούς τους φίλους να τους ακολουθήσουν και στην «Ομάδα Προσφοράς».

Μέσω του app, τo οποίo μπορούν όλοι να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο ή tablet (Google Play και App Store), συμμετέχουν σε δοκιμασίες, που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά. Όσο περισσότερο παίζουν, τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Δείτε τα μηνύματα των ΟΠΑΠ Champions για την «Ομάδα Προσφοράς»:

Γιώργος Καλαϊτζάκης – Καλαθοσφαίριση (ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Απόστολος Χρήστου – Κολύμβηση/Ύπτιο

Γρηγόρης Σουβατζόγλου – Τρίαθλο

Αλέξης Ιωακειμίδης – Πυγμαχία

Κωνσταντίνος Κοτσοβός - Golf

Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη – Tένις

Γιάννης Κυριαζής – Ακόντιο

Σεμέλη Ζαρμακούπη – Tae Kwon Do & Kick Boxing

Όποιος θέλει να γίνει μέλος της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», αρκεί να ακολουθήσει τα εξής απλά βήματα:

  • Κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή
  • Παίζει στις δοκιμασίες
  • Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Οι champions της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» μας καλούν να κατεβάσουμε την εφαρμογή  "  στην πηγή : https://www.sdna.gr/

Το "Mega Play" αλλά και στην πρόταση "Block", δηλαδή ο συνδυασμός gaming hall δίπλα σε πρακτορείο !!!

Πάνω από 25 αναλυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετείχαν στο πρώτο Analyst Day του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες, εάν όχι η πρώτη, αποκλειστική ημερίδα που πραγματοποιείται για τους αναλυτές που καλύπτουν μια εισηγμένη και στην οποία 10 υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη παρουσιάζουν λεπτομερώς τη στρατηγική και τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με όλους τους επιχειρησιακούς τομείς.

Η Ημέρα των Αναλυτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στο κτίριο της εταιρείας στη Λ. Αθηνών και περιελάμβανε επισκέψεις σε ένα από τα gaming hall "Play" της εταιρείας και στο Πρότυπο Πρακτορείο δίπλα στα κεντρικά γραφεία. Την ειδική ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι και αναλυτές από εγχώριες ΑΧΕΠΕΥ και ξένες επενδυτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Citi, HSBC, Wood, Ambrosia Investments, Axia Ventures, Alpha Finance, Euroxx, Edison Partners, Beta,  IBG, Merit, NBG, Piraeus, Eurobank Research Greece, Pantelakis, VRS Investments κ.α, ενώ θα υπάρχει follow up για "σπίτια" του μεγέθους της Morgan Stanley, Goldman Sachs και Credit Suisse.

Από την πλευρά του ΟΠΑΠ συμμετείχε η πλειονότητα του Executive Committee, πραγματοποιώντας μια εκτεταμένη παρουσίαση των δραστηριοτήτων και στόχων του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, στους αναλυτές μίλησαν οι Damian Cope (CEO), Michal Houst (CFO), Οδυσσέας Χριστοφόρου (Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων), Βάιος Καραντίνος (COO - PLAY Games), Ian Catchick (Επικεφαλής Προϊόντων), Michele Fusella (Chief Technology Officer), Jan Karas (Επικεφαλής Δικτύου Λιανικής), Petr Matejovsky (Επικεφαλής Σχέσεων με Πελάτες), Rene Langen (Επικεφαλής Ανάπτυξης), Κωνσταντίνος Φρυδάκης (CEO of Tora Direct and Tora Wallet) και φυσικά το τμήμα IR με τους Νίκο Πολυμενάκο, Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων και Γιώργο Βιτωράκη, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάλυσης.

Η στρατηγική στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο βρέθηκε η στρατηγική του ομίλου που ενσωματώνεται στο "Όραμα 2020" και έχει ως στόχο να καθιερωθεί ο ΟΠΑΠ ως μια παγκόσμιου επιπέδου εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Damian Cope παρουσίασε τις οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας στο πλαίσιο του "Οράματος 2020", αναφέροντας πως έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του στρατηγικού πλάνου που αφορούσε στην αναδιάταξη λειτουργιών και δομών, η εταιρεία έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση εστιάζοντας σε πιο ελκυστικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και υλοποίησης επενδύσεων.

Ο κ. Cope, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την ολοκλήρωση του τεχνολογικού μετασχηματισμού του ομίλου, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, το πλάνο εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης του δικτύου καταστημάτων και πρακτορείων και στο πρόγραμμα REX 2020 (network retail excellence) και τη στόχευση για την ενίσχυση του brand της εταιρείας. Αναφορικά με την online αγορά, έπειτα από το λανσάρισμα της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας  αθλητικού στοιχηματισμού Pamestoixima.gr, σαφής πρόθεση είναι να αποτελέσει μια πλήρως ανταγωνιστική δραστηριότητα και να ενισχυθεί με νέα προϊόντα και παιχνίδια, στο πλαίσιο πιθανών αλλαγών που θα φέρει η νέα ρύθμιση για την Online αγορά. Σε ό,τι αφορά τα νέα εγχειρήματα και συνεργασίες, μέσα στο 2019 αυτά θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες Tora μέσω του δικτύου των πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Ο Michal Houst, CFO, αναφέρθηκε στις υψηλές αποδόσεις προς τους μετόχους και στην αύξηση των μεγεθών του ΟΠΑΠ παρά τη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς των τυχερών παιχνιδιών λόγω της οικονομικής κρίσης και του παράνομου στοιχηματισμού. Εστίασε στην πολιτική διαχείρισης του λειτουργικού κόστους, στην ολοκλήρωση του σχεδίου για τις προμήθειες των πρακτόρων, στη πολιτική χρηματοδότησης καθώς και στην ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδιασμού της περιόδου 2017-2019 (ύψους περίπου 130 εκατ ευρώ) που θα οδηγήσει στην επαναφορά του CAPEX σε επίπεδα της τάξης των 15-25 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά και στη μερισματική πολιτική του ΟΠΑΠ που θα διατηρηθεί

 

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων, εστίασε στις σχέσεις του ΟΠΑΠ με τις ρυθμιστικές αρχές και την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και στην αλλαγή των εσωτερικών δομών προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της παράνομης αγοράς και της αγαστής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με τις αρχές για την αντιμετώπιση της μάστιγας του παράνομου στοιχηματισμού.

Στα 19 χιλιάδες τα VLTs στο τέλος του έτους

Στο πλαίσιο της παρουσίασης για τα VLTs και το δίκτυο των καταστημάτων PLAY, ο Βάιος Καραντίνος, μίλησε για την επένδυση, της τάξης των 900 εκατ. ευρώ συνολικά (περιλαμβάνεται και το κόστος απόκτησης της άδειας, δαπάνες για καταστήματα κλπ), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Το δίκτυο καταστημάτων PLAY ανέρχεται σε 307 σημεία πώλησης, με το roll out να είναι ένα από τα ταχύτερα πανευρωπαϊκά τον τελευταίο 1,5 χρόνο.  Μάλιστα έγινε αναφορά στο νέο concept καταστήματος, το "Mega Play" αλλά και στην πρόταση "Block", δηλαδή ο συνδυασμός gaming hall δίπλα σε πρακτορείο.  

Συνολικά μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου λειτουργούσαν περίπου 16.000 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία. Στόχος είναι να έχουν εγκατασταθεί 19.000 παιγνιομηχανήματα μέχρι το τέλος του 2018 και το σύνολο των 25.000 μέσα στο 2019. Περίπου 50 νέα παιχνίδια για VLTs θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2019.

Τέλος, στη ειδική ημερίδα έγινε λόγος για τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΟΠΑΠ για την ενίσχυση του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου των παιχνιδιών του, την πορεία και τη συμβολή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) και των virtual games, καθώς και για την επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του Οργανισμού. Ακόνη, οι αναλυτές ενημερώθηκαν για την πρόθεση δημιουργίας ενός "οικοσυστήματος" εφαρμογών (mobile world app) από τον ΟΠΑΠ, καθώς για τα σχέδια αξιοποίησης της επένδυσης των Tora Wallet και Tora Direct.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Τι έγινε στην "Ημέρα Αναλυτών" του ΟΠΑΠ " σστην πηγή :" http://www.capital.gr/

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Μικτό κέρδος 40 € ανά Vlt, αντί για 60 € την ημέρα που είναι ο σχεδιασμός ? (33.4% πιο κάτω ?)

H εποχή των VLTs έχει έρθει και στη χώρα μας μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε.αλλά τα μηχανήματα που έχουν ήδη τοποθετηθεί στα καταστήματα της εταιρείας είναι λιγότερα σε σχέση με το στόχο που έχει θέσει ο οργανισμός.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το PLAYproject δεν προχωρά με την επιθυμητή ταχύτητα και ανταπόκριση από την πλευρά των καταστημάτων, κάτι που ενδεχομένως να αποθαρρύνει πιθανούς επενδυτές.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει στη διάθεσή της16.500 VLTs.  Από αυτά, μόνο τα 2.700 έχουν δρομολογηθεί προς τοποθέτηση. Τα  1.800 εξ’ αυτών βρίσκεται στα 72 καταστήματα Play, ενώ τα  υπόλοιπα 900 σε πρακτορεία.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός (Ιουνίου) τα PlayOΠΑΠ καταστήματα θα έχουνε φτάσει τα 100, ενώ VLTs θα είναι διαθέσιμασε περισσότερα από 250 πρακτορεία.

Μεγάλη η πτώση και στα κέρδη

Κι εδώ τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα των προσδοκώμενων στόχων. Το project υπαγόρευε μικτό κέρδος 60 ευρώ ανά μηχάνημα και ημέρα, αλλά τελικά αυτό ανήλθε στα 40 ευρώ (33.4% πιο κάτω).

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. παράλληλα οργανώνει το διαγωνισμό για τους υπόπαραχωρησιούχους αν και αυτό το πλάνο της ενδέχεται να επηρεαστεί από την ανταπόκριση του αρμόδιου υπουργείου στο αίτημα της εταιρείας μέσω της Ε.Ε.Ε.Π.Κι αυτό διότι αφορά τη μείωση του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού από φρουτάκια ΟΠΑΠ και την ταυτόχρονη αύξηση αυτών ανά κατάστημα. Σε αυτό το σημείο η ανησυχία που έχει προκληθεί για μετατροπή των γειτονιών σε «τοπικά καζίνο» είναι περισσότερο από εμφανής.

Παρόλα αυτά ο CEO της εταιρείας, DamianCopeεξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα 16.500 VLTs θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι το 2018. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο».

Επίσης σε τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε στον απολογισμό του πρώτου τριμήνου, στην αναβάθμιση τεχνολογίας του οργανισμού και στην εισαγωγή των Vitrtual παιχνιδιών: «Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, τα VLTs σίγουραδεν έχουν την προσδοκώμενη, από τον οργανισμό ανταπόκριση, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους παίκτες, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την αντίδραση του κράτους, μέσω της Ε.Ε.Ε.Π. για τη λειτουργία και τις επιπτώσεις αυτής, στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : « Εκτός στόχων τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ» στην πηγή : www.bookmakers.gr

ΟΠΑΠ: Σημαντική επένδυση στο δίκτυό των πρακτορείων


Με την παρουσία 700 και πλέον πρακτόρων της  ΟΠΑΠ ΑΕ, η διοίκηση του Οργανισμού παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τη στρατηγική της εταιρείας για την επένδυσή της στο δίκτυο των πρακτορείων της.

Η παρουσίαση έγινε από τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Ντάμιαν Κόουπ, τον Επικεφαλής του Δικτύου Λιανικής Γιαν Κάρας και τον Διευθυντή Δικτύου, Βαγγέλη Γιαννακάκη. Όπως αναφέρθηκε, το αμέσως προσεχές διάστημα, αντίστοιχες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη,  Πάτρα, Λάρισα και Αθήνα, ούτως ώστε οι συνεργάτες του ΟΠΑΠ να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα  για το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.

Οι πράκτορες έμειναν  απόλυτα ικανοποιημένοι από τα σχέδια του  ΟΠΑΠ για επενδύσεις και νέα προϊόντα.

Τι ειπώθηκε  στην παρουσίαση

*Αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ΟΠΑΠ η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων, με στόχο την κοινή ανάπτυξή τους 

*Οι επενδύσεις στο δίκτυο "απαντούν" στις εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό 

*Η αμοιβαία ανάπτυξη ΟΠΑΠ και πρακτόρων βασίζεται κυρίως στην ανταπόκρισή τους στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών, μέσα σε ένα δυναμικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον. 

*Το δίκτυο των  πρακτορείων είναι η ραχοκοκαλιά και το πρόσωπο των δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ, παίζοντας βασικό ρόλο στην παροχή παιχνιδιών, την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση των πελατών και τη συνολική εμπειρία τους. Η  αγορά και οι ανάγκες αλλάζουν, ο ανταγωνισμός εντείνεται και οι πελάτες είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί από ποτέ.

*Ζητούν ένα  χώρο ψυχαγωγίας, που διαθέτει σύγχρονο ύφος, προσφέρει περισσότερες επιλογές, παρέχει αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες και αξιοποιεί νέες τεχνολογίες. 

Για το λόγο αυτό, η στρατηγική  πίσω από την επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του είναι η εξέλιξη των πρακτορείων και η μεταμόρφωσή τους σε σύγχρονους τοπικούς προορισμούς ψυχαγωγίας.

Σε τρεις  πυλώνες

Η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία. Πρόκειται για  κίνηση συνεπή με το Όραμα 2020, που προβλέπει την καθιέρωση του ΟΠΑΠ ως μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης στον κλάδο των τυχερών παιγνίων και της ψυχαγωγίας.

Παρά τη συνεχιζόμενη  κρίση, αναφέρθηκε, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μια από τις μεγαλύτερές εν εξελίξει επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις στο δίκτυο παίζουν ρόλο-κλειδί για την ανάπτυξη του  ΟΠΑΠ και των πρακτόρων του. Δημιουργούν αξία και οφέλη και τους καθιστούν πιο ανταγωνιστικούς και ελκυστικούς για τους πελάτες.

Ο ΟΠΑΠ εξελίσσει  το δίκτυο του, επενδύοντας σε τρεις πυλώνες: τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, το ίδιο το κατάστημα και την υποστήριξη του πράκτορα 

Οι επενδύσεις στο δίκτυο έχουν ως στόχο τη διασφάλιση των προοπτικών αυτού του πολύτιμου πόρου.

Μέσα από τις  επενδύσεις στο δίκτυο, οι οποίες εστιάζουν σε τρεις πυλώνες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τα καταστήματα και την υποστήριξη στον πράκτορα ο ΟΠΑΠ προσφέρει στους πράκτορες του περισσότερες ευκαιρίες και εργαλεία για να προσελκύσουν πελάτες και να καλύψουν ακόμη και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο, μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Ένα χαρτοφυλάκιο  προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης για το δίκτυο του ΟΠΑΠ 

Προτεραιότητα του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου παγκόσμιας κλάσης, με ελκυστικά, νέα και αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος του δικτύου του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της  επένδυσης θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, οπότε οι πράκτορες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα εργαλεία και ευκαιρίες για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών τους, να αναπτύξουν τη συνολική δραστηριότητά τους και να ενισχύσουν τα έσοδά τους (για παράδειγμα, τα virtual games μπορούν να ενισχύσουν τα έσοδα βάσει δεδομένων της εταιρείας Inspired και παραδειγμάτων που αντλούνται από την αντίστοιχη εμπειρία της Ιταλικής αγοράς).

Το  πλάνο

Ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει με τη σημαντική αυτή επένδυση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018 για: 

*Την αναβάθμιση του Πάμε Στοίχημα, του ιπποδρομιακού στοιχήματος, του ΚΙΝΟ και του ΤΖΟΚΕΡ

*Την εισαγωγή παιγνιομηχανημάτων (Slots), νέων υπηρεσιών πληρωμών μέσω Tora, virtualgames της Inspired και συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης SSBTs

* Την αναβάθμιση της πληροφοριακής υποδομής, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του πελάτη και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών

Έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή στον κανονισμό για τα παιγνιομηχανήματα (Slots), η πλήρης αξιοποίηση των παιγνιομηχανημάτων – τόσο μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των πρακτορείων, όσο και μέσα από τα αποκλειστικά gaminghalls – αποτελεί ξεκάθαρη εταιρική προτεραιότητα για το 2017.

Μέχρι σήμερα,  οι επενδύσεις που έχει κάνει ο ΟΠΑΠ για να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και των υπηρεσιών τουέχουν δημιουργήσει επιπλέον τζίρο 500εκατ. Ευρώ  και επιπλέον έσοδα ύψους 40 εκατ. Ευρώ  για τους πράκτορες.
 
Επενδύσεις  με επίκεντρο το  κατάστημα

Η επένδυση στο δίκτυο γίνεται με επίκεντρο το ίδιο το κατάστημα, φέρνοντας το κατάλληλο κατάστημα στην κατάλληλη τοποθεσία και δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον που ενισχύει την εμπειρία του πελάτη στα πρακτορεία.

Η ανάπτυξη του δικτύου υλοποιείται βάσει εμπορικών και τεχνοκρατικών κριτηρίων, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της αγοράς και ωφελούν τόσο την εταιρεία όσο και τους πράκτορές της.

Ως μέρος μόνο της διαδικασίας βελτιστοποίησης  του δικτύου και την αλλαγή τοποθεσίας 450 καταστημάτων δημιουργήθηκαν για τους πράκτορες αυξημένα έσοδα.

Με τις  επενδύσεις και το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου του ΟΠΑΠ, οι πελάτες επωφελούνται από την καλύτερη τοποθεσία των πρακτορείων, αλλά και το περιβάλλον τους που αναβαθμίζει την παικτική εμπειρία συνολικά.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ  τόνισε πως ο Οργανισμός στέκεται δίπλα στους πράκτορες και τους στηρίζει στην προσπάθεια για αμοιβαία ανάπτυξη. Η επένδυση στο  δίκτυο γίνεται και μέσα από την επέκταση του επιπέδου της εξυπηρέτησης προς τους πράκτορες. 

Σήμερα, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ  έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης, μέσω ειδικευμένων ομάδων και τεχνολογικών εργαλείων, που προσθέτουν αξία και τους βοηθούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους, να αναβαθμίσουν τα πρακτορεία τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

To 2016, περισσότερα από  500 πρακτορεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα  RetailExcellence και σε εκπαιδεύσεις της εταιρείας, που συνέβαλαν στη δημιουργία επιπλέον προμηθειών 1,5 εκατ.  Ευρώ για τα  πρακτορεία αυτά.

Επιπρόσθετα,  οι κεντρικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με προμηθευτές για εξοπλισμό και υπηρεσίες οδηγούν σε σημαντικές εξοικονομήσεις για τους πράκτορες. Νέες κεντρικές συμφωνίες για την ασφάλιση των πρακτορείων και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (εξοικονόμηση 32% για ένα μέσο πρακτορείο) δημιουργούν επιπλέον οικονομικά οφέλη για τους πράκτορες.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: «ΟΠΑΠ: Σημαντική επένδυση στο δίκτυό των πρακτορείων» στην πηγή : capital.gr Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Νέα υπηρεσία - νέα τεχνολογία λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα μετάδοσης και προβολής δεδομένων στα πρακτορεία.

"Ο μόνος τρόπος να κάνεις καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις " Steve Jobs


H
PROώθηση, είναι μια  νέα υπηρεσία - εφαρμογή για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή, ανεπτυγμένη από την εταιρία
Master Bet που εδώ και 4 χρόνια προσφέρει στα πρακτορεία και στους παίκτες κρίσιμα δεδομένα και πληροφορίες για τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ .
Η εφαρμογή - υπηρεσία
Proώθηση είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ με στόχο όχι μόνο την μετάδοση δεδομένων και πληροφοριών αλλά και τη δυναμική προώθηση των παιχνιδιών μέσα στα πρακτορεία και την αύξηση των πωλήσεων.
Η
PROώθηση χρησιμοποιεί μικρές συσκευές android (Master Box2.0 ), οι οποίες το μόνο που χρειάζονται για να προβάλλουν πληροφορίες και δεδομένα που αφορούν στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, είναι μια απλή τηλεόραση και ασύρματη σύνδεση WiFi στο ίντερνετ.
Η συσκευή "φοράει" το κατάλληλο λογισμικό και είναι προγραμματισμένη από την εταιρία χωρίς να χρειάζεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν χειρισμό. Μόλις ανοίξει, εμφανίζει την οθόνη που έχει προγραμματιστεί και έχει επιλέξει ο πράκτορας.


Η συσκευή (
Master Box2.0) και η εφαρμογή που τρέχει είναι νέας γενιάς και έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ ελέγχου καλής λειτουργίας, μηδενίζοντας τα προβλήματα που έχουν μέχρι σήμερα διάφορες λύσεις τύπου chromecast , android jelly bean, κτλ.
Δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε όποιο σημείο μέσα στο πρακτορείο επιθυμεί ο πράκτορας αφού απλά συνδέεται στην είσοδο
HDMI οποιασδήποτε τηλεόρασης και βρίσκει ίντερνετ με WiFi με τον ίδιο τρόπο που συνδέεται ένα απλό τηλέφωνο με android .
Ο πράκτορας μπορεί να συνδέσει, να ελέγχει και να προγραμματίζει μέσα από τον λογαριασμό του ΟΣΕΣ συσκευές θέλει .!!
Το περιεχόμενο των δεδομένων και πληροφοριών αφορά σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ.


Ο πράκτορας από το λογαριασμό του, μέσω ενός υπολογιστή ή
tablet, επιλέγει τη λίστα αναπαραγωγής (playlist) που θα προβάλει το Master Box2.0.
Ο πράκτορας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απεριόριστες
playlists χρησιμοποιώντας τις προκαθορισμένες οθόνες δεδομένων και πληροφοριών εύκολα και χωρίς περιορισμό (αλλάζοντας απλά το περιεχόμενο προβολής ανά 5 λεπτά της ώρας για όλο το 24ωρο).
Τέλος, ο πράκτορας μπορεί να αναθέσει ανά ημέρα (και για όλη την εβδομάδα) τις
playlists στις συσκευές που επιθυμεί μια φορά και οι τηλεοράσεις που είναι συνδεδεμένες με τα Master Box2.0 να προβάλλουν ό,τι αυτός έχει επιλέξει.


Με τον τρόπο αυτό ο πράκτορας όχι μόνο ξεμπερδεύει από τη δύσκολη χρήση των προγραμμάτων που σήμερα χρησιμοποιεί, με τα γνωστά προβλήματα συμβατότητας και δυσκολίας χρήσης όταν αυτός δεν είναι στο πρακτορείο αλλά μπορεί και απομακρυσμένα από όποιο σημείο είναι κάθε φορά (σπίτι , καφέ , ταξίδι κτλ) με μιά απλή σύνδεση στο ίντερνετ από υπολογιστή,
laptop, tablet ή ακόμα και το τηλέφωνο του να αλλάζει το περιεχόμενο προβολής των τηλεοράσεων του πρακτορείου του online .


Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα στον πράκτορα να ελέγχει
o ίδιος πάντα τις πληροφορίες και τα δεδομένα που παρέχει στους πελάτες του σύμφωνα με τις ανάγκες του πρακτορείου του αλλά και τις ιδιομορφίες των πελατών του. Διότι μόνο αυτός γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι χρειάζεται κάθε στιγμή το πρακτορείο του ώστε να δουλεύει σωστά και όπως ό ίδιος έχει αποφασίσει .


Επίσης, με τον τρόπο αυτό ξεμπερδεύει με τα προβλήματα τύπου «ξέχασα να το βάλω στην οθόνη, δεν μπόρεσα να ανοίξω το πρόγραμμα, δε δουλεύει η συσκευή, κλπ»,  εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη προβολή των κρίσιμων δεδομένων και πληροφοριών για τους πελάτες του.
Μέσω της εφαρμογής ο πράκτορας μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας μετάδοσης επεξεργασμένων δεδομένων των παιχνιδιών (και να επιλέξει ποιο πακέτο τον βολεύει και χρειάζεται) που στόχο αφενός έχουν τη βοήθεια του παίκτη και την αύξηση του ενδιαφέροντος για παιχνίδι και αφετέρου τη βοήθεια του ίδιου του πράκτορα αφού τον απαλλάσσει από πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις (αποτελέσματα στην ώρα τους, ενημέρωση φραγμένων, αναβολών, εκτός κουπονιού, αλλαγές αποδόσεων, αποτελέσματα παιχνιδιών,
data ιπποδρόμου κτλ).
Πρέπει να σημειώσουμε πως η
PROώθηση δίνει τη δυνατότητα στον πράκτορα να επεμβαίνει σε ορισμένα banners (DynamicBanners πχ κέρδη πρακτορείου , προγνωστικά , events κτλ) και να αλλάζει το περιεχόμενο με τον ίδιο απλό τρόπο και όποτε αυτός το θέλει ή ακόμα και να δημιουργήσει τις δικές του οθόνες πληροφοριών εφόσον το επιθυμεί .

Με την εφαρμογή
PROώθηση ο πράκτορας λύνει οριστικά τα προβλήματα προβολής κρίσιμων και απαραίτητων δεδομένων στο πρακτορείο του με τον απλούστερο αλλά και οικονομικότερο τρόπο. Οργανώνει και ελέγχει με τον καλύτερο τρόπο τη διαχείριση των προβολών του πρακτορείου του και μάλιστα με online και απομακρυσμένη παρέμβαση και μέσω των 50 και πλέον διαφορετικών banners (διαφημιστικών και προωθητικών banners για όλα τα παιχνίδια όπως τα Τζακκποτ, νέες κυκλοφορίες ΣΚΡΑΤΣ, σημαντικές κληρώσεις ΚΙΝΟ κτλ). Διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον στο πρακτορείο με αναβαθμισμένες εμπειρίες για τον παίκτη που αυξάνουν την παραμονή του και τον βοηθούν στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων του πρακτορείου του τελικά .

Με την
PROώθηση ο πράκτορας πετυχαίνει τον πολλαπλασιασμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στον πελάτη του, μειώνει το κόστος αφού αποφεύγει για πάντα τις πολυδάπανες αναβαθμίσεις και αγορές υπολογιστών, οργανώνει και απλουστεύει τον τρόπο διαχείρισης του πρακτορείου του.
Με την
PROώθηση ελέγχει και οδηγεί ο πράκτορας το πρακτορείο γιατί μόνο αυτός γνωρίζει τις πραγματικές του ανάγκες και μπαίνει στην επόμενη ημέρα - γενιά για τα πρακτορεία .

Η Εφαρμογή - Υπηρεσία
PROώθηση είναι σχεδιασμού και ανάπτυξης της εταιρίας MasterBet και φέρει τη σφραγίδα της αξιόπιστης και ενδεδειγμένης λύσης για τα πρακτορεία.


Γιατί εμείς δημιουργούμε σήμερα αυτό που θα αντιγράφουν οι άλλοι αύριο.

www.masterbet.info

O ΟΠΑΠ δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής

Το μεγαλύτερο λιανικό δίκτυο πωλήσεων «χτίζουν» οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ, υλοποιώντας έτσι το σχέδιο τους να αξιοποιήσουν το εκτεταμένο δίκτυο πρακτορείων του Οργανισμού που φτάνει τα 5.000 σημεία.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η εξαγορά του 90% της εταιρίας Payzone Hellas έναντι 7,75 εκατ. ευρώ. Και αυτό επειδή η Payzone διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο τερματικών πληρωμής στην Ελλάδα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ανατροφοδότησης προπληρωμένων κινητών τηλεφώνων, προπληρωμένων καρτών για συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών.
Το δίκτυο αυτό απλώνεται σε περίπου 11.000 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα (περίπτερα, μίνι μάρκετ κλπ) και αναμένεται να αξιοποιηθεί για την «επαναφόρτιση» των καρτών παικτών τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ.
Η Payzone Hellas το 2013 είχε κύκλο εργασιών ύψους 274 εκατ. ευρώ και κέρδη ύψους 400 χιλ ευρώ. Πελάτες της είναι όλες οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και άλλοι οργανισμοί στους οποίους προσφέρει υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών (ΔΕΗ κ.α.) Η κίνηση αυτή από τον ΟΠΑΠ αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου των ιδιοκτητών του για την περαιτέρω ανάπτυξη και μετεξέλιξη του Οργανισμού. Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Τσέχου μεγαλοεπενδυτή της Emma Delta, Γίρι Σμετς είναι η ικανότητά του να στήνει πετυχημένα δίκτυα λιανικών πωλήσεων.

Διαβάστε το άρθρο "ΟΠΑΠ - PAYZONE HELLAS : Χτίζει το μεγαλύτερο λιανικό δίκτυο πωλήσεων" στην πηγή  PRESS TIME

ΟΠΑΠ: Αγώνας δρόμου για VLTs, αλλαγές στο Διαδικτυακό Στοίχημα

Στόχος της διοίκησης  παραμένει η έναρξη εγκατάστασης των VLTs μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Θα επιλεγούν 4 ή 5  προμηθευτές μηχανών. Σε εξέλιξη  η διαδικασία επιλογής χώρων για τα Gaming Halls. Ετοιμάζονται αλλαγές στο Διαδικτυακό Στοίχημα.

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ήταν το πρώτο τρίμηνο των τελευταίων 11 ετών κατά το οποίο ο ΟΠΑΠ εισήγαγε σημαντικά  νέα προϊόντα» υποστήριξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kamil Ziegler κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Ο κ. Ziegler  στάθηκε ιδιαίτερα στα θετικά αποτελέσματα του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και της «Ελληνικά Λαχεία», στη μεγάλη αύξηση των EBITDA, επισήμανε τη συνεχή προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ο ίδιος  δήλωσε πως εξεπλάγη από την πρόσθετη φορολογία, περί τα 29 εκατ. ευρώ, που προέκυψε από τον φορολογικό έλεγχο για τη χρήση 2010.

Επιπλέον δήλωσε μη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ  στο Διαδικτυακό Στοίχημα και προανήγγειλε αλλαγές στο συγκεκριμένο μέτωπο, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σχέδιο για τα VLTs.

Για τις διαπραγματεύσεις  με τους πράκτορες όσον αφορά τη νέα πολιτική προμηθειών ο κ. Ziegler απέφυγε τις λεπτομέρειες. Είπε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εμφανίστηκε σίγουρος πως θα επιτευχθεί συμφωνία  μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικά για τα VLTs, ο επικεφαλής του  ΟΠΑΠ επισήμανε πως μετά τη δημοσίευση του κανονισμού λειτουργίας και της επιλογής της GTECH για το κεντρικό σύστημα διαχείρισης είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των προμηθευτών μηχανημάτων. Ηδη το σχετικό τεύχος (RFP) έχει σταλεί σε περίπου 10 κατασκευαστές, με τη διοίκηση του  ΟΠΑΠ να υποστηρίζει πως πρόθεσή της είναι να επιλέξει 4 ή 5 εξ’ αυτών. «Ηδη οι περισσότεροι  έχουν απαντήσει, ενώ αναμένουμε τους υπόλοιπους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου» είπε ο κ. Zigler.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του  ΟΠΑΠ επισήμανε την τιτάνια προσπάθεια που θα χρειαστεί για την εγκατάσταση και λειτουργία των VLTs και επανέλαβε πως στόχος της διοίκησης είναι η εκκίνηση της διαδικασίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σε κάθε περίπτωση τα 16.500 VLTs που θα διαχειρίζεται άμεσα ο  ΟΠΑΠ θα έχουν εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2015. Επειδή με την εγκατάσταση του πρώτου μηχανήματος αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος της δεκαετούς άδειας εκμετάλλευσης, η διοίκηση του  ΟΠΑΠ θα προσπαθήσει να λειτουργήσει το μεγαλύτερο αριθμό VLTs όσο το δυνατόν νωρίτερα είπε ο Kamil Ziegler. 

Ηδη λειτουργεί το πρώτο πιλοτικό Gaming  Hall στην Αθήνα, όπου δοκιμάζονται μηχανές, αλλά και η συμπεριφορά των παικτών, ενώ σύντομα πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία και άλλα πιλοτικά καταστήματα. Η διοίκηση του  ΟΠΑΠ είπε πως ευνοείται από την πίεση που δέχεται η αγορά ακινήτων για την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων. Πρόσθεσε πως εξετάζονται «εκατοντάδες» ακίνητα ανά την Ελλάδα και πως έχουν συσταθεί  ομάδες εργασίας για την επιλογή των χώρων ανάλογα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. 

Για το διαδικτυακό στοίχημα η διοίκηση του  ΟΠΑΠ υποστήριξε πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πορεία του, κυρίως γιατί ο οργανισμός λειτουργεί με μειονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Επισημάνθηκε, για παράδειγμα, πως όσοι παίζουν μέσω του συστήματος του ΟΠΑΠ δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα, κάτι που μπορούν να κάνουν αν επιλέξουν ανταγωνιστές. Επιπλέον, στον  ΟΠΑΠ υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου ακολούθησαν «υπεύθυνη πολιτική διαφήμισης» σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, επισημάνθηκαν και οι τεχνικές και άλλες παράμετροι στο εσωτερικό του οργανισμού που θα χρειαστούν αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η παρουσία του  ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα, η διοίκηση προέβλεψε  διψήφια αύξηση του τζίρου για το σύνολο του έτους, εξαιτίας της συμβολής των νέων παιχνιδιών. Χωρίς τα τελευταία, η αύξηση θα ήταν μονοψήφια.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «ΟΠΑΠ: Αγώνας δρόμου για VLTs, αλλαγές στο Διαδικτυακό Στοίχημα» στην πηγή : Euro2day

Εχουμε χιλιάδες εγγραφές και εκτιμούμε ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται

«Εχουμε πολλά σχέδια για νέα και συναρπαστικά προϊόντα», αποκαλύπτει ο CMO της ΟΠΑΠ Πετρ Ματεγιόφσκι Την ικανοποίησή του για την αποδοχή που είχε στον κόσμο η online εκδοχή του «Πάμε στοίχημα» εκφράζει μέσω της Realnews ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ (CMO) τηςΟΠΑΠ Πετρ Ματεγιόφσκι, ο οποίος αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, που σχεδιάζει νέα και συναρπαστικά προϊόντα. Η ΟΠΑΠ λάνσαρε την online εκδοχή του «Πάμε στοίχημα» προκειμένου να δώσει στους παίκτες την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι όπου κι αν βρίσκονται, με τη χρήση του smartphone, του tablet ή του προσωπικού υπολογιστή τους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη site, που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από «ειδικούς» ή ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά. Παράλληλα, διαθέτει ποικιλία από παιχνιδια και επιλογές στοιχήματος, καλύπτοντας πολλά πεδία και αθλήματα, και προσφέρει μια νέα, διαφορετική εμπειρία παιχνιδιού.
Σύμφωνα με τον Π. Ματεγιόφσκι, «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον τρόπο που έχουν αγκαλιάσει οι παίκτες το συγκεκριμένο προϊόν και τα σχόλια ηου λαμβάνουμε είναι κυρίως θετικά. Εχουμε χιλιάδες εγγραφές και εκτιμούμε ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς νέα χαρακτηριστικά και παιχνιδια θα προστίθενται συνεχώς στην πλατφόρμα. Η ΟΠΑΠ, άλλωστε, είναι απόλυτα προσηλωμένη στη δημιουργία προϊόντων που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την καινοτομία τους και είμαστε σίγουροι ότι το pamestoixima.gr ανταποκρίνεται σε αυτόν τον στόχο».
Σε ερώτηση της«1ί» για το ποια είναι τα βασικά σημεία που διαφοροποιούν το pamestoixima.gr

από αντίστοιχα sites του ανταγωνισμού, ο γενικός διευθυντής ΜάρκετινγκτηςΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι «πέρα από τον καινοτόμο σχεδιασμό του, θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του προϊόντος είναι το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας που εγγυάται στους χρήστες του. Πρόκειται για κάτι που μόνο η ΟΠΑΠ μπορεί να εγγυηθεί και το οποίο εφαρμόζει απαρέγκλιτα για όλα τα προϊόντα της. Είναι σημαντικό, επίσης, να σας αναφέρω ότι στην ΟΠΑΠ είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στιςαρχέςτου υπεύθυνου παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό και η επικοινωνιακή μας καμπάνια για το προϊόν είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό. Σας αναφέρω ενδεικτικά ότι, σε πλήρη συμμόρφωση με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, η αντίστοιχη διαφήμιση αναφέρει ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή επιτρέπεται σε άτομα άνω των 21 ετών. Επίσης, ένα ακόμη ιδιαίτερα δυνατό σημείο του προϊόντος είναι η γρήγορη πληρωμή των κερδών στους παίκτες».
Κατάλληλη ευκαιρία το Παγκόσμιο Κύπελο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να δοκιμάσουν οι φίλαθλοι αυτό το συναρπαστικό προϊόν. Γι' αυτό, άλλωστε, η διοίκηση της ΟΠΑΠ λάνσαρε το pamestoixima.
gr πριν από την έναρξη των αγώνων. «Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε μεγάλη και λόγω αυτής της συγκυρίας, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα που σας προανέφερα. Οι επιλογές που προσφέρει η πλατφόρμα είναι αναρίθμητες και τα παιχνίδια είναι πράγματι συναρπαστικά», τονίζει ο Π.
Ματεγιόφσκι και προσθέτει: «Πρόκειται όντως για ένα προϊόν το οποίο διαρκώς θα εξελίσσεται. Υπάρχουν πολλά νέα πράγματα στον προγραμματισμό μας και δίνουμε την υπόσχεση στους χρήστες του "Πάμε στοίχημα" ότι το αγαπημένο τουςπαιχνιδι θα εξελίσσεται τόσο γι' αυτούς που παίζουν pamestoixima.gr από τον υπολογιστή τους, όσο και για όσους παίζουν στα πρακτορεία. Στόχος μας είναι, επίσης, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες εγγραφής και πιστοποίησης, να προσθέσουμε επιπλέον δυνατότητες πληρωμών και να αυξήσουμε τις προσφορές προς τους πελάτες μας.
Δεδομένου ότι το live betting στα πρακτορεία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για ένα online προϊόν, μία από τις κύριες προτεραιότητές μας είναι να επενδύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου οι χρήστες να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία του παιχνιδιού
».
Η διοίκηση της ΟΠΑΠ σχεδιάζει προσεκτικό τα επόμενα βήματά της και όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Π. Ματεγιόφκσι, «η ΟΠΑΠ είναι η ηγέτιδα δύναμη στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, συνεπώς θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να πάμε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Σε επιχειρηματικό επίπεδο, έχουμε πολλά σχέδια για νέα και συναρπαστικά προϊόντα. Το επόμενο μεγάλο μας βήμα είναι το λανσάρισμα των VLTs (Video Lottery Terminals). Επιπλέον, η ΟΠΑΠ πρόκειται να διαδραματίσει ένα εξίσου σημαντικό ρόλο στο πεδίο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αποτελεί και προτεραιότητά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να εφαρμόσουμε τη νέα μας στρατηγική, η οποία εστιάζει στους νέους και βασιζειται σε τρεις πυλώνες, τον αθλητισμό, την υγεία και την εργασία. Στόχος μας είναι οι δράσεις μας να έχουν απτά, συγκεκριμένα και πρακτικά αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία μέσω προγραμμάτων ευρείας κλίμακας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο «Ασφάλεια και αξιοπιστία»στην πηγή :REAL NEWS Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΠΟΥΛΙΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πατά γκάζι ο ΟΠΑΠ για Ξυστό «φρουτάκια»

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το σύστημα διαχείρισης 16.500 παιγνιομηχανών Πατά γκάζι ο ΟΠΑΠ για Ξυστό - «φρουτάκια»

Ο οργανισμός, επικεφαλής της κοινοπραξίας «Ελληνικά Λαχεία», επαναφέρει από την ιη Μαΐου το στιγμιαίο λαχείο στην ελληνική αγορά 450 εκατ. ευρώ οε ετήσια βάση θα είναι τα μεικτά έσοδα του ΟΠΑΠ (έσοδα μείον κέρδη νικητών] από τα 16.500 VLTs το χαμένο έδαφος λόγω της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης προσπαθεί να καλύψει J. η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ, ώστε ως το τέλος του 2014 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια των παιγνιομηχανών (Video Lottery Terminals ή VLTs) και να έχουν τεθεί σε λειτουργία οι πρώτες μηχανές, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, θα απογειώσουν τους τζίρους του οργανισμού στην πλήρη ανάπτυξη τους.
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ, επικεφαλής της κοινοπραξίας «Ελληνικά Λαχεία», λανσάρει από την 1η Μαΐου το Ξυστό, το οποίο επανέρχεται στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών έπειτα από έντεκα χρόνια.
Ηδη η Emma Delta, ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ, προχώρησε στην προκήρυξη κλειστού διαγωνισμού για την επιλογή του φορέα που θα προμηθεύσει το κεντρικό σύστημα διαχείρισης των VLTs. Το σύστημα θα παρακολουθεί τα 16.500 VLTs που θα ανήκουν στον ΟΠΑΠ και θα λειτουργούν μέσα από ιδιόκτητο δίκτυο, αλλά και τα 18.500 VLTs, τα οποία, με ξεχωριστό διαγωνισμό, ο οργανισμός θα εκχωρήσει σε τρεις-τέσσερις παραχωρησιούχους, από τους οποίους θα λαμβάνει αμοιβές και δικαιώματα χρήσης.
Τέσσερις όμιλοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη short list για το κεντρικό σύστημα διαχείρισης μετέχουν τέσσερις όμιλοι και εκτιμάται ότι ως τα μέσα Μαίου θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές Εφόσον επιλεγεί το κεντρικό οιύστημα διαχείρισης, ο ΟΠΑΠ θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό, αυτή τη φορά για την επιλογή τεσσά-' ρων έως πέντε τύπων μηχανών μεταξύ 14 κατασκευαστών. Ο διαγωνισμός θα αφορά τα 16.500 δικά του VLTs. Μεταξύ των 14 κατασκευαστών, οι δύο είναι και πάροχοι κεντρικών συστημάτων και μετέχουν στη short list του πρώτου διαγωνισμού.
Για τα 16.500 VLTs ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να εκταμιεύσει περί τα 165 εκατ. ευρώ (περίπου 10.000 ευρώ κοστίζει κάθε μηχάνημα), αλλά το πιο πιθανό είναι α προσφορές που θα δεχτεί να περιλαμβάνουν τη μέθοδο του leasing, δηλαδή να τα νοικιάσει και να αμείβονται οι προμηθευτές με ποσοστά επί του τζίρου.
Αλλωστε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ.
Καμίλ Ζίγκλερ, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με αναλυτές είχε αναφέρει ότι είναι προς εξέταση το πώς θα διαμορφωθεί το τελικό ποσοστό μεταξύ ιδιόκτητων και μισθωμένων VLTs.
Το σχέδιο

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και της προηγούμενης διοίκησης, τα μεικτά έσοδα του ΟΠΑΠ (έσοδα μείον κέρδη νικητών) από τα 16.500 VLTs θα ξεπερνούν τα 450 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ, για την άδεια εκμετάλλευσης των 35.000 VLTs, έχει πληρώσει στο ελληνικό Δημόσιο 560 εκατ. ευρώ.
Ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία αποκλειστικών χώρων λειτουργίας των VLTs (gaming halls) στην ελληνική επικράτεια με 25 VLTs σε κάθε gaming hall, πρόθεση της διοίκησης είναι να αυξηθεί σε 50 ο αριθμός, ώστε τα κόστη να περιοριστούν, καθώς θα απαιτηθεί η δημιουργία λιγότερων καταστημάτων. Για τα 16.500 VLTs ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να εκταμιεύσει περί τα 165 εκατ. ευρώ (περίπου 10.000 ευρώ κοστίζει κάθε μηχάνημα) αλλά το πιο πιθανό είναι οι προσφορές που θα δεχτεί να περιλαμβάνουν τη μέθοδο του leasing
Σύντομα επίσης αναμένεται από την Εππροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να εκδοθεί ο Κανονισμός Λεπουργίος των VLTs.
Εν τω μεταξύ, από την 1η Μαίου επανακυκλοφορεί το Ξυστό από την κοινοπραξία «Ελληνικά Λαχεία» (ΟΠΑΠ 67%, Sdentific Games 16,5% και Intralot 16,5%) που έχει λάβει την άδεια 12ετούς παραχώρησης των κρατικών λαχείων.
Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα διατίθενται επίσης το Λαϊκό και το Εθνικό, με την ευθύνη της κοινοπραξίας και όχι της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων.
Στα δύο λαχεία θα επέλθει ένα ελαφρύ lifting στο άμεσο μέλλον.
Το Ξυστό στην Ελλάδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993, ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο έληξε το 2003 και δεν ανανεώθηκε.
Αμεσο κέρδος

Η «Ελληνικά Λαχεία» στηρίζεται πολύ στο Ξυστό, αφού είναι παιχνίδι άμεσου κέρδους και προσελκύει μαζικά και γυναικειο κοινό, το οποίο στην Ελλάδα απέχει από τον τζόγο.
Γενικότερα από την εκμετάλλευση των κρατικών λαχείων η κοινοπραξία αναμένει ετήσιους τζίρους πάνω από 700 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια. Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα τα έσοδα του κράτους από τη φορολόγηση των καθαρών εσόδων της κοινοπραξίας με 30% αλλά και από τον φόρο εισοδήματος θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η είσοδος των VLTs και του Ξυστού μπορεί να επηρεάσει το συνολικό περιθώριο καθαρού κέρδους του οργανισμού, αφού τα δύο αυιά παιχνίδια επιστρέφουν στους νικητές περισσότερα χρήματα (payout) από ό,τι το Κ1ΝΟ ή το Πάμε Στοίχημα Παρατείνεται ο διαγωνισμοί για την τουρκική λοταρία Παράταση ενός μηνός, τόσο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος όσο και για την κατάθεση προσφορών, έλαβε ο διαγωνισμός για την άδεια παραχώρησης λειτουργίας της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango σε ιδιώτες.  Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που θα προσελκύσει όλους τους μεγάλους «παίκτες» του κλάδου παγκοσμίως.
Η αρχική καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν η 25η Απριλίου και για την κατάθεση προσφορών η 20ή Μαΐου.
Το 2009 η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας είχε προχωρήσει σε ανάλογο διαγωνισμό αλλά η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ και η κοινοπραξία τηςΤυι-kcell που είχαν ενδιαφερθεί και είχαν προχωρήσει στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν κατέθεσαν προσφορές, θεωρώντας υπερβολικό το τίμημα που είχε ζητήσει το τουρκικό Δημόσιο ως βάση εκκίνησης.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το αν θα συμμετέχει στον νέο διαγωνισμό, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον δεν θα ενδιαφερθεί, καθώς η ΙΟετης παραχώρηση της άδειας που προβλέπει ο διαγωνισμός θεωρείται μικρό διάστημα.
Η τουρκική λοταρία, βεβαίως, παραμένει ένα πολύ καλό «μαγαζί», με καθαρά κέρδη το 2012 στα 140 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο «Πατά γκάζι ο ΟΠΑΠ για Ξυστό «φρουτάκια»” στην πηγή : Το ΒΗΜΑ  Ρεπορτάζ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΤΣΗΣ

Η συμφωνία ΟΠΑΠ  και πρακτόρων για τη διάθεση λαχείων και ξυστού

Σε τέσσερις βασικούς άξονες κινούνται αυτήν την περίοδο οι διαπραγματεύσεις του ΟΠΑΠ με το δίκτυο των πρακτόρων του, ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα, εν όψει των νεών δραστηριοτήτων που θα ξεκινήσει άμεσα ο οργανισμός.
Οι διαπραγματεύσεις  ανάμεσα στις δύο πλευρές για το θέμα των λαχείων έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, καθώς -όπως όλα δείχνουν- η Ελληνικά Λαχεία, θυγατρική του ΟΠΑΠ, ξεκινά από την 1 η Μαΐου τη διαχείρισή τους.
Σύμφωνα  με πηγές προσκείμενες στους πράκτορες και στον Οργανισμό, το σχέδιο προβλέπει τα λαχεία να πωλούνται από «σταθερά σημεία», τα οποία θα είναι τα πρακτορεία του Οργανισμού, καθώς και από τους πλανόδιους πωλητές. Εκπρόσωποι των πρακτόρων,  ωστόσο, σημειώνουν ότι βάσει της νέας νομοθεσίας οι λαχειοπώλες έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων και εξόδων, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη δραστική μείωση του συνολικού τους αριθμού.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους,  περίπου το 80% της διακίνησης των λαχείων γίνεται σήμερα μέσω των πλανόδιων.
Το στιγμιαίο  λαχείο

Σε ό,τι αφορά το ξυστό, αυτό θα διατίθεται και πάλι από τα πρακτορεία, τους λαχειοπώλες και κάποια επιπλέον σημεία πώλησης, όπως και στο παρελθόν, δηλαδή από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών. Σε ότι αφορά την  προμήθεια που έχει συμφωνηθεί με τους πράκτορες, αυτή διαμορφώνεται στο 8% για το ξυστό και στο 10% για τα υπόλοιπα λαχεία, με την προοπτική να μειωθεί μετά από λίγο καιρό στο 8%.
Με βάση το  σχεδιασμό της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., το ξυστό θα κυκλοφορήσει με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις -των ενός, δύο, τριών και πέντε ευρώ- προκειμένου να προσελκύσει διαφορετικές κατηγορίες παικτών.
Θα πρέπει να  σημειωθεί ότι το
payout για τους νικητές θα διαμορφώνεται από 60% έως 70%, τόσο για το στιγμιαίο λαχείο όσο και για τα υπόλοιπα λαχεία.
Υπενθυμίζεται ότι η  συμφωνία για τα λαχεία, δηλαδή η σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των κρατικών λαχείων για χρονική περίοδο 12 ετών, υπεγράφη στα τέλη Ιουλίου της περασμένης χρονιάς ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
Τα συνολικά  οικονομικά ανταλλάγματα για το ελληνικό Δημόσιο ήταν η εφάπαξ καταβολή 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τα ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για το Δημόσιο (για τη 12ετία) φτάνουν τα 580 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά τουλάχιστον 770 εκατ.ευρώ.

Το επόμενο κρίσιμο  θέμα που συζητούν αυτήν την περίοδο οι δυο πλευρές αφορά την online δραστηριοποίηση.

 Ο Οργανισμός, ο οποίος έχει ως στόχο να ξεκινήσει την online δραστηριότητά του πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, τεχνολογικά είναι έτοιμος.  

Τέλος, οι δύο πλευρές συζητούν για το θέμα του δικτύου και VLTs, που ουσιαστικά συνδέονται στενά μεταξύ τους, καθώς τα σχέδια της νέας διοίκησης του Οργανισμού για τη μελλοντική μορφή του δικτύου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα σχέδια για την τοποθέτηση των VLTs.

Τροπολογίες

Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες περιλαμβάνει τροποποιήσεις επί συγκεκριμένων άρθρων του νόμου 4002του 2011 για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών, δίνοντας μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), όπως το γεγονός ότι θα είναι ο καθολικός διάδοχος όλων των εκκρεμών δικών κατά του ελληνικού Δημοσίου.  Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις ολοκληρώνουν ουσιαστικά το ρυθμιστικό πλαίσιο εν όψει της online επέκτασης του Οργανισμού.
Η αποκλειστικότητα στο στοιχηματισμό  που διαθέτει ο Οργανισμός έχει αρκετούς αντιπάλους, ενώ είναι πιθανό η κυβέρνηση να δεχτεί και πάλι «επίθεση» από τις Βρυξέλλες.
Στο εν  λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν και οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να προχωρήσει η ΕΕΕΠ και στην έκδοση των κανονισμών που αφορούν τα παιγνιομηχανήματα, προκειμένου να καθοριστούν οι προδιαγραφές των μηχανημάτων.
Σε ό,τι αφορά τα  
online παίγνια μέσω διαδικτύου, «νόμιμες» παραμένουν οι εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΕΠ, η οποία θα δημιουργεί μια λευκή λίστα και μια μαύρη λίστα με ης εταιρείες που είναι αλλά και όσες δεν είναι αδειοδοτημένες και σης οποίες μπορεί να επιβάλει πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως και τις 700.000 ευρώ.
Σχετικά με τα καζίνο,  τροπολογία του νομοσχεδίου προβλέπει ότι σε περίπτωση έγκρισης εποχικής λειτουργίας επιχείρησης καζίνο, καταβάλλονται όλα όσα προβλέπονται από την άδεια ίδρυσής του αλλά για κάθε μήνα της περιόδου διακοπής θα καταβάλλεται τέλος εποχικής λειτουργίας.
 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο «Η συμφωνία ΟΠΑΠ  και πρακτόρων για τη διάθεση λαχείων και ξυστού» στην πηγή : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  Μ. Καλαμπόκα. mkal@naftemporiki.gr

ΟΠΑΠ: Έτσι θα "τρέξουμε" VLTs, Λαχεία και online betting

Ένα σαφές περίγραμμα των ενεργειών που  απομένουν προκειμένουν να υλοποιηθούν τρία από τα σημαντικότερα projects που «τρέχει» αυτή την περίοδο ο ΟΠΑΠ, την ανάπτυξη δικτύου VLTs, την επανακυκλοφορία του Ξυστό και των νέων Κρατικών Λαχείων και την δραστηριοποίηση στο online betting, έδωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  ΟΠΑΠ ΑΕ
Kamil Ziegler στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Michal Houst, εκτελεστικού μέλους του δ.σ. και των στελεχών του τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων, ανέφερε πως για τα βίντεολόττο ο στόχος είναι να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από την πρώτη ημέρα που θα μπουν «στην πρίζα». Κληθείς να δώσει μια τάξη μεγέθους, ο κ.Ziegler έκανε λόγο για «χιλιάδες VLTs»,  ώστε να ξεκινήσει όσο πιο δυναμικά είναι εφικτό η 10ετής περίοδος αποκλειστικής εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων που έχει αποκτήσει. Η διοίκηση εκτιμά πως  στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργεία της πρώτης παρτίδας των VLTs και μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου τους.

Στην παρούσα φάση ο  ΟΠΑΠ αναμένει την έκδοση του κανονισμού παιχνιδιών των
VLTs (αναμένεται σύντομα) από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων (ΕΕΕΠ) καθώς και την οριστικοποίηση του σχεδίου ρυθμίσεων για τα τυχερά παιχνίδια προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την εισαγωγή τους στην ελληνική αγορά. Αυτά είναι, η επιλογή του αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση και υποστήριξη του  Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος για την λειτουργία των VLTs, η επιλογή και την προμήθεια των 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν μέσω του δικτύου του και η προκήρυξη δημόσιου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος εγκατάστασης και λειτουργίας των 18.500 VLTs έναντι ανταλλάγματος σε 4 έως 10 παραχωρησιούχους.

Όπως ανέφερε ο κ.
Ziegler, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη  ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τον ανάδοχο του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος και για τους προμηθευτές των παιγνιομηχανημάτων και σύντομα (με προαπαιτούμενο να ολοκληρωθούν οι ενέργειες της ΕΕΕΠ) θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης κατάθεσης προτάσεων. Σύμφωνα με  πληροφορίες, ήδη έχει γίνει χαρτογράφηση των σημείων (υπάρχοντων και μη) που θα λειτουργήσουν τα gaming halls του ΟΠΑΠ, ενώ έχει αποφασιστεί και το concept των καταστημάτων.

Για τα Λαχεία, ο επικεφαλής του Οργανισμού  αποκάλυψε πως έπειτα από διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας (
Intralot & Scientific Games), ο ΟΠΑΠ έχει πλέον αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., κάτι που θα επιτρέψει πρόσθετα λειτουργικά οφέλη σε σχέση με την αρχική συμφωνία. Η κοινοπραξία  αναμένεται να χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο δίκτυο πρακτορείων της ΟΠΑΠ προκειμένου να διευρύνει τα σημεία πώλησης και να εισάγει στην αγορά το νέο Ξυστό και τα κρατικά λαχεία, η επανακυκλοφορία των οποίων έχει τοποθετηθεί σε ένα μήνα, την πρώτη Μαίου. Σε ότο αφορά στο Ξυστό, θα κυκλοφορήσουν τέσσερα  στιγμιαία λαχεία, των ενός, δύο, τριών και πέντε ευρώ, ενώ το payout υπολογίζεται στο 60-70%, αναλόγως του τύπου του λαχείου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους  πράκτορες για το ύψος των προμηθειών τους.

Για το
online betting, η διοίκηση τόνισε πως αναμένει από τις αρχές να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την διαδικτυακή αγορά και επανέλαβε πως στόχος της είναι να ξεκινήσει τις διαδικτυακές της δραστηριότητες πριν την έναρξη (στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου) του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία. Ήδη έχει  επιλεγεί η Gtech ως πάροχος  της πλατφόρμας διεξαγωγής online betting, στελέχη της οποίας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και εργάζονται μαζί με την αρμόδια ομάδα του ΟΠΑΠ κάτω από πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα. Η  συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα επικεντρωθεί αρχικά στο αθλητικό διαδικτυακό στοίχημα και σχεδιάζεται η πλατφόρμα να ενισχύεται και να βελτιώνεται σταδιακά, καθώς ακολουθούν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις (ευρωμπάσκετ). Η διοίκηση έχει εκτιμήσει πως  δεν θα απαιτηθούν σημαντικές κεφαλαιακές επενδύσεις για το συγκεκριμένο project, ενδεχομένως κάτω των 10 εκατ. ευρώ.  

«Νέο» Στοίχημα
Παράλληλα, το
management  έχει θέσει ως προτεραιότητα και τον εκσυχρονισμό των υφιστάμενων παιχνιδιών, με τις πρώτες ενέργειες να αφορούν το Πάμε Στοίχημα. Η  αύξηση των πωλήσεων του παιχνιδιού κατά 16,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 θεωρείται ως το πρώτο δείγμα γραφής των πρωτοβουλιών που αναδείχθηκαν για την «αναγέννηση» του Στοιχήματος, με τον ΟΠΑΠ να έχει αυξήσει κατά 62% τις επιλογές των παιχνιδιών που προσφέρονται ως «μονά» και κατά 105% για τα «διπλά».

Η διοίκηση επανέλαβε επίσης πως  θα επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική του
marketing για τα παιχνίδια, προαναγγέλοντας τριετές πρόγραμμα περικοπών, από το οποίο ποσοστό 25% θα τεθεί σε εφαρμογή την εφετινή χρονιά, το μεγαλύτερο μέρος του, ποσοστό 65%, το 2015 και το υπόλοιπο 10% το 2016.

Τέλος, σε λειτουργικό επίπεδο η διοίκηση  έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και η αύξηση της παραγωγικότητας. Στόχος είναι η δημιουργία νέων εταιρικών δομών και η ενίσχυση των ανθρωπίνων πόρων μέσω της  πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού και παράλληλα η λήψη διαχειριστικών και τεχνολογικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί το συνολικό λειτουργικό κόστος και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.  Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με σχετική αναφορά στην ετήσια οικονομική έκθεση, η παρούσα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΠΑΠ η οποία έληξε προ ημερών (στις 31/3/2014) δεν θα ανανεωθεί, ούτε και θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο «ΟΠΑΠ: Έτσι θα "τρέξουμε" VLTs, Λαχεία και online betting» στην πηγή: capital.gr του Νίκου Χρυσικόπουλου

Προτεραιότητα τα VLTs

Η νέα διοίκηση επιδιώκει να καταργήσει το πλέγμα των αγκυλώσεων και γι' αυτό έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα νομικών, η οποίο, οε συνεργασία με τη διοικητική ομάδα, συντάσσει το νέο σχέδιο διοίκησης του ΟΠΑΠ.  Το διοικητικό συμβούλιο έχει συγκρωτιθεί με νέα σύνθεση ενώ ανσυγκροτήθηκαν επίσης επιτροπές ελέγχου αμοιβών, διαφάνειας κ.λπ.

Τοποθετήθηκε η νέα διοίκηση και οι αξιολογήσεις των προσώπων θα συνεχιστούν και για τις χαμηλότερες βαθμίδες του στελεχιακού δυναμικού. Στόχος είναι το επόμενο εξάμηνο να έχει αναδιοργανωθεί πλήρως το μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του ΟΠΑΠ.
Κορυφαία  προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ είναι να προχωρήσει η υπόθεση με τα VLTs, τα ΒιντεοΛόττο.
Ο ΟΠΑΠ έχει πληρώσει  από τον Νοέμβριο του 2011 ποσό ύψους 560 εκατ. ευρώ -καταβάλλοντος 16.000 ευρώ για καθεμία από τις 35.000 συσκευές- προκειμένου να πάρει τη σχετική άδεια.

Ο Οργανισμός μάλιστα, για να δώσει το συγκεκριμένο ποσό στο Δημόσιο είχε προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό, για τον οποίο πληρώνει σήμερα τόκους.  Λόγω των οικονομικών επιβαρύνσεων από την υπόθεση των βιντεοΚόττο και επειδή δεν έχουν γίνει ενέργειες για να προωθηθούν, η διοίκηση θα δώσει έμφαση προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο το δεύτερο εξάμηνο του 2014 να τοποθετηθούν στην αγορά τα πρώτα βιντεολόττο.

Αυτή  τη στιγμή δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός για την επιλογή των συνεργατών, ενώ η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων δεν έχει εκδώσει ακόμη ούτε τον κανονισμό λειτουργίας γι' αυτά.  Ο κανονισμός αποτελεί το πρώτο κρίσιμο Βήμα, καθώς με αυτόν ορίζονται τα παιχνίδια, οι προδιαγραφές του συστήματος και μια σειρά άλλων κρίσιμων παραμέτρων για να προχωρήσει η υπόθεση των VLTs.

 Διαβάστε το άρθρο " Προτεραιότητα τα VLTs " στην πηγή KING BET

 

ΟΠΑΠ: Διατηρεί τον φετινό στόχο για τα κέρδη, εστιάζει σε νέα παιχνίδια

Λίγες μόλις εβδομάδες αφού ανέλαβε την διοίκηση του ΟΠΑΠ, μετά την εξαγορά του από το επενδυτικό σχήμα Emma Delta τον προηγούμενο μήνα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Kamil Ziegler βλέπει ήδη τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη από τα αριθμολαχεία και τον αθλητικό στοιχηματισμό αποδείχτηκαν το τρίτο τρίμηνο καλύτερα του αναμενόμενου, είπε ο Ziegler σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο πρώην Τσέχος τραπεζίτης, 51 ετών, εκτιμά ότι υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια βελτίωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη χώρα.

Παρά τις καθυστερήσεις στην εισαγωγή του Ξυστό, η εταιρεία θα καταφέρει να πιάσει τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας, είπε ο Ziegler.

"Τα καθαρά κέρδη από τα υφιστάμενα παιχνίδια φαίνεται ότι είναι καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις", δήλωσε ο Ziegler στην πρώτη του συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. "Αυτή τη στιγμή δεν αλλάζουμε τις προβλέψεις μας για τα καθαρά κέρδη από τα επίπεδα των 116 εκατ. ευρώ για το 2013".

Εν μέσω οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα, η εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ προς 652 εκατ. ευρώ αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την Emma Delta, που ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Jiri Smejc και τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Μελισσανίδη.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν σε περιβάλλον συνεχιζόμενης ύφεσης και η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως έσοδα. Στο πλαίσιο αυτό επιβλήθηκε στον ΟΠΑΠ από τις αρχές του έτους φόρος 30% επί των μεικτών εσόδων του, ο οποίος αναμένεται να εξανεμίσει μεγάλος μέρος των ετήσιων κερδών του.

Παρόλα αυτά, η Emma Delta διέκρινε πολλά ελκυστικά στοιχεία στον ΟΠΑΠ, όπως το μονοπώλιο στο αθλητικό στοίχημα μέχρι το 2020 και στα αριθμολαχεία μέχρι το 2030 καθώς και τα σχέδιά ανάπτυξης βιντεολόττο, Ξυστού και ιντερνετικού στοιχήματος μέχρι το τέλος του 2014.

Τα νέα αυτά παιχνίδια υπόσχονται νέα κέρδη, σύμφωνα με τον Ziegler, τον πρώτο ξένο μάνατζερ του ΟΠΑΠ στα 55 χρόνια της ιστορίας του.

ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε οριακή αύξηση των πωλήσεων τρίτου τριμήνου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Ο Ziegler απέδωσε την άνοδο αυτή στην ελαφρά βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον Ziegler, η Emma Delta αποτελεί επενδυτή μακράς πνοής στον οργανισμό, κάτι που θέτει στέρεες βάσεις για να υλοποιήσει η διοίκηση τα επενδυτικά της σχέδια.

"Η Emma Delta έχει πει ότι είναι μακροπρόθεσμος στρατηγικός επενδυτής, με την δέσμευση να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία", είπε. "Αυτό μας προσφέρει σταθερότητα ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα μακροπρόθεσμα έργα."

Τα βιντεολόττο και το Ξυστό θεωρούνται καταλύτες για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΠΑΠ καθώς αναμένεται να αποφέρουν μικτά έσοδα της τάξης του 1,6 δισ. ευρώ το 2022, με βάση το επιχειρηματικό πλάνο της προηγούμενης διοίκησης που αναθεωρείται αυτή τη στιγμή.

Ο Ziegler είπε ότι θα ήθελε να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιντεολόττο ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2014. Η διοίκηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο των 5.000 πρακτορείων της για να στεγάσει τα νέα μηχανήματα ή αν αυτό συνδυαστεί με νέες αίθουσες στοιχηματισμού.

Ο Ziegler είπε ακόμη ότι όλα τα κόστη του οργανισμού επανεξετάζονται με στόχο να εξοικονομούνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. "Θα πρέπει να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το κάθε ευρώ που ξοδεύεται, ξοδεύεται αποτελεσματικά", είπε, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΑΠ θα επιδιώξει καλύτερους όρους στην εξυπηρέτηση κοινοπρακτικού δανείου 290 εκατ. ευρώ.

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι στην Βραζιλία, ο ΟΠΑΠ θέλει μάλιστα να λανσάρει διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα στο πλαίσιο της στρατηγικής του να αποκτήσει μερίδιο από την παράνομη αγορά στοιχηματισμού στη χώρα.

"Σημαντική προϋπόθεση για αυτό το online στοίχημα είναι να έχουμε σαφείς και καθορισμένους κανόνες για αυτό το κανάλι διανομής," είπε ο Ziegler.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε εντατικές συνομιλίες με την ρυθμιστική αρχή παιγνίων, την ΕΕΕΠ, για το θέμα αυτό.

Διαβάστε το άρθρο "ΟΠΑΠ: Διατηρεί τον φετινό στόχο για τα κέρδη, εστιάζει σε νέα παιχνίδια" στην πηγή www.imerisia.gr

Η αναβάθμιση του δικτύου στα σχέδια της νέας διοίκησης

Στο στάδιο της ενημέρωσης βρίσκεται ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Καμίλ Ζίγκλερ, ωστόσο φαίνεται πως στην πρώτη σειρά των σχεδίων της νέας διοίκησης είναι η αναβάθμιση του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, των πρακτορείων δηλαδή.

Όπως επισημαίνει η οικονομική ιοτοσελίδα www.newmoney.gr , οι Τσέχοι managers έχουν τη φήμη της καλής οργάνωσης των δικτύων, όπως του ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία μπορούν και με την υπάρχουσα υποδομή να ανανεώνουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας, να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια τρένων κλπ και, γενικά, να λειτουργούν ως πολυκαταστήματα παροχής υπηρεσιών, αυξάνοντας έτσι τους τζίρους και τα κέρδη τους.

Θεωρείται βέβαιο πως το θέμα θα απασχολήσει σύντομα τη νέα ηγεσία του Οργανισμού και τους πράκτορες.Στο μεταξύ, στα 3 δισ. ευρώ προϋπολογίζονται τα έσοδα που μπορεί να φέρουν στον Οργανισμό τα λαχεία.Από αυτά, στα 2 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι πωλήσεις από το Ξυστό και στο 1 δισ. ευρώ εκείνες από την υπόλοιπη γκάμα των λαχείων που ήδη κυκλοφορούν.

Εφόσον οργανωθεί το δίκτυο πωλήσεων του Ξυστό και εκτός πρακτορείων και το payout στα λαχεία διαμορφωθεί στο 60% (δηλαδή 10 μονάδες χαμηλότερα από το Κίνο), τότε τα έσοδα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα λαχεία θα περνούν πλέον από τα μηχανήματα του ΟΠΑΠ και οι πράκτορες δεν θα παίρνουν μόνο όσα λαχεία μπορούν να πωλήσουν. Επιπλέον, το Ξυστό μπορεί να πηγαίνει στους πελάτες μέσω του δικτύου των λαχειοπώληδων και με μία καλή οργάνωση που δεν θα ευνοεί τους χονδρεμπόρους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Όλα αυτά, βεβαίως, αναμένεται να τα δούμε στην πράξη το συντομότερο δυνατό. Το βέβαιο είναι πως η νέα διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με σταθερά βήματα, έχοντας και την εμπειρία του μάνατζμεντ στον αντίστοιχο τσέχικο ΟΠΑΠ και οι πρώτες αποφάσεις αναμένονται σύντομα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ξεκινά αυτές τις μέρες η αξιολόγηση των γενικών διευθυντών του Οργανισμού από ανεξάρτητη εταιρεία, με συνεντεύξεις και γραπτά τεστ. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο "Η αναβάθμιση του δικτύου στα σχέδια της νέας διοίκησης" στην πηγή 1-2-Χ

Μελισσανίδης και Σμετς ποντάρουν πολλά στην αξιοποίηση του δικτύου των πρακτορείων

Ο Καμίλ Ζίγκλερ, με το νέο ηγετικό επιτελείο έχουν ήδη προσδιορίσει τα 3+1 projects-πυλώνες της μελλοντικής κερδοφορίας του ΟΠΑΠ, που μπαίνουν  μπροστά από τις 7 Νοεμβρίου,οπότε η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα εγκρίνει και τυπικά τη νέα διοίκηση. Ήδη από χθες ο Μίκαλ Χουστ ανέλαβε, όπως είχε αποκαλύψει η "Deal" την οικονομική διαχείρισης και τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου.

Το πρώτο, χρονικά, project που θα βγει στον αέρα μέσα στο επόμενο δίμηνο είναι το Ξυστό και τα λαχεία και ο στόχος είναι να διατεθούν νέα προϊόντα από ένα εκτεταμένο δίκτυο τουλάχιστον 10.000 σημείων πώλησης, δίνοντας σημαντική ώθηση στις επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο ο μέσος ετήσιος τζίρος της Ελληνικά Λαχεία υπολογίζεται στα 850 εκ. και οι εκτιμήσεις της νέας διοίκησης λένε ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών θα αρχίσει να ανακάμπτει από φέτος ακριβώς λόγω του Ξυστό, καθώς μετά την αλλαγή σκυτάλης στην Κηφισού περιμένουν να δουν την τύχη της σύμβασης τεχνολογικού παρόχου, που έχει εγκριθεί από το προηγούμενο Δ.Σ.  

Αναμένεται άνοδος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στα 1,9 δισ. για το 2013 και στα 2,55 δισ. το 2014 ΛΑΧΕΙΑ-ΞΥΣΤΟ  

Κι αυτό γιατί τα «αγκάθια» που είχε εντοπίσει η Emma Delta είναι πολλά, με κύρια το κόστος και την πενταετή διάρκεια της σύμβασης, αλλά και την επέκτασή της και στα νέα παιχνίδια -ενώ δεν προβλεπόταν- μέσω της διαχείρισης της κάρτας παίκτη.

Οι εκτιμήσεις λένε πάντως ότι θα επιδιωχθεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός με την προσαρμογή της στο business plan της νέας διοίκησης.

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη ο ΟΠΑΠ θα έχει μπει στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η απόφαση των νέων ιδιοκτητών του Οργανισμού που μετρούν πλέον αντίστροφα για το μεγάλο βήμα που θα βάλει την Κηφισού σε ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο με τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ.
Στόχος είναι το νέο εγχείρημα να έχει «ρολάρει» μέχρι τις αρχές καλοκαιριού ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινάει μέσα Ιουνίου.
Ο Καμίλ Ζίγκλερ, με το νέο ηγετικό επιτελείο έχουν ήδη προσδιορίσει τα 3+1
projects-πυλώνες της μελλοντικής κερδοφορίας του ΟΠΑΠ, που μπαίνουν μπροστά από τις 7 Νοεμβρίου, οπότε η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα εγκρίνει και τυπικά τη νέα διοίκηση.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ

 Πότε θα ωριμάσουν τα «φρουτάκια» Με στόχο τα 16.500 παιγνιομηχανήματα του ΟΠΑΠ να μπουν σταδιακά σε λειτουργική φάση από τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014 προωθούνται οι διαδικασίες συνεννόησης με τους πράκτορες για την συγκρότηση κοινοπραξιών όσον αφορά τους νέους μεγάλους χώρους, ενώ η αναστολή της απόφασης για αύξηση από 25 σε 50 των VLTs ανά χώρο δεν αλλάζει τα πλάνα της διοίκησης. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επιλογή προμηθευτή και τεχνολογικού παρόχου, όπου σημαντικό ρόλο διεκδικεί η Lottomatica.  Σε δεύτερη φάση, αλλά όχι σε μεγάλη χρονική απόσταση, θα μπουν μπροστά οι ενέργειες για την παραχώρηση των 4 έως 10 αδειών για τα 18.500 παιγνιομηχανήματα που θα λειτουργούν εκτός ΟΠΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι το συνολικό project για τα 35.000 VLTs να έχει αναπτυχτεί με ορίζοντα το 2015.
Μελισσανίδης και Σμετς ποντάρουν πολλά στην αξιοποίηση του δικτύου των πρακτορείων, τα οποία θα εμπλουτιστούν με νέες εμπορικές δραστηριότητες, με την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και πέραν αυτών του ΟΠΑΠ.

Άλλωστε, ο Τσέχος μεγαλοεπενδυτής έχει διακριθεί για το ταλέντο του να απογειώνει τα δίκτυα λιανικών πωλήσεων.  Έτσι εξετάζεται η υιοθέτηση στοιχείων του μοντέλου που εφάρμοσε ο Ζίγκλερ στην τσέχικη λοταρία Sazka που από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2011, όταν εξαγοράστηκε από τα PPF και KKCG ανορθώθηκε βάσει και της εκμετάλλευσης του δικτύου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλάνα περιλαμβάνονται και κινήσεις στοχευόμενης αναδιάρθρωσης του δικτύου του ΟΠΑΠ που σήμερα αριθμεί 4.843 σημεία.
  Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ : ΤΑ 3+ 1 PROJECTS ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑ». στην πηγή DEAL NEWS

Emma Delta: Αυτός θα είναι ο νέος ΟΠΑΠ

Στο στάδιο των παρουσιάσεων προς τους υποψήφιους επενδυτές βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης και διάθεσης ομολόγων υψηλής εξασφάλισης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, από την Emma Delta.
Η διάθεση των ομολόγων θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και στοχεύει στην χρηματοδότησης μέρους της εξαγοράς του 33% της ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 652 εκατ. ευρώ.
Η
Emma Delta πρόσφερα δύο  σειρές ομολογιών, ύψους 250 και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, λήξεως 2017, με εκδότη την Emma Delta Finance και μοναδικό διοργανωτή του βιβλίου προσφορών (bookrunner) την Jefferies International και εγγύηση τις μετοχές του ΟΠΑΠ που θα αποκτηθούν μετά την μεταβίβαση τους από το ΤΑΙΠΕΔ.  Η διαδικασία έχει προβλεφθεί να διαρκέσα έως το τέλος της εβδομάδας, όμως είναι πιθανό το βιβλίο προσφορών να κλείσει πολύ νωρίτερα.  Στις παρουσιάσεις που έχουν ήδη γίνει, τον ΟΠΑΠ εκπροσωπούν ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Καμίλ Ζίγκλερ, ο Απόστολος Κουκοβίνος, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντά συμβούλου του CEO και ο Μιχάλ Χουστ, Investment Director της Emma Delta.
Οι υποψήφιοι επενδυτές  ενημερώνονται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων πως παρά την κρίση, η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών αγορά παραμένει ισχυρή και σε όρους
GGR (μικτό κέρδος, το ποσό που απομένει εάν από τα έσοδα αφαιρεθούν οι πληρωμές κερδών) που πέρυσι έφθασε το 1,8 δισ. ευρώ, αποτελεί την  9η μεγαλύτερη στην Ε.Ε., όταν προ πενταετίας βρίσκονταν στην έκτη θέση. Τα στελέχη της Emma Delta ανέφεραν πως δεν βλέπουν λόγους για τους οποίους η αγορά δεν μπορεί να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα μόλις  βελτιωθεί μακροοικονομικά η κατάσταση, κάτι για το οποίο υπάρχουν ήδη σοβαρές ενδείξεις.
Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης,  η
Emma Delta σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ΟΠΑΠ στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, αξιοποιώντας την εμπειρία της εταιρείας και το εκτεταμένο δίκτυο για να αναπτύξει νέα παιχνίδια.  Συγκεκριμένα, για τα VLTsσημειώνεται πως η ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχανημάτων αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και να ολοκληρωθεί το 2015.
Από τα 35.000 μηχανήματα για τα οποία διαθέτει άδεια ο ΟΠΑΠ, τα 16.500  θα λειτουργούν από το δίκτυο της εταιρείας και τα υπόλοιπα 18.500 από 4-10 αναδόχους από τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα λαμβάνει αμοιβές και δικαιώματα χρήσης.
Για τα Λαχεία και το Ξυστό, στόχος είναι να προσφερθούν νέα προϊόντα  που θα διατίθενται μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου 10.000 σημείων πώλησης, ενώ για την επέκταση στο διαδίκτυο η
Emma Delta σχεδιάζει να διερευνήσει στρατηγικές συμμαχίες με εταίρους για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Ακόμη, σε ότι αγορά το δίκτυο των πρακτορείων,  τονίζεται πως προβλέπεται η υιοθέτηση συστήματος παροχής κινήτρων και bonus προς τους πράκτορες που επιτυγχάνουν τους στόχους

 Ο Καμίλ Ζίγκλερ αναμένεται να είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ χους που θα θέτει η διοίκηση.
Στο ενημερωτικό δελτίο σημειώνεται επίσης  πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην
Emma Delta είναι η 11 η Οκτωβρίου, ενώ τα ομόλογα που θα εκδοθούν θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Διαβάστε το  άρθρο " Emma Delta: Αυτός θα είναι ο νέος ΟΠΑΠ" στην πηγή ΚΟΣΜΟΣ

Οι δύο βασικοί άξονες του ΝΕΟΥ business plan της Emma Delta.

Η ριζική ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός εκ βάθρων του ίδιου του Οργανισμού θα αφορά αλλαγές τόσο σε επίπεδο διοικητικών δομών, ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι σημερινές δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις, όσο και σε επίπεδο απαλλαγής του ΟΠΑΠ από όλα τα «βαρίδια» που επί χρόνια λειτουργούν ως γόρδιος δεσμός εξάρτησης με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα μπουν σε ένα πλήρως «χαρτογραφημένο» πεδίο, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα και έχοντας ήδη αποφασίσει σε ποιους τομείς θα γίνουν οι κρίσιμες παρεμβάσεις. Ωστόσο, αυτό που διαμηνύεται είναι ότι «όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα».
Προτεραιότητα η άμεση ανάπτυξη των τεσσάρων βασικών πυλώνων της μελλοντικής κερδοφορίας την επόμενη δεκαετία, (VLTs, ιντερνετικό στοίχημα, ξυστό και λαχεία).
Στην κορυφή της ατζέντας είναι τα VLTs, που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μετά την οριστικοποίηση του κανονισμού λειτουργίας τους από την Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων που τίθεται σε ισχύ από το Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs, όπως το έχει σχεδιάσει η Emma Delta, καθώς το όλο project, για την άδεια του οποίου ο ΟΠΑΠ πλήρωσε, το 2011, 675 εκ., έχει καθυστερήσει και πλέον στη διάθεσή του έχει μόλις έναν χρόνο ώστε να εγκαταστήσει τα 16.500 παιγνιομηχανήματα για λογαριασμό του. Έτσι πρώτος στόχος είναι να μπουν σε λειτουργική φάση όσο γίνεται γρηγορότερα και αν είναι δυνατόν μέχρι τα μέσα της νέας χρονιάς. Για αυτό, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στο διαγωνισμό για την επιλογή προμηθευτή (με κυρίαρχο ρόλο της Lottomatica) και τις διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες για τη δημιουργία των gaming halls, για τα υπόλοιπα 18.500 που θα παραχωρήσει ο ΟΠΑΠ σε τρίτους.
Παράλληλα, έρχονται μεγάλες αλλαγές με στόχο την αξιοποίηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του μονοπωλίου του Οργανισμού, που θα αφορούν την περαιτέρω επέκταση στο διαδίκτυο, τη διεύρυνση της γκάμας των παιχνιδιών- εξετάζονται περί τα 10 νέα παιχνίδια με χαμηλό κατώφλι πονταρίσματος ώστε να ενισχυθούν τα μεγέθη της πελατείας- αλλά και τη μορφή και τις υπηρεσίες των δικτύου των 4.843 πρακτορείων που θα εμπλουτιστούν με νέες εμπορικές δραστηριότητες.
Διαβάστε το άρθρο " Όλο το πλάνο για την "επόμενη μέρα" του ΟΠΑΠ" στην πηγή DEAL NEWS

Ο «Τίγρης», ο γιός του Γιώργος, οι ξένοι, οι σύμμαχοι του και οι προτεραιότητες

Επικεφαλής ο Ζίγκλερ και  15μελής ηγετική ομάδα  Πανέτοιμο είναι το νέο σχήμα που σε ενάμιση μήνα περίπου από τώρα θα αναλάβει τις τύχες του ΟΠΑΠ. Και σε αυτό το επίπεδο οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί φέρουν τη σφραγίδα του Δ. Μελισσανίδη. Αυτό είναι κάτι που είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων, καθώς εκείνος είναι που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον σε σχέση με τους ξένους μετόχους την ελληνική πραγματικότητα.
Άλλωστε, η παρουσία του στην Emma Delta είναι κυρίαρχη, -αυτός έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα- όπως αποτυπώνεται και από τη μετοχική της σύνθεση: Geonama (Δ. και Γ. Μελισσανίδης με 157 εκ.), MEF Holdings (του Γ. Σμετς με 145 εκ.), Vital Peak (του Αλ. Νέσις με 145 εκ.), Roubindiam (του Κ. Κόμαρεκ με 145 εκ.), Helixsor (σλοβακικών συμφερόντων με 31 εκ.) και Helvasor (του ομίλου Κοπελούζου με 26 εκ.). Ο Δημήτρης Κοπελούζος είναι ο δεύτερος μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας που συμμετέχει στο σχήμα με το γιο του Χρήστο Κοπελούζο.
Στο μάνατζμεντ του Οργανισμού την επόμενη μέρα, θα συνυπάρχουν Έλληνες και ξένοι τεχνοκράτες. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει κλείσει η τοποθέτηση του Καμίλ Ζίγκλερ, υψηλόβαθμου στελέχους του PPF, που έχει θητεύσει όχι μόνο στον ελεγχόμενο από το fund τσέχικο ΟΠΑΠ, Sazka, αλλά και σε πολλές από τις εταιρίες που έχει εξαγοράσει κατά καιρούς το επενδυτικό σχήμα των Κέλνερ-Σμετς. Ο Ζίγκλερ θα περιστοιχίζεται από ηγετική ομάδα 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων θα αξιοποιηθούν και στελέχη του ΟΠΑΠ. Κρίσιμο ρόλο στο τρέξιμο του εγχειρήματος είναι δεδομένο ότι θα παίξει ο Γιώργος Μελισσανίδης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ένας εκ των βασικών μετόχων να αναλάβει τη θέση του προέδρου.
Αυξημένες αρμοδιότητες πάντως θα έχει και ο στενός συνεργάτης του Δ. Μελισσανίδη, δικηγόρος Σπύρος Φωκάς, ο οποίος έχει σηκώσει το βάρος της νομικής αντιπαράθεσης για τις αμφισβητούμενες συμβάσεις. Πρόκειται για το πρώτο πρόσωπο της Emma Delta που θα αναλάβει ευθύνες στην Κηφισού καθώς το επόμενο διάστημα και μέχρι την τυπική ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα ορισθεί ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Διαβάστε το άρθρο " Όλο το πλάνο για την "επόμενη μέρα" του ΟΠΑΠ" στην πηγή DEAL NEWS

Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΟΠΑΠProject Top of Page