praktores.com
 
 
Δύο ή και τρεις φορές μέσα στο 2017 θα πάνε στο ταμείο οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ!

ΟΠΑΠ: Δύο ή και τρεις φορές μέσα στο 2017 θα πάνε στο ταμείο οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ! Η αρχή έγινε το Μάιο, όπου κατόπιν αποφάσεως της τακτικής γενικής συνέλευσης του Απριλίου, μοιράστηκε 0,60 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό μέρισμα 0,72 ευρώ μείον 0,12 ευρώ που είχε δοθεί πέρυσι ως προμέρισμα).

Συνέχεια είχαμε στις 4 Οκτωβρίου, όταν δόθηκε 0,10 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή προμερίσματος. Και τέλος, στις 6 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τη διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων ύψους 0,70 ευρώ ανά τεμάχιο. Σε περίπτωση που τα χρήματα αυτά δοθούν το Δεκέμβριο, τότε οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ θα έχουν εισπράξει αθροιστικά μέσα στο 2017 446,6 εκατ. ευρώ, όταν τα κέρδη του 2016 είχαν διαμορφωθεί στα 170,2 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :" Μερίσματα: Επτά εισηγμένες που φέτος… το παράκανανΜερίσματα: Επτά εισηγμένες που φέτος… το παράκαναν" στην πηγη :http://www.euro2day.gr/

Μπλόκο στη συζήτηση για ΟΠΑΠ

Η επιτροπή ελέγχου αποφάσισε να αναβάλει τη σημερινή συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας και συγκεκριμένα της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, σε σχέση με το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων της κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη, με εισήγηση του ΔΗΣΥ και κατ’ απαίτηση δικηγορικού γραφείου, αναβλήθηκε η απογευματινή συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου για τα θέματα που αφορούν διαχείριση της συμφωνίας της Κύπρου με τον ΟΠΑΠ. 

Υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο, ο γενικός ελεγκτής προειδοποίησε ότι κάθε μήνα χάνονται έσοδα ύψους €1 εκ. για την κυπριακή Δημοκρατία, λόγω της κακής διαχείρισης αυτής της συμφωνίας. 

Τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταγγείλει τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ως απαράδεκτη, ανισοβαρή και παράνομη τονίζοντας ότι πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, με τον ΟΠΑΠ από την πλευρά του να απορρίπτει τις καταγγελίες. 

Το θέμα δεν έχει ξανασυζητηθεί από τότε, ωστόσο τα μέλη της επιτροπής ελέγχου είχαν ζητήσει σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, ότι εδώ και χρόνια αρμόδιοι λειτουργοί υποδείκνυαν ότι γίνεται πλημμελής ερμηνεία της εν λόγω συμφωνίας εις βάρος της ΚΔ. 

Σήμερα έγινε επίκληση στο γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα σε σχέση με τον ΟΠΑΠ κατόπιν παραπομπής στοιχείων στον γενικό εισαγγελέα εκ μέρους της ελεγκτικής υπηρεσίας, ώστε να αναβληθεί η συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου. 

«Το γραφείο του μεγαλοδικηγόρου αποφάνθηκε ότι έπρεπε να επέμβει για να αναβάλει τη συζήτηση και η επιτροπή χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του γενικού εισαγγελέα, με συγκυριακή πλειοψηφία ανέβαλε το θέμα», δήλωσε ο κ. Περδίκης σημειώνοντας ότι παρόντες κατά την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. 

«Φαίνεται» είπε, ότι κάποια δικηγορικά γραφεία είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την εξουσία και έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο παρέμβασης και «χέρι του κατεστημένου» στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Της Μαρίας Χαμπή

Διαβαστε όλο το άρθρο με τίτλο : Μπλόκο στη συζήτηση για ΟΠΑΠ στην πηγή : http://www.stockwatch.com.cy

ΟΠΑΠ: Ισχυρό αποτύπωμα στην απασχόληση

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει οι εργαζόμενοι του οργανισμού, καθώς και το γεγονός ότι η εταιρεία προχωρά σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να φέρει εις πέρας το πλάνο αλλαγών και ανάπτυξης που έχει δρομολογηθεί.

Ο ΟΠΑΠ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον αναγνωρισμένους εργοδότες στην Ελλάδα, απασχολώντας 973 εργαζόμενους (μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Κύπρο ο αριθμός ανέρχεται σε 1.005), σύμφωνα με στοιχεία του 2016. Ταυτόχρονα, η εταιρεία στηρίζει με τηδραστηριότητά της περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας στο δίκτυο πωλήσεών της (πρακτορεία, πλανόδιοι πωλητές, σημεία πώλησης λαχείων, κλπ).

 

Συνολικά, ο ΟΠΑΠ δημιουργεί – άμεσα και έμμεσα – περίπου 32.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ευκαιριών απασχόλησης για πολλούς νέους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο μέγεθος αντιπροσωπεύει περίπου το 1% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας, καθιστώντας τον ΟΠΑΠ σημαντικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη αγοράεργασίας.

Στο πλαίσιο του Οράματος 2020 και της καθιέρωσης του ΟΠΑΠ ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκοσμίου επιπέδου, πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της εταιρείας, την εισαγωγή νέων παιχνιδιών και υπηρεσιών και την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισμό.

Για την υλοποίηση αυτών των έργων, ο ΟΠΑΠ επενδύει στην προσέλκυση ταλαντούχων και καταρτισμένων εργαζόμενων. Συνολικά, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια (2015-16), έχουν προσληφθεί 323 εργαζόμενοι, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εταιρεία στην αγορά εργασίας.

 

Το 2017 ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προχωρήσει σε περισσότερες από 200 νέες προσλήψεις, σε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης, ενώ η δραστηριότητα της εταιρείας στον κλάδο των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) έχει δημιουργήσει άλλες 500 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων που φιλοξενούν VLTs, δημιουργεί επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται, συμβάλλουν και στην τόνωση της ευρύτερης αγοράς κατασκευών και ακινήτων.

Σταθερός προσανατολισμός του ΟΠΑΠ είναι η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων, με γνώμονα τις εταιρικές αξίες (Διασκέδαση, Δυναμισμός, Ακεραιότητα και Πάθος). Μεταξύ άλλων, υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης των εργαζομένων (π.χ. εκπαίδευση, σεμινάρια κλπ.) και προσφέρονται σημαντικές παροχές (π.χ. πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης).

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία στηρίζει νέους πτυχιούχους, μέσα από ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, που ξεκίνησε στις αρχές του 2017, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πρώτες επαγγελματικές εμπειρίες τους και να εξελίξουν τις δεξιότητες τους.

Επιπρόσθετα, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», στο οποίο συμμετέχουν 20 δυναμικές και αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ΟΠΑΠ μεριμνά για τη συνολική ενίσχυση της απασχόλησης στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγική και συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που τις βοηθά να εξελιχθούν, να καινοτομήσουν και να προωθήσουν, μεταξύ άλλων, την εξαγωγική τους δραστηριότητα.Έτσι, μπορούν να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και – μέσα από την ανάπτυξή τους – να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες απευθύνονται σε νέους.

Διαβαστε όλο το άρθρο με τιτλο: " ΟΠΑΠ: Ισχυρό αποτύπωμα στην απασχόληση" στην πηγή  http://www.cnn.gr

 

ΟΠΑΠ: Ο μετασχηματισμός, τα νέα παίγνια, και το Μουντιάλ του 2018

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται ο μετασχηματισμός του ΟΠΑΠ σε έναν σύγχρονο όμιλο υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγίας. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο και σύνθετο έργο, που περιλαμβάνει την εκ βάθρων αλλαγή του status quo σ' όλη τη λειτουργία του ΟΠΑΠ. Συμφωνία με πρακτορειούχους, νέα γενιά καταστημάτων, πλήρης τεχνολογικός εκσυγχρονισμός σε όλες τις υπηρεσίες, υιοθέτηση νέων πλατφορμών και εμπλουτισμός με καινούρια παιχνίδια και υπηρεσίες και επέκταση των VLTs είναι τα projects που έχει τακτοποιήσει ή βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Οργανισμό.

Ο οργανισμός υλοποιεί μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ολικού μετασχηματισμού σε όλα τα επίπεδα, ευρισκόμενος στην πιο γόνιμη περίοδο της 60χρονης ιστορίας του!

Στόχος της διοίκησης είναι ο ΟΠΑΠ να προβάλει τα επόμενα χρόνια στους... μεγάλους του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε είναι στρατηγική προτεραιότητα η δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίου επιπέδου έως το 2020.

Για το λόγο αυτό παρουσίασε νέα παιχνίδια και υπηρεσίες όπως τα VLTs, συνάπτει συνεργασίες με ξένες εταιρείες για virtual προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού όπως την αγγλική Inspired και αναβαθμίζει ολοσχερώς τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Σε ότι αφορά τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ντάμιαν Κόουπ, στόχος είναι ο ΟΠΑΠ να έχει μπει στις καινούριες πλατφόρμες τους προσεχείς μήνες και το έργο αυτό να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018, όπου θα λάβει χώρα το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη, το Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου εξαμήνου του ΟΠΑΠ ο κ. Κόουπ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο ΟΠΑΠ δείχνει την ικανότητα να επιτυγχάνει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με συνέπεια, υλοποιώντας ταυτόχρονα σημαντικά έργα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, ο ΟΠΑΠ προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του, όπως η μετάβαση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες για τα παιχνίδια μας και η αλλαγή σχεδόν κάθε βασικού μέρους του εξοπλισμού των πρακτορείων μας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Φτάνουν τα 5.000 τα VLTs

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κόουπ, το έργο των VLTs κινείται με βάση τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις. Γνωστοποίησε ότι έως το τέλος του 1ου εξαμήνου 2017 είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία 3.031 VLTs, ενώ σήμερα έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σχεδόν 5.000 VLTs, σε περίπου 150 αποκλειστικά καταστήματα και 470 πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Ο CEO του ΟΠΑπ σημείωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου θα ενταθεί περαιτέρω το τελευταίο 4μηνο του 2017, καθώς έως το τέλος του έτους ο στόχος είναι να έχουν «δουλέψει» περίπου 10.000 VLTs.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, που προωθεί αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία για την αγορά των VLTs, κ. Κόουπ σημείωσε ότι ο όμιλος ενημερώνεται, εκτίμησε όμως ότι οι όποιες τροποποιήσεις θα έχουν ουδέτερο αντίκτυπο στον ΟΠΑΠ.

Τα νέα Virtual παιχνίδια και τα αυτόματα τερματικά

Σε ότι αφορά την εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο νωρίτερα από το αναμενόμενο, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των επιλογών των πελατών στα πρακτορεία του οργανισμού, ενώ η υποδοχή τους είναι θετική.

Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, η πιο μεγάλη καινοτομία στα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού θα  έρθει από την καθιέρωση των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), τα οποία προσελκύουν νέα κοινά στα πρακτορεία, ενώ ενισχύουν το ενδιαφέρον για το live στοιχηματισμό που κερδίζει διαρκώς έδαφος πλέον.  

Ήδη έχουν εγκατασταθεί 570 SSBTs σε 286 πρακτορεία, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 1.500 τερματικών έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Και φυσικά, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018, με φόντο το Μουντιάλ στη Ρωσία, που θα είναι το μεγάλο γεγονός του νέου έτους αλλά και της τερτραετίας.

Ο χρηματοοικονομικός καθρέφτης του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στην 4η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. καθώς αποτιμάται 2,87 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από αυτόν βρίσκονται οι Coca Cola HBC (αποτιμάται 10,8 δισ. ευρώ), ΟΤΕ (5 δισ. ευρώ) και Alpha Bank (2,93 δισ. ευρώ).

Χαμηλό – υψηλό 52 εβδ.: 7,31 ευρώ – 10,24 ευρώ

Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων: 903,7 εκατ. ευρώ

Μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις: 372,5 εκατ. ευρώ

Βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις: 174,7 εκατ. ευρώ

Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης περιόδου: 330 εκατ. από 290,6 εκατ. ευρώ.

Καθαρός δανεισμός: 217 εκατ. ευρώ.

Κύκλος εργασιών: 688,5 εκατ. ευρώ από 678,8 εκατ.

Κέρδη μετά από φόρους: 60,9 εκατ. από 85,8 εκατ. ευρώ.

Κέρδη EBITDA : 130,65 εκατ. από 161,45 εκατ. ευρώ…

Σύνολο εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες: 119,41 εκατ. από 65,8 εκατ.

Σύνολο εκροών από επενδυτικές δραστηριότητες: 35 εκατ. από 21 εκατ. ευρώ

Ελεύθερες ταμιακές ροές: 84,4 εκατ. από 44,8 εκατ. ευρώ.

Προσωπικό ομίλου 30.06.17: 1172 άτομα από 950.

Μέρισμα: Έδωσε το ποσό των 229,6 εκατ. ευρώ για μέρισμα χρήσης 2016!

Δείκτης δανειακής μόχλευσης: 0,24

Σχέση P/bv (Price Book Value): 3,27

 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο :"ΟΠΑΠ: Ο μετασχηματισμός, τα νέα παίγνια, και το Μουντιάλ του 2018" στην πηγή :http://www.liberal.gr

D. Cope: To 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του ΟΠΑΠ


Θετικές είναι οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ σύμφωνα με το αφεντικό του Οργανισμού. Όπως εξήγησε στους αναλυτές ο  Damian Cope τα νέα παιχνίδια ήδη συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ομίλου. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τεχνολογικό μετασχηματισμό του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι στόχος  είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018. Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017, με την εμπορική της λειτουργία να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Τα Vlts

Για το θέμα των VLTs ο κ. Cope ανέφερε ότι στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2017 είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία 3.031 VLTs,.

Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να έχουν τεθεί συνολικά σε λειτουργία περίπου 10.000 VLTs.

Αναφερόμενος στα νέα παιχνίδια που έχει εισάγει ο ΟΠΑΠ, ο κ. Cope τόνισε ότι η εισαγωγή των νέων Virtual παιχνιδιών ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017.

Επιπλέον ο κ. Cope αναμένει ότι η πιο σημαντική βελτίωση στα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού που προσφέρει ο OΠΑΠ, θα έρθει μέσα από την εισαγωγή των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Ήδη έχουν εγκατασταθεί 570 SSBTs σε 286 πρακτορεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά τα δείγματα από τη λειτουργία των πρώτων SSBTs είναι ενθαρρυντικά, καθώς προσελκύουν νέους πελάτες στα πρακτορεία και ενισχύουν τη δραστηριότητα στο live στοιχηματισμό.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :" D. Cope: To 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του ΟΠΑΠ" στην πηγή http://www.mononews.gr

ΟΠΑΠ: Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα των καταστημάτων Play

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των καταστημάτων Play του ΟΠΑΠ, καθώς από τα 4 πρώτα πιλοτικά καταστήματα που λειτουργούσαν στις αρχές του 2017, σήμερα λειτουργούν ήδη 91 καταστήματα Play, ενώ μηχανές VLTs λειτουργούν ήδη και σε 256 πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει έσοδα στον οργανισμό, καθώς τα έσοδα από VLTs έφτασαν στα 9,4 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2017, και στα 7,5 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2017, ενώ αυξανόμενος είναι και ο ρυθμός εγκατάστασης των VLTs.

Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ήταν σε λειτουργία 3.031 μηχανές VLTs (σε σχέση με τις 1.355 μηχανές VLTs που λειτουργούσαν το πρώτο τρίμηνο του 2017 ενώ, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ο ρυθμός τοποθέτησης και λειτουργίας νέων VLTs αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Damian Cope, ανέφερε σχετικά: "Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό, με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος του ΟΠΑΠ και των πελατών μας. Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των νέων Virtual παιχνιδιών μας και των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Επίσης, έχουμε ξεκινήσει την εισαγωγή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) στο δίκτυό μας. Ο εκτενής σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020 προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες της ομάδας του ΟΠΑΠ ως προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας. Παρότι έχουν να γίνουν ακόμη πολλά στο δεύτερο εξάμηνο, το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε ενθαρρυντικά και παραμένουμε θετικοί στις προοπτικές ανάπτυξης του ΟΠΑΠ για το υπόλοιπο του 2017 και πέρα από αυτό".

Διαβαστε όλο το άρθρο με τιτλο : "ΟΠΑΠ: Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα των καταστημάτων Play" στην πηγή : http://www.emea.gr

ΟΙΥΕ : "Άκυρες και καταχρηστικές οι απολύσεις στον ΟΠΑΠ"

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τονίζει τα εξής: «Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει τις άκυρες, αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις δύο (2) εργαζομένων με σχεδόν 20 χρόνια προϋπηρεσία, στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η Διοίκηση του ΟΠΑΠ, αναδεικνύοντας το στυγνό της εργοδοτικό πρόσωπο!

Η μεγάλη αυτή επιχείρηση που λέγεται ΟΠΑΠ,  δεν έχει (παρανόμως) ούτε Κανονισμό Προσωπικού, ούτε διαδικασίες αξιολόγησης. Έτσι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων ασύστολα. Από τη μια να προσλαμβάνει ρουσφετολογικά προσωπικό και από την άλλη να απολύει ως «ανεπαρκείς» εργαζόμενους με πολυετή υπηρεσία, στήνοντας αξιολογήσεις κατά το δοκούν.

Ο ΟΠΑΠ είναι από τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες στη χώρα και με συνεχείς διαφημίσεις προβάλλει τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί, καθώς και τις χορηγίες που κάνει στον τομέα του Αθλητισμού. Καμία όμως Κοινωνική Ευθύνη δεν επιδεικνύει στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους. Ο ΟΠΑΠ οφείλει τώρα να  αποδείξει ότι σέβεται πραγματικά τους εργαζόμενους και το Σωματείο, οφείλει άμεσα να ανακαλέσει τις άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων μας.

Ο ΟΠΑΠ αντί να απολύει, θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να μην κωλυσιεργεί συστηματικά  και να  προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με ικανοποιητικούς μισθολογικούς και θεσμικούς όρους, που αντιστοιχούν στη κερδοφορία του».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο :"ΟΙΥΕ - Άκυρες και καταχρηστικές οι απολύσεις στον ΟΠΑΠ"  στην πηγή : https://www.patrasevents.gr

ΟΠΑΠ: Μειωμένα κατά 29% τα καθαρά κέρδη στο α΄εξάμηνο 2017

Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξημένα κατά 1,4% στα € 688,5 εκατ. κατέγραψε ο ΟΠΑΠ  το πρώτο εξάμηνο.

Ααλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

Το β’ τρίμηνο του 2017 το GGR μειώθηκε κατά 2,5% στα €329,6 εκ. (β’ τρίμηνο 2016: €338,1 εκ.) κυρίως λόγω της σύγκρισης με το ενισχυμένο από το Euro Cup και τα επαναλαμβανόμενα jackpots του ΤΖΟΚΕΡ το 2ο τρίμηνο 2016. Μη συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού Πάμε Στοίχημα, το GGR σημείωσε σημαντική αύξηση στο 2ο τρίμηνο του 2017, λόγω της εισαγωγής νέων παιχνιδιών.

-Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα στα €130,7εκ. (α’ εξάμηνο 2016: €161,5 εκ.) και στα €52,2 εκ. το 2ο τρίμηνο του 2017. Τα προσαρμοσμένα για μη επαναλαμβανόμενες επίδικες προβλέψεις ύψους €12,1 εκ. EBITDA β’ τριμήνου 2017, μειώθηκαν κατά 15,6% στα €64,3 εκ. λόγω εξόδων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την εισαγωγή νέων παιχνιδιών, έναντι των προσαρμοσμένων EBITDA β’ τριμήνου 2016: €76,2 εκ. (προσαρμογές για την επιβάρυνση από την αναδρομική αύξηση της εισφοράς επί του GGR στο 35% για το Q1’16 και μη επαναλαμβανόμενο έσοδο ύψους €6,5 εκ.)

 Καθαρά κέρδη στα €60,9 εκ. (α’ εξάμηνο 2016: €85,8 εκ.) μειωμένα κατά 29,0%. Τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου 2017 ανήλθαν σε €21,9 εκ. (β’ τρίμηνο 2016: €33,0 εκ.)

Η εταιρεία διατηρεί ισχυρή ταμειακή θέση με καθαρό δανεισμό στα €217,0εκ.

– Συνολικά 3.031 ήταν τα εγκαταστημένα VLTs στο τέλος του 1ου εξαμήνου, ενώ καταγράφεται ταχύτερη του αναμενόμενου εισαγωγή των virtual παιχνιδιών σε ολόκληρο το δίκτυο των πρακτορείων.

-Εξελίσσεται και η εγκατάσταση των SSBTs, διαδικασία μετάβασης σε νέο κεντρικό σύστημα και ανάπτυξη νέας online στοιχηματικής πλατφόρμας.

Αθλητικός Στοιχηματισμός

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών των παιχνιδιών  αθλητικού στοιχηματισμού ανήλθαν σε 188,6 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2017 έναντι 196,7 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2016 μειωμένα κατά 4,1%.
Το β’ τρίμηνο του 2017 τα καθαρά έσοδα προ εισφορών των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού διαμορφώθηκαν σε 93,2 εκατ. έναντι 94,3 εκατ. το β’ τρίμηνο 2016, σημειώνοντας πτώσηκατά 1,2%, κυρίως λόγω της απουσίας του Euro Cup το οποίο ενίσχυσε τα έσοδα β’ τριμήνου 2016, που εν μέρει αντισταθμίστηκε από τις θετικές επιδόσεις των virtual παιχνιδιών τον β’ τρίμηνο 2017.

Αριθμολαχεία

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από αριθμολαχεία αυξήθηκαν κατά 1,1% στα 413 εκατ. το α’ εξάμηνο 2017 έναντι 408,3 εκατ. το α’ εξάμηνο του  2016.
Το β’ τρίμηνο του 2017 τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από αριθμολαχεία μειώθηκαν κατά 8,4% στα 189,8 εκατ. σε σύγκριση με 207,2 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2016,
κυρίως λόγω της έλλειψης ευνοϊκών επαναλαμβανόμενων jackpot στο ΤΖΟΚΕΡ.

Σκρατς & Λαχεία

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από Σκρατς & Λαχεία ανήλθαν σε 77,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2017 έναντι 73,8 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2016, αυξημένα κατά 5,1%.
Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από Σκρατς & Λαχεία το β’ τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 6,6%  στα 39,1 εκατ. συγκριτικά με 36,7 εκατ. το  β’  τρίμηνο του 2016, κυρίως λόγω της βελτιστοποίησης της διαδικασίας εφοδιασμού του δικτύου με Σκρατς

VLTs

Τα έσοδα από VLTs ανήλθαν σε 9,4 εκατ. το α’ εξάμηνο 2017 και 7,5 εκατ. το β’ τρίμηνο 2017.
Ο ρυθμός εγκατάστασης των VLTs επιταχύνθηκε το β’ τρίμηνο με αποτέλεσμα στις 30.06.2017 να ήταν σε λειτουργία 3.031 μηχανές.
Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες.

Προμέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή 

Χωρίς το δικαίωμα είσπραξης προμερίσματος θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές του ΟΠΑΠ από την Τετάρτη 27.09.2017 (ημερομηνία αποκοπής προμερίσματος), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός.Δικαιούχοι είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Πέμπτη 28.09.2017 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων-record-date).

H δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου  D.Cope

Αποτέλεσμα εικόνας για D.Cope οπαπ

“Η απόδοση του ΟΠΑΠ  σε λειτουργικό επίπεδο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 παρέμεινε ισχυρή, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) να παρουσιάζουν ελαφριά μόνο κάμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων και τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος D.Cope.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνολική απόδοση του ΟΠΑΠ είναι αξιοσημείωτη. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό, με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος του ΟΠΑΠ και των πελατών μας.

Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των νέων Virtual παιχνιδιών μας και των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Επίσης, έχουμε ξεκινήσει την εισαγωγή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) στο δίκτυό μας.

Ο εκτενής σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020 προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες της ομάδας του ΟΠΑΠ  ως προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας. Παρότι έχουν να γίνουν ακόμη πολλά στο δεύτερο εξάμηνο, το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε ενθαρρυντικά και παραμένουμε θετικοί στις προοπτικές ανάπτυξης του ΟΠΑΠ  για το υπόλοιπο του  2017 και πέρα από αυτό”.

Διαβάστε ΄'ολο το άρθρο με τίτλο :" ΟΠΑΠ: Μειωμένα κατά 29% τα καθαρά κέρδη στο α΄εξάμηνο 2017 – Προμέρισμα 0,10 ευρώ ¨στην πη΄γη : http://greekmoney.gr

Το πλάνο για τα VLTs και τα νέα projects

ΟΠΑΠ να «θερμό» καλοκαίρι αναμένετε απο τον ΟΠΑΠ.
καθώς εντείνεται η προσπάθεια ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων, των παρεχόμενων υπηρεσιών από το δίκτυο των πρακτορείων, επιχειρείτε η αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων και συνάμα, εξελίσσεται η ανάπτυξη των καταστημάτων Play ΟΠΑΠ και των VLTs.
Ο διευθύνουν σύμβουλος του ΟΠΑΠ. κ . Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας στους αναλυτές στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017, έδωσε ένα πρώτο στίγμα των ενεργειών που υλοποιούνται.
Για το μείζον θέμα των ηαιγνιομηχανημόιων (VLTs), από την έναρξη λειτουργίας των πρώτων πιλοτικών καταστημάτων Play ΟΠΑΠ τον Ιανουάριο του 2017 έχει κατογραφεί αισθητή πρόοδος στην ανάπτυξη του δικτύου. Μέχρι  σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία πάνω από 80 καταστήματα Play και είχε γίνει η πιλοτική εγκατάσταση σε σημαντικό αριθμό πρακτορείων.

Επιταχύνεται το roll-out

 Ο κ. Κόουπ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου αναμένεται να επιταχυνθεί στα τέλη του δεύτερου τριμήνου και εντός του δεύτερου μισού του 2017.
Στόχος της εταιρείας  είναι η πλήρης ανάπτυξη του δίκτυου των 16.500 VLTs να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, νωρίτερα δηλαδή από τη σχετική προθεσμία που προβλέπει το κιχύον νομοθετικό πλαίσιο. Όπως αναμένεται, στο τέλος Ιουνίου το δίκτυο καταστημάτων Play ΟΠΑΠ θα αριθμεί 100 καταστήματα και σε περίπου 250 πρακτορεία θα λειτουργούν VLTs.
Ωστόσο, δεν ήταν εφικτό να δαθούν στους αναλυτές λεπτόμέρειες για την επίδοση των VLTs (GGR/VLT), καθώς ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων που βρισκόταν σε λειτουργία σε ολόκληρο το τμίμηνο δεν ήταν επαρκής.
Η διοίκηση εκτιμησε ότι  σταδιακά θα υπάρξει  αυξημένη ροή παικτών προς τα νέα καταστήματα. προσφεροντας ένα καλύτερο περιβάλλον, άμεση καταβολή κερδών και σαφέστατα καλύτερο προϊόν, πετυχαίνοντας συγχρόνως πλήγμα ας βάρος του παράνομου τζόγου.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ το 2017 έχει προσλάβει 200 νέους εργαζομένους σε εξειδικευμένες θέσεις και, μέσω της λειτουργίαν των VLTs, έχο δημιουργήσει 500 θέσε» εργασίας.
Τα virtual παιχνίδια

 Σε ότι αφαρά τα νέα virtual παχνίδια, όπως σχολίασε ο κ Κόουπ, η εισαγωγή τους στο δίκτυο πρακτορείων ΟΠΑΠ ξεκίνησε στα τέλη του πρώτου τριμήνου και η υλοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάιο.
Το «Πάμε Σιοίχημα Virtual Sports» είναι το πρώτο από τη «νέα γενιά» εικονικών παιχνιδιών του Οργανισμού, προϊόν της συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την Inspired Entertainment, έναν από τους μεγαλύτερους αοράτους τεχνολογίας και περιεχομένου στον κλάδο των τυχερών ηαιχνιδιών για την παροχή virtual προϊόντων αθλητικού στοίχηματισμού.
Τα πρώτα  δείγματα για τις επιδόσεις του νέου προϊόντος είναι ενθαρρυντικά, ανέφερε η διοίκηση, γεγονός που ανοδεικνύει το ενδιαφέρον του κοινού.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων συσκευών αυτόματου στοιχηματ ισμού (SSBTs) στα πρακτορεία και αναμένεται ο αριθμός του να φτάσει τα  4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

To deal για τη Neurosoft  

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου σις διοίκησης για την τεχνολογική ενδυνάμωση του Οργανισμού, ο ΟΠΑΠ γνωστοποιησε πως υπεγρόφη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 38,19% της Neurosoft, ένος συνολικού τιμήματος 34,2 εκατ. ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συνολική  συμμετοχή του ΟΠΑΠ στη Neurosoft  θα ανέρχεται σε 67,72%, συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής, ύφους 29,53%, μέσω θυγατρικών εταιρειών.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : « Το πλάνο για τα VLTs και τα νέα projects» στην πηγή :
ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στην Υγεία

Παραδόθηκαν δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφο ι στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

Ο ΟΠΑΠ, υλοποιώντας το σημαντικό έργο της ανακαίνισης των δυο μεγαλύτερων Νοσοκομείων Παίδων της χώρας μας «Η Αγία Σοφία» και  «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», παρέδωσε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στους οποίους θα προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος  Παυλόπουλος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’.

Στους δύο ορόφους έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες του έκτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.600 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 59 κλινών. Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η νοσηλευτική μονάδα του τετάρτου ορόφου της Α’ πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 30 κλινών.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία τους στην εκδήλωση, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα για όλους μας στον ΟΠΑΠ, καθώς εγκαινιάζουμε δύο νέους ορόφους, στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Η ανακαίνιση των νοσοκομείων είναι μια φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία, και στόχος των ενεργειών μας είναι να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας. Διαχρονικά, ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει πως δεν αρκείται απλά στην κοινωνική συνεισφορά. Είμαστε ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αναγνωρίζουμε πλήρως τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε. Ισχυρή μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Εστιάζοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά, ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο και προχωράμε σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο. Και αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς. Μέσα από τη στρατηγική μας για την εταιρική υπευθυνότητα, στηρίζουμε τον τομέα της Υγείας. Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας είναι μια πρωτοβουλία-ορόσημο για τον ΟΠΑΠ. Μέχρι σήμερα έχουμε αναβαθμίσει το 35% των δύο νοσοκομείων, προσφέροντας ένα καλύτερο περιβάλλον σε περισσότερα από 60.000 παιδιά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας, όμως η δουλειά μας δεν σταματά εδώ. Το φιλόδοξο έργο μας για την πλήρη ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων συνεχίζεται».

Από την πλευρά του ο  Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράμμισε: «Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μας στον ΟΠΑΠ για την ουσιαστική υποστήριξη του έργου μας, με την ελπίδα για ανάληψη νέων μελλοντικών δράσεων. Καμία προσφορά για τα παιδιά μας δεν πάει χαμένη».

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης των δύο εξειδικευμένων νοσοκομείων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, τον  Απρίλιο του 2014  στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει πλήρης αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων, χωρητικότητας 230 κλινών και 50 θερμοκοιτίδων. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους, τα κλιμακοστάσια και τις αίθουσες αναμονής και έχει γίνει αντικατάσταση ενός ανελκυστήρα. Σε όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία, περιλαμβάνεται η δημιουργία χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας, η εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Διαβαστε όλο τό άρθρο με τίτλο : «Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στην Υγεία» στην πηγή : http://www.newsbeast.gr

ΟΠΑΠ: Φέρνει τα "φρουτάκια" στην Καβάλα και κλείνει πρακτορεία ΠΡΟΠΟ

Ένας χώρος που για περισσότερο από ένα έτος ήταν ανοίκιαστος  (στο παρελθόν λειτουργούσε εκεί ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο) ανακαινίζεται τις τελευταίες εβδομάδες να λειτουργήσει άμεσα.

Ενδιαφέρον  όμως παρουσιάζει το είδος της επιχείρησης που θα λειτουργήσει εκεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- σύντομα θα έρθει και στην Καβάλα η νέα "μόδα" του ΟΠΑΠ με τα "φρουτάκια"  (ή, για να το πούμε πιο σωστά, με τα παιγνιομηχανήματα τύπου Video Lottery Terminals -VLT-)! Αξίζει  να αναφερθεί ότι ο χώρος δεν αγοράστηκε από τον ΟΠΑΠ αλλά μισθώθηκε, και ακολούθως ο Οργανισμός το υπεκμίσθωσε σε ιδιώτη.

Τι ισχύει με τα VLTs

Για να συμμετάσχει κάποιος στα παίγνια των VLTs θα πρέπει να διαθέτει ειδική (ηλεκτρονική) κάρτα παίκτη, η οποία θα βρίσκεται  τοποθετημένη στο μηχάνημα καθ’ όλη τη διάρκεια διενέργειας του παίγνιου. Μέσω της  κάρτας θα καταγράφεται κάθε ποντάρισμα, όπως επίσης και κάθε απώλεια ή κέρδος χρημάτων από τον παίκτη. 

Στην πλήρη  του λειτουργία και σε βάθος πενταετίας, ο τζίρος των VLTs αναμένεται να δημιουργήσει έναν ακόμη ΟΠΑΠ.  Βεβαίως, κάποια από τα υφιστάμενα παίγνια θα υποστούν πλήγμα, όπως π.χ. το ΚΙΝΟ, τα έσοδα του οποίου αναμένεται να υποχωρήσουν. Ο βασικός στόχος, ωστόσο, πέρα από την είσπραξη των 560 εκατ, ευρώ, είναι τα νέα καταστήματα Play να «μαζέψουν» τον παράνομο τζόγο που σήμερα διεξάγεται σε καφενεία, internet cafe και άλλα σημεία, γνωστά ως μίνι καζίνο.Ε

Εκτιμάται ότι σήμερα  λειτουργούν πάνω από 100.000 παράνομες μηχανές τύπου VLTs, οι οποίες οδηγούν σε απώλεια εισοδημάτων ύψους 1 δισ. ευρώ δημιουργώντας ισόποσο «μαύρο» χρήμα. Επίσης, σε τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ  αφορούν τα άμεσα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα.

Σύμφωνα με τον  ΟΠΑΠ, η ανάπτυξη του νέου δικτύου των VLTs θα δημιουργήσει τουλάχιστον 5.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα τονώσει την αγορά ακινήτων.  Ωστόσο, κατά της διενέργειας του παιγνίου των VLTs από τον ΟΠΑΠ έχουν στραφεί οι επιχειρήσεις καζίνο, χαρακτηρίζοντας ως κρατική ενίσχυση την παραχώρηση της σχετικής άδειας λειτουργίας των VLTs, ενώ θεωρούν ότι η δημιουργία του δικτύου VLTs θα ωθήσει το κοινωνικό σύνολο στον τζόγο.

Ανοίγουν  "φρουτάκια" και κλείνουν πρακτορεία

Την ίδια ώρα,  πάντως, που ο ΟΠΑΠ στρέφεται στην κατεύθυνση των VLTs, έχει αρχίσει σε όλη την Ελλάδα ένα ιδιότυπο "κυνήγι μαγισσών" σε βάρος ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟΠΟ αρνήθηκαν να υπογράψουν τις προτεινόμενες από τον Οργανισμό νέες συμβάσεις (οι οποίες θεωρούνται από τους πράκτορες ως κάτι παραπάνω από επιζήμιες για τα συμφέροντά τους).  Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο ΟΠΑΠ (αφού είχε καταγγείλει,  νωρίτερα, την ως τότε ισχύουσα σύμβαση) προχώρησε στην αφαίρεση των μηχανών και στο κλείσιμο του πρακτορείου που διατηρούσε ο πρόεδρος του σωματείου πρακτόρων Καβάλας!  Εναντίον του ΟΠΑΠ υποβλήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (η οποία θα εξεταστεί στις 28 Ιουνίου),  ενώ ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ανάρτησε στη βιτρίνα του καταστήματος την παρακάτω ένδειξη:

DSC 0716

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «ΟΠΑΠ: Φέρνει τα "φρουτάκια" στην Καβάλα και κλείνει πρακτορεία ΠΡΟΠΟ» στην πηγή : http://www.kavala-portal.gr

Η ΟΠΑΠ μεταβιβάστηκε σε ίδρυμα στο (ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος) Λιχτενστάιν !!!

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ ενημέρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών ότι επί της ουσίας ο έλεγχος του Οργανισμού περνά σε ένα «ίδρυμα» με έδρα το Λιχτενστάιν, χωρίς μετόχους, με άγνωστους δικαιούχους και διασυνδέσεις. Συγκεκριμένα,  στο Valea Foundation μεταβιβάστηκαν μετοχές της Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd, η οποία ελέγχει το 33% του ΟΠΑΠ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως το Valea Foundation  «δεν έχει μετόχους, ούτε ελέγχεται από κανέναν».
Ο ΟΠΑΠ, που διαχειρίζεταιτο μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια  και θα αναπτύξει τα φρουτάκια σε όλη την Ελλάδα, κάνει δισεκατομμύρια τζίρου και θα ξεκινήσει και ηλεκτρονική τράπεζα το 2017. Θα έχει...άγνωστους δικαιούχους και μαζί με την εξασφάλιση της  ανωνυμίας των μετόχων θα απολαμβάνει και το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του Λιχτενστάιν.

Την ίδια στιγμή, εταιρεία... με παρεμφερές όνομα, Valea Goodwill Foundation, είναι μεταξύ των εταιρειών στα Panama Papers... που ελέγχονται για τις δραστηριότητες και τις διασυνδέσεις τους.

Σημαντικά πλεονεκτήματα

Με την επιλογή αυτή, να μεταβιβαστεί ο έλεγχος σε ένα ίδρυμα που, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Λιχτενστάιν, δεν έχει μετόχους, αλλά δικηγόρους και διαχειριστές, ιδρυτές και δικαιούχους (οι όποιοι μπορεί και να είναι οι ίδιοι γνωστοί μέτοχοι της ΟΠΑΠ, μπορεί και όχι), εξασφαλίζεται ευελιξία σε πιθανές αλλαγές των προσώπων των δικαιούχων, αλλά και σημαντικά φορολογικά και άλλα πλεονεκτήματα.

Η ανακοίνωση της μεταβίβασης ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ μετοχών των εταιρειών που ελέγχουν την εισηγμένη «είναι εντάξει», σύμφωνα με το γράμμα της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, που προβλέπει να ανακοινώνονται οι ουσιώδεις αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο των εισηγμένων και, επίσης, η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων μετόχων σε offshore να αποτελεί διεθνής πρακτική.
Η δημιουργία μιας εξωχώριας εταιρείας και η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και άλλων εταιρειών σε αυτήν δεν αντιβαίνουν σε κανέναν νόμο, ωστόσο αυξάνουν την αδιαφάνεια, κάτι που έχει άλλη βαρύτητα, όταν πρόκειται για μια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών... η οποία είναι το μοναδικό ιδιωτικό μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών και διαχειρίζεται κατά αποκλειστικότητα ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ είναιτο δέντρο των  Holding και άλλων εταιρειών πουσυνδέουν τη Valea Foundation με την ΟΠΑΠ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης, το Valea Foundation δεν έχει μετόχους και δεν ελέγχεται από κανένα πρόσωπο και είναι ο μοναδικός μέτοχος της Valea Holding AG, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της KKCG Holding AG, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της KKCG AG, που κατέχει άμεσα το 75% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου του Sazka Group A.S. και ασκεί από κοινού έλεγχο στο SAZKA Group A.S. μαζί με την Emma Gamma Limited, στην οποία τελικός ελέγχων είναι ο Jiri Smejc.

Η Sazka Group A.S. κατέχει το 66,7%των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Emma Delta Management Ltd, ενώ το υπόλοιπο 33,3% ελέγχεται από τον Γεώργιο Μελισσανίδη, μέσω της εταιρείας Georgiella Holdings Co. Limited.

H Emma Delta Management Ltd είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει δικαιώματα ψήφου στην Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd, η οποία είναι ο μοναδικός μέτοχος της Emma Delta Hellenic Holdings Ltd, η οποία κατέχει το 33% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Α.Ε.
Jiri Smejc Γεώργιος Μελισσανιδης  

Από την κίνηση της μεταβίβασή των περιουσιακών στοιχείων σε offshore προκύπτουν εύλογα ερωτήματα.  Γνωρίζει το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  ποιοι είναι οι δικαιούχοι της  Valea Foundation, η οποία, πλέον, ελέγχει την ΟΠΑΠ;
Γνωρίζουν αν προστέθηκαν άλλοι δικαιούχοι στο Foundation με τη μεταβίβαση;  Σχετίζεται η Valea Foundation με έδρα το Λιχτενστάιν με τη Valea Goodwill Foundation που βρέθηκε στις λίστες των Panama Papers.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : « Το πέρασμα του ΟΠΑΠ σε «ίδρυμα» στο Λιχτενστάιν» στην πηγή  :ΕΠΕΝΔΥΣΗ  της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ 

http://investors.opap.gr/el-GR/results-and-news/news/regulatory-announcements/2017/03-02-2017

 

Ως χρονιά-σταθμό χαρακτηρίζει η Ιπποδρομίες Α.Ε. το 2016. Τα σχέδια για το 2017.

Ως χρονιά-σιαθμό χαρακτηρίζει η Ιπποδρομίες Α.Ε. το 2016. 
Η θυγατρική του ΟΠΑΠ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας της, επισημαίνει ότι πέτυχε να γυρίσει σελίδα στις ελληνικές ιπποδρομίες, καθιστώντας το Μαρκόπουλο πόλο έλξης για το κοινό, με αποτέλεσμα την ανάκτηση με σταθερά βήματα της αίγλης του παρελθόντος, με τη συμβολή της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδας, των ιδιοκτητών, αναβατών και προπονητών ίππων.
Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, το 2016 διοργανώθηκαν 46 ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις και διεξήχθησαν 293 κούρσες που μοίρασαν έπαθλα συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το 70ό ελληνικό ντέρμπι καθαρόαιμων ίππων, που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι. Τη διοργάνωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 θεατές. Παράλληλα, οι ίπποι που συμμετέχουν στις κουρσες ξεπερνούν πλέον τους 400, ενώ στην αρχή του 2016 ανέρχονταν μόλις σε 250.
  Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιελάμβανε τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο, όπου έγιναν εκτεταμένες εργασίες για τη συντήρηση και ανακατασκευή του στίβου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.  Επίσης, ανακαινίστηκαν οι χώροι της εισόδου, των ταμείων, του στοιχοιματισμου, αλλά και οι χώροι αναψυχής.  

   Δόθηκε προτεραιότητα στην ασφάλεια αναβατών και ίππων τόσο στις ιπποδρομίες όσο και στις προπονήσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανόνες της ευζωίας των καθαρόαιμων.

  Η Ιπποδρομίες Α.Ε. τονίζει πως υιοθετήθηκαν καινοτόμες λύσεις στο πρόγραμμα ιπποδρομιών και δήμιουργήθηκαν νέες κατηγορίες προκειμένου να διεξάγονται πιο ελκυστικές ιπποδρομίες με αφίξεις και συγχρόνως καλές αποδόσεις στο στοίχημα.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Ιπποδρομίες ΑΕ., από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας της, προχώρησε στη σύσταση Ταμείου υπέρ των αναβατών που έχουν υποστεί ατυχήματα, ενώ υποδέχεται στο Μαρκόπουλο σωματεία που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες όπως το Άσυλο Ανιάτων, το MDA Hellas και το Σωματείο ΕΜΕΙΣ.
Για το 2017 η διοίκηση τονίζει πως στόχος της είναι η ενίσχυση της δραστηριότητας της Ιπποδρομίες Α.Ε. και ο πήχης των προσδσκιών ανεβαίνει πιο ψηλά. Παράλληλα η διοίκηση του ΟΠΑΠ τονίζει πως επιθυμία του ομίλου είναι να συμβάλει, μαζί με τους άλλους παράγοντες του χώρου, στη δήμιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομιακού κλάδου στην Ελλάδα, που θα αξιοποιεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και θα εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα.
Να σημειωθεί πως σήμερα, για τον εορτασμό της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της, η Ιπποδρομίες Α.Ε. διοργανώνει ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, με τη συμμετοχή μελών της ιπποδρομιακής κοινότητας, καθώς και σημαντικών εκπροσώπων του αθλητισμού και της τέχνης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν και θα βραβευτούν όσοι ξεχώρισαν το 2016 και σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στον ιπποδρομιακό στίβο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «Ανεβάζει τον πήχη η Ιπποδρομίες ΑΕ.» στην πηγή  : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Λέιτας Καλαμαρά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτη είναι η νέα Ατομική Συμβαση των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ «εκδικείται» Μέσω νέας σύμβασης, τους παίρνει την άδεια, τους μετατρέπει σε απλούς εργαζομένους και τους απειλεί με τον εφιάλτη της ανεργίας

Σε καθεστώς φόβου και υπό την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ καλούνται να προσέλθουν το επόμενο διάστημα και να υπογράψουν τη νέα σύμβαση πρακτόρευσης που τους προτείνει ο ΟΠΑΠ, με την οποία αλλάζουν τα πάντα στη σχέση τους με τον Οργανισμό, αφού γίνονται... υπάλληλοι όσον αφορά τα δικαιώματα και επιχειρηματίες όσον αφορά τις υποχρεώσεις. Μέσω της νέας σύμβασης, ο ΟΠΑΠ μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην πλήρη αναδιάταξη του δικτύου των πρακτορείων, παίρνοντας πίσω άδειες και δίνοντας νέες κατά το δοκούν, ενώ τόσο οι άδειες όσο και οι μετεγκαταστάσεις και οι οικονομικοί όροι  θα αποφασίζονται μονομερώς, την ώρα που η επένδυση στο κατάστημα, τα λειτουργικά και τα κόστη της μετεγκατάστασης θα βαραίνουν τον πράκτορα.
Μέχρι τις 7 Μαρτίου 2017 (σύμφωνα με τον Κανονισμό)
πρέπει να έχει υπογράφει η προτεινόμενη σύμβαση και όποιος δεν υπογράψει... δεν θα είναι πια συνεργάτης της ΟΠΑΠ και θα πρέπει να βρει άλλη δουλειά.

 Ο κίνδυνος αυτός φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Ομοσπονδία Πρακτόρων, που από τη μία αντιλαμβάνεται ότι με τη νέα σύμβαση πολλοί πράκτορες θα κινδυνέψουν να χάσουν την άδειά τους μελλοντικά, όμως από την άλλη φοβάται ότι μια πιθανή ρήξη με τον ΟΠΑΠ μπορεί να οδηγήσει άμεσα στην απώλεια της άδειας πρακτορείου.
 Η νέα σύμβαση, οι όροι της οποίας αλλάζουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα οι πράκτορες μέχρι σήμερα, τίθεται στη λογική του «take it or leave it». Ωστόσο, η Ομοσπονδία Πρακτόρων διαπραγματεύεται με συνεχείς συναντήσεις με την ΟΠΑΠ κάποιους όρους, ελπίζοντας σε στρογγυλοποιήσεις, ενώ με την ολοκλήρωση των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να ψηφιστεί η νέα σύμβαση από τους εκπροσώπους των Ενώσεων Πρακτόρων.
Γιατί... μπορεί οι πράκτορες να αποτέλεσαν μέχρι σήμερα «ασπίδα» της ΟΠΑΠ στα δύσκολα, να στήριξαν την αλλαγή του Κανονισμού για τα VLTs που επεδίωκε η εταιρεία ή να πίεσαν με παρέμβαση στη Βουλή, όταν ήταν να αφαιρεθεί από το πολυνομοσχέδιο η παράγραφος που θα απαγόρευε σε μια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών να έχει e-wallet, η ΟΠΑΠ όμως δεν αισθάνεται υποχρεωμένη.... Αφού χρησιμοποίησε την πολιτική δύναμη του δικτύου των 4.100 πρακτορείων σε όλη την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να το... αναδιατάξει σύμφωνα με την εμπορική της πολιτική.
ΔΙΟΡΙΑ.

Το κυριότερο κεκτημένο που χάνεται για τους πράκτορες είναι η μονιμότητα της άδειας που υπάρχει με τη σημερινή σύμβαση, αφού ο ΟΠΑΠ θα μπορεί πια να την πάρει πίσω, με ή χωρίς λόγο.
«Είναι αμείλικτοι», αναφέρει πράκτορας που δεν θέλει, για κατανοητούς λόγους, να πει το όνομά του.
«Μας δίνουν 6 εβδομάδες να υπογράψουμε ή 12 μήνες να βρούμε δουλειά».
Αλλος πράκτορας αναφέρει:« Η επένδυση που υποχρεούται να κάνει ο ΟΠΑΠ -από τη σύμβαση- είναι μόνο για τον βασικό εξοπλισμό (έναν υπολογιστή, δύο εκτυπωτές, έναν ticket checker, ένα coronet, τέσσερις αποκωδικοποιητές), αλλά θέτει στόχους για κάθε κατάστημα με βάση την περιοχή και, αν για τρεις μήνες δεν πιάσουμε το 60% του στόχου, χάνουμε την άδεια. Αν κάποιος, λοιπόν, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει ο ίδιος στο πρακτορείο του, με πρόσθετο εξοπλισμό, και υπάρχει ενδιαφερόμενος να ανοίξει κατάστημα στην περιοχή, ο ΟΠΑΠ μπορεί να πάρει πίσω την άδεια και να τη δώσει σε αυτόν που θα είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερα».
Αλλος... πιο αντιδραστικός διαμηνύει: «Το μυστικό είναι να μην υπογράψει κανείς. Αν δεν υπογράψει κανείς μέχρι τις 7/3/2017, δεν μπορεί η ΟΠΑΠ να μας κλείσει όλους. Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Αν, όμως, αρχίσουν και υπογράφουν, θα επικρατήσουν ο φόβος και ο πανικός ότι θα χαθούν άδειες και θα σπεύσουν να υπογράψουν όλοι».
Η σύμβαση με τους ασφυκτικούς όρους που έχει αποστείήει ο ΟΠΑΠ στους πράκτορες.
Απαγόρευση μεταβίβασης και παραίτηση από αποζημίωση Ο πράκτορας αναλαμβάνει αποκλειστικά το σύνολο των εξόδων και των αμοιβών που απαιτούνται για τπ μετεγκατάσταση, την αρχιτεκτονική μελέτη, την κατασκευή και τη διαμόρφωση του πρακτορείου του, προκειμένου να έχει μορφή σύμφωνα με την πολιτική του ΟΠΑΠ. Επίσης, ο Οργανισμός επιλέγει ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής του και αποφασίζει την ανάληψη του εύλογου κόστους ασφάλισης από τον πράκτορα, ενώ απαγορεύεται στον πράκτορα για έναν χρόνο μετά τη λύση της σύμβασης να δραστηριοποιηθεί ή να εκμισθώσει το πρακτορείο του σε ανταγωνιστική δραστηριότητα.
Οπως αναφέρεται, απαγορεύεται η μεταβίβαση πρακτορείου, παρά μόνο σε σύζυγο ή στα παιδιά του και σε τρίτο μόνο κατόπιν συγκατάθεσης του ΟΠΑΠ, σε περίπτωση συνταξιοδότησης, αναπηρίας ή θανάτου.
Και βέβαια, ο πράκτορας που υπογράφει τπ νέα σύμβαση δηλώνει ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης κατά του ΟΠΑΠ που σχετίζεται ή απορρέει από προγενέστερη σύμβαση πρακτόρευσης. Οι πολιτικές του ΟΠΑΠ, που αποτελούν μέρος της σύμβασης, μπορούν να τροποποιούνται από την ΟΠΑΠ μονομερώς. Η πολιτική του ΟΠΑΠ είναι δεσμευτική για τον πράκτορα και η μη συμμόρφωση με τις προβλέψεις και τις απαιτήσεις της δίνει στον ΟΠΑΠ το δικαίωμα να προβεί σε απρόθεσμη και αζήμια καταγγελία της σύμβασης.τους πράκτορες του Καταγγελία χωρίς σπουδαίο λόγο και ενημέρωση

ΜΕΧΡΙ σήμερα η σύμβαση ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης της Ομοσπονδίας και του ΟΠΑΠ, με τη νέα σύμβαση οι πράκτορες αποδέχονται ότι ο ΟΠΑΠ μονομερώς θα καθορίζει τη μεταξύ τους σχέση και θα αλλάζει σύμφωνα με τις ανάγκες του τις θέσεις των πρακτορείων, τους στόχους απόδοσης και την άδειά τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η νέα σύμβαση πρακτόρευσης, ο ΟΠΑΠ μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση:

Χωρίςσπουδαίολόγο, μεενημέρωσητουπράκτοραέξιμήνεςπριν.
Μεσπουδαίολόγο (όπωςημησυμμόρφωσηστιςπολιτικέςτουΟΠΑΠ) καιχωρίςενημέρωση, έξιμήνεςπριν.
Ανδεσυμμορφωθείοπράκτοραςμετοπλάνομετεγκατάστασηςτου ΟΠΑΠ, όπως αυτό θα οριστεί από την εμπορική πολιτική του.
Ανδενπροσαρμοστείτοπρακτορείοστουςδείκτεςαπόδοσηςκαιτουςστόχους, όπωςτουςκαθορίζειηεμπορικήπολιτικήτου.
ΑναρνηθείναπαρέχειόποιαυπηρεσίατρίτωνεπιλέξειοΟΠΑΠ.
Αναπουσιάζει επανειλημμένα και αδικαιολόγητα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ.
Ανμείνεικλειστότοπρακτορείογιαοποιονδήποτελόγογια 30 ημέρες -πέραντηςετήσιαςάδειας-, όπωςσεπερίπτωσηαπεργίας, σεισμού, πολέμουκ.λπ.
Οσοναφοράστους οικονομικούς όρους, αναφέρεταί: «Οι οικονομικοί όροι συνεργασίας καθορίζονται από την εμπορική πολιτική του ΟΠΑΠ και, σε περίπτωση τροποποίησης των οικονομικών όρων από τον ΟΠΑΠ, αν ο πράκτορας έχει αντίρρηση, δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση εντός 30 ημερών χωρίς αποζημίωση. Αν δεν το κάνει, τότε έχει ανεπιφύλακτα δεχτεί το περιεχόμενο της κάθε τροποποίησης».
Η προμήθεια καθορίζεται στο 35% του NGR (έσοδα αφαιρουμένων των payout και των δικαιωμάτων του Δημοσίου) από την 1 η/9/2017 μέχρι το 2020, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή εξαρτάται από την εμπορική πολιτική του ΟΠΑΠ, αλλάζει δηλαδή μονομερώς. Στο Διαδίκτυο, ο πράκτορας θα λαμβάνει το 35% του NGR των διαδικτυακών παικτών, εφόσον αυτοί έχουν εγγράφει από τον ίδιο.
Οσον αφορά τις μετεγκαταστάσεις και τις αλλαγές που ετοιμάζει στο δίκτυό του, ο ΟΠΑΠ έχει καταρτίσει ένα πλάνο ανάπτυξης με βάση κάποια κριτήρια
, το οποίο θα αναδιατάξει τα πρακτορεία του ανά περιφέρεια (μόνιμος πληθυσμός, τραπεζικές καταθέσεις, το εμβαδόν των πρακτορείων τύπου Α\ των απλών, χωρίς VLTs). Ο πράκτορας υποχρεούται να συμμορφώνεται με την εντολή μετεγκατάστασης του πρακτορείου του, όπως αυτή θα καθοριστεί από το «Πλάνο Ανάπτυξης» του ΟΠΑΠ εγκατάστασης, μετεγκατάστασης, ανακαίνισης και επέκτασης. Σε περίπτωση που το πλάνο προβλέπει μετεγκατάσταση πρακτορείων, ο ΟΠΑΠ γνωστοποιεί στον πράκτορα την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης και του δίνει 12 μήνες από την ειδοποίηση για την εύρεση νέου σημείου, δίνοντάς του οδηγίες για το νέο σημείο και τα απαιτούμενα τετραγωνικά. Αν ο ΟΠΑΠ κρίνει ότι χρειάζεται επέκταση ή ανακαίνιση του πρακτορείου, ενημερώνει τον πράκτορα.

 Διαβαστε όλο το άρθρο με τιτλο : «Ο ΟΠΑΠ «εκδικείται» στην πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η στρατηγική προτεραιότητα του ΟΠΑΠ και τα αποτελέσματα της  στην  μετοχής του

ΟΠΑΠ Αύξηση τιμής – στόχου  

Στα 10 ευρώ, από 8,5 πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Wood & Company, σε έκθεση στην οποία διστηρείτη σύσταση Buy για τη μετοχή της εισηγμένης

Ο διεθνής οίκος  προβλέπει ότι το 2016 τα καθαρό κέρδη του ΟΠΑΠ θα ανέλθουν στα 166 εκατ., τα EBITDA στα 307 εκατ. και οι πωλήσες στα 4,192 δια ευρώ

Για το 2017 «βλέπει» καθαρά κέρδη 162 εκατ, EBITDA στα 308 εκατ. και πωλήσεις 4,670 δις ευρώ

 Η Wood προχώρησε στην αύξηση της τιμής-στόχου.

Στρατηγική προτεραιότητα του ΟΠΑΠ η επένδυση στο δίκτυο

Τη βεβαιότητα  ότι η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων, με στόχο την κοινή ανάπτυξή τους, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ΟΠΑΠ, επεσήμανεοΔιευθύνων Σύμβουλθ5 του οργανισμού Damian Cope, τονίζοντας πως οι επενδύσει στο δίκτυο απαντούν στις εξελισσόμεvες προσδοκίεε των πελατών και στον εντεινόμενο ανταγωνισμό.
  Συγκεκριμένα, με σημαντική παρουσία πρακτόρων του ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα η στρατηγική της εταιρίας για την επένδυσή της στο δίκτυο των πρακτορείων της, όπου ο κ. Damian υπογράμμισε ότι το δίκτυο των πρακτορείων είναι η ραχοκοκαλιά και το πρόσωπο των δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ, παίζονταε βασικό ρόλο στην παροχή παιχνιδιών, την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση των πελατών και τη συνολική εμπειρία τους.
  Η αγορά και οι ανάγκες αλλάζουν, ο ανταγωνισμός εντείνεται και οι πελάτες είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί από ποτέ, καθώς ζητούν ένα χώρο ψυχαγωγίας που διαθέτει σύγχρονο Ocpos, προσφέρει περισσότερεε επιλογές, παρέχει αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίεε και αξιοποιείνέες τεχνολογίες Για το λόγο αυτόν, η στρατηγική πίσω από τη επένδυση του ΟΠΑΠ στο δίκτυό του είναι η εξέλιξη των πρακτορείων και η μεταμόρφωσή τους σε σύγχρονους τοπικούς προορισμούς ψυχαγωγίας

Διαβαστε όλο τα άρθρα στις πηγές:  ΗΜΕΡΗΣΙΑ & ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

O κ. Cope µιλά στην  ελληνική έκδοση του περιοδικού "Forbes" για το πλάνο ανάπτυξης των VLTs,

Τη στρατηγική του οµίλου  και τους µακροπρόθεσµους στόχους, τις προκλήσεις που καλείται να αντιµετωπίσει και τις κινήσεις ώστε να αναπτυχθεί ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσµιας κλάσης αποκαλύπτει ο Damian Cope, στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα ως Διευθύνων Σύµβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε.

O κ. Cope µιλά στην  ελληνική έκδοση του περιοδικού "Forbes" για το πλάνο ανάπτυξης των VLTs, το νέο κανονιστικό πλαίσιο και τις αντιδράσεις που αποτελούν "προϊόν παραπληροφόρησης", σκιαγραφεί τη συνεργασία µε την Inspired Gaming για τα virtual προϊόντα αθλητικού στοιχηµατισµού, υπερθεµατίζει για την εξέλιξη του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισµό και φωτίζει τα βήµατα για την ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας.

Συνέντευξη στο Νίκο Χρυσικόπουλο

–Κύριε Cope, συμπληρώνετε επισήμως έξι μήνες ως CEO της ΟΠΑΠ Α.Ε. Ποια θα λέγατε ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε σε αυτό το διάστημα, εντός  και εκτός εταιρείας;

Κυρίαρχη πρόκληση που  λαµβάνουµε υπόψη στον ΟΠΑΠ, ως µέρος του σχεδιασµού µας, είναι το συνολικό µακροοικονοµικό κλίµα. Η συνεχιζόµενη κρίση επηρεάζει τόσο την ιδιωτική κατανάλωση όσο και την επιχειρηµατική δραστηριότητα. Με τη σειρά της, αυτή η  κατάσταση προκαλεί συνεχή πίεση στο διαθέσιµο εισόδηµα των πελατών µας και στην οικονοµική κατάσταση των πρακτόρων µας, των προµηθευτών και άλλων συνεργατών µας.

Συγκεκριµένα για τον κλάδο µας,  µια πρόκληση που παρουσιάζεται στην Ελλάδα, σε µεγαλύτερο βαθµό απ’ ό,τι σε άλλες µεγάλες ρυθµιζόµενες αγορές, είναι αυτή του παράνοµου τζόγου. Το µέγεθος αυτής της  αγοράς είναι απλώς τεράστιο στην Ελλάδα, καθώς ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Χρειάζεται  συντονισµένη δράση από τις Αρχές για την επιτυχή αντιµετώπιση αυτού του ζητήµατος και, από την πλευρά µας, παρέχουµε κάθε δυνατή υποστήριξη. Αυτή η κατάσταση είναι επιζήµια για  το κράτος, τους πολίτες και όσους εµπλέκονται άµεσα ή έµµεσα στον κλάδο των τυχερών παιγνίων.

Προβληµατική είναι, επίσης,  η κατάσταση στη διαδικτυακή αγορά στοιχηµατισµού, η οποία παραµένει ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σηµάδια, καθώς η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων έχει συµπεριλάβει σηµαντικό αριθµό  παράνοµων ιστοσελίδων στη µαύρη λίστα της τους τελευταίους µήνες. Ωστόσο, χρειάζεται να γίνει  πολλή δουλειά ακόµη σε αυτόν τον τοµέα.

Τώρα, όσον αφορά τον  ΟΠΑΠ, η πρόκληση που έχουµε µπροστά µας είναι να αξιοποιήσουµε πλήρως την αναπτυξιακή δυναµική της εταιρείας. Υπάρχουν  πολλά θετικά χαρακτηριστικά τα οποία µπορούµε να κεφαλαιοποιήσουµε. Για παράδειγµα, η εταιρεία έχει πετύχει σηµαντική πρόοδο µετά την ιδιωτικοποίησή της, διαθέτει ένα από τα µεγαλύτερα εµπορικά δίκτυα στην Ελλάδα, έχει ισχυρά θεµελιώδη µεγέθη και είναι ένα πολύ αναγνωρίσιµο και σεβαστό brand. Παρ’ όλα αυτά, έχουµε επίσης αναγνωρίσει  σηµεία προς βελτίωση και ενίσχυση, όπως είναι η πελατοκεντρική µας προσέγγιση, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων µας και η ανταγωνιστικότητα της διαδικτυακής πλατφόρµας µας, µεταξύ άλλων. Αυτά είναι  ζητήµατα στα οποία εστιάζουµε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Έχετε δώσει ένα  σαφές στίγμα της στρατηγικής σας με το "Όραμα 2020": ο ΟΠΑΠ να καθιερωθεί ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών παγκόσμιου επιπέδου μέχρι το 2020. Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής προς αυτή  την κατεύθυνση; Πόσο ικανοποιημένος είστε;

Δεδοµένων των πολλών βραχυπρόθεσµων  προκλήσεων που αντιµετωπίζουµε, για εµένα ήταν ιδιαίτερα σηµαντικό να τεθούν µακροπρόθεσµοι στόχοι, µε την πλήρη στήριξη των µετόχων µας. Χαράζοντας το Όραµα 2020 του ΟΠΑΠ, αναπτύξαµε ένα σύνολο οκτώ στρατηγικών προτεραιοτήτων και είµαι ιδιαίτερα ικανοποιηµένος από  τον ρυθµό υλοποίησής τους, καθώς σηµαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε καθεµία από αυτές.

Πρώτα απ’ όλα, σηµαντική πρόοδος έχει   επιτευχθεί σε σχέση µε τη φιλοδοξία µας να αναπτύξουµε ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσµιας κλάσης. Αυτή την περίοδο κάνουµε όλα τα απαραίτητα βήµατα για την εισαγωγή νέων και  αναβαθµισµένων προϊόντων και υπηρεσιών, µεταξύ των οποίων είναι τα παιγνιοµηχανήµατα (VLTs), τα virtual games και οι συσκευές αυτόµατης εξυπηρέτησης (SSBTs), ώστε να εξελίξουµε το παρεχόµενο χαρτοφυλάκιο και να προσφέρουµε µια ακόµα πιο ελκυστική παικτική εµπειρία στους πελάτες µας.  Στο ίδιο πλαίσιο, είµαστε εντός του σχεδιασµού µας και για την εξέλιξη του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισµό µας. Αυτό είναι ένα απαιτητικό,  αλλά απόλυτα απαραίτητο έργο, καθώς θα θέσει τα θεµέλια για την εισαγωγή των νέων προϊόντων και, συνεπώς, για τη µελλοντική µας ανάπτυξη.

Όσον αφορά το δίκτυο των  καταστηµάτων µας, έχουµε κάνει σηµαντικά βήµατα και στις τρεις βασικές περιοχές όπου εστιάζουµε: τα καταστήµατα, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους µας. Αυτή την περίοδο  οριστικοποιούµε τα πλάνα µας για το 2017, στα οποία περιλαµβάνεται και η απαραίτητη αναβάθµιση των τεχνολογικών υποδοµών των καταστηµάτων, ώστε να διευκολυνθεί η εγκατάσταση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ταυτόχρονα,  συνεχίζουµε την καλή συνεργασία µε τους πράκτορές µας, ώστε να διασφαλίσουµε µια πιο δυναµική, επιχειρηµατική και πελατοκεντρική λειτουργία.

–Μπορείτε να φωτίσετε σε έναν βαθμό  τη συμφωνία με την Inspired Gaming Group; Πότε θα διατεθούν τα προϊόντα στην αγορά και τι θα περιλαμβάνουν; Θα υπάρξει περαιτέρω εισαγωγή νέων προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό σας;

Η συµφωνία µε την Inspired Gaming, που ανακοινώθηκε  τον περασµένο Σεπτέµβριο, αποτελεί σηµαντικό βήµα στις προσπάθειές µας να αναπτύξουµε ένα κορυφαίο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο. Η συµφωνία αυτή µας επιτρέπει  να εισάγουµε τα virtual προϊόντα αθλητικού στοιχηµατισµού της εταιρείας τόσο στο δίκτυο των πρακτορείων µας όσο και διαδικτυακά. Οι εργασίες ενοποίησης έχουν ήδη ξεκινήσει και αναµένουµε ότι η νέα  υπηρεσία θα είναι διαθέσιµη στο δίκτυό µας το αργότερο έως το τέλος του δεύτερου τριµήνου του 2017.

Αυτό που µπορώ να  σας πω είναι το virtual αθλητικό στοίχηµα θα ξεκινήσει µε το ποδόσφαιρο, που είναι το δηµοφιλέστερο άθληµα στην Ελλάδα και, βεβαίως, η επιλογή που προτιµούν περισσότερο οι πελάτες µας. Βάσει της  εµπειρίας της Inspired Gaming από άλλες αγορές, ιδιαίτερα από την Ιταλία και το Ηνωµένο Βασίλειο, αναµένουµε ότι τα virtual games θα συνεισφέρουν στη συνολική ανάπτυξη των καθαρών εσόδων µας.

Εξάλλου,  ο σχεδιασµός µας για την εισαγωγή των συσκευών αυτόµατης εξυπηρέτησης βρίσκεται σε προχωρηµένο στάδιο. Πιστεύουµε,  µάλιστα, ότι οι συσκευές αυτές θα αναβαθµίσουν σηµαντικά το στοιχηµατικό προϊόν µας –ιδιαίτερα το live στοίχηµα– και ότι θα είναι ιδιαίτερα δηµοφιλείς στους Έλληνες παίκτες, όπως ακριβώς συµβαίνει και σε άλλες διεθνείς αγορές. Ταυτόχρονα, εξετάζουµε όλες τις  διαθέσιµες επιλογές για την ανάπτυξη της πλατφόρµας µας για το διαδικτυακό στοίχηµα, µε στόχο να κάνουµε το προϊόν µας πιο ανταγωνιστικό. Και στις δύο περιπτώσεις, στόχος µας είνα ι να είµαστε απολύτως έτοιµοι πριν από το Παγκόσµιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας, το 2018.

–Το δίκτυο  του ΟΠΑΠ και οι πράκτορες θεωρούνται ένα από τα μεγάλα assets του ΟΠΑΠ. Πώς σκοπεύει η  διοίκηση να το αξιοποιήσει περαιτέρω;

Μια από τις  στρατηγικές προτεραιότητες που πηγάζουν από το Όραµα 2020 του ΟΠΑΠ είναι να συνεχίσουµε την επένδυσή στο δίκτυό µας. Αυτό αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά των δραστηριοτήτων µας και παίζει πολύ σηµαντικό ρόλο στη διάθεση των προϊόντων,  καθώς και την εξυπηρέτηση και τη συνολική εµπειρία των πελατών.

Οι επενδύσεις στο δίκτυο αποτελούν κύριο  µοχλό για την αµοιβαία ανάπτυξη των πρακτόρων και του ΟΠΑΠ, καθώς µας δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούµε στις αλλαγές των συνθηκών της αγοράς, τις εξελισσόµενες ανάγκες και προσδοκίες των πελατών και τον εντεινόµενο ανταγωνισµό.

Απώτερος στόχος µας είναι η µεταµόρφωση  των πρακτορείων σε τοπικούς προορισµούς ψυχαγωγίας και η µεγιστοποίηση της προοπτικής τους.  Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδύσεις µας στο δίκτυο εστιάζουν σε τρεις πυλώνες: πρώτον, στην ανάπτυξη ενός κορυφαίου χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών, δεύτερον, στα ίδια τα καταστήµατα και στην περαιτέρω ποιοτική και τεχνολογική αναβάθµισή τους και, τρίτον, στην επέκταση της υποστήριξης που παρέχουµε στους πράκτορές µας.

Η παρουσίαση νέων και αναβαθµισµένων προϊόντων και υπηρεσιών έχει ως στόχο την προσέλκυση πελατών και τη δηµιουργία ευκαιριών για τους  πράκτορές µας, ώστε να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το µεγαλύτερο µέρος αυτής της επένδυσης θα πραγµατοποιηθεί εντός του 2017, µε έµφαση στην εγκατάσταση VLTs σε έναν πολύ σηµαντικό αριθµό  πρακτορείων, την εισαγωγή των virtual games και των συσκευών αυτόµατης εξυπηρέτησης κ.ά. Επιπλέον, υποστηρίζουµε τις δραστηριότητες των πρακτορείων µας µέσω προσωποποιηµένων υπηρεσιών και ειδικευµένων στελεχών και οµάδων, που βοηθούν τους πράκτορες να εξελίξουν και αναπτύξουν τις εργασίες τους.

Επίσης, σταθερή  δέσµευση της εταιρείας είναι να παρέχει στους πράκτορές της όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία τους, µέσα σε ένα περιβάλλον αλλαγών και προκλήσεων – ιδιαίτερα για τις µικρές επιχειρήσεις, όπως είναι τα πρακτορεία µας. Η επιτυχία όλων µας θα έρθει µέσα από µια βελτιωµένη σχέση συνεργασίας,  που θα διασφαλίζει ότι τα συµφέροντα της εταιρείας και των πρακτόρων είναι ευθυγραµµισµένα.  Αυτή η νέα σχέση θα επιτρέψει µια πιο σύγχρονη, δυναµική και εστιασµένη στον πελάτη λειτουργία, που ταυτόχρονα θα στηρίζει και θα ανταµείβει την αφοσίωση και τις επιχειρηµατικές προσπάθειες των πρακτόρων.

–Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη  με τους αναλυτές αναφέρατε πως, μετά την αλλαγή του Κανονισμού των VLTs, το προϊόν αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Τι σημαίνει για σας αυτή η επένδυση; Πότε θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη του δικτύου;

Το έργο των VLTs είναι οπωσδήποτε µια σηµαντική επιχειρηµατική και αναπτυξιακή προτεραιότητα για την εταιρεία µας, το 2017. Ο νέος κανονισµός  καθιερώνει ένα ολοκληρωµένο θεσµικό πλαίσιο, που διασφαλίζει το δηµόσιο συµφέρον και ταυτόχρονα επιτρέπει την οικονοµική βιωσιµότητα της δραστηριότητας των VLTs για τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του. Αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας, καθώς και όλα τα διαθέσιµα περιοριστικά µέτρα για την προστασία των παικτών σύµφωνα µε τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για το  υπεύθυνο παιχνίδι.

Όσον αφορά  το λειτουργικό κοµµάτι, είµαστε εστιασµένοι στην ταχεία εγκατάσταση και ανάπτυξη των παιγνιοµηχανηµάτων. Η πλήρης υλοποίηση αναµένεται να  ξεκινήσει εντός του πρώτου τριµήνου του 2017. Αναµφίβολα, µιλάµε για ένα από τα µεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα αυτήν τη στιγµή, καθώς αφορά  συνολικά 16.500 VLTs, τα οποία θα πρέπει να εγκατασταθούν εντός των επόµενων 18 µηνών, βάσει της προθεσµίας που έχει θέσει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Τα παιγνιοµηχανήµατα θα εγκατασταθούν τόσο σε αποκλειστικές αίθουσες –τα GamingHalls– όσο και σε  µεγάλο µέρος του δικτύου των πρακτορείων µας, που επιτρέπεται να διαθέτουν µέχρι 3 VLTs το καθένα. Αυτήν τη στιγµή, βρισκόµαστε στη διαδικασία προσδιορισµού  του βέλτιστου χρονοδιαγράµµατος ανάπτυξης, προκειµένου να εξασφαλιστεί η οµαλή υλοποίηση του έργου.

–Πρόσφατα, ωστόσο, υπήρξαν κάποιες αναφορές  από συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένους βουλευτές που αντέδρασαν στην πρόσφατη αλλαγή του Κανονισμού των VLTs, προτάσσοντας την προστασία της κοινωνίας. Πώς  το σχολιάζετε;

Θα ήθελα να σηµειώσω ότι οι αντιδράσεις για τα VLTs µε εξέπληξαν και θεωρώ ότι πιθανότατα αποτελούν αποτέλεσµα παραπληροφόρησης.  Δεν θα ήθελα να σκεφτώ  κάτι άλλο. Αυτό που µε εντυπωσιάζει, δε, είναι ότι στις  αντιδράσεις αυτές δεν έγινε καµία αναφορά στο τεράστιο θέµα που υπάρχει µε τον παράνοµο τζόγο.

Συγκεκριµένα, η υπάρχουσα παράνοµη  αγορά στα VLTs υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ, ως προς τα ακαθάριστα έσοδά της. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν περίπου 120.000 µηχανήµατα, χωρίς οποιονδήποτε έλεγχο,  στερώντας σηµαντικά έσοδα από το κράτος και αφήνοντας τους παίκτες ευάλωτους σε κινδύνους που σχετίζονται µε την παράνοµη δραστηριότητα. Ο νέος κανονισµός επιτρέπει την επανεκκίνηση της  επένδυσής µας στα VLTs, µε την οποία µπορεί να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπηµα στον παράνοµο τζόγο.

Από την εµπειρία µου σε άλλες  χώρες, είµαι σε θέση να γνωρίζω πως το νέο κανονιστικό πλαίσιο είναι ένα από τα αυστηρότερα διεθνώς. Για  παράδειγµα, ο κανονισµός απαιτεί την έκδοση ατοµικής κάρτας παίκτη από τον ΟΠΑΠ. Για την έκδοση της  κάρτας χρειάζεται πλήρης ατοµική ταυτοποίηση, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η συµµετοχή οποιουδήποτε παίκτη. Η ατοµική κάρτα περιλαµβάνει προσωπικά  στοιχεία και τα όρια που θέτει ο ίδιος ο παίκτης, συµβάλλοντας αποτελεσµατικά στην προστασία του. Επίσης, έχει  επιβληθεί ένα νέο µέτρο, βάσει του οποίου οι παίκτες θα ενηµερώνονται εµφανώς και διαρκώς στην οθόνη τους για τον χρόνο και τα ποσά που δαπανούν. Επιπλέον, ο κανονισµός  προβλέπει ρητά την καινοτοµία του αυτοαποκλεισµού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου,  ο παίκτης δεν µπορεί να λάβει µέρος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Παρόµοια µέτρα έχουν ληφθεί  µόνο σε ελάχιστες χώρες ανά τον κόσµο.

Δεν πρέπει να ξεχνάµε πως η  επανεκκίνηση του έργου των VLTs µπορεί να φέρει άµεσα έσοδα στο ελληνικό Δηµόσιο, τα οποία σταδιακά, όταν το δίκτυο των VLTs αναπτυχθεί πλήρως, θα ανέλθουν σε δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον φόροι που σχετίζονται µε την επιχειρηµατική δραστηριότητα, τις προµήθειες των πρακτόρων, τα κέρδη των παικτών κ.ά. Επιπλέον, δηµιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης και νέες θέσεις εργασίας, που µπορούν σταδιακά να υπερβούν τις 5.000, από την άµεση λειτουργία των αποκλειστικών χώρων και τις συµπληρωµατικές δραστηριότητες σε κλάδους όπως οι κατασκευές, οι υπηρεσίες και οι προµήθειες.

–Ο ΟΠΑΠ διαθέτει εξαιρετικά ενεργό ρόλο στη στήριξη  και συνεισφορά της κοινωνίας, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση, στην υγεία και αλλού. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει αυτόν τον ρόλο και το 2017;

Στα 58 χρόνια της  ιστορίας του, ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, υπηρετώντας πραγµατικές ανάγκες και προβαίνοντας σε αποτελεσµατικές παρεµβάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούµε ένα  ολοκληρωµένο πρόγραµµα Εταιρικής Υπευθυνότητας, µε έµφαση στη νέα γενιά, υποστηρίζοντας ενεργά τον χώρο του αθλητισµού, συµβάλλοντας στην αναβάθµιση των δοµών υγείας, προωθώντας την απασχόληση και την ανάπτυξη στην αγορά και δίνοντας έµφαση στο Υπεύθυνο Παιχνίδι και στην υπεύθυνη εταιρική λειτουργία µας.

Από το 2014, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί  το φιλόδοξο έργο ανακαίνισης των δύο σηµαντικότερων παιδιατρικών νοσοκοµείων στην Ελλάδα, "Η Αγία Σοφία" και "Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού", που εξυπηρετούν ανάγκες παιδιών από όλη τη χώρα.  Πρόσφατα, µάλιστα, αξιοποιήσαµε τη χορηγία µας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, επιτυγχάνοντας τη συµµετοχή περίπου 200.000 συµπολιτών µας στις σχετικές δράσεις της εταιρείας. Έτσι, καταφέραµε να συγκεντρώσουµε 3,3 εκατ. ευρώ, που θα επενδυθούν  στην περαιτέρω ανακαίνιση των δύο νοσοκοµείων από τον ΟΠΑΠ.

Στον τοµέα του αθλητισµού, η εταιρεία  υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραµµα "Αθλητικές Ακαδηµίες", επενδύοντας στο µέλλον του ελληνικού αθλητισµού και υποστηρίζοντας ενεργά 10.400 µικρούς αθλητές σε 48 νοµούς. Επιπροσθέτως,  σχεδιάσαµε το πρόγραµµα "Επιχειρηµατική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ", το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει αναπτυσσόµενες Μικροµεσαίες Επιχειρήσεις να εξελιχθούν, να διευρύνουν τους επιχειρηµατικούς τους ορίζοντες και να συµβάλουν στην ενίσχυση της οικονοµικής δραστηριότητας και της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Δέσµευσή µας είναι ότι θα συνεχίσουµε να εργαζόµαστε προς  αυτή την κατεύθυνση και το 2017, αλλά και στο µέλλον, καθώς και να ανταποκρινόµαστε στις ανάγκες της κοινωνίας µε υπευθυνότητα, ακεραιότητα και καινοτόµες δράσεις που κάνουν τη διαφορά, στοχεύοντας πάντα σε κάτι καλύτερο.

Αναδημοσίευση από την ελληνική  έκδοση του περιοδικού "Forbes” (Δεκέμβριος 2016)

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : « Damian Cope: Το όραμα για τον ΟΠΑΠ του αύριο» στην πηγή capital.gr

Το δικό του e-wallet δημιουργεί ο ΟΠΑΠ

Στην δημιουργία ενός  νέου e-wallet προχωράει ο ΟΠΑΠ, τηρώντας το πρόγραμμα που είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος Damien Cope, στην παρουσίαση της νέας στρατηγικής του Oργανισμού. Συγκεκριμένα  στην δήλωση του είχε τονίσει πως: “Θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, πέραν των τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτές της Payzone” και όπως όλα δείχνουν, θα βασιστεί στο λογισμικό της θυγατρικής ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ ΑΕ.

Η ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ καταχωρήθηκε στην Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), την πρώτη Σεπτέμβρη, αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Cope, έχοντας στην διάθεση της μετοχικό κεφάλαιο στο ύψος των 2,9 εκατομμυρίων €.  Παρ’ ότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην μετοχική σύνθεση, βλέποντας τα νέα στελέχη της ΤΩΡΑ, φαίνονται ξεκάθαρα οι στενές σχέσεις με τον ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα,  πρόεδρος της εταιρίας είναι ο Micheal Houst που βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο και αντιπρόεδρος είναι ο Σπυρίδων Φωκάς που αποτελεί μη εκτελεστικό μέλος του ΟΠΑΠ. Στα μη εκτελεστικά μέλη της ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ βρίσκεται ο Γενικός Διευθυντής Παρακολούθησης Έργων & Επιχειρηματικής  Ανάπτυξης της OΠΑΠ, Rene Langen που τον Ιούνιο αγόρασε 20.000 μετοχές του Ογρανισμού, ο Martin Skopek Group που διαθέτει το 44,7% της Emma Delta και τέλος ο Igor Rousek ο οποίος συμμετέχει παράλληλα ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικά συμβούλια του ΟΠΑΠ και της ΤΩΡΑ.

Η σημαντικότερη κίνηση της  ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ στο κομμάτι του έμψυχου δυναμικού, είναι η απόκτηση του Κωνσταντίνου Φρυδάκη, στον οποίο φέρεται να έχει ανατεθεί η οργάνωση και λειτουργία της εταιρίας. Είναι  ένα όνομα με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό χώρο, με πολύχρονη συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας υπάρξει επικεφαλής στην εποπτεία των ePayments στην διεύθυνση Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας, ενώ είναι ο κύριος υπεύθυνος για την δημιουργία της Ομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών στην Γενική Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής.

Οι στόχοι της ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ

Η ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ έχει ήδη  δημοσιοποιήσει τους στόχους της, λέγοντας στο δελτίο τύπου της πως: “Σκοπός της ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ ΑΕ είναι η για δικό της λογαριασμό διενέργεια του συνόλου των εργασιών και δραστηριοτήτων που εκάστοτε επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος. Ο σκοπός της  εταιρείας συμπεριλαμβάνει κάθε έργο, εργασία, υπηρεσία και δραστηριότητα που δύναται να ασκείται από ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος.

Η εταιρία τηρώντας  το νομικό πρωτόκολλο δηλώνει πως η λειτουργία της αφορά την έκδοση ηλεκτρονικού χρήματος για τη πραγματοποίηση πράξεων πληρωμών προς τρίτους και την παροχή των υπηρεσιών πληρωμών του άρθρου 4. Παρ. 3 του Ν.3862/2010, ενώ  αναλυτικότερα, έχει προχωρήσει στην θέσπιση των παρακάτω στρατηγικών στόχων:

Την  δυνατότητα για μεταφορές εμβασμάτων, καθώς επίσης πληρωμές και αναλήψεις μέσω των λογαριασμών των πελατών.

 Την δυνατότητα για εξοφλήσεις λογαριασμών και πληρωμών μέσω κάρτας ή ανάλογου μέσου και την λειτουργία και συμμετοχή σε συστήματα πληρωμών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η ΤΩΡΑ ΓΟΥΟΛΕΤ  έχει δηλώσει την ίδια έδρα με την Payzone Hellas, το 90% των μετοχών της οποίας εξαγοράστηκε το 2014 έναντι 7,75 εκατομμυρίων ευρώ από την OPAP Investments Ltd., με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του υπολοιπόμενου 10% να έχει πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2015, για περίπου 870 χιλιάδες ευρώ.

Η Payzone Hellas  διαχειρίζεται τις τερματικές μηχανές για τις κάρτες τηλεφώνων και paysafe σε όλη την Ελλάδα καθώς και διάφορες υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών. 

Όπως είναι λογικό, εικάζεται πως η ΤΩΡΑ θα βασιστεί πάνω στις υπάρχουσες υποδομές της Payzone και θα επιτρέπει να γίνονται διαδικτυακές καταθέσεις και αναλήψεις, όχι μόνο στο pamestoixima.gr αλλά και σε άλλες εταιρίες στοιχήματος.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «Το δικό του e-wallet δημιουργεί ο ΟΠΑΠ» στην πηγή : http://www.nomimacasino.gr/  

 

«ΚΑΖΙΝΟ "Η ΕΛΛΑΣ» «Η θεωρία των παιγνίων»

Ορθάνοιχτος είναι πλέον ο δρόμος για να μετατραπούν  σε καζίνο όλες οι γειτονιές της Ελλάδας, αφού μετά και την τελευταία τροποποίηση του κανονισμού που διέπει τα VLTs, ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί εγκατάστασης και λειτουργίας τους. Από την απόλυτη απαγόρευση επί Σημίτη περνάμε στην απολύτως ανεξέλεγκτη κατάσταση επί Τσίπρα.

Παλιά ιστορία, πολλά κεφάλαια Κρατάει χρόνια αυχή η κολόνια.

Τα «θεμέλια» μπαίνουν ίο 2013, όταν το υπουργείο Οικονομικών εγγυάται στις «καχύποπτες» αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές ότι θα πράξει καθετί απαραίτητο, για να διασφαλιστεί η προστασία των παικτών. Έτσι νομοθετείται η «κάρτα παίκτη», στην οποία εκτός από το ονοματεπώνυμό του απαιτούνταν η υποχρεωτική αναγραφή ΑΦΜ, για να μπορεί να ελεγχθεί η οικονομική επιφάνεια του  παίκτη, αποφεύγοντας ίσως και την απόπειρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ο πρώτος κανονισμός
συντάσσεται από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή (ΕΕΕΠ) τον Φεβρουάριο του 2015, σχεδόν μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά από διοίκηση που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά.  Σ' αυτόν αίφνης ο ΑΦΜ γίνεται υποχρεωτικός μόνο αν παιχτούν μεγάλα ποσά, το ημερήσιο ποντάρισμα αφήνεται ελεύθερο και τα ωράρια εμφανίζονται εξαιρετικά «χαλαρά».

«Η θεωρία των παιγνίων» 

 Η συγκυβέρνηση όμως, έχοντας ασκήσει δριμύτατη κριτική κατά την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, δίνει εντολή στον Γ. Βαρουφάκη να επιληφθεί. Ο τότε  υπουργός Οικονομικών διορίζει επικεφαλής του ΕΕΕΠ τον Αντώνη Στεργιώτη με σαφείς εντολές να αυστηροποιήσει το καθεστώς λειτουργίας των παιχνιδομηχανών, εναρμονίζοντάς τον με τις διεθνείς πρακτικές και τις σχετικές αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Έτσι, τον Ιούνιο του 2015, τα  όρια τροποποιούνται εκ νέου: ο ΑΦΜ γίνεται υποχρεωτικός κατά την εγγραφή, το ημερήσιο ποντάρισμα περιορίζεται στα 80 ευρώ, ο χρόνος συμμετοχής του παίκτη περιορίζεται και το ωράριο λειτουργίας των σχετικών καταστημάτων «ψαλιδίζεται».
Και εγένετο πόλεμος...
Ακολουθεί «πόλεμος»,  επικοινωνιακός και δικαστικός. Μέσα ενημέρωσης εναντίον μέσων ενημέρωσης και ΟΠΑΠ εναντίον ΕΕΕΠ και κυβέρνησης.  Μάλιστα ο οργανισμός προσφεύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου, ζητώντας απ’ το ελληνικό Δημόσιο το αστρονομικό ποσό του 1 δισ. ευρώ, ισχυριζόμενος πως ο νέος κανονισμός καθιστούσε το επιχειρηματικό σχέδιο ασύμφορο.
Ταυτόχρονα η επένδυση  «παγώνει» και δεκάδες καταστήματα που είχαν νοικιαστεί γί αυτόν τον σκοπό μένουν ημιτελή, με τους ιδιοκτήτες τους να απειλούν και αυτοί με προσφυγές. Οι «κακές γλώσσες» λένε πως οι ιθύνοντες του ΟΠΑΠ ζητούσαν από την κυβέρνηση την «κεφαλήν» του Α.
Στεργιώτη «επίπίνακι».
Παρόλα αυτά παραμένει στη θέση του μέχρι τον φετινό Αύγουστο, ενώ η θητεία του κανονικά έληγετον Δεκέμβριο του 2015- Ο Α. Στεργιώτης, μέχρι το 2012 διευθύνων σύμβουλος του Καζίνου Λουτρακιού, αντικατέστησε τον Μάρτιο του 2015 στην Επιτροπή τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, στενό συνεργάτη επί χρόνια του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι επικριτές του, μεταξύ άλλων,  τον κατηγορούσαν ότι επίτηδες έθετε φραγμούς στη λειτουργία των VLTs, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καζίνο, διατηρώντας στο ακέραιο την πελατεία τους.

Τώρα πια τα υπογράφουν όλα

 Έτσι, τον Αύγουστο του 2016 αντικαθίσταται από τον Ευάγγελο Καραγρηγορίου, ο οποίος μέχρι τότε ήταν απλό μέλος της Επιτροπής.
Η επίσημη αιτιολόγηση της  απόφασης ήταν πως ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής «δεν έδειξε ομαδικό πνεύμα».Μεγάλη εντύπωση προκαλεί ότι η συντριπτική πλειοψηφίατων μελώντης Επιτροπής, ενώ είχε ψηφίσει υπέρ της πρότασης Στεργιώτη επί εποχής Βαρουφάκη, τώρα αλλάζει θέση κατά 180 μοίρες  και υπερψηφίζει τον νέο κανονισμό.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν προβλέπονται πλέοντα εξής:

Καταργείταιοπεριορισμόςστημέγιστηημερήσιαδαπάνηκαιστονχρόνοσυμμετοχής.Έτσιοκάθεπαίκτηςμπορείναπαίζεικαιναποντάρειαπεριόριστα. Γίνεταιλόγοςμόνογιατημέθοδοαυτοπροστασίας του παίχτη και μάλιστα ως την πλέον ενδεδειγμένη παγκοσμίως.
Δενυπάρχεικαμιά  υποχρέωσηαναγραφήςΑΦΜστηνκάρταπαίχτη, μόνοανθέλεικατάτηνέκδοσηπιστοποιητικούκερδών.
Καμίαπρόνοιαδηλαδήγιατηνπροέλευσητωνχρημάτων  πουκάποιοςποντάρειή για την οικονομική του επιφάνεια.
Τασχετικάκαταστήματα  επιτρέπεταιναλειτουργούνΚυριακήέωςΠέμπτη 09:00 τοπρωίμε 02:00 μετάταμεσάνυχτα, ενώΠαρασκευήκαιΣάββατοαπότις 09:00 τοπρωίέωςτις 04:00 ταξημερώματα.  Μάλιστα 15 μέρεςτονχρόνοθα μπορούν να λειτουργούν επι 24ώρου.
Καταργείται ο περιορισμός τηςελάχιστηςαπόστασης 200 μέτρωνμεταξύκαταστημάτων. Πρακτικάαυτόσημαίνειότι μπορείολόκληραοικοδομικάτετράγωναναμετατραπούνσεκαζίνο. Ταυτόχρονακαθίσταται κενόγράμμαηπρόβλεψηγιαπλαφόν25 μηχανημάτων ανά κατάστημα, αφού θα μπορούν να λειτουργήσουν απεριόριστα το ένα δίπλα στο άλλο.

Για τη φουκαριάρα την Οικονομία...


Λένε πολλοί ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί για δυο λόγους:

Και αρχάςδιότιτο«πάγωμα»τουεγχειρήματοςδημιουργούσε σημαντική δημοσιονομική «τρύπα» ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η υψηλότατη φορολόγηση στον τζίρο (30%) θα κάλυπτε σημαντικές προβλέψεις του προϋπολογισμού,  ενώ τώρα υπάρχει η ανάγκη να χρησιμοποιούνται ισοδύναμα μέτρα.
Έπρεπεναπετύχει την άρση της προσφυγής της ΟΠΑΠ Α.Ε.κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, με την οποία ζητούσε αποζημίωση 1 δισ. ευρώ.
Δυστυχώς όμως ούτε αυτό εξασφάλισε και  κατά πως φαίνεται θα θεωρηθεί και επιτυχία η αναπροσαρμογή προς τα κάτω της ιλιγγιώδους απαίτησης. Νομικοί κάνουν λόγο για προχειρότητα, επιλογή που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά  και πλήττει τα συμφέροντα του Δημοσίου. Αναρωτιούνται για τη βιασύνη που επέδειξε η  κυβέρνηση σ’ αυτήν τη φάση, αφού εντός Νοεμβρίου θα εξέπνεε το χρονικό περιθώριο των 18 μηνών που είχε ο ΟΠΑΠ στη διάθεσή του να λειτουργήσει τα 16.500 από τα 35.000 VLTs και το ελληνικό Δημόσιο θα επανακτούσε το δικαίωμα να προκηρύξει νέο διαγωνισμό ή να διαπραγματευτεί από πολύ πιο ισχυρή θέση.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «ΚΑΖΙΝΟ "Η ΕΛΛΑΣ» στην πηγή THESSNEWS tou ΣΑΚΗ ΜΟΣΧΗ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σελίδα 1 από 9
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΟΠΑΠΔιοίκηση Top of Page